Avio kompanije all about
- macan prvi
#2126 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Uredu, hvala ti za odgovor.
-
sarajevsko_pivo
#2127 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Letio sam sa BHAIRLINES na relaciji Amsterdam-Sarajevo i veoma sam zadovoljan, ljeti opet putujem abd s njima!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2128 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:34, edited 1 time in total.
-
solar_power
#2129 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Neces imati problema, I da nije Lufthansa kupila Austian nije nista cudno da mijenjas kompanije.
-
akcija007
#2130 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel ko kada kupovao jedan pravac iz Frankfurta za Sarajevo ?
Da li je OK cijena jedan pravac Frankfurt Sarajevo 150 eur ?
-
olijali_vuk
#2131 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije, ja sam kupio sad u oba pravca za 114 za Franfkurt, mada to sve zavisi kad kupujes , nekad i ja platim 300 eura za kartu
- drndalo
#2132 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ako je OK stranica inace, nemas nikakvih problema oko ove promjene prevoznika... Kad kupis kartu na web-u, dobijes jedan 6-"cifreni" kod koji ti je jedinstveni code rezervacije u Amadeusu (sistem za rezervaciju i prodaju karata).... Tipa: 6AONI3 (i brojevi i slova), i s tim brojem plus svojim prezimenom na Amadeus stranici:Entropio wrote:Dva pitanje... Našao sam na jednoj stranici veoma povoljnu cijenu jedne karte (Austrian Airlines)... puno je jeftinija od iste karte na oficijelnoj stranici Austriana. Imam dva pitanja:
1. Budući da se radi o švedskoj stranici na kojoj ću kupiti, to neće biti neki problem? Nema veze gdje kupim kartu i što je tako jeftina? Naravno, radi se o pouzdanoj stranici, nije neka divlja.
2. Tamo mi piše da je let iz Sarajeva do Beča Austrian Airlines, a Beč - Dizeldorf je Lufthansa. Isto je i nazad. Sad mi nije jasno... Da li su Austrian i Lufthansa u dogovoru i ovako ubacuju putnike? Hoću li imati problema kod presjedanja i to?
https://www.checkmytrip.com/plnext/XCMT ... ANGUAGE=GB
provjeravas status svoje rezervacije... LH i OS obicno imaju svaki let kodiran i sa LH7685/OS654 brojem (bude tu cesto i SAS-ov, United-ov broj leta, za sve jedan te isti let...
- Erzsebet
#2133 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vrlo često je povratna jeftinija od jednosmjerne, a ne mere te niko naćerati da opet sjedneš nazad u avion, jel tako?akcija007 wrote:Jel ko kada kupovao jedan pravac iz Frankfurta za Sarajevo ?
-
Timotije
#2134 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I danas 6 sati kasnjenja.
-
olijali_vuk
#2135 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ako letis za Frankfurt, sansa da padnes pri sledanj je jednom u 23.000 godina ... a da padnes na hemijsku fabriku u blizini aerodroma jednom u 46 godina( a dnevnom imas mozda hiljadu uzletanja i sletanja), i onda su zbog te sanse otudjili tu fabriku od vlasnika za ogromne pare ...
- drndalo
#2136 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Izgubih te !olijali_vuk wrote:ako letis za Frankfurt, sansa da padnes pri sledanj je jednom u 23.000 godina ... a da padnes na hemijsku fabriku u blizini aerodroma jednom u 46 godina( a dnevnom imas mozda hiljadu uzletanja i sletanja), i onda su zbog te sanse otudjili tu fabriku od vlasnika za ogromne pare ...
- Entropio
#2137 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:34, edited 1 time in total.
- drndalo
#2138 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zavisi, ako popodnevni let bude, jer je tada magla statisticki najmanja, i ako ima mjesta prvo na njihovom popodnevnom letu, a zatim i na letovima drugih firmi iz Alijanse, LH/OS/JP, pa zatim i sviju ostalih... Ako bas nista ne pomaze, znaju organizovati autobus...
-
akcija007
#2139 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Na JP, prebacuju samo do Ljubljane i ti ovdje moras potpisati izjavu da ces o svom trosku nastaviti putovanje LJU-ZAG autom, vozom ili busom.drndalo wrote:Zavisi, ako popodnevni let bude, jer je tada magla statisticki najmanja, i ako ima mjesta prvo na njihovom popodnevnom letu, a zatim i na letovima drugih firmi iz Alijanse, LH/OS/JP, pa zatim i sviju ostalih... Ako bas nista ne pomaze, znaju organizovati autobus...
02.01. su putnike do Zagreba prebacivali na BH Airlines SJJ VIE pa dalje s OU VIE ZAG ili na MA via BUD.
- Entropio
#2140 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:33, edited 1 time in total.
-
akcija007
#2141 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
tako reci preko Zagreba za negdje, prvo se ide na varijantu provg sljedeceg leta preko Zagreba ako ne moze to, u igru dolazi Star Alliance, Malev i BH Airlines
- Entropio
#2142 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:33, edited 1 time in total.
-
jefferson
#2143 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
E bas sad to ne znam. Vrijeme nije njihova odgovornost, i to sto cete neko odmabciti do ZG je njihova dora volja da zadrze putnike.Entropio wrote:Ali uglavnom oni sve urade da se stigne u Zagreb? Neće reći nema danas leta, dođi sutra?akcija007 wrote:tako reci preko Zagreba za negdje, prvo se ide na varijantu provg sljedeceg leta preko Zagreba ako ne moze to, u igru dolazi Star Alliance, Malev i BH Airlines
Ja sam u utorak propustio let za Bec jer je sve otkazano, ali me sluzbenica Austriana prebacila za ZG, s tim sto sam ja otisao do ZG o svom trosku jer nisam mogao zakasniti jos jedan dan. On je izasla i u susret i umjesto predvidjenom rutom, prebacila me ZAG-FRA-ATL tako da sam stigao na vrijeme u ATL da obavim to sto sam morao obaviti juce.
