Avdic Senad? Sta mislite o njemu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sting

Post by Sting »

Ralfson wrote:Nije senco, Munja je!! :lol: Elem, u svakom slucaju, iako je ugled Senada Avdica malo "poljuljan" ja ga ipak podrzavam u nekim stavovima... Pa zamislite samo kako bi izgledalo nase novinarstvo da su nam svi listovi tipa Walter, Ljiljan, Avaz, a da nase interese brane tipovi poput Alispahica pa kako bi to samo izgledalo... Inace, ako na jednoj strani imamo SB, filmski produkcije, oskare, pivo a na drugoj Walter, Fatmira, bule i ostale u svakom slucaju biram ovu prvu...
pitanje je da li na jednom mjestu imas SB, filmske produkcije, oskare, pivo, a na drugoj walter, fatmira, bule i ostale?

ja mislim da avdic sve ovo koristi kako bi sebi podigao katastrofalni tiraz. hajde naravno da ce ga neki citati ako je na netu i besplatno ali hajde iskreno reci zar bi stvarno dao 2 ili 3 eura za one neugledne SB ruzne bordo novine koje samo sto nisu pisane na toalet papiru? unutra crno bijele, na papiru boze dragi, grafika kao da je pravio senad avdic sam, tekstovi uzasni, vizuelno uzas i naravno da ih niko ne kupuje i jos kad ga to natjera da cita onog ludaka pa naravno da ce uzeti neke druge novine.
Sting

Post by Sting »

Ralfson wrote:Bosna ce ipak jednog dana biti SLOBODNA!!!
tako je bre.
Ralfson

Post by Ralfson »

Sad sam promijenio licna ubjedjenja!! Idem da vidim sta ima Fatmir da kaze na Walter-ovoj super modernoj, kreativnoj i nadasve inspirativnoj web zajebanciji...
Liska

Post by Liska »

Vrlo zanimljiva tema a i osoba. Cim netko izaziva ovoliko kontroverznih ocjena moze se zakljuciti da se radi o nekom tko izvanredno radi svoj posao. Greske su normalni dio svakog posla pa su time svojstvene i novinarima. Avdic stvarno ponekada gubi kompas ali ga razumijem. Nije lako zivjeti u danasnjem Sarajevu i biti Senad Avdic jer skoro da ne postoji javna osoba koju nije oprao u svojim novinama. Vise-manje s pravom. Jer da nema Avdica i citajuci druge novine mogli bi zakljuciti da zivimo u najidealnijoj drzavi a Sarajlije bi pomislile da zive u najidealnijem gradu. A to nitko normalan ne moze tvrditi. Avdic je skoro jedini glas protiv vladajuce mafije. Avdic je osoba koja ne moze otici na koncert jer mu se desava da mu clanovi mafije prijete i traze od njega da napusti koncert jer ce ga inace prebiti. Ziva istina, mozete provjeriti u policiji koja ga je i otpratila kuci, da mu se ne bi sto dogodilo. Ovo je samo jedna epizodica. Avdic je bio prvi novinar iz Sarajeva koji je usao u Zapadni Mostar i popio batine od inspektora policije Damira Cipre, koji sada radi u osiguranju americkog konzulata u Mostaru. Razotkrio je prirodu i namjere Visokog predstavnika i njegovog spijunskog lobija. A ovaj lik Sting vec odavno nije imao SB u rukama jer bi onda znao da se ne tiska na papiru kojeg je spomenuo. Vec neko vrijeme. A onaj tko se sjeca SB prije rata i Avdicevih tekstova protiv Milosevica i njegove klike, tekstova koji su otkrivali pravu prirodu JNA, koji su govorili o ukopavanju JNA iznad Sarajeva se mogu samo nasmijati na neke od komentara u ovoj temi. U vrijeme dok vecina onih koji ga danas napadaju nisu znali kome da se priklone ili su vec zbrisali u cilju prikupljanja humanitarne pomoci. Aferim, Senade, izdrzi jer znam da ti nije lako. Nije lako biti ustasa, cetnik, balija i komunista a ti ostao manje-vise isti. Idealista koji misli da ce otkrice lopovluka i zlocina uticati na javno mnijenje. I izbaci srdzbu iz svojih tekstova jer gube na kvaliteti.
Prenj

