Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#4001 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Ma ne interesuju mene kahve, brine me ovo potencijalno kašnjenje iz Sarajeva, ipak su ovo zimski mjeseci sa maglom i padavinama.

Nakon slijetanja treba nekih 15-tak minuta za iskrcavanje i pasošku kontrolu te 15-tak minuta ranije oni dignu rampu i završe ukrcavanje. Dakle nekih 25 minuta trčanja po aerodromu mi se ne čini baš tako dovoljno.
plemba

#4002 Re: Avio kompanije all about

Post by plemba »

Eborg wrote:Ma ne interesuju mene kahve, brine me ovo potencijalno kašnjenje iz Sarajeva, ipak su ovo zimski mjeseci sa maglom i padavinama.

Nakon slijetanja treba nekih 15-tak minuta za iskrcavanje i pasošku kontrolu te 15-tak minuta ranije oni dignu rampu i završe ukrcavanje. Dakle nekih 25 minuta trčanja po aerodromu mi se ne čini baš tako dovoljno.
lakse je sad kako su svi izlazi pod jednim krovom. imaces vremena i da zapalis jednu u smoking zonama prije ukrcavanja, ne sikiraj se.
luckylaka

#4003 Re: Avio kompanije all about

Post by luckylaka »

Eborg wrote:Ma ne interesuju mene kahve, brine me ovo potencijalno kašnjenje iz Sarajeva, ipak su ovo zimski mjeseci sa maglom i padavinama.

Prikaci se za one sto vozaju one kamionice :-D Salim se meni je Bec jedan od najednostavniji aerodroma u europi i osim mozda kakvog kasnjenja nemas nikakvih problema za 30-40 min. naci svoj avion(ako ces avionom,ako ces autobusom ne mozes stici do autobuske za 55 min. :) )
Pooll

#4004 Re: Avio kompanije all about

Post by Pooll »

Pooll wrote:Na pgs stranici se mogu vec vidjeti i rezevisati letovi za Sarajevo-Istanbul i to od 28.02.2013. pa nadalje... cijene za povratni let su od 107.98 EUR :)
Povratni let Sarajevo-Istanbul sa Pegasusom od 79.98 EUR
radio_sa

#4005 Re: Avio kompanije all about

Post by radio_sa »

sta je sa wizzairom ? zna li se ko sve leti iz mostara ?
Eborg

#4006 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Ma koliko god ja računao nekako mi ne leži da je 40 minuta dovoljno za iskrcavanje, pasošku kontrolu, transfer i ukrcavanje uz fine šanse kašnjenja iz Sarajeva. :-)
sombra

#4007 Re: Avio kompanije all about

Post by sombra »

Redovno letim na relaciji Madrid-Minhen-Sarajevo, sa 45 min u Minhenu. Samo jednom se desilo da je avion iz Madrida malo kasnio, i tad su nam se obratili u avionu da se putnici na toj (i jos nekim) relaciji obrate osoblju. Kombijem smo prevezeni do naseg gate-a, pecate su nam udarili u pasos u nekom posebnom uredu. No worries!
Eborg

#4008 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

:thumbup:
mirzasila

#4009 Re: Avio kompanije all about

Post by mirzasila »

55 min sasvim dovoljno. U Becu sam presjedao nekoliko puta i sa nesto manje vremena. Samo se nemoj nigdje bespotrebno zadrzavati...
drndalo

#4010 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

radio_sa wrote:sta je sa wizzairom ? zna li se ko sve leti iz mostara ?
Niko...

@eborg

Ako se bud kasnilo svakako puno da te ne mogu cekati, ima da te prebace na let/letove kojima ces stici tamo sto prije... 55 min. je dovoljno, ako ne bude vecih problema... Gledaj da na izlasku iz bus-a budes medju prvima, pa da uletis u red za pasosku prije vecine sa svog leta, dalje ganjaj gate prema chekiranju sa SJJ, npr. B87, odmah gledas gdje ti je B, pa gdje je na tom B izlaz 87... Kako ces biti checkiran u SJJ, znaju da dolazis Austrianom, pa ako bi bas bilo knap, znaju poslati kombi po ljude... Uglavnom, 97.9% neces imati problema... ;-)
akcija007

#4011 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

becki aerodrom ima miniumum od 25 min za transfer za star alliance-ove letove tako da dont worry, jos uvijek nisam skuzio proces/postupak kako god nazvao prije pocetka boardinga za sarajevo iskljucivo na beckom aerodromu kad se vec putnici pocinju okupljati ispred gate-a i sjede u cekaonicama, predstavnik Austriana hoda okolo putnika nas za SA i isto policajac uzima boarding pass i pasos i potpise se na boaridng pass onda dodjes na gate na ukrcavanje i opet ti pasos i bo<arding gledaju, a to je u 5m razmaka , To sam dozivio samo na beckom aerodromu i nigdje vise...
Eborg

