Arduana Show

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li se drogirate?

Poll ended at 19/12/2004 19:12

Da
12
29%
Ne
30
71%

Total votes: 42

arci

Post by arci »

A da se ovaj incident desio samo na nekoj drugoj temi
mogao bi se jos i izvuci,ovako....ne znam. :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:A da se ovaj incident desio samo na nekoj drugoj temi
mogao bi se jos i izvuci,ovako....ne znam. :D
ma, tema je kao deka u hladnoj noci...ne bih se uvlacio da se kanim izvlaciti :D
arci

Post by arci »

Al ´ ce Arduani biti drago kad procita koliko si zagrijan :lol: :lol: :lol:
za temu :D :D :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:Al ´ ce Arduani biti drago kad procita koliko si zagrijan :lol: :lol: :lol:
za temu :D :D :D
ko Yugo 45 uz kakvo brdo :D
nego...arci je skraceno od arcibald...posto se ti deklarisa kao zensko, jedini nadimak od Arduana koji mi pada na pamet je arci :D
arci

Post by arci »

Razmisli ti jos malo,znam da je kasno i da "kefalo"
radi malo drugacije...ima....ima kad ti kazem da ima
jos mnogo imena.A to da sam se deklarisala,nisam kriva,
.....i Bog stvori zenu :lol: :lol: :lol:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:Razmisli ti jos malo,znam da je kasno i da "kefalo"
radi malo drugacije...ima....ima kad ti kazem da ima
jos mnogo imena.A to da sam se deklarisala,nisam kriva,
.....i Bog stvori zenu :lol: :lol: :lol:
u pravu si, da si Arduana, ne bi sad bila na netu, vec sa muzem pjevacem koji ima megalomansko prezime :D
arci

Post by arci »

E u tako fundamentalne stvari pred ovako sirokim auditorijumom
ja ne ulazim...Ode ti u intimne sfere mladog bracnog para.
Srami se dva minuta :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:E u tako fundamentalne stvari pred ovako sirokim auditorijumom
ja ne ulazim...Ode ti u intimne sfere mladog bracnog para.
Srami se dva minuta :D
sta je sramno u poslu pjevaca? ne budi diskriminatorna...i to je hljeb :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

...
Last edited by LudoALudjiJA on 12/09/2004 01:38, edited 1 time in total.
JBL

#60 Re: Arduana Show

Post by JBL »

elsa wrote:Danas sam gledala Arduaninu novu emisiju. TEma je bila :narkomanija".

NAcin na koji djevojka vodi emisiju mi se svidja. Angazovana je i to zahtijeva i od gradjana BiH.
Sta mislite o narkomaniji? Da li imate puno narkomana oko sebe? :-) Kako sprijeciti?
svidja mi se,

nije mlacna, prosjecna i kao 99,9% drugih emisija (ukljucujuci i Denisa Latina) 8-)

kod njih moze gost govoriti svakave gluposti samo da oni dodaju "a sad komentar druge strane..." :-?

Svog stava nemaju ili je nesto prosjecno_bezze_samo_da_smo_in
:zzzz:

Pitanja su konkretna (pisao to neko za nju ili ne) i ne neke bajne ideje.

Uglavnom, za bosanske uslove -4 (skolski)
arci

Post by arci »

Znam ja sta je cilj, skrenuti paznju na muza,
pa on je musko....ih, politika ti je mrak mrakova.
Ovdje je ipak Arduana "deka"....
A ja mislila da zla kao sto si ti postoje samo u filmovima :(
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:Znam ja sta je cilj, skrenuti paznju na muza,
pa on je musko....ih, politika ti je mrak mrakova.
Ovdje je ipak Arduana "deka"....
A ja mislila da zla kao sto si ti postoje samo u filmovima :(
pa sad, je li Arduana deka ili dusek, to je njena i Aldinova licna stvar :-) ...a ja licno se pokrivam nebom zvjezdanim...dok ako Bog da zena ne donese sa sobom deku u ruhu :-)
arci

Post by arci »

1:0 za tebe :)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:1:0 za tebe :)
rekoh li ti, dok sam te upoznavao sa pravilima igre, da igramo do 1? :D

laku noc :)
arci

Post by arci »

