Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Erzsebet

#2201 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

akcija007 wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Ja kupio povratnu kartu sa BHAIRLINES:Amsterdam-Sarajevo-Amsterdam za 26 juli, za 180 eura.
Jeftino si prosao, ja trazim kartu za Frankfurt krajem aprila ili u maju najjeftinija s BHA je 259 eur. Skupoooo
Ja kupio za 109€ za Amsterdam, nakon što sam ih isprovaljivao na fejsbuku i optužio da lažu za ove akcije. Sad sam doputovao iz Stambola s njima i izuzetno sam zadovoljan. Najbolji let u mom životu, najbolja hrana, usluga sjajna. Svaka im čast :).
bailaor

#2202 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by bailaor »

Kao laiku volio bih da mi neko kaze konkrentno zasto su ovako skupe aerodromske taxe na sarajevskom aerodromu?
akcija007

#2203 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Ovo su aerodromske taxe na mojoj karti Lufthnse preko Minhena za Frankfurt, a povratak je Adria Airways Frankfurt Bec, pa dalje s Austrianom.
Adults
Fuel and Security Surcharge EUR 116.00
Passenger Service Charge - Dom. EUR 15.54
Passenger Tax (International) EUR 10.23
Airport Security Charge EUR 11.73
Passenger Service Charge EUR 18.00
Passenger Service Charge (PAX) EUR 17.39
Passenger Security Charge EUR 4.00
Passenger Service Charge - Intl EUR 22.46
Air Transport Tax EUR 8.00
Total EUR 223.35

Ovo je zbir svih taksi za SJJ MUC FRA VIE.
mISLIM za nas aerodrom da su ovo taxe 18 eur+15,54 eur.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2204 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 1946 »

bailaor wrote:Kao laiku volio bih da mi neko kaze konkrentno zasto su ovako skupe aerodromske taxe na sarajevskom aerodromu?
Da bi mogli pokrivati minuse BH Airlinesa, a da i njima nešto ostane :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2205 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:29, edited 1 time in total.
drndalo

#2206 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Nije ti ovo cijena karte, ovo je samo specifikacija taxi koje idu na cijenu prevoza navedenim relacijama...

Sama cijena prevoza je u najboljem slucaju barem jos 69 EUR, a vjerovatnije > 150 EUR...

Sa konacnim totalom od barem 400 EUR...
sarajevsko_pivo

#2207 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sarajevsko_pivo »

Jeli se vec zna kad bi trebao novi avion doci?
drndalo

#2208 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Svemiscini da more bit bidne, a more bit i da ne bidne... :-D
Entropio

#2209 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:29, edited 1 time in total.
drndalo

#2210 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

To ne bi trebao biti problem, nije tecno, ali za svaki slucaj, nek' ponese papir sa dijagnozom, ili recept, da ima sta pokazat' "isljednicima" ako dobiju napad preciznosti...
Juni

#2211 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Juni »

Gray wrote:Pogledaj Malev, oni imaju za oko 170 € koliko sam vidio.
ja kad ukucam na internetu jeftine karte na ovoj relaciji uvijek kao najjeftinija opcija (otkako je uvedena) izadje ova od bh airline. pored toga Malev (i svi ostali) ne lete direktno, pa ko voli da presjeda -bujrum
jefferson

#2212 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Entropio wrote:Da li postoji neka procedura oko nosenja tablete u avionu? Govorim o jednoj tabli (ili cijelom pakovanju)... Šta je bolje ponijeti?

Prijateljica mi uzima tablete za povisen tlak svaki dan, pa joj trebaju. Da li mora imati neku potvrdu, ili to nije problem?
Ma daj bolan. kakve tablete, em skener nece reagovati na to em ce te neko jos pitati zbog tablete ili pakovanja.
Pa jesil letio prije jbt?
Entropio

#2213 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:28, edited 1 time in total.
Koshpa

#2214 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Entropio wrote:Da li postoji neka procedura oko nosenja tablete u avionu? Govorim o jednoj tabli (ili cijelom pakovanju)... Šta je bolje ponijeti?

Prijateljica mi uzima tablete za povisen tlak svaki dan, pa joj trebaju. Da li mora imati neku potvrdu, ili to nije problem?
Prijateljica prvo treba da ode doktoru i da se posavjetuje da li moze letjeti zbog povisenog pritiska, i da dobije napismeno od doktora da moze letjeti. Ni jedna avio kompanija je nece primiti na let ako je "bolesna" i ne podnosi let. I obavezno naglasiti na check inn-u da ima povisen pritisak. A sto se tice tableta nije nikakav problem.
jefferson

#2215 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Entropio wrote:
jefferson wrote:

Ma daj bolan. kakve tablete, em skener nece reagovati na to em ce te neko jos pitati zbog tablete ili pakovanja.
Pa jesil letio prije jbt?
Ne, letimo prvi put.
Pa kao sto koshpa rece, nek prvo provjeri mozel letjeti zbog zdravstvenih problema. Moja oba roditelja imaju izuzetno visok pritisak, ali nisu imali nikakvih problema, a letjeli su na interkontinetalnim letovima.
Sto se tice tableta, sve dok nije extazi moze :lol:
Entropio

#2216 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

Vidim u zadnje vrijeme (ili je to možda oduvijek tako) BH Airlines ima puno otkazanih letova... Zašto otkazuju i šta se dešava putnicima koji imaju kartu, a saznaju da im je let otkazan?
Erzsebet

