Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#4876 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

U temu "Tirak bi da bude Kalif 'mjesto Kalifa" pa s vremena na vrijeme plati kakvom "novinaru" da "obradi" temu...
PurpurHazel

#4877 Re: Avio kompanije all about

Post by PurpurHazel »

.
Last edited by PurpurHazel on 28/05/2015 17:11, edited 1 time in total.
PurpurHazel

#4878 Re: Avio kompanije all about

Post by PurpurHazel »

.
Last edited by PurpurHazel on 13/07/2015 14:37, edited 2 times in total.
Wheatly

#4879 Re: Avio kompanije all about

Post by Wheatly »

Pitanje:
Pošto ubrzo putujem za London i imam transfer na ZAG, koja je procedura kada sletim u Hrvatsku? Trebam li ulaziti u Hrvatsku pa onda izaći iz nje kada budem ulazio na avion ili ne trebam? Isto i za prtljag, da li ću ga trebati preuzeti ili će ga odmah poslati na drugi avion?
hrusta

#4880 Re: Avio kompanije all about

Post by hrusta »

Wheatly wrote:Pitanje:
Pošto ubrzo putujem za London i imam transfer na ZAG, koja je procedura kada sletim u Hrvatsku? Trebam li ulaziti u Hrvatsku pa onda izaći iz nje kada budem ulazio na avion ili ne trebam? Isto i za prtljag, da li ću ga trebati preuzeti ili će ga odmah poslati na drugi avion?

ma jok, bices u tranzit zoni (connecting flights) ne ides na izlaz , prtljag ce ti biti cekiran do Londona, vizu si izvadio za UK?
Wheatly

#4881 Re: Avio kompanije all about

Post by Wheatly »

hrusta wrote:

ma jok, bices u tranzit zoni (connecting flights) ne ides na izlaz , prtljag ce ti biti cekiran do Londona, vizu si izvadio za UK?
E hvala, imam vizu za UK, i sve ostalo, pa me to ne brine.
hrusta

#4882 Re: Avio kompanije all about

Post by hrusta »

Wheatly wrote:
hrusta wrote:

E hvala, imam vizu za UK, i sve ostalo, pa me to ne brine.

sretan put, kad dodjes u ZG samo gledaj gdje su ti Connecting flights/tranzit i bices ok, samo provjeri na SA aetodromu da ti je prtljag cerkiran do destinacije LHR (99% sam siguran da hoce) ali ti samo provjeri za svaki slucaj. Moja preporuka uslikaj koverac/torbu slucajno ako ode AWOL da im mozes pokazati kako izgleda (slika kaze 1000 rijeci).
ElRe

#4883 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Prijatelj je u aprilu kupio za let iz Svajcarske za Sarajevo BH Airlines-om. Let je trebao da bude krajem jula. Medjutim, kako je BHA zavrsio kako je zavrsio tog leta nije bilo. Kakva sada prava ima prijatelj na povrat novca i koja je procedura uopste?
Zvao sam BHA, ali oni kazu posaljite e-mail pravna sluzba ce razmotriti navode.
Pirija

#4884 Re: Avio kompanije all about

Post by Pirija »

ElRe wrote:Prijatelj je u aprilu kupio za let iz Svajcarske za Sarajevo BH Airlines-om. Let je trebao da bude krajem jula. Medjutim, kako je BHA zavrsio kako je zavrsio tog leta nije bilo. Kakva sada prava ima prijatelj na povrat novca i koja je procedura uopste?

a gdje je kupio kartu ?
ElRe

#4885 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Pirija wrote:
a gdje je kupio kartu ?
Na BHA web site-u
dowydyenya

#4886 Re: Avio kompanije all about

Post by dowydyenya »

......
the_stick

#4887 Re: Avio kompanije all about

Post by the_stick »

zna li iko sta bi sa onim bh wand airlines?

kako su se spektakularno najavljivali i reklamirali, tako su se spektakularno i usutili...
ElRe

#4888 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Kako su PGT i THY podigli cijene letova na relaciji SA-IST, nije normalno. Povratna karta za početka septembra cca 450 $ na expedia-a.
Pirija

#4889 Re: Avio kompanije all about

Post by Pirija »

ElRe wrote:Kako su PGT i THY podigli cijene letova na relaciji SA-IST, nije normalno. Povratna karta za početka septembra cca 450 $ na expedia-a.