#4012 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Ma imao sam tri opcije za layover - 35 minuta, 55 minuta i 8 sati. Izabrao sam ovu drugu opciju, tj. 55 minuta iako idem sad usred dana ali šta je, tu je. Nekako mi se nije rizikovalo sa 35 minuta.
Target2010

#4013 Re: Avio kompanije all about

Post by Target2010 »

Joj ljudi dragi sta nadjoh jucer ... posto sam stari iskusni letac sirom svijeta... kolega me jedan zamolio da mu nadjem kartu iz Frankfurta do Hong Konga za kraj marta na nekih 10tak dana... Ija ono surfaj, trazi , gledaj kako i sta... i nabasah na povratnu kartu od 305,00 Eura ukljucujuci sve takse... nenormalno.... to u svom zivotu nisam vidio, kartu za Aziju ispod 450 eura, i ako je 450 eura onda za Bangkok... a ne za Hong Kong... tako da ovaj kolega, zovnu i drugog jos i bukirase kartu.. jer ja nisam tako kratkorocno mog'o odluciti... Leti se sa Etihad Airways do Abu Dhabija i odatle onda sa Air Seychelles (koji je 40% u vlasnistvu Etihada) do Hong Konga.. kasnije vidjoh da letovi sa Air Seychelles tek pocinju 24.marta za Hong Kong (Mahe-Abu Dhabi-Hong Kong), a bukirani let je 27.marta .. znaci relacija FRA-AUH-FRA je sa Etihadom, a onda code share sa Air Seychelles AUH-HKG-AUH .... i naravno avion je Airbus A330-200, koji jos nije dostavljen kompaniji, tek krajem januara tj. u februaru ocekuju njegovu delivery... Naravno, nakon sto su kupili karte u jednom bookingu, letova vise ni na mapi... JA stvarno mislim, da je to bila jedna greska u sistemu... ili?... karta je kupljena na opodo.de ... i naravno dobili su booking nr. i sve.. ja se bas sada malo pitam, da li ce ih neko mozda zovnuti i reci bila je greska u sistemu itd itd... jer je bio takav jedan slucaj u Kanadi, kada je njih nekolicina kupila avionsku kartu iz Toronta do Fidzija preko Seula sa Koren Air. Kartu su kupili preko expedia.com ... ali ih je expedia zovnula i rekla, da je to greska u sistemu bila, i musterije su izgubile na sudu... jer stvarno 305 eura za povratnu avionsku kartu do Hong Konga ukljucujuci sve takse je nevjerovatno...najjeftiniju kartu do Hong Konga nikad nisam vidio ispod 550 eura.. iz Frankfurta mislim.. ono cuce se.. ali sta vi mislite o tome? imate li nekih takvih iskustava?...
Pozz.

IC
Target2010

#4014 Re: Avio kompanije all about

Post by Target2010 »

Target2010 wrote:Joj ljudi dragi sta nadjoh jucer ... posto sam stari iskusni letac sirom svijeta... kolega me jedan zamolio da mu nadjem kartu iz Frankfurta do Hong Konga za kraj marta na nekih 10tak dana... Ija ono surfaj, trazi , gledaj kako i sta... i nabasah na povratnu kartu od 305,00 Eura ukljucujuci sve takse... nenormalno.... to u svom zivotu nisam vidio, kartu za Aziju ispod 450 eura, i ako je 450 eura onda za Bangkok... a ne za Hong Kong... tako da ovaj kolega, zovnu i drugog jos i bukirase kartu.. jer ja nisam tako kratkorocno mog'o odluciti... Leti se sa Etihad Airways do Abu Dhabija i odatle onda sa Air Seychelles (koji je 40% u vlasnistvu Etihada) do Hong Konga.. kasnije vidjoh da letovi sa Air Seychelles tek pocinju 24.marta za Hong Kong (Mahe-Abu Dhabi-Hong Kong), a bukirani let je 27.marta .. znaci relacija FRA-AUH-FRA je sa Etihadom, a onda code share sa Air Seychelles AUH-HKG-AUH .... i naravno avion je Airbus A330-200, koji jos nije dostavljen kompaniji, tek krajem januara tj. u februaru ocekuju njegovu delivery... Naravno, nakon sto su kupili karte u jednom bookingu, letova vise ni na mapi... JA stvarno mislim, da je to bila jedna greska u sistemu... ili?... karta je kupljena na opodo.de ... i naravno dobili su booking nr. i sve.. ja se bas sada malo pitam, da li ce ih neko mozda zovnuti i reci bila je greska u sistemu itd itd... jer je bio takav jedan slucaj u Kanadi, kada je njih nekolicina kupila avionsku kartu iz Toronta do Fidzija preko Seula sa Koren Air. Kartu su kupili preko expedia.com ... ali ih je expedia zovnula i rekla, da je to greska u sistemu bila, i musterije su izgubile na sudu... jer stvarno 305 eura za povratnu avionsku kartu do Hong Konga ukljucujuci sve takse je nevjerovatno...najjeftiniju kartu do Hong Konga nikad nisam vidio ispod 550 eura.. iz Frankfurta mislim.. ono cuce se.. ali sta vi mislite o tome? imate li nekih takvih iskustava?...
Pozz.