Post by Prenj »

Ma i nas Sting sjedi u dijaspori i lupa o stanju u Bosni i bosanskim medijima.
Sting

Post by Sting »

Liska wrote:Razotkrio je prirodu i namjere Visokog predstavnika i njegovog spijunskog lobija. A ovaj lik Sting vec odavno nije imao SB u rukama jer bi onda znao da se ne tiska na papiru kojeg je spomenuo. Vec neko vrijeme.
Sting je jucer drzao SB u rukama ali je naravno nije kupio niti to namjerava. Pa necu valjda finansirati novinarsko smece koje indirektno poziva na egzekuciju Bosnjaka? Bar oni koji to zele uvijek u ruci nose jednu sb i avdic im je glavni argument i ako Avdic vecinom laze i tekstovi su mu bajke ako nisu prosti i bezobrazni.

Uglavnom mislim da je doslo vrijeme da Bosnjaci prestanu finansirati one koji pljuju po njima i da bar to prepustimo Srbima ako se vec pise u njihovom interesu. Zato Srbi navalite u kioske.

Inace sto Radoncic ne osnuje jedan sedmicni list? Ja sam uvjeren da bi se Avdic obradovao.
Last edited by Sting on 22/09/2004 14:41, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Liska wrote:Vrlo zanimljiva tema a i osoba. Cim netko izaziva ovoliko kontroverznih ocjena moze se zakljuciti da se radi o nekom tko izvanredno radi svoj posao.
je li to o Fatmiru pricas? :)

(sala, Fatmir je, naravno, krajnje mizeran lik, a Avdicu kao da je postao uzor, pa hoce da ga dostigne...nisam mogao odoljeti...pozdrav)
Liska

Post by Liska »

Sting, pojma nemam sto si jucer drzao u rukama. S obzirom da znas toliko o SB a da je ne citas, morao bi znati da je ova novina vec odavno u stampi sa novim papirom u kolor verziji.
Sting wrote:
Liska wrote:Razotkrio je prirodu i namjere Visokog predstavnika i njegovog spijunskog lobija. A ovaj lik Sting vec odavno nije imao SB u rukama jer bi onda znao da se ne tiska na papiru kojeg je spomenuo. Vec neko vrijeme.
Sting je jucer drzao SB u rukama ali je naravno nije kupio niti to namjerava. Pa necu valjda finansirati novinarsko smece koje indirektno poziva na egzekuciju Bosnjaka? Bar oni koji to zele uvijek u ruci nose jednu sb i avdic im je glavni argument i ako Avdic vecinom laze i tekstovi su mu bajke ako nisu prosti i bezobrazni.

Uglavnom mislim da je doslo vrijeme da Bosnjaci prestanu finansirati one koji pljuju po njima i da bar to prepustimo Srbima ako se vec pise u njihovom interesu. Zato Srbi navalite u kioske.

Inace sto Radoncic ne osnuje jedan sedmicni list? Ja sam uvjeren da bi se Avdic obradovao.
victory

Post by victory »

Liska wrote:Sting, pojma nemam sto si jucer drzao u rukama. S obzirom da znas toliko o SB a da je ne citas, morao bi znati da je ova novina vec odavno u stampi sa novim papirom u kolor verziji.
Sting wrote:

Dodje to tako Stingu, periodicno, ranije je pljuv'o po Vesovicu, Lovrenovicu, Hemonu.

