Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sgsaray

#1 Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sgsaray »

Ne znam da li sam jednina,mada sumnjam - ali arogancija ljudi me iznenađuje svaki dan. Baš kada pomislim ma ništa me više ne može iznenanaditi a ono pljussss! :? Ne znam šta se dešava sa ljudima koji se danima pozdravljaju sa mnom a onda jednog dana samo okrenu glavu ili pređu ulicu na drugu stranu???? :run: Ne kontam zaista????
Ima li još ovakvih slučajeva ili sam možda 'jedinstvena'! :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ladyblue18 »

Ih kome se to nije desilo, i ko od nas nekada nije okrenuo glavu od nekoga, jer mu se u tom trenu nije pozdravljao taj neko isl... :mrgreen:
*mima*

#3 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by *mima* »

Aaaaaaaaaaaaaaa.....teme.....super pitanje................ali nema odgovora.....
JThomas

#4 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by JThomas »

a imaš i slučajeva kao ja, ja imam veliku dioptriju, a mrsko mi nositi naočale, pa ljude x puta jednostavno ne skontam.

pa me neopravdano optužuju da sam nafuran :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#5 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Latina »

:-)

Kao sto vidis razlozi se krecu od PMS-a do umjerenog sljepila. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

eh da meni to često govore.

znači to su ljudi (ili preciznije omladinci :D ) sa kojima sam išao u srednju. nikad se s njima nisa mni družio ni pozdravljao dok sam bio u školi s njima. zašto bih se ja sad zaustavljao, pozdravljao i ispitivao za zdravlje kad me savršeno boli briga kako su i šta rade.

mislim, ne volim dvoličnost, bolan briga me bilo šta radiš dok sam te haman svaki dan viđao, sad treba da glumim da mi je stalo. bjaaaaaaaaaaaaži :D

i onda kažu: vidi Chmolje što arogantan, glumi kao da nas ne poznaje.

ama ljudi, i ne znam vas. znam vam ime. znam ime i Izoni Gegaju, pa to ne znači da ću stati na ulici i pozdravljati se s njim.
Loulou

#7 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Loulou »

Ah, okretanje glave na ulici i/ili nepozdravljanje nije nikakva novost... Svima nam se desilo x puta, sigurna sam. Ja nekad, ako naiđem na nekog ko je onako... naporan, lakše mi je okrenut glavu, napravit se ne vidim i sl., nego pozdravit i "uletit u mašinu" pitanja na koja mi se, najblaže rečeno, ne odgovara...

Meni je veća arogancija kad se ljudi koji vas ne poznaju niti vi njih poznajete, odmah, od starta, pri prvom kontaktu, postave onako "s visoka"... Kao odmjeravanje nekakvih snaga počinje od prve izgovorene riječi... :-?
Mada, arogancija je maska za nesigurnost. Odvijek bila.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ladyblue18 »

A ne fakat, ima toga, ja jednostavno ne vidim nekada nekoga, i pukne prica kako sam nafurana. :roll:
Chmoljo wrote: znači to su ljudi (ili preciznije omladinci :D ) sa kojima sam išao u srednju. nikad se s njima nisa mni družio ni pozdravljao dok sam bio u školi s njima. zašto bih se ja sad zaustavljao, pozdravljao i ispitivao za zdravlje kad me savršeno boli briga kako su i šta rade.
I kod mene je slicna situacija. :mrgreen:
istocnjak

#9 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by istocnjak »

sgsaray wrote:Ne znam da li sam jednina,mada sumnjam - ali arogancija ljudi me iznenađuje svaki dan. Baš kada pomislim ma ništa me više ne može iznenanaditi a ono pljussss! :? Ne znam šta se dešava sa ljudima koji se danima pozdravljaju sa mnom a onda jednog dana samo okrenu glavu ili pređu ulicu na drugu stranu???? :run: Ne kontam zaista????
Ma tako sakrivaju svoje mahane i slabosti ili su zavidni i ljubomorni ...

