Apokalipsa sutra!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kukuruz_kokicar

#1 Apokalipsa sutra!

Post by kukuruz_kokicar »

Da li ste primijetili da se ovih dana u medijima&forumima odlicno prodaje prica o kraju svijeta? Svako malo se evidentiraju 'sigurni' znakovi pocetka ledenog doba, da bi po poslije tri topla dana mediji otkrili 'istinu' kako su naucnici otkrili da zemlja ide u pravcu globalnog otopljavanja. Bunkeri za dan poslije smaka se prodaju k'o halva...

Ovim pricama su gotovo bez iznimke fascinirani svi ljudi, crni, bijeli, zuti, kosarkasi, fudbaleri i bocari, vjernici i nevjernici i oni sto ih boli cose da li nad nama bdi Bog ili kahveni mlin. Neki vjernici svakodnevno i uznemireno traze i dijele filmove i knjige koje govore o znacima galopirajuceg kraja. Neki drugi se samozadovoljavaju Nostradamusovim i majanskim prorocanstvima. Treci bulje u Discovery i NG-jeve, u dokumentarce naslovljene nesto poput "Dan poslije! - Otkrijte sta bi bilo kada bi pcele odlucile jesti govna, umjesto da oprasuju cvijece."

Sta mislite sta su uzroci za ovu medijsku prasinu i za spremnost ljudi da progutaju ovu mega-ublehu, ili mozda smatrate da ovo