Astrologija =)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
njonjica

#451 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Compos_Sui wrote:jel ovo sve o meni? :D
Ajoj, nije...to je ova karta od ranije.....doci ces na red neki drugi put, sry......
terra_incognita

#452 Re: Astrologija =)

Post by terra_incognita »

njonjica wrote:Zbog blizine lava, hajdmo reci da je kosa lijepa i njegovana, ona je voli, to je njen ukras; zbog stelija u blizancu njeguje i ruke, prsti su tanki i dugi, nokti lijepi.
Venera vlada cetvrtom kucom, je li ovo majcini geni vise uticu?
Vrh druge je u lavu, voli da dominira na poslu, odlicno za samostalne poslove jos pojacano Marsom na MC, nikako ne voli sefove, cest sukob sa autoritetima.
Na karti se vidi opozicija izmedju stelija i Neptuna-ja mislim da ovaj aspekt ne stoji jer je orbis presirok a i aspekt je separativni; ne znam sta vi mislite?

Neptun vise konfuzije daje veneri jer su ispod horizonta, takoreci u mraku- to je nocno doba.
Ima i svoje dobre strane, obzirom da je 120- ljubav i talenat za umjetnost ali i brzo odustajanje.
Kao vladar devete ???
njonjica

#453 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Da vidimo malo cetvrtu kucu.
uran u cetvrtoj moze znaciti da je ona iz nekog razloga, naglo, ostala bez doma. to potvrdjuje kvadrat sa vladarom venerom; ovo ne mora znaciti da je nasilan prekid sa domom ali ona osjeca gubitak....
Neptun u petoj....hah, pa malo je sklonija porocima, valjda je pusac, a ponekad se mozda i trava zapalila...to su bili trenutci inspiracije i mozda je bas tad u zadimljenoj sobi rijeci nizala...Neptun je u trigonu sa Venerom-voli muziku, jaka masta se opet potvrdjuje ali i izrazen eros...a eto i poneka afera zbog ljubavi koju je brzo zaboravila.
njonjica

#454 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
njonjica wrote:Zbog blizine lava, hajdmo reci da je kosa lijepa i njegovana, ona je voli, to je njen ukras; zbog stelija u blizancu njeguje i ruke, prsti su tanki i dugi, nokti lijepi.
Vrh druge je u lavu, voli da dominira na poslu, odlicno za samostalne poslove jos pojacano Marsom na MC, nikako ne voli sefove, cest sukob sa autoritetima.
Na karti se vidi opozicija izmedju stelija i Neptuna-ja mislim da ovaj aspekt ne stoji jer je orbis presirok a i aspekt je separativni; ne znam sta vi mislite?

Neptun vise konfuzije daje veneri jer su ispod horizonta, takoreci u mraku- to je nocno doba.
Ima i svoje dobre strane, obzirom da je 120- ljubav i talenat za umjetnost ali i brzo odustajanje.
Kao vladar devete ???
Tacno je to i zato taj eros, zadimljena prostorija i sve sto sam napisala.
zamuti pogled ponekad....

Neptun kao vladar devete mi ovdje priznajem nije bas sasvim jasan jer bi trebalo da ima veze sa religijom, ali osoba mi ne lici mnogo na to....mozda masta, situacije "vec vidjene u glavi" pa se odbaci prije dubljeg iskustva, ljubav na daljinu ili daljina ljubavi?
terra_incognita

#455 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:Da vidimo malo cetvrtu kucu.
uran u cetvrtoj moze znaciti da je ona iz nekog razloga, naglo, ostala bez doma. to potvrdjuje kvadrat sa vladarom venerom; ovo ne mora znaciti da je nasilan prekid sa domom ali ona osjeca gubitak....
Neptun u petoj....hah, pa malo je sklonija porocima, valjda je pusac, a ponekad se mozda i trava zapalila...to su bili trenutci inspiracije i mozda je bas tad u zadimljenoj sobi rijeci nizala...Neptun je u trigonu sa Venerom-voli muziku, jaka masta se opet potvrdjuje ali i izrazen eros...a eto i poneka afera zbog ljubavi koju je brzo zaboravila.
Uran oznacava i prirodne katastrofe, Mars bi bilo gubitak doma kroz rat,Satur urusavanje od starosti, Uran prije ovim putem.
terra_incognita

