Astrologija =)
- pirmin
#976 Re: Astrologija =)
Ja blage veze nemam o cemu vi... 
-
njonjica
#977 Re: Astrologija =)
ajde_vise wrote:
zato je nemoguce da u dole navedenom - mars i venera budu anarete jedna drugoj![]()
ajde_vise hoces doci na druzenje??
vidim, zakuhalo se....odoh po kokice, vracam se odmah
-
njonjica
#978 Re: Astrologija =)
sandra01 wrote:
Rodjenje je dnevno, So u prvoj, ono je Hyleg, Ne na vrhu osme-on je Anareta, haman stipa za oci.....eeeee ali pitanje je moze li Ne biti Anareta jer je vanjska planeta, ha?
Last edited by njonjica on 31/03/2010 23:39, edited 1 time in total.
-
njonjica
#979 Re: Astrologija =)
pirmin wrote:Ja blage veze nemam o cemu vi...
Ma malo se pravimo pametniji nego sto jesmo....a lijepo rece Najveci "ucenome pristoji skromnost"
Jos da nam je Helenu Blavatsky u nasu avliju, pa gdje bi nam kraj bio
-
muamers
#980 Re: Astrologija =)
ah sto si ti pametan/na rodila majka. Kako u sekundi iz 5-6 recenica procita sta je ko uradio i sta ko zna...sad bi i ja mogao o tebi reci "vidi se da si zadacu prepisivo/la od kolege/kolegice", bil' to bila "ultimativna istina"pirmin wrote:Ma meni su dusa ovi sto dobiju dvije-tri knjizice u ruke o ultimativnoj istini, procitaju ih pa onda misle da su pokupili svu pamet svijeta.terra_incognita wrote:haj da ne kontaminiramo temu raznim konspirativnim teorijama, nego da se igramo astroloskih asocijacija![]()
Oni su toliko ubijedjeni u taj svoj trip kao da su licno prezivjeli zadnjih tri hiljade godina tako da sve mogu iz prve ruke objasniti.Nevidjen smor.![]()
Nego pocni sa asocijacijama...
-
Žazalakazu
#981 Re: Astrologija =)
@ njonjica
U ovoj karti je SO Hyleg,jer ima puno osnovnog dostojanstva (egzaltacija) i na uglu je (ASC).ALi,SO nije uvijek Hyleg, da se pojasni onima koji to ne znaju. Hyleg može bit i MO ili ASC ili tačka fortune itd.
Anareta u ovoj karti je SA. Prvo,iz XII polja dolazi,drugo malefik je po prirodi,a plus što je u Ovnu gdje je u padu. Trebalo bi odredit' i Alkohoden da bi cijela priča imala smisla,al mi nije namjera komplikovat' sve više nego što je.
Hoću reć,da se ne trebate tako frljat' i razbacivat' nekim pojmovima koje ne znate valjano objasnit',nego linkujete tamo neke sajtove... Prepadnete tako ljude koji nemaju veze s astrologijom,a žele nešto naučit' ili istražit',kao npr.
Nije se igrat' s takvim stvarima i nečijim životom i bit' anareta sam sebi i drugome.
U ovoj karti je SO Hyleg,jer ima puno osnovnog dostojanstva (egzaltacija) i na uglu je (ASC).ALi,SO nije uvijek Hyleg, da se pojasni onima koji to ne znaju. Hyleg može bit i MO ili ASC ili tačka fortune itd.
Anareta u ovoj karti je SA. Prvo,iz XII polja dolazi,drugo malefik je po prirodi,a plus što je u Ovnu gdje je u padu. Trebalo bi odredit' i Alkohoden da bi cijela priča imala smisla,al mi nije namjera komplikovat' sve više nego što je.
Hoću reć,da se ne trebate tako frljat' i razbacivat' nekim pojmovima koje ne znate valjano objasnit',nego linkujete tamo neke sajtove... Prepadnete tako ljude koji nemaju veze s astrologijom,a žele nešto naučit' ili istražit',kao npr.
Kuku meni necu to valjda opalit' od ledinu uskoro
Nije se igrat' s takvim stvarima i nečijim životom i bit' anareta sam sebi i drugome.