Recimo dosta su arogantni oni koji su kupili diplome, pa se kriju iza nadmenosti i oholosti da ih ne bi provalili da veze nemaju ni sa cim ... :D
JThomas

#10 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by JThomas »

Chmoljo wrote:
znači to su ljudi (ili preciznije omladinci :D ) sa kojima sam išao u srednju. nikad se s njima nisa mni družio ni pozdravljao dok sam bio u školi s njima. zašto bih se ja sad zaustavljao, pozdravljao i ispitivao za zdravlje kad me savršeno boli briga kako su i šta rade.

mislim, ne volim dvoličnost, bolan briga me bilo šta radiš dok sam te haman svaki dan viđao, sad treba da glumim da mi je stalo. bjaaaaaaaaaaaaži :D
a i ovo. čuj išao sa mnom u srednju, on/ona i još 200 ljudi samo u generaciji...
torik

#11 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by torik »

Chmoljo wrote:eh da meni to često govore.

ama ljudi, i ne znam vas. znam vam ime. znam ime i Izoni Gegaju, pa to ne znači da ću stati na ulici i pozdravljati se s njim.
To je zato sto si ti moderator ;) slava udarila u glavu.
Chmoljo

#12 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:
Chmoljo wrote:

a i ovo. čuj išao sa mnom u srednju, on/ona i još 200 ljudi samo u generaciji...
i pazi sad, još se nekih desetak godina bavio košarkom i rukometom... hej bolan, znaš koliko je to ljudi, plus fakultet :roll:

u suštini pozdravljam se sa onima od kojih očekujem povratno: "Ćao", "Vozdra" i sl.
Chmoljo

#13 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

torik wrote:
Chmoljo wrote:eh da meni to često govore.

To je zato sto si ti moderator ;) slava udarila u glavu.
biće da je tako. :oops:
potpuni stranac

#14 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by potpuni stranac »

u mene mi kolega redovno se pozdravljao, stane pa se ispričamo, a neki dan ja prolazim on i ne gleda, haj reko ne vidi me pa ga ja ipak pozdravim a on se jednako pravi da me ne vidi. :-) :-)
petunija

#15 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by petunija »

Meni lično arogancija služi kao štit protiv primitivaca, prema njima sam izuzetno arogantna. Da budem iskrena imam utisak da ih to izluđuje mnogo više nego da se čovjek s njima upušta u besmislene rasprave ili svađe. Jedan pogled upućen s visine mnogo je efektniji nego sto psovki. To važi za primitivce. Što se fine raje tiče, njih pozdravljam sa velikim zadovoljstvom. Uz to, razlog da te neko ne pozdravi može biti da se osoba jednostavno zamisli i jednostavno te ne primjeti. Ako se meni desi da me neko jednom ne pozdravi, ne pravim dramu od toga, pomislim uvijek da je dotična osoba zamišljena, u problemima ili sl. Ili da je PMS u pitanju :lol: A ako se više puta zaredom desi, onda znam da nije slučajno pa ni ja više ne pozdravljam (ovo se rijetko dešava).
Sve u svemu, mislim da arogancija nikad nije bez razloga.
sgsaray

#16 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sgsaray »

Ma tako sakrivaju svoje mahane i slabosti ili su zavidni i ljubomorni ...
Recimo dosta su arogantni oni koji su kupili diplome, pa se kriju iza nadmenosti i oholosti da ih ne bi provalili da veze nemaju ni sa cim ... :D[/quote]

To je apsolutno tačno. I meni je super na ovaj način riješiti se napasti od ljudi,ali kada su u pitanju PRIJATELJI sa kojima si do juče pio kafu ?????????? Onda brate :roll:
sgsaray

#17 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sgsaray »

Drugarica koja se porodila prije 6 mjeseci više nije normalna. Ma ni u trudnoći je bila nepodnošljiva ali sam joj ja to odbijala na drugo stanje i činilo mi se ''u redu''. Međutim, sada kada je valjda shvatila da sa djetetom život više nije sport i da je to obaveza i briga za cijeli život - naprosto je nepodnošljiva a ja mislim i LJUBOORNA na mene zato što ja još uvijek nisam u situaciji kakvoj je ona. Kada joj kažem da sam išta tu i tamo i da sam izlazila ona jednostavno prečuje to i iskulira moju priču.
Jednom sam joj prilikom rekla da znam šta su djeca i sve ovo gore navedeno.....a ona je to izgleda sada tek shvatila pa se pojede.

A planirala ih je 3-4!!!! A sada ne može ni ovo jedno da gleda!

Ljudi me na ulici pitaju šta je s njoj?????
sinus

#18 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sinus »

Ko okrene od mene glavu okrenem i ja od njega...pa nek mater svoju kasnije pozdravlja :D
Da se primjetiti kada ljudi namjerno glavu okrenu kao da te ne vide, a kada je to slučajno, zamišljenost itd...I sam dosta puta se zamislim kada idem cestom pa nekoga ne vidim...ali onaj ko ti je prijatelj i ko te poznaje to ti neće za zlo uzeti...