Drugim rijecima, sve je to zacarani tramvajski krug ili trulo je nesto u drzavi Danskoj.
Prenj

Post by Prenj »

Kad malo pogledas ove likove na forumu, najekstremniji tipovi kao Sting npr. se javljaju iz dijaspore.
Nije lako tamo zivjeti, pa se valjda ovdje prazne.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Prenj wrote:Kad malo pogledas ove likove na forumu, najekstremniji tipovi kao Sting npr. se javljaju iz dijaspore.
Slazem se 100%
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:Kad malo pogledas ove likove na forumu, najekstremniji tipovi kao Sting npr. se javljaju iz dijaspore.
Prenj,
to za dijasporce u principu vazi. Puno su ekstremniji od forumasa koji su u BH (mada bas nikad nije lijepo generalizovati). Medjutim, ne vidim da ti je Sting dao neki poseban razlog da ga nazoves ekstremistom. Covjek ima svoj stav, jednako kao i ti. Taj stav nije puko ekstremno blebetanje iz ideoloskih pobuda, a bez argumenata. Ako samo pogledas ovaj topik, ne moras ici dalje. Pogledaj cool-ov post i sjeti se slucaja Sjekirica i vidjeces da oni Stingu daju pravo da tako gleda na stvari i da u tome nema nista ekstremno. Ekstremizam je uvijek imao vise veze sa ideologijom nego sa cinjenicama. Ja mislim da je Senad Avdic pruzio dovoljno cinjenica da se moze tako komentarisati o njemu. Cak i velika vecina vas koji ga podrzavate (ja sam nekad bio njegov iskren fan, ali to je bio neki drugi Senad) se slazete da "je izgubio kompas, odao se cugi, zastranio...". Dakle, nesto se s njim desilo. A znacaj stvari o kojima pise lazi (npr. slucaj Sjekirica i njegovo euforicno zlurado potpaljivanje raznja dok je zec bio u sumi govore da je svoju nekadasnju novinarsku velicinu i ugled stavio u sluzbu jedne stranke, ali na opasan nacin koji potkopava i dublje nego sto su temelji glavne stranke suprotstavljene toj njegovoj) bas i ne daju pravo da se nazovu naivnim i bezazlenim trabunjanjem. Jer, nije ni naivno, a ni bezazleno. Kad novinaru istina prestane biti vrhovni interes, to je njegov kraj kao dobrog novinara. Jednako kao sto amputacija prstiju sake znaci kraj karijere nekog pijaniste.

Pozdrav
Prenj

Post by Prenj »

Prenj wrote:Briljantno pero i pogana licnost na celu nekad vrlo hrabre, ali uglavnom neprincipijelne novine.
Ludo@,

Mrzim samog sebe citirati, ali moram ponoviti moje misljenje o Senadu i SB koje je daleko od pozitivnog.

Sting sve sto se u Bosni desava vidi iskljucivo crno-bijelo. Dobri momci su kod njega uvijek dobri, losi momci su uvijek losi.
I zbog takvog pristupa njegovi stavovi jesu ekstremni.
Mrzi sve Srbe bez izuzetka i to zeli da dokaze svaki dan.
Za primjer pogledaj njegove diskusije o Kopanji, njegove teme o autoputu, temu o UNDP izvjestaju o stanju u BiH, glasanju u Opstini Centar, ...
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj,

ni na jednoj temi od tih spomenutih niti sam bio, niti sta postirao. Misljenje iza kojeg stojim sam dao na osnovu ove teme.
Ja cu se sloziti da ti je mozda Sting na drugim temama dao razloga da tako mislis o njemu, a ti ces se sloziti da je svacije misljenje, a posebno o moralnim i karakternim kvalifikacijama drugih ljudi, subjektivno.
Prenj

Post by Prenj »

Ludo@,

Valjda to i jeste glavna svrha ovakvih foruma, da izlozimo nase subjektivno misljenje o drugim ljudima i dogadjajima koje oni uzrokuju.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:Ludo@,

Valjda to i jeste glavna svrha ovakvih foruma, da izlozimo nase subjektivno misljenje o drugim ljudima i dogadjajima koje oni uzrokuju.
Svakako. Naravno, ne zaboravljajuci nikad da je ono to-nase subjektivno misljenje, a ne apsolutna istina koja se moze izdici na nivo apsolutne objektivnosti i da razlicitih subjektivnih misljenja na forumu ima jednako koliko i forumasa.