-
njonjica
#982 Re: Astrologija =)
Žazalakazu, welcome to topicŽazalakazu wrote:@ njonjica
Tacno, So nije uvijek hyleg ali jeste prvi kandidat kad govorimo o dnevnim rodjenjima. Ukoliko ono ne ispunjava uslove onda se okrecemo ka Mo, almutenu So...
Zgodna je cinjenica da u ovoj racunici koristimo samo prvih 5 planeta i dva luminara, a evo i tabele po kojoj to mozemo uraditi:

E sad...astrologija je super jer se mnogo toga moze provjeriti pa cemo upitati nasu @sandra01:
-je li bilo problema u prvoj godini zivota (zdravstvenih jakako jer ako je Saturn anareta njegov prolaz preko hylega nije mogao ostati nezapazen nikako)
-po prostoj primarnoj direkciji Sa je negdje u 5-6 godini zivota nagazio hylega So i napravio probleme (to nije samo Sa-kamen ili ledena grudva u glavu (Ar) iz "zasjede"-12 kuca) opet sa zdravljem ali zivotno upitne (neko bi mozda pomislio - potres mozga?)
Cekat cemo Sandru da nam se javi, bas sam znatizeljna
PodrzavamŽazalakazu wrote:Nije se igrat' s takvim stvarima i nečijim životom i bit' anareta sam sebi i drugome.
-
njonjica
#983 Re: Astrologija =)
Evo i programa koji automatski sve ovo izracuna:
http://www.skyviewzone.com/kepler/sirius.htm
ali je cijena....žara....
http://www.skyviewzone.com/kepler/sirius.htm
ali je cijena....žara....
-
Žazalakazu
#984 Re: Astrologija =)
Hyleg izračunava i program Solar fire koji se može naći na netu free uz malo truda.
Što se tiče ove karte,prvi problem je mogao biti u 4-oj godini života kada je SA stao na ASC,a drugi dvije godine kasnije. Kada je SA stao na ASC u 4-oj godini,tijelo ove osobe je moglo pretrpjeti štetu od udarca ili upale unutrašnjih organa (postoji preosjetljivost stomačnog dijela). Dvije godine kasnije ponovo zdravstveni problemi,a u tom periodu je i otac mogao imati poteškoća sa finansijama
Edit: šteta na tijelu u 4-oj godini života izostaje ako nije tačno vrijeme rođenja.
Što se tiče ove karte,prvi problem je mogao biti u 4-oj godini života kada je SA stao na ASC,a drugi dvije godine kasnije. Kada je SA stao na ASC u 4-oj godini,tijelo ove osobe je moglo pretrpjeti štetu od udarca ili upale unutrašnjih organa (postoji preosjetljivost stomačnog dijela). Dvije godine kasnije ponovo zdravstveni problemi,a u tom periodu je i otac mogao imati poteškoća sa finansijama
Edit: šteta na tijelu u 4-oj godini života izostaje ako nije tačno vrijeme rođenja.
-
sandra01
#985 Re: Astrologija =)
Hm ..jedino sto mi pada na pamet je da sam imala jake upale krajnika,sarlah,zausnjake i da sam imala visoooooooke temperature preko 40 C, a jedina povreda je kamen u glavu kad sam se igrala kauboja i indijanaca sa djecacima.To je sve.
Nego zene ,hoce li meni neko od vas odgovoriti ako ja promjenim mjesto boravka hoce li to biti greska ili nece ?

Nego zene ,hoce li meni neko od vas odgovoriti ako ja promjenim mjesto boravka hoce li to biti greska ili nece ?
-
njonjica
#986 Re: Astrologija =)
Cula si da te zovem?sandra01 wrote:Hm ..jedino sto mi pada na pamet je da sam imala jake upale krajnika,sarlah,zausnjake i da sam imala visoooooooke temperature preko 40 C, a jedina povreda je kamen u glavu kad sam se igrala kauboja i indijanaca sa djecacima.To je sve.
Nego zene ,hoce li meni neko od vas odgovoriti ako ja promjenim mjesto boravka hoce li to biti greska ili nece ?![]()
![]()
je li sigurno tacno vrijeme rodjenja?