Jednom mi se desilo da sam valjda prošao pored jednog lika sa kojim sam se dobro znao i on je mene pozdravio ali ja niti sam ga vidio niti sam odgovorio...ja se ni sada ne mogu da sjetim te scene i *ebi ga...I nakon toga ja sa jednim prijateljem dolazim u kafić gdje je radio taj što me pozdravio...i ono znam lika i sve, reko šta ima, vozdra, ovo ono, pružam mu ruku tek on mene ono frajerski odjeba i još mi se nagovori ko malom djetetu, a ja gledam izlevati me lik ono samo tako, bez teksta sam ostao...Hajd kontam nema veze neću ti ovo nikada zaboraviti...I tako prošlo je od toga par godina...Dolazim ja u jedan objekat kad on prilazi stolu gdje si šta ima, šta radiš, čim se baviš :D Ja gledam u njega i sjetim se onoga kada sam mu pružio ruku, a on me papkom napravio. Reko momak znamo li se mi slučajno, hajde produži dalje. Vidio sam po izrazu njegovog lica da sam ga povrijedio i da mu nije bilo svejedno jer je bilo naroda tu, ali ko te *ebe bivši prijatelju kada si ti meni isto uradio bez razloga.

Zlopamtilo sam šta mogu :-D
clav

#19 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by clav »

Ma desilo se svakom to, samo nije najprijatnije kada se tebi desi, tj. ti zelis pozdraviti nekoga. Ukratko najcesce posljedica alijenacije, paranoje i nesigurnosti.
sgsaray

#20 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sgsaray »

Mislim da to ima veze i sa ličnim nezadovoljstvo pa ti onda svi krivi. Ja sam lično ovoj curi što se kaže života valjala a ona ko krmača. Primijetila sam da ko god ima dinar više od nje on je iz, nekog razloga - fuj . E sada bi najbolje bilo kada bi svi prosili a ona dijelila nama prosjacima koji dinarčić i tako kod Boga uhvatila sevap.....Ma nemoj!!!!!!!!
metal_rules_cura

#21 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by metal_rules_cura »

Ukratko, ne razumijem niti sam ikada razumjela ljude koji nekog ne mogu pozdraviti. Pozdrav je stvar priznanja da postojis, da te neko zamijetio, nista vise. I jako dobro se moze izbjeci sve preko pozdrava ukoliko to zelis a ne ici u krajnost pa i ne pozdraviti. Pozdrav nije posljedica druzenja vec poznavanja. Ne moram ja sa nekim biti dobra da bih ga pozdravila, tu se malo mijesaju pojmovi.

Nikada u zivotu nisam imala slucaj nekog covjeka kojeg ne bih mogla pozdraviti, bez obzira u kakvom smo odnosu, medjutim, obrnutih situacija je bilo, i to najcesce poslije nekih svadja, ali hajde, svakom njegovo, niko nikom i poslije svadje nije nikog ubio niti se preko nisana gledao da se ne moze pozdraviti.
Hasharijast

#22 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Hasharijast »

sgsaray wrote:Ne znam da li sam jednina,mada sumnjam - ali arogancija ljudi me iznenađuje svaki dan. Baš kada pomislim ma ništa me više ne može iznenanaditi a ono pljussss! :? Ne znam šta se dešava sa ljudima koji se danima pozdravljaju sa mnom a onda jednog dana samo okrenu glavu ili pređu ulicu na drugu stranu???? :run: Ne kontam zaista????
Odlicna tema! To ti je klasicni sarajevski sindrom "ohole fukare". Fukara ti je po mom shvatanju žargonski izraz za ljude koji su i materijalno i duhovno siromasni a mrsko im da rade, da se trude, mrsko im je da zive jer nisu zadovoljni sa onim što imaju "...jer ona mora imati najbolje ...jer ona to zaslužuje" :)

Ako imas ispunjen zivot, zadovoljan si sa onim što imaš i uzivas u malim stvarima i nekako si ispunjen i dobronamjeran, ljudima pocnes prilaziti sa iskrenim osmijehom, odjedanput pocnes primjecivati kako se ljudi oko tebe pocnu mijenjati, kako te pocnu podozrivo gledati i pocnu te ignoristati. Ljudi su jednostavno zavidni ljudima koji su zadovoljni svojim zivotom. Zavidni su ljudima koji se raduju dobrom basketu, finom filmu, kafi sa rajom, ljudima koji uživaju u finoj knjizi, igrici ili stripu. To ti je ono: "Kako on moze imati takvu djevojku/ženu ili kako ona može imati takvog momka / muža". Možda je najbolji primjer djevojaka koji nit su lijepe, nit su zgodne, nit su nešto mile, a smatraju da baš na njih čeka makar 10 lijepih, sharmantnih i vjernih milionera kao u svakoj španskoj seriji a zavide svakoj prijateljici koja ima finu vezu...