Sto ce reci, nisam ti ni u najnebuloznijim snovima sporio pravo da budes subjektivan, vec sam sebi i drugima dao za pravo da se ne moramo sloziti sa tvojim misljenjem (generalno govoreci).

A sve je ovo, i ovo moje napisano, i to tvoje, opstepoznato.
stavrogin

Post by stavrogin »

Sting wrote:
BigusDickus wrote:
Sting wrote:Ovaj Avdic je postao dezurna luda BiH novinarstva.
A ti predstavljas tacno sta u BIH novinarstvu, pa se osjecas pozvanim da o tome prosudjujes?
pa recimo onog koji zna citati i razmisljati i zar se treba pripadati BiH novinarstvu pa znati da je Avdic opicen covjek? mislim jesi ti glup ili sta pa postavljas tako blesava pitanja?

kakve veze ima pripadnost ili ne novoinarstvu sa tim sto je avdic opicen covjek koji je vjerojatno na platnom spisku nekih koji i nisu omiljeni u bih. naravno za to nemamo dokaza ali ne mogu vjerovati da je toliko opicen da pise toliko bljuvotina o bosni ili o svojoj naciji a da ga ne placa vojislav seselj?
inace svaki put ga se sjetim kad dodjem u trafiku da uzmem novine i pogledam tamo stoji hrpa neprodane slobodne bosne i ruka mi krene prema njoj ali se zaustavi na zadnjem avazu i uzme ga.

:lol:
stavrogin

Post by stavrogin »

cool wrote:Ovo nema veze sa ozbiljnim novinarstvom.

Ovakav nacin kritike neistomisljenika, vise ima veze sa primitivizmom.

Image

Image

ovo je prilicno dobar text. mada malo preblag i pretolerantan po mom misljenju prema nekome ko se mota u pelene i preziva kuric a ima muza koji se zove al din :lol: :lol: :lol:

pit-bula je genijalan derivativ. :lol: :lol:

koja papanka i jos se preziva kuric, al kad sam saznao da joj se muz zove aldin a odaziva na al din :lol: :lol:

al din je vrh komedije VRH!

:lol: :lol: :lol: :lol:
stavrogin

Post by stavrogin »

Sting wrote:
Prenj wrote:Sting,

vise ce nevolja 'svojoj' naciji napraviti fasista Fatmir Alispahic, nego Senad Avdic, kad smo se vec opet dohvatili poredjenja.
nece nikad. onu stetu koju je avdic napravio bosni i hercegovini na medjunarodnom planu nisu napravili cijeli timovi beogradske politike i politike express u vrijeme milosa obilica. ne bi ja zalio da je to bila istina ali ljudi bozji pa zar ima jos neko ko tom vjeruje kad napise senzacionalno?

uglavnom kao rezultat toga svaki chetnik sirom svijeta uvijek ce vrlo rado citirati dezurnu ludu u bih avdica kada mu nedostaje argumenata. sve i jedan medijski pljuvac bosnjaka ili bih koji ima krajnji cilj istrijebljenje bosnjaka ce vrlo rado citirati avdica.

ne znam samo da li je taj ludak svjestan sta on radi i da postaje sve vise i vise emir kusturica. samo jos mu nedostaje da promijeni ime svojih pljuvackih novina u slobodna srbija i da preseli u beograd.
pa zna se da su najnapredniji i najtalentovaniji ljudi iz redova bosanskih muslimana priznavali svoje srpsko porijeklo. kusturica (najpoznatiji sarajlija u svijetu), selimovic, kulenovic... pa od katolika ivo andric... oni najpametniji ipak su svjesni toga da su poturceni ili pokatoliceni srbi.