#456 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:
terra_incognita wrote:

Kao vladar devete ???
Tacno je to i zato taj eros, zadimljena prostorija i sve sto sam napisala.
zamuti pogled ponekad....

Neptun kao vladar devete mi ovdje priznajem nije bas sasvim jasan jer bi trebalo da ima veze sa religijom, ali osoba mi ne lici mnogo na to....mozda masta, situacije "vec vidjene u glavi" pa se odbaci prije dubljeg iskustva, ljubav na daljinu ili daljina ljubavi?
Deveta inostranstvo- ljubav u inostranstvu
njonjica

#457 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
Mozda, ali onda bi voda trebala imati veze sa tim, dakle preko vode, a onda riba je vladar mora, okeana, onda je drugi kontinent u pitanju..
jos ta ljubav je bila idealizovana (Neptun) obostrana (trigon Venera) sa planovima koji se nisu ostvarili (opet Neptun).

Ili voljeni zivi na obali rijeke/jezera/mora?
sta mislis Terra?
terra_incognita

#458 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:
terra_incognita wrote:
Mozda, ali onda bi voda trebala imati veze sa tim, dakle preko vode, a onda riba je vladar mora, okeana, onda je drugi kontinent u pitanju..
jos ta ljubav je bila idealizovana (Neptun) obostrana (trigon Venera) sa planovima koji se nisu ostvarili (opet Neptun).

sta mislis Terra?

VE 90 UR naglo prekinuta

jos UR kao vladar VIII pod nerazjasnjenim okolnostima :-D
njonjica

#459 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
njonjica wrote:
terra_incognita wrote:

sta mislis Terra?

VE 90 UR naglo prekinuta

jos UR kao vladar VIII pod nerazjasnjenim okolnostima :-D
To svakako.
Tad je valjda bila prvi put u zivotu ljubomorna.

Da se malo poigramo desetom kucom?
terra_incognita

#460 Re: Astrologija =)

destea je ovakva :x
jos obje planete 90 SA u XII :roll:
njonjica

#461 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:destea je ovakva :x
Uuu da....konjukcija Jupitera i Marsa...sa Marsom blizu MC.....
Pobuna boga marsa protiv oca Jupitera....ali hrabra je ona, ona zna cilj i svrhu onog sto radi i casti koju brani, nezgodna kao protivnik jer dobro procijeni neprijatelja. I jos hoce da je "njena zadnja".
E sad...ovaj kvadrat sa saturnom u dvanaestoj-mnogo tajnih neprijatelja koji pricaju iza ledja, podmetanje nogu hinjski i ovdje bi glava mogla biti ugrozena....mozda migrena?
ja imam isti aspekt (Sa 90*Ma) i cirkulacija u vratu mi nije jaca strana.

E sad, gdje li ima mali mladez, na celu mozda (pala kao djevojcica)?
njonjica

#462 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

I sto rece jedna moja prijateljica, ovaj saturn kao vladar sedme (kuce partnerstva) otisao u 12 pa kvadratura sa desetom.....losi odnosi sa svekrvom.
terra_incognita

#463 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:
Pobuna boga marsa protiv oca Jupitera....ali hrabra je ona, ona zna cilj i svrhu onog sto radi i casti koju brani, nezgodna kao protivnik jer dobro procijeni neprijatelja. I jos hoce da je "njena zadnja".
E sad...ovaj kvadrat sa saturnom u dvanaestoj-mnogo tajnih neprijatelja koji pricaju iza ledja, podmetanje nogu hinjski i ovdje bi glava mogla biti ugrozena....mozda migrena?