Nevjerovatno je koliko ima zavisti i ogovaranja u ovom Sarajevu... Sto kaze moj jaran: "ne mogu te gledati da imaš hljeba da jedeš a kamoli da voziš kakvo bolje auto..."

Ne bih želio da ovo bude neko vjersko predavanje, ali sam najbolji odgovor na ovo pitanje našao u Buharijinom Muslimovom Sahihu hadisu u kome se kaže da se od Ebu-Hurejrea prenosi da je rekao: " Poslanik, s.a.v.s., rekao je: /648/ 'Nije bogatstvo u mnoštvu robe, nego je bogatstvo u bogatstvu duše.'" E materijalna i duhovna fukara je zavidna ljudima koji su zadovoljni i prema njima se počnu ponašati oholo i arogantno. Mislim da sam i sam iskusio ovu vrstu zavisti, jer me znaju "ujedati" ljudi koji su puno bogatiji od mene, ali ne mogu smisliti moj zadovoljni osmijeh :-D
sheilak

#23 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sheilak »

JThomas wrote:a imaš i slučajeva kao ja, ja imam veliku dioptriju, a mrsko mi nositi naočale, pa ljude x puta jednostavno ne skontam.

pa me neopravdano optužuju da sam nafuran :D
Tita mi, ista stvar :-D

Ne volim arogantne osobe, pune sebe, koje o sebi imaju ( pre )visoko mišljenje stavljajući se na pijedestal. Ima tu, naravno, i teškog egoizma i egocentričnosti, a o snobizmu da i ne govorimo. Doduše, zna se desiti da neko ima takvu fazu u kojoj bi najradije sve znane i neznane izbjegavao, to je razumljivo i nadam se da se neko neće uvrijediti ako sam u takvoj nekakvoj fazi. Ali spomenuh snobove - jer snobizam najčešće prati aroganciju- oni su posebna priča, a, na žalost, vrlo česta na ovim prostorima. Ne govorim ovdje samo o osudjivanju onih koji ne nose markiranu odjeću, koji nisu uvijek up to date :roll: , nego i o nipodaštavanju ljudi koji, recimo, nemaju visok stupanj obrazovanja ili koji su razvedeni, koji nisu in ( bilo u tzv visokom društvu ili u mahali )-da navedemo samo neke od primjera.

Smatram da ljudima koji su arogantni, kojima su usta puna samohvale, ako i imaju neke od kvaliteta uma, to im ipak nedostaju moralne kvalitete, a "odlikuju" se i ograničenošću i jakim kompleksom ineriornosti.

Samo, puno ih je ovdje.
Last edited by sheilak on 16/10/2009 13:06, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#24 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by KPNCTNJAH »

Ono sto meni smeta je to kad sretnem nekog u svom haustoru (svako malo neki novi ljudi doseljavaju tako da vecinu i ne poznajem) ili jos gore kod vrata haustora i pozdravim ono standardno dobar dan ako je neko stariji ili zdravo, vozdra ako je mladja osoba u pitanju i oni me samo pogledaju i prodju :? pricuvas nekom vrata i ne kaze hvala :-? (cast izuzetcima) ne znam jel to arogancija ili samo nekultura... a sa poznanicima nemam problema oko toga, s kim mi se ne prica pretjerano kratko pozdravim i nastavim dalje, kad sretnem nekog koga bolje poznajem i inace bih imao o cemu pricati sa tom osobom, ako vidim da je u drustvu opet samo pozdravim i prodjem... odgovaram i na pozdrave male raje u mahali jer znam kako je meni bilo veliko to kad bi me pozdravio neko puno stariji od mene...
duboka_misao

#25 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by duboka_misao »

ah haustor standardna prica, pozdravim se sa svakim jer ionako neam pojma ko tu zivi a ko ne, al upratih komsiju vehabiju koji nikako ne odgovara na `dobar dan `zdravo` a ja valla ne selamam, al opet se covjek osjeca ko levat kad ti odsuti ono ko da ce abdest izgubiti ako se pozdravi.
Post Reply