Pegasus i dalje ima 37 EUR objavljen tarifu , TK je sad 105 EUR najniza objavljena
BH airlines je imao od 8 EUR tarife... za mladence 1 EUR plus takse...
ElRe

#4890 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Povratna karta za period 07/09-10/09 2015

Image

Iz Beograda Air Serbia-om cca 180 $
Pirija

#4891 Re: Avio kompanije all about

Post by Pirija »

sve objavljene tarife na relaciji SJJ IST
Image

mjesta na najnizoj TK tarifi imas tek u oktobru...
Image
Astrix

#4892 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

Ljudi treba mi koji savjet, u planu mi je da idem u Rim, jos ne znam tacno kad ali prije nove godine sigurno.
Gdje je najbolje traziti avio kartu, ja sam gledao stranice kao edreams i to ali cini se da je Sarajevo jako lose povezano sa Rimom. Neki letovi traju i preko 10 sati...
Eto koji savjet gdje najjeftinije potraziti kartu bio bih vam zahvalan.
drndalo

#4893 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Sa srecom... Kako smo najbolje povezani s VIE, MUC, ZAG i BEG, gledaj na stranicama OS, LH, OU i JU, sa presjedanjima. nekada se znaju naci nebezobrazne cijene, te vremena letova unutar 5-6 sati...

Savjet, ako ti se da ici do Splita i Dubrobnika, provjeri Easyjet i Vueling...
Astrix

#4894 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

Isao sam pretprosle godine za novu godinu i nasao let za tako nekih 5-6 sati ostali su svi preko 10 sati. Tada sam isao preko Beograda i koliko vidim jedina najbolja opcija, mozda i iz Minchena takodje nije losa i moze se naci slican let kao Bg.
Vidim da Mostar ima let za Rim ali nigdje ne mogu naci kartu da vidim detalje...

I nisam ti najbolji sa tim skracenicama, koje su to kompanije ''OS, LH, OU i JU''?
drndalo

#4895 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Pa potrazi malo po internetu...
drndalo

#4896 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

'dje je ona "strucnjakinja", sto je tvrdila meni u kontru da je open-sky sporazum "sretan, dobar i debeo" u BiH, te da zivi ispunjenim zivotom ? Pa da nam pojasni zasto kad vec nas BiH Ministar gubi vrijeme potpisujuci nepotrebni bilateralni sporazum, to isto radi i Svajcarski ambasador, cija je satnica vjerovatno jos dosta skuplja...?
Potpisan Sporazum o zračnom saobraćaju između Švicarske i Bosne i Hercegovine

Danas su u Sarajevu ministar komunikacija i prometa u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Slavko Matanović i ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini Heinrich Maurer u ime Švicarskog federalnog vijeća, potpisali Sporazum o redovnom zračnom saobraćaju između Švicarske i Bosne i Hercegovine.

Ovaj sporazum je rezultat uspješno okončanih pregovora dvije države i sveobuhvatno uređuje međudržavne odnose zračnog saobraćaja. Sporazum omogućuje avionski prevoznicima obje zemlje uspostavu direktnih zračnih linija između Švicarske i BiH, osiguravajući im pristup ovim tržištima sukladno propisima za obavljanje avionskog saobraćaja.

Zaključivanjem ovog Sporazuma stvoren je pravni okvir koji ispunjava trenutačne ali i buduće potrebe civilnog vazduhoplovstva.