IC
a evo, sad sam jos jednom izvrsio provjeru... i sada kostaju 316 eura ukljucujuci sve taxe.. pa eto, ono, ko malo hoce svijeta da vidi.. Bujrum... znaci datumi su ... iz FRA 27.03.2013 - i iz Hong Konga 10.04.2013 ....... za Info.. nama bosancima, ne treba viza za Hong Kong, i grad je haos... bio sam tamo prije 2 godine... Znaci, busem do Frakfurta ili avionom za nekih 150 eura ili manje.. i to je to.. cijena onda na kraju leta te izadje 470 eura... a malo vidis i Frankfurt, i Abu Dhabi ako hoces naobdan, posto je pri letu za HKG tranzit 17 sati... ili mozes biti na aerodromu (koji i nije bas nesto u poredjenju sa drugim aerodromima, ali je okkk) ili uzeti vizu za Abu Dhabi preko Etihada, ide jednostavno, placa se preko paypal-a i kosta nekih 50-60 dolara... To bi bio moj tip ;-) .... pa sretno.. ako ima neko neka pitanja.. tu sam... ;-)
Eborg

#4015 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Hoće li biti išta od one linije Tuzla - Dubai? Sve se nadam da će biti kakvih promotivnih karata ako to krene.
ocaj

#4016 Re: Avio kompanije all about

Post by ocaj »

sombra wrote:Redovno letim na relaciji Madrid-Minhen-Sarajevo, sa 45 min u Minhenu. Samo jednom se desilo da je avion iz Madrida malo kasnio, i tad su nam se obratili u avionu da se putnici na toj (i jos nekim) relaciji obrate osoblju. Kombijem smo prevezeni do naseg gate-a, pecate su nam udarili u pasos u nekom posebnom uredu. No worries!
uhhh Madrid,moja zelja.. :D
Koliko placas za tu kartu ako se smije znati? :)
sombra

#4017 Re: Avio kompanije all about

Post by sombra »

ocaj wrote:
sombra wrote:Redovno letim na relaciji Madrid-Minhen-Sarajevo, sa 45 min u Minhenu. Samo jednom se desilo da je avion iz Madrida malo kasnio, i tad su nam se obratili u avionu da se putnici na toj (i jos nekim) relaciji obrate osoblju. Kombijem smo prevezeni do naseg gate-a, pecate su nam udarili u pasos u nekom posebnom uredu. No worries!
uhhh Madrid,moja zelja.. :D
Koliko placas za tu kartu ako se smije znati? :)

Otprilike 250-300 eura povratna (Lufthansa)
Edin H.

#4018 Re: Avio kompanije all about

Post by Edin H. »

Nadam se da BH Airlines nije narucila velik broj ovih 787 Dreamlinera, evo su ih prizemljili, samo ce nam praviti gubitke :oops: ne znaju levati naparaviti akumulator, a mogli su ih komotno kupiti Tesline iz Brckog :dance:

http://www.bbc.co.uk/news/business-21054089
alibaba007

#4019 Re: Avio kompanije all about

Post by alibaba007 »

Timotije

#4020 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

http://www.croatiaairlines.com/hr/Proda ... od-129-EU/
Steta pa vazi samo za letove iz Hrvatske.
Koshpa

#4021 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

Image
holowey

#4022 Re: Avio kompanije all about

Post by holowey »

Koshpa wrote:Image
jeli ovo uranila prvoaprilska? :D
sta znaci ova zvjezdica? naknada za izdavanje karte? znaci nema nista online nego kod njih na salteru?
rudy81

#4023 Re: Avio kompanije all about

Post by rudy81 »

holowey wrote:
Koshpa wrote:
jeli ovo uranila prvoaprilska? :D
sta znaci ova zvjezdica? naknada za izdavanje karte? znaci nema nista online nego kod njih na salteru?
i meni je sumnjiva ova zvjezdica...
akcija007

#4024 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

mislim da ta zvjezidac * znaci da se jos dodaje naknada za izdavanje karte
kupis kartu i koliko je siguran i pouzdan red letenja da ce se let zaista i realizirati ili ce zavisiti od broja putnika na letu ?
Koshpa

#4025 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

akcija007 wrote:mislim da ta zvjezidac * znaci da se jos dodaje naknada za izdavanje karte
kupis kartu i koliko je siguran i pouzdan red letenja da ce se let zaista i realizirati ili ce zavisiti od broja putnika na letu ?

Da upravo tako, kako ti znas? Mora da si direktor bh airlines-a ? Inace Bha otkazuje letove kad ima 30 tak putnika po pravcu :roll: i nikada ne lete jer uvijek imaju toliko putnika da im se ne isplati letiti :x
Post Reply