-
sandra01
#987 Re: Astrologija =)
Tako mi je rekla sestra da sam se tada rodila,moma itata vise nisu zivi na zalost 
-
sandra01
#988 Re: Astrologija =)
A sto se tice unutrasnjih organa ,sad sam se sjetila da bi to moglo biti oko moje 4te godine da sam dobila upalu pluca,sjecam se da sam kad niko nije vidio popila cijeli antibiotik sirup odjednom
,bio cokoladnog ukusa
pa me mama vodila u hitnu
,a da se to uradi mora se biti bas dijete ,sa 6 godina mislim da to ne bih uradila 
-
ajde_vise
#989 Re: Astrologija =)
bi bi - ako je u okviru natala
-
sandra01
#990 Re: Astrologija =)
Ma ne bi bona ,ja sam ti sa 6 godina ostajala sama u kuci ,moji odu na posao ,sestra na fakultet a ja se fino probudim ,doruckujem pospremim kucu ,spremim se i odem sama u skolu,a mala ko Palcica

- Michun
#991 Re: Astrologija =)
njonjica, ti umijes ovo?
Smijem li bi bRezobrazna i zamoliti ako mozes meni malo Opricati o meni
Ako mozes, posaljem ti detalje na pp.
Hvala
P.S. Ja bas volim Oroskop i mislim da ima dosta istine posebno sto se tice ljudi koji mi odgovaraju kao prijatelji i kolege. Ribe muske - JOK. Dokazano
Smijem li bi bRezobrazna i zamoliti ako mozes meni malo Opricati o meni
Ako mozes, posaljem ti detalje na pp.
Hvala
P.S. Ja bas volim Oroskop i mislim da ima dosta istine posebno sto se tice ljudi koji mi odgovaraju kao prijatelji i kolege. Ribe muske - JOK. Dokazano
Last edited by Michun on 16/04/2010 14:23, edited 1 time in total.
-
ajde_vise
#992 Re: Astrologija =)
palcica nije mrdala iz kuce - plasili su je lastama 
-
sandra01
#993 Re: Astrologija =)
Ne ne ,ja sam rekla da sam bila malena kao Palcica,a sto se tice ponasanja tu sam rame uz rame bila sa Denis Napast original on samo zensko

-
Žazalakazu
#994 Re: Astrologija =)
Mislim da je vrijeme tačno onda. Sljedeća direkcija je u 6-oj godini života i tad si trebala popiti taj kamen u glavusandra01 wrote:A sto se tice unutrasnjih organa ,sad sam se sjetila da bi to moglo biti oko moje 4te godine da sam dobila upalu pluca,sjecam se da sam kad niko nije vidio popila cijeli antibiotik sirup odjednom![]()
![]()
,bio cokoladnog ukusa
pa me mama vodila u hitnu
![]()
,a da se to uradi mora se biti bas dijete ,sa 6 godina mislim da to ne bih uradila
-
sandra01
#995 Re: Astrologija =)
Pa sad moguce da je to bilo tada ,mislim taj kamen ,a vidis dobro je da si mi rekla da to ima posljedica,ja sam kontala da sam 'vaka luda sama od sebe ,kad ono to posljedice od djetinstva
Mozes li ti vidjeti iz karte hoce li promjena boravka biti dobra za mene ili ne?
Mozes li ti vidjeti iz karte hoce li promjena boravka biti dobra za mene ili ne?
-
barby02
#996 Re: Astrologija =)
Mogu li ja ono malkice. . Ja mislim da bi ti boravak vani prijao. Jupiter ti je retrogradan, sto znaci- za zakasnjenjem a u Lavu V kuca, preko ljubavi, zabave i to u glavni grad (u sridu). Moguce neki stariji grad sa bitnom vojnom prosloscu . Sunce trigon Jupitersandra01 wrote:Hm ..jedino sto mi pada na pamet je da sam imala jake upale krajnika,sarlah,zausnjake i da sam imala visoooooooke temperature preko 40 C, a jedina povreda je kamen u glavu kad sam se igrala kauboja i indijanaca sa djecacima.To je sve.
Nego zene ,hoce li meni neko od vas odgovoriti ako ja promjenim mjesto boravka hoce li to biti greska ili nece ?![]()
![]()
-
barby02
#998 Re: Astrologija =)
Sandra, daj malo pojasni. .
-
sandra01
#999 Re: Astrologija =)
Jeste glavni grad
Esad ti meni pojasni taj Jupiter
Esad ti meni pojasni taj Jupiter
- pirmin