Uglavnom, kada je u pitanju vrijeme samo je do toga koliko su on voljni da pomognu.
- Entropio
#2144 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:32, edited 1 time in total.
-
jefferson
#2145 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ne moze. Croatia, Austrian itd, jutarnje letove tako rano imaju jer im avioni noce na SJJ. Znaci oni moraju sletiti noc prije da bi poletili ujutro. Kako aerodrom nije bio otvoren nekoliko noci onda ne moze ni poletiti ujutro osim ako nemaju ugovor s nekom velikom pticom pa da te na ledjima prevezeEntropio wrote:Bas bezveze... Znaci moglo bi se desiti da se propusti let... i zakasnis. Fuck. Ja sam mislio da oni ne polete recimo u 6, pa cekaju do 10, i onda polete.
- Entropio
#2146 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:32, edited 1 time in total.
-
jefferson
#2147 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Desava se svugdje! Samo sto je nama tesko ugoditi! Prosle sedmice je Atlanta bila zatvorena dva dana a to je najprometniji aerodrom na svijetu na kojem poleti ili selti avion svakih 13 sekundi. Sta mislis na sta je to licilo?Entropio wrote:Ali se u svakom slucaju treba pojaviti na aerodromu (bez obzira na maglu) i... tražiti rješenje situacije, pretpostavljam?jefferson wrote:Ne moze. Croatia, Austrian itd, jutarnje letove tako rano imaju jer im avioni noce na SJJ. Znaci oni moraju sletiti noc prije da bi poletili ujutro. Kako aerodrom nije bio otvoren nekoliko noci onda ne moze ni poletiti ujutro osim ako nemaju ugovor s nekom velikom pticom pa da te na ledjima prevezeEntropio wrote:Bas bezveze... Znaci moglo bi se desiti da se propusti let... i zakasnis. Fuck. Ja sam mislio da oni ne polete recimo u 6, pa cekaju do 10, i onda polete.
A je l' se ovo dešava samo na ovom našem usranom aerodromu? Ili toga ima i drugdje?
Ono sto treba da se vidi ejste kako da se poboljsa navigaciona oprema na aerodromu. Da je SJJ CATIII poletili bi avioni bez problema.
- macan prvi
#2148 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hoces li traziti refundaciju troskova za put do ZAG?jefferson wrote:E bas sad to ne znam. Vrijeme nije njihova odgovornost, i to sto cete neko odmabciti do ZG je njihova dora volja da zadrze putnike.Entropio wrote:Ali uglavnom oni sve urade da se stigne u Zagreb? Neće reći nema danas leta, dođi sutra?akcija007 wrote:tako reci preko Zagreba za negdje, prvo se ide na varijantu provg sljedeceg leta preko Zagreba ako ne moze to, u igru dolazi Star Alliance, Malev i BH Airlines
Ja sam u utorak propustio let za Bec jer je sve otkazano, ali me sluzbenica Austriana prebacila za ZG, s tim sto sam ja otisao do ZG o svom trosku jer nisam mogao zakasniti jos jedan dan. On je izasla i u susret i umjesto predvidjenom rutom, prebacila me ZAG-FRA-ATL tako da sam stigao na vrijeme u ATL da obavim to sto sam morao obaviti juce.
Uglavnom, kada je u pitanju vrijeme samo je do toga koliko su on voljni da pomognu.
-
jefferson
#2149 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa nije njihova krivica sto je magla i sto je SJJ CAT I aerodrom! Oni su meni ponudili let do zagreba (koji je isto otkazan) ili da cekam dok se magla ne razidje. Ja sam se zahvalio i rekao da mi rezervisu kartu od ZAG. Bila je opcija ako poleti avion CA da idem za FRA pa nocim u FRA ali o svom trosku.
Kompanije nisu odgovorne za vrijeme, one ce promjeniti rezervaciju ali hotel ili naknadne troskove ne moraju da plate!
Kompanije nisu odgovorne za vrijeme, one ce promjeniti rezervaciju ali hotel ili naknadne troskove ne moraju da plate!
- drndalo
#2150 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mrka kapa... Jako je upitno dal' se "na guzove" moze za SJJ i CATII mozda izganjati nekad (kad pocne biti u normalnoj upotrebi RNAV navigacijski prilaz, koji i u svijetu tek pocinje, a ukratko ima veze i sa GPS-om...)...jefferson wrote:Ono sto treba da se vidi ejste kako da se poboljsa navigaciona oprema na aerodromu. Da je SJJ CATIII poletili bi avioni bez problema.
Osnovni problem po tom pitanju je blizina i polozaj Trebevica u osi piste, za slucaj potencijalnog go-arround-a aviona, uz otkaz motora... U tom slucaju avion se sporije dize, treba mu vise vremena, a to vrijeme se mora obezbijediti visinom odluke za slijetanje prije piste...
Sto se leta za "dalje" po ovom vremenu tice, postupak je svakako da ides na aerodrom i da se javis, osim ako ti se nisu javili ranije telefonom i dali druge instrukcije... Onda imas mogucnost biranja... Cekaj dok se mogne letiti i bude mjesta, sa podvarijantom da te usmjeravaju drugim rutama na kojima mozda ima vise mjesta nego na originalno kupljenoj... Ili ako ti se zuri, onda pravis neku triper kombinaciju, kao @jefferson, do nekog aerodorma sa kojeg se leti, a dalje kako slobodna mjesta i vremenska situacija na rutama dozvoljavaju...
Sa srecom...