Dobro ako si jaci nisi brzi... :)
Laku noc :)
delimiter

Post by delimiter »

Prvo bih zelio da pokusam jednom za svagda da ispravim tu potpuno nebuloznu koncepciju po kojoj ce neko ko proba travu vrlo brzo postati heroinski ovisnik tj. da trava vodi heroinu. Kao sto rekoh - cista nebuloza. Evo ja sam npr. kad sam imao 19 godina od svih droga prvo probao heroin, nazalost se navukao na njega, pa onda, jedno osam-devet mjeseci nakon toga prvi put probao travu. Znam mnogo ljudi koji travu puse godinama, a nikad nisu probali nista jace jer nisu htjeli.
Sto se tice Arduaninog (odakle li joj takvo ime?) show-a, mislim da je izbor gostiju bio dobar, bar sto se tice ovih momaka iz UG PROI - sve su to momci koji su godinama bili navuceni i znaju dobro o cemu pricaju (jedino Darko, kojeg znamo iz TLNadrealista) nije clan UG PROI, ali i on je dosta dugo bio navucen da bi znao o cemu prica. Nije mi se svidjelo to sto je dovela Murgu, drota koji hoda sa djepovima punim "Heptanona" (lijek koji je jedini u stanju da ublazi bolove kakve izazivaju rak i narkomanska apstinencijska kriza) kojim vrbuje narkomane da jedan drugog smekaju - jedan apsolutni licemjer, koji dobro zna da je nasa dicna Policija puna drotova koji zaradjuju zivu lovu od dilanja droge tj. pustaju dilere da dilaju i od njih uzimaju svoj procenat.
A sto se tice Arduane - cura bi mogla malo da skrese svoj ego-trip, jer se ponasala malo je rec nekulturno, prekidajuci ljude u po recenice i ponasajuci se kao da ona bas sve zna o toj temi, a gosti su tu samo da potvrde to njeno "znanje". Jedino sto je dobro je to da se napokon i u ovoj zemlji pocelo javno razgovarati o toj temi. Trebalo je nazalost nekoliko mrtvih narkomana da bi se o tome pocelo pricati, ali hajde, samo da sve to skupa preraste u jednu ozbiljnu borbu drustva protiv tog zla.
I jos nesto - vrlo je bitno da nas narod promijeni stav o narkomanima. Trenutno 95% ljudi cim cuje za nekoga da ima problem sa drogom otpisu ga/nju, tretiraju ga/nju kao pseto koje ne zasluzuje da trosi zrak koji nas okruzuje. KAd ljudi u ovoj drzavi shvate da je narkomanija bolest, onda mozemo pricati onekim stvarnim naporima da se taj problem pokusa rijesiti (jer ga je nemoguce iskorijeniti). Hvala
delimiter
sa.raja

Post by sa.raja »

vec sam dao svoj komentar na tu emisiju.Meni je sasvim dobra. Hvala na trudu kojeg ulaze ova TV kuca kako bi nam popodne ucinila zanimljivim.
stavrogin

#68 Re: Arduana Show

Post by stavrogin »

elsa wrote:Danas sam gledala Arduaninu novu emisiju. TEma je bila :narkomanija".

NAcin na koji djevojka vodi emisiju mi se svidja. Angazovana je i to zahtijeva i od gradjana BiH.
Sta mislite o narkomaniji? Da li imate puno narkomana oko sebe? :-) Kako sprijeciti?
ako ti je arduana primjer dobrog novinarstva, glupa si ko kurac i ni droga ti nebi pomoga. ubij se.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

U danashnjem avazu tekst o vrijedjanju njegove supruge Arduane naslova "Od chega su Senadu AVditju deformirana usta", prenosimo isjechke:

"Moja prva reakcija je bila chestitka mojoj supruzi. Jer je, vetj nakon tri dana prikazivanja njenog serijala, dobila taj pijetet da se njome bavi kompletna komunisitchka medijska artiljerija. Ja sam joj, dakle, mogao samo chestitati.
.."