Švicarski međunarodni prevoznik SWISS od aprila 2015. godine izravno saobraća iz Sarajeva za Cirih i Ženevu. Od oktobra SWISS će letjeti tri puta sedmično iz Sarajeva za Cirih i jednom sedmično za Ženevu. Kompanija WIZZ Air također je uspostavila direktne letove između Švicarske i BiH, na relaciji Tuzla-Bazel, koji se obavljaju dva puta sedmično.
Izvor: http://www.klix.ba/biznis/potpisan-spor ... /150922091
Fudo387

#4897 Re: Avio kompanije all about

Post by Fudo387 »

ElRe wrote:Prijatelj je u aprilu kupio za let iz Svajcarske za Sarajevo BH Airlines-om. Let je trebao da bude krajem jula. Medjutim, kako je BHA zavrsio kako je zavrsio tog leta nije bilo. Kakva sada prava ima prijatelj na povrat novca i koja je procedura uopste?
Neka halali pare, spasio se traume za citav zivot.
Ja se od tog leta jos nisam oporavio, i sad sanjam onaj dvokrilac. :twisted:
akcija007

#4898 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@Astrix, za Rim iz Sarajeva pricekaj koju jos sednicu akciju od Croatia Airlines pa ces za 149 eur povratno sa svim taxama moci da letis za Rim iz Sarajeva preko Zagreba I Splita/Dubrovnika. U odlasku u Zagrebu je pauza 8h tako da mozes izaci u grad I setati se I vratiti se nazad. U Splitu/Dubrovniku nema pauze samo avion sleti ,uradis security I pasosku I opet u isti avion. Povratak je odlicno skopljen ide istim putem. Krece iz Rima u 18h preko ST/DU I ZG I ovdje si u 22 h.

Ako ti ovo ne odgovara, oni ti sada do subote imaju akciju karata iz Hrvatske za Evropu I cijena je 129 eur. Mozes direktno iz Splita ili Dubrovnika za Rim za 129 eur. Plus prevoz do dole I mazad. Bolje ti je sacekaj oktobar kad bude akcija iz SA. Za 149 eur.
Astrix

#4899 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

akcija007 wrote:@Astrix, za Rim iz Sarajeva pricekaj koju jos sednicu akciju od Croatia Airlines pa ces za 149 eur povratno sa svim taxama moci da letis za Rim iz Sarajeva preko Zagreba I Splita/Dubrovnika. U odlasku u Zagrebu je pauza 8h tako da mozes izaci u grad I setati se I vratiti se nazad. U Splitu/Dubrovniku nema pauze samo avion sleti ,uradis security I pasosku I opet u isti avion. Povratak je odlicno skopljen ide istim putem. Krece iz Rima u 18h preko ST/DU I ZG I ovdje si u 22 h.

Ako ti ovo ne odgovara, oni ti sada do subote imaju akciju karata iz Hrvatske za Evropu I cijena je 129 eur. Mozes direktno iz Splita ili Dubrovnika za Rim za 129 eur. Plus prevoz do dole I mazad. Bolje ti je sacekaj oktobar kad bude akcija iz SA. Za 149 eur.
To ja malo unaprijed planiram, i mislio mozda oktobar ili novembar ici tamo. A cek znaci bit ce let iz Sarajeva preko Splita za Rim?
Gdje mogu pratiti sve te akcije, na njihovoj stranici ili?
akcija007

#4900 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@Astrix, na internet stranicama Croatia Airlines pratis te akcije. Www.croatiaairlines.com. sada je akcija iz Hrvatske I vrijedi za putovanja od 19.10 .2015 do 15.09.2016. Godine.

Iz Sarajeva ce biti akcija oko 10.10 par dana ce trajati I vriedit ce isto za putovanja od 19.10.2015 do 15.09.2016.
Nece biti leta iz Sarajeva za Rim vec se iz Sarajeva letis avionom za Zagreb onda u Zagrebu presjedas na let za Dubrovnik/Rim ilo Splot/Rim zavisi koji dan ces letjeti.
Mozes sada na njihovoj stranici pogledati kako ti idu veze I konekcije I nemoj se obazirati na danasnju cijenu jer ce ta cijena za 10-tak dana pasti na 150 eur. Kad bude akcija morat ces imati kreditnu karticu da kupis odmah na internetu na njihovoj web stranici jer ce u turistickim agencija po gradu ta karta biyi skuplja za 30 eur zbog troska izdavanja karte
Post Reply