#2217 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

Entropio wrote:Vidim u zadnje vrijeme (ili je to možda oduvijek tako) BH Airlines ima puno otkazanih letova... Zašto otkazuju i šta se dešava putnicima koji imaju kartu, a saznaju da im je let otkazan?
Možda spašavaju naše ljude po Libiji (doduše, ni od čega, ali eto, evakuišu ih :)), pa zato ne lete baš uvijek. Obično, ako se to desi, prebace te na druge letove i pošalju drugom kompanijom na isto odredište. Tako rade svi ostali, a valjda i oni.
akcija007

#2218 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Letio sam preko Zagreba za Frankfurt i nazad.
Dash s 76 mjesta SJJ ZAG je bio pun, od tih 76, troje je izislo u Zagrebu, ostali svi na transfer. Koje pare mi gubimo, ostavljamo drugim aviokompanijama ...
Erzsebet

#2219 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

Ako ne počnu uskoro prodavati karte za prekookeanske letove, propašće im ovi letovi za Amsterdam, jer neće biti interesa za njih. Juče je bio pun avion, ali ATR, dok je Airbus poluprazan svaki put. Nadam se da ćemo uskoro vidjeti na stranicama BH Airlinesa i mogućnosti da kupimo kartu za dalje, preko nekog od njihovih partnera, jer ovako nema svrhe imati letove za Amsterdam, pa i za Rim, koji će uvesti uskoro.
Timotije

#2220 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

I Skandinavija je slaba, prosle sedmice sam se vratio, u oba pravca manje od 50 putnika, bez obzira sto su slijetali na dvije destinacije Stockholm/Copenhagen! Nisu ni skupi, ne mogu reci, ali nasi ljudi nemaju jednostavno naviku da lete! Maltene iste su cijene i za autobus,ali djaba....ne moze u avion stati pola sela na putu nazad :x
Seljacka drzava pa to ti je....nista se tu neda promijeniti.
drndalo

#2221 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Ma jasta se nego da, ali treba raditi, i to pametno... A mi nit' smo vrijedni, nit hocemo sta nauciti, jer sve VEC najbolje znamo... Sto se vidi i iz rezultata...

Ako su Rumuni mogli nauciti da iz Temisvara mogu letjeti umjesto voziti se u npr. Italiju, mozemo i mi, ali nas neko mora izdresirati, k'o male majmune... (Bez uvrede majmunima)... :evil:

Uzecu (po ko zna koji put) primjer BH Airlines-ovog leta (pokojnog/rahmetli) za PRG... Cijena 372 KM povratna karta, mislim 3x sedmicno (a ja mjesec dana ranije Austrian-om kad sam nasao za 320 EUR, udarah se nogama u guzicu od srece)... Putnika 12-ak po letu, i naravno da su je zatvorili za 2 mjeseca... Reklama = NIKAKVA ! Mislim da ni posade nisu znale gdje lete, dok nisu pogledali sta im pise na planu za taj dan, pa onda dok jos nisu provjerili u Jeppesen navigacijskim kartama jel stvarno lete za Prag...

I taman dok se u Pragu, gdje ima dosta "nasih", koji i autobuske veze nemaju bas direktne za ovamo, proculo od uha do uha da ima avion, i da je prilicno jeftin, oni je ukinuse, jer nije bilo putnika... A nije ih bilo jer nisu ni znali da je ima... A jer nisu znali, nisu ni letili, a kako nisu letili nije bilo putnika... :dance: I na kraju, sta je starije, koka ili jaje ? A BH Airlines "cista" obraza moze reci:"Probali smo, ali nije islo, vidite da nije do nas..."
zonbirile

#2222 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by zonbirile »

ja koliko priče o provincijskoj, propaloj kompaniji.koliko je novca uloženo,moglo se otvoriti 1000 radnih mjesta,a ne podgrijavati seljacima svojstveni osječaj veličine.Ako su od 2001g krahirale tolike nacionalne avio kompanije,otkud tolika želja za tom skupom igračkom,hajde razumijem direktora virtuoza na fruli,ali ima li iko pametan.
Gray

#2223 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Gray »

Timotije wrote:I Skandinavija je slaba, prosle sedmice sam se vratio, u oba pravca manje od 50 putnika, bez obzira sto su slijetali na dvije destinacije Stockholm/Copenhagen! Nisu ni skupi, ne mogu reci, ali nasi ljudi nemaju jednostavno naviku da lete! Maltene iste su cijene i za autobus,ali djaba....ne moze u avion stati pola sela na putu nazad :x
Seljacka drzava pa to ti je....nista se tu neda promijeniti.

Nisu skupe (toliko), ali ima i jeftinije, uz malo ranije rezervisanje može se naći povratna do Kopenhagena za 100 do 120 eura (Malev), doduše sa presijedanjem.

Sa BHA je koliko se sjećam oko 400-450 KM
akcija007

#2224 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Malev je direktni i najzesci konkurent BH Airlinesu na svim njihovim destinacijama na kojima lete. Uvijek su akcije Maleva moze se za 150 eur naci povratna karta, Malev je kompanija za nas dzep, bila i nekad CSA dok nisu ukinuli liniju za Prag
Timotije

#2225 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Malev je pouzdan i jeftin ako se kupi na vrijeme. I Croatia je postala jako prihvatljiva, ja imam par povratnih karata za nevjerovatnih 100 Eura! Uz takve cijene, ni kao student, birvaktile, nisam cesce kuci isao:-). Malo duzi vikend, i to je to!
Post Reply