"Arduana, medjutim, nije navikla na takvu vrstu vrijedjanja, za razliku od mene koji sam to vidjao po kafanama i diskotekama. Malo ju je to potreslo. Medjutim, ja sam je podsjetio na mudru izreku jednog mudrog chovjeka:"Nema Vlaha dok ga muslimanka ne rodi".

itd.
Sve izjavio Al'Dino, a objavio Walter i prenio Avaz, str.23, rubrika kiosk. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
nuclear baby

Post by nuclear baby »

AlisaWonder wrote:meni je njen nacin vodjenja kaastrofalan, cak mislim da gore vodjenje ne vidjeh cak ni na ntv 99, a u jutarnjem je bila ok, valjda kad samo treba procitati tekst.
pretenciozna, ima vlastiti stav koji apsolutno forsira, umjesto da se suzdrzi od komentara, bar ne preagresivnog, ima ČUDNE stavove kad smo već kod stavova ( napasti psihologa koji je pričao o homoseksualzimu sa naučne strane i objasnio da to postoji već stoljećima, "Dali vi to podrzavate homoseksualizam" ?; ili npr biti apsolutno oduševljena novim nastavnim programom za osnovnu školu, mada nema pojma ni o metodici ni o samom sistemu školovanja, starom ili novom..." Admire, nema sabiranja u prvom razredu ! " - mislim da bi admir, dijete koje tek treba da krene u skolu, gleda je blijedo jer, naravno nema pojma o čemu ona priča i čemu oduševljenje, on svakako još ne zna šta je sabiranje :roll: ; ili npr zaključak emisije od juče - narkomanija, ako je ona znala sta hoce da kaze mi ostali bas i nismo, ko je gledao shvatiće :? ), takođe gosti koje dovodi nemaju priliku da kažu sta zele, lose su odabrani, nema reda u emisiji, sve je onako zbrda-zdola...jednom rječju jedan fini haos, pa jos dnevno.
po mom misljenju ni puno bolji i iskusniji voditelj ne bi tako lako odgovorio na takav jedan zahtjev - imati dnevno pripremljenu emisiju, Sanja Doležal je bolja i spontanija, ali ni ona nije uvijek u stanju dati dnevno kvalitetnu emisiju, mada daleko bolje improvizira nego arduana.

nije mi jasno u uvodnoj spici kad pozira u onim njenim uskim kompleticima, ona poza kao ester vilijams, kao da je kraj bazena , cemu onda marama na glavi ne kontam?

cula sam da je u americi kad je bila izjavila da joj je to stil oblacenja ?! 8)

otela si mi rijec iz usta!!!
zenska je izgleda malo isfrustrirana,napada goste bez razloga,namece svoj stav...pa samo je trebalo gledati 1. emisiju o homoseksualcima...uzas,ja sam se zgrozila!! :x
cula sam da se nedavno udala,vjerovatno joj je malo iznenadni seks udario u glavu!!!
iznapadah ja nju pravo!!!
njoj je ustvari najbolje odgovarao jutarnji (mahala) program...
nuclear baby

Post by nuclear baby »

AlisaWonder wrote:meni je njen nacin vodjenja kaastrofalan, cak mislim da gore vodjenje ne vidjeh cak ni na ntv 99, a u jutarnjem je bila ok, valjda kad samo treba procitati tekst.
pretenciozna, ima vlastiti stav koji apsolutno forsira, umjesto da se suzdrzi od komentara, bar ne preagresivnog, ima ČUDNE stavove kad smo već kod stavova ( napasti psihologa koji je pričao o homoseksualzimu sa naučne strane i objasnio da to postoji već stoljećima, "Dali vi to podrzavate homoseksualizam" ?; ili npr biti apsolutno oduševljena novim nastavnim programom za osnovnu školu, mada nema pojma ni o metodici ni o samom sistemu školovanja, starom ili novom..." Admire, nema sabiranja u prvom razredu ! " - mislim da bi admir, dijete koje tek treba da krene u skolu, gleda je blijedo jer, naravno nema pojma o čemu ona priča i čemu oduševljenje, on svakako još ne zna šta je sabiranje :roll: ; ili npr zaključak emisije od juče - narkomanija, ako je ona znala sta hoce da kaze mi ostali bas i nismo, ko je gledao shvatiće :? ), takođe gosti koje dovodi nemaju priliku da kažu sta zele, lose su odabrani, nema reda u emisiji, sve je onako zbrda-zdola...jednom rječju jedan fini haos, pa jos dnevno.
po mom misljenju ni puno bolji i iskusniji voditelj ne bi tako lako odgovorio na takav jedan zahtjev - imati dnevno pripremljenu emisiju, Sanja Doležal je bolja i spontanija, ali ni ona nije uvijek u stanju dati dnevno kvalitetnu emisiju, mada daleko bolje improvizira nego arduana.

