Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bambina78

#3976 Re: Avio kompanije all about

Post by bambina78 »

Probaj lufthansa.com i izaberi nasu zemlju. Trebalo da prodje bez problema, cijene cak izbacuje u KM.
magi87

#3977 Re: Avio kompanije all about

Post by magi87 »

tako sam i uradila - ne moze! neispravno unesen kod stalno izbacuje! nego juce cijena karte bila 324 za economy saver, a danas 527 KM! haos! nego, da li ja mogu da platim sa tudjom karticom- konkretno bratovom ili se to ne smije zbog etix identifikacije? jer moja nece da prodje...
bambina78

#3978 Re: Avio kompanije all about

Post by bambina78 »

Moze li preko orbitza, kayaka i slicnih?

Tudja kartica se u prinicpu moze koristiti bez problema, ali opet, to je od kompanije do kompanije...
magi87

#3979 Re: Avio kompanije all about

Post by magi87 »

ja bih najradije preko flüge.de, tu mi je ostao i neiskoristen 50 EUR -voucher, al nema bih na spisku..pa ne mogu sad da unesem podatke zbog toga...nisam nikad prije kupovala preko orbitz-a, hvala na prijedlogu!
jefferson

#3980 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

Bucko iz mahale wrote:
jefferson wrote:
Gistro_bancho wrote:Može li mi neko molim preporučiti link za najpovoljnije karte za USA? Poželjno bi bilo ako je neko od forumaša letio tim avioprevoznikom koje preporuča.

Unaprijed hvala
Ja uvijek uzimam preko Expedie.
Niskobudzetne kompanije ne lete preko atlantika, previse administrativnih zavrzlama ima tu, kao i troskova koji nisu specificni za krace, kontinentalne letove.

od maja ce letjeti Norvigien na relaciji Oslo-NY po cijeni 250 eura u jednom pravcu
Pa eto od maja. Ja kazem za praksu do sada i sada.
I to ce biti vjerovatno sezonski. Najveci problem preookeanskih letova je codesharing i vezanje unutar drzave. To vrlo malo niskobudzetnih kompanija moze, mozda americki Southwest da se uveze sa RayanAirom i slicno, ali slabo.
Norvegian ti nikad nece pruziti veze koje imas sa Lufthansom i sl.
ero:pero

#3981 Re: Avio kompanije all about

Post by ero:pero »

jel itko letio sa ryanairom iz zadra mozda?
Edin H.

#3982 Re: Avio kompanije all about

Post by Edin H. »

ero:pero wrote:jel itko letio sa ryanairom iz zadra mozda?
Jesam ja, zasto pitas?

Zimi ne lete svakako.
Hakuna Matata

#3983 Re: Avio kompanije all about

Post by Hakuna Matata »

Da li je peglancija ponjeti svoj licni DSLR aparat u Ameriku, mora li se to sta prijavljivati ?
Te me interesuje molim Vas ukoliko kupim tamo neki laptop :D jel to problem prenjeti u BiH, jel vrse provjere (naravno otpakujem ga iz kutije) ? :-)
jefferson

#3984 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

Hakuna Matata wrote:Da li je peglancija ponjeti svoj licni DSLR aparat u Ameriku, mora li se to sta prijavljivati ?
Te me interesuje molim Vas ukoliko kupim tamo neki laptop :D jel to problem prenjeti u BiH, jel vrse provjere (naravno otpakujem ga iz kutije) ? :-)
Nosim ja i DSLR i laptop iz amerike uvijek. Nikad problema nisam imao.
Timotije

#3985 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

Jesam i ja, zasto pitas? 8 kg rucnog prtljaga, kako god okrenes, po osobi naravno....

#3986 Re: Avio kompanije all about

Edin H. wrote:
Jesam ja, zasto pitas?

Zimi ne lete svakako.

pise da 24.03.'13 pocinje? trebam taman pocetkom cetvrtog mjeseca.
nisam nijednom s njima letio, ta me prtljaga jebe, znaci 8 kg,a pri povratku ako se vracas s jos jednim kako naplacuju?
Gray

#3987 Re: Avio kompanije all about

Post by Gray »

Hakuna Matata wrote:Da li je peglancija ponjeti svoj licni DSLR aparat u Ameriku, mora li se to sta prijavljivati ?
Ma jok, niti mogu niti rade te stvari, baš će se oni sada peglati gdje si ti nešto kupio ;)
akcija007

#3988 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@ero:pero, jednom s njima letio iz Brisela za Porto i moras se striktno pridrzavati dimenzija. U povartku sam u free shopu- kupio 2 boce vina i na boardingu sam ih morao ugurati u rucni prtljag jer zahtijevaju da imas samo jedan jedini komad prtljage. Ako imas pederusu, moras i nju ubaciti u rucni kofer.

Ako vec znas da ides odavde samo s rucnom prtljagomm a od tamo se vracas s jos jednom ako jos nisi kupio kartu prilikom kupovine karte, kupi na netu za povratni smjer cekirani prtljag i to je to. Ako ga ne kupis mislim da ces na licu mjesta platiti oko 40-50eur, koliko je na netu ne znam...