MA 0 JU -na ledjima mladez
terra_incognita

#464 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:I sto rece jedna moja prijateljica, ovaj saturn kao vladar sedme (kuce partnerstva) otisao u 12 pa kvadratura sa desetom.....losi odnosi sa svekrvom.
da, oa je predstavljena X kucom, kao derivatna kuca- cetvrta od sedme-majka partnera
cak i ove planete u njoj koje grade konjunkciju govore ponesto o njenim (svekrvinim) stavovima i karakteru
njonjica

#465 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
njonjica wrote:

MA 0 JU -na ledjima mladez
e da, u pravu si.....lezi na osi 10/4....

malo sam se umorila.....
samo nas dvije radimo analizu...ostali, gdje ste??
barby02

#466 Re: Astrologija =)

Post by barby02 »

Sjajne ste ! :thumbup: Ja bih se pridruzila sa svojim mnogo skromnijim znanjem ali bas kad je aktivirana tema, ja u frkama. . Nadam se da ce se nastaviti i da cu se uskoro prikljuciti. . .
Imam pitanjce: kako se tumaci , recimo 2 asc. u konjukciji u sinastriji ? Jedan je ipak u 12. Navodno u praksi to ne igra losu ulogu, jer uglovi se podudaraju . . a ima li rivalstva ?
terra_incognita

#467 Re: Astrologija =)

Rivalstvo je neizbjezno, bez obzira sto drugi ASC ide u XII. I daje je isti vladar pa se nadmecu.
Gdje us vladar ASC ?
Kako sunca stoje ?
Haj zaljepi dejvisonku, mozda se nesti i razazna :)
terra_incognita

#468 Re: Astrologija =)

Da se nadovezem na pricu o inostranstvu, vezano za kartu od sinoc.
Evo ja sam uradila relocated chart i sta se desava ?

ASC se povukao dublje u Raka i udaljivsi se od Lava ne daje vise onu istu dozu egocentricnosti i eksponiranja.

Samim tim se i Venera udaljila od ASC dublje u prvu kucu, nije vise tako jaka i ako je davala temperament slican Lavu i Ovnu (prva kuca) vise ga ne daje. Da li zato sto ta vrsta temperamenta ne prolazi u datoj zemlji ili se osoba osjecanesigurnom (Rak)?
Mars i Jupiter su se takodje udaljili od vrha MC, pa i oni gube na snazi. Karijera se gradi ali bez rukovodecih funkcija, kao sto je to slucaj u domovini.
Mjesec
je otisao u XII kucu, cesta izolacija, samoca ...

Ali, Pluton je iz trece dosao na vrh IV i jaci je a kao vladar pete (ljubav) smjesten sada u IV (domovina)- jasno asocira na ljubav sa nekim iz domovine. Naranvno uz podrsku Venere sa kojom gradi aspekt od 30 stepeni.

Od aspekata se nije promijenilo nista. Samo su se vrhovi kuca pomjerili a samim tim i planete u uglovima koje su u domovini jake a u inosttranstvu gube na snazi (znako da je planeta najjaca u vrhu kuce a u sredini znaka).
njonjica

#469 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Ima li koga veceras ili odmaramo?
terra_incognita

#470 Re: Astrologija =)

njonjica wrote:Ima li koga veceras ili odmaramo?
da se tuspasim :-D
njonjica

#471 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
njonjica wrote:Ima li koga veceras ili odmaramo?
da se tuspasim :-D
pa djes' ti zeno bozija :kiss:

koga "radimo" veceras? :mrgreen:
x0z0y0

#472 Re: Astrologija =)

Post by x0z0y0 »

ja mislim mene :D
terra_incognita

#473 Re: Astrologija =)

Kasnim :-?

ali hajmo poceti