nije mi jasno u uvodnoj spici kad pozira u onim njenim uskim kompleticima, ona poza kao ester vilijams, kao da je kraj bazena , cemu onda marama na glavi ne kontam?

cula sam da je u americi kad je bila izjavila da joj je to stil oblacenja ?! 8)

otela si mi rijec iz usta!!!
zenska je izgleda malo isfrustrirana,napada goste bez razloga,namece svoj stav...pa samo je trebalo gledati 1. emisiju o homoseksualcima...uzas,ja sam se zgrozila!! :x
cula sam da se nedavno udala,vjerovatno joj je malo iznenadni seks udario u glavu!!!
iznapadah ja nju pravo!!!
njoj je ustvari najbolje odgovarao jutarnji (mahala) program...
nuclear baby

Post by nuclear baby »

sorry,slucajno sam dvaput poslala :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
sa.raja

#73 Re: Arduana Show

Post by sa.raja »

ako ti je arduana primjer dobrog novinarstva, glupa si ko kurac i ni droga ti nebi pomoga. ubij se.[/quote]

a koliko si ti pametan vidimo sada svi :-)

Ja gledam svaku emisiju.Mislim da je odlicna. Nije se sagela na niske udarce i to mi se dopada.Volim fajtere.Odabir tema sad za sada vrlo dobar.Poslat cu joj mail da posjeti ovaj nas forum mozda i ovdje nadje kakvu ideju za svoju emisiju.napr. kako ne znamo priznati uspjeh, zasto ne razmisljamo svojim glavama, zasto se vodimo za tudjim idejama.....ima tu dosta toga :-)
Pooll

Post by Pooll »

Arduana Kurić

Proteklih 5 godina šarmantna i uvije dobro raspoložena Arduana budila vas je kroz Jutarnji program "Jutro s vama".

Rođena je u znaku škorpiona (26.10.1979) pa nije ni čudo što je uvijek spremna na sve izazove koji se postave pred nju. A jedan takav jeste i novi projekat koji je Arduana dobila zahvaljujući svom dosadašnjem angažmanu.

"Arduana" je naziv talk showa u kojem ova voditeljica dokazuje svoju neposrednost, elokventnost i spontanost zbog čega je volimo. A ona voli pročitati dobru knjigu, pogledati dobar film i napaviti dobro kinesko jelo. Ne voli fudbal, peglu i usisivač. Vjeruje da je više onih koji ne mrze nikoga nego onih koji mrze sve.

e-mail: [email protected]
A ned'o bog da stave sta je od skole zavrsila i kakve ima preference... :cry:

http://www.ntvhayat.com/home/voditelji/index.php?pid=41
Jasho

Post by Jasho »

Ardfuana je jedna nešškolovana i polupismena novinarka, ako se upće ona može nazvati novinarkom! Emisija je dosadna i loše urađena1 Sama televizija Hayat i program su po meni loši!Uzmimo muzički program je katastrofa! Samo na Hayatu možete imati top listu sa prijedlozima starim pet godina. Dalje momak koji vodi This is in je žešča katastrofa i bavi se uglavnom šund muzikom i nema pojma. A i onako preovladava ljigavi pop i narodna muzika. Filmski program je grozan! po milion puta se repriziraju jedni te isti filmovi! serijski program je također grozan! Izuzev par serija, ostatak se svodi na Latino Američko smeće od sapunica! Sve u svemu ništa specijalno, samo jošjedna televizija lokalnog značaja!
Post Reply