hej, ajde javi mi kad se bosanski jezik i bosnjaci priznaju na katedri slavistike bilo kojeg univerziteta u svijetu, na harvardu, sorboni, stanfordu ili oxfordu, recimo.

ma ne, ima knjiga napisao rusmir mahmutcehajic,.. tunjo filipovic i ostali sa peticije o gradjanskoj drzavi, oni znaju sve o bosni :lol:
nineac

Post by nineac »

Neko spomenu da je Senad Avdić boljševik?
Eto de mene prosvjetlite šta znači boljševik i komunista?
Ja sam to učio i u osnovnoj, srednjoj, pa na fax-u, pa kroz razne knjige, enciklopedije, ali kada uzmem onaj avaz ispadoše boljševici i komunisti nešto sasvim drugo? Pa eto de mi objasnite da znam.
Pošto moj otac kupuje avaz (ne radi politike, nego imaju najkompletniji tv program), a ja sve moguće novine imam priliku da malo usporedim sve to, ali znam da se SB i Dana načitam, jer su im novinari ako ništa obrazovani (nemislim da imaju fakultet, danas svaki seljak ima fakultet)!
E sad ja upravo trebam dovršiti posao oko papira za studiranje u USA, i sad ja kao bošnjak osjećam da su mene na taj potez natjerale osobe poput Alije, Bakira Izetbegovića, Hasana Čengića i ostalih zaštitnika mojih interesa!
Kako to kada se oni pozovu na moje interese meni uvjek poslije bude gore?
Eto neka mi Sting to objasni, pošto vidim da on bolje zna situaciju u BiH nego ja koji tipkam iz BiH!
Na kraju krajeva, svi vi koji štitite moje interese iz dijaspore fino se vratite u BiH pa štitite ih!
Egzekucija bošnjaka, ma ne serite više matereti! Koji Vam je k.... daj da normalno živim u p.... materinu više i bošnjaci i srbi i hrvati!
Inače čim se Fatmir nekoga dokači kao i ostali nacionalisti taj garant radi svoj posao kako treba!
Eto SDA je poručila da će valjda nakon 60 godina Tuzla biti oslobođena komunističke vlasti i da će evropa i demokratija konačno zakucati na vrata Tuzle!
A Tuzla je sa tim komunistima dobila najbolju kardiohirurgiju na balkanu, univerzitet koji je svugdje priznat!
Šta je to možda Visoko dobilo sa SDA, ili Kalesija?
De ba pustite nas da živim normalno više u k... idite! Možete zajedno ruku pod ruku sa onim Nikolićem i ostalim zaštitnicima vitalnih nacionalnih interesa!
NEDAJ SE SENADE!
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

stavrogin wrote: ovo je prilicno dobar text. mada malo preblag i pretolerantan po mom misljenju prema nekome ko se mota u pelene i preziva kuric a ima muza koji se zove al din :lol: :lol: :lol:

pit-bula je genijalan derivativ. :lol: :lol:
da, tekst je "divan"...junacki i etickom besprijekornoscu brani prava pedera kao sto si ti...samo sto ti imas prevashodno pervertiranu psihu...pa se iz praznog mjesta predvidjenog za mozak praznina ideja prosirila i na tijelo...a od mozga ti je samo ostala zelja da neko necim :D popuni tu prazninu...da se razumijemo, i oni su insani, pa neka ih...ali pederi poput tebe zadojeni (i sigurno nadojeni :D!) (z)vjerskom i nacionalnom mrznjom, beskicmenjaci (i zato sto su bez kicme su uvijek savijeni prema naprijed otvarajuci citav straznji dio ushicenim pogledima onih ekologa sto samo pricaju o tome kako se siri ozonska rupa)...
pa, da te podsjetim na pogled iz drugog ugla na sklonosti koje propagiras i zivis:

da, zivot je moj dosadan jako, nikad u caroliju izazova nisam tak'o, vidike sam jako suzio, nisam se nikom ko ti naguzio, cak se i droge klonim, blag sam, ni supu previse ne solim, sve po istilahu, a ne u jednom mahu, pa vidim da si stalno intoksiniran, a ti ne vidis da se vidi da si deprimiran, visak vremena i manjak pameti, pa skontas da je cool da ti je guza na pederima na meti, a ja sam od toga svega rahat, hvala Bogu, ne idem u razvrat, meni je dusevni smiraj kad na kraju molitve kazem: amin, a tebi samo tudji podignuti dizu tvoj...adrenalin...pa ti pij, sazaljevaj mene, i pitaj se zasto od dosade ne sijecem vene, razvrat od ljudi napravi sjene, "odjednom shvatis u tebi koplja se lome (svejedno da li si sa pala ili sokoca, ipak stihovi nisu o koplju koje tebe boca), zapitas sebe je li rjesenje u tome, da li nemir svoj ostavljas kad odes il' vuces ga ko sjenku, bilo kud da podjes, bilo kud da podjes..."...to su stihovi "nacina drugog", a tebi je u glavi nesto drugo, u guzi nesto trece, sto postaje sve vece, to iz glave ti se smanjuje, jad tvoj obzanjuje...pa ti samo uzivaj u sebi, kao sto drugi u tebi, ne bih se s tobom mijenjao nikad, svako vodi sa sobom svoj dzihad...pa se upitaj sta te tjera u nove korake, nakon sto si na dnu dna, pa se sredis i odes u oblake...pa probas zene i vidis ispunjen nisi, nije to sto si mislio da ce biti ti si...pa probas doslovno ispunjenje i primis straznje punjenje...jesi li sada sretan ili beskrajno usamljen i sjetan? odgovori sebi posteno, vrati cugi sto je njeno...pa kad ostanes sa sa sobom, progovori koju s Bogom...dusa nema spokoja dok se Njemu ne vrati, bolje nego sto priznas-i sam ces znati...
dotad se cunaj, i dalje duvaj, redovno se fiksaj i presavijen kiksaj...

@nineac,
tamo gdje prestaje uvazavanje istine (dakle, neceg argumentovanog) koja ti ne svidja, pocinje kraj ozbiljne diskusije...
nakon te tacke moze se monolog usavrsavati do mile volje, sto je i korisno, ako se kontas baviti glumom i recitovati na sceni
Jasho

Post by Jasho »

Senad Avdić je kralj BiH novinarstva! Čovjek bez dlake na jeziku, koji će vas prozvati za kriminal,korupciju i ratne zločine bez obzira na vjeru i naciju! A svim onim koji ga osporavaju: dabogda vas bratilja SDA, SDS, HDZ i njihovi saradnici još više ojadili, raznorazne ubice i mafijaši vam vladali državom! Valjda će te onda skontati veličinu Senada Avdića kao novinara.
addem

Post by addem »

Senad Avdic je pijana budala. Prije dvije godine sam ga vidio u slozi kako se valja po wc-u. Tekstove pise vjerovatno kad je mamuran. Kad se samo sjetim da je prije americkog napada pisao kako ga je briga i za iracane i za irak, sve mi bude jasno. Sjecate li se kad je pisao o duhovima iz vjecnice?
addem

Post by addem »

Senad i Fatmir su dvije najvece budale koje imamo u Bosni. Takmice se koji ce biti gori. Seljacine!!!!
RPP65

Post by RPP65 »

nineac wrote:Eto SDA je poručila da će valjda nakon 60 godina Tuzla biti oslobođena komunističke vlasti i da će evropa i demokratija konačno zakucati na vrata Tuzle!
A Tuzla je sa tim komunistima dobila najbolju kardiohirurgiju na balkanu, univerzitet koji je svugdje priznat!
Šta je to možda Visoko dobilo sa SDA, ili Kalesija?
Tuzla je dobila vrhunsku Kardiohirurgiju uz pomoc snage, volje i rada pojedinca. Nosioca liste SDA, uzgred budi receno ;)
Post Reply