Kako si non EU drzavljanin bez obzira sto imas isprintane boarding passove moras se javiti na check inn salter da ti udare na boarding pass pecat, tako isto i u povratku i predas prtljag dadnu ti baggage tag i to je to...
Gray

#3989 Re: Avio kompanije all about

Post by Gray »

akcija007 wrote:@ero:pero, jednom s njima letio iz Brisela za Porto i moras se striktno pridrzavati dimenzija. U povartku sam u free shopu- kupio 2 boce vina i na boardingu sam ih morao ugurati u rucni prtljag jer zahtijevaju da imas samo jedan jedini komad prtljage. Ako imas pederusu, moras i nju ubaciti u rucni kofer.

Ako vec znas da ides odavde samo s rucnom prtljagomm a od tamo se vracas s jos jednom ako jos nisi kupio kartu prilikom kupovine karte, kupi na netu za povratni smjer cekirani prtljag i to je to. Ako ga ne kupis mislim da ces na licu mjesta platiti oko 40-50eur, koliko je na netu ne znam...

Kako si non EU drzavljanin bez obzira sto imas isprintane boarding passove moras se javiti na check inn salter da ti udare na boarding pass pecat, tako isto i u povratku i predas prtljag dadnu ti baggage tag i to je to...

Je li to nešto posebno za ryan,ili?
akcija007

#3990 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@Gray, samo sam jednom letio s niskotarifnim i to bas Ryanaom , za ostale ne znam...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3991 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

Ja sam letio s easyJet-om i Pegasusom i samo sam pokazao isprintan boarding pass prilikom boardinga... Check in salter nisam vidio niti je bio potreban ikakav pecat. Mozda je to samo za Ryanair...
red_djavo

#3992 Re: Avio kompanije all about

Post by red_djavo »

Ryan i to obavezno uradite, insistirajte na pecatu cak i ako ovaj kaze da ne treba. Jednom sam promasio let jer su me vratili s ulaza u avion, iako apsolutno nista posebno na check-innu ne urade, samo pogleda pasos i udari, neces bez toga u avion.
Dionysios

#3993 Re: Avio kompanije all about

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 28/03/2021 23:49, edited 1 time in total.

#3994 Re: Avio kompanije all about

hvala ekipa svima, znam da je s njima uvijek nesto, jos pogotovo idem prvi put s ryanom, i prvi put iz zadra uopce pa ne znam kako to funkcionira, napisat cu kad se vratim jesu li me pilali puno :thumbup:
bingov buraz

#3995 Re: Avio kompanije all about

Post by bingov buraz »

Znaju peglati u Zadru,i ja sam rucnu torbu morao gurati u onaj box jer je mlada dama smatrala da ne odgovara dimenzijama,drugi put sam imao pola kg viska i nisu pravili problem,kako kad.
ElRe

#3996 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Najbezbjednije avio kompanije u 2012

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php? ... _id=676552
svako_dobro_bih

#3997 Re: Avio kompanije all about

Post by svako_dobro_bih »

red_djavo wrote:Ryan i to obavezno uradite, insistirajte na pecatu cak i ako ovaj kaze da ne treba. Jednom sam promasio let jer su me vratili s ulaza u avion, iako apsolutno nista posebno na check-innu ne urade, samo pogleda pasos i udari, neces bez toga u avion.
pise vam na boarding pass da li to morate da uradite. RyanAir i Wizzair to traze iako imate boarding pass. Razlog: provjeravaju vize i udare pecet ako je sve OK.
Eborg

#3998 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Je li 55 minuta dovoljno za layover na bečkom aerodromu na relaciji Sarajevo-Beč-Brisel, pogotovo u zimskim uslovima? Bio sam par puta na tom aerodromu i jednom sam jedva stigao u tom vremenskom periodu da povežem dva leta jer treba proći 150 kontrola.

Ili je sigurnije ići sa layoverom od 6 sati i istrpiti to nekako?
cartman

#3999 Re: Avio kompanije all about

Post by cartman »

Eborg wrote:Je li 55 minuta dovoljno za layover na bečkom aerodromu na relaciji Sarajevo-Beč-Brisel, pogotovo u zimskim uslovima? Bio sam par puta na tom aerodromu i jednom sam jedva stigao u tom vremenskom periodu da povežem dva leta jer treba proći 150 kontrola.

55 min je mjera, samo naravno ne mozes pit kafu na aerodromu :D cim sletis, odma trazi izlaz i pici tamo i neces sekunde cekat
uglavnomja

#4000 Re: Avio kompanije all about

Post by uglavnomja »

cartman wrote:
Eborg wrote:Je li 55 minuta dovoljno za layover na bečkom aerodromu na relaciji Sarajevo-Beč-Brisel, pogotovo u zimskim uslovima? Bio sam par puta na tom aerodromu i jednom sam jedva stigao u tom vremenskom periodu da povežem dva leta jer treba proći 150 kontrola.

55 min je mjera, samo naravno ne mozes pit kafu na aerodromu :D cim sletis, odma trazi izlaz i pici tamo i neces sekunde cekat

pod uslovom da ne kasni iz sarajeva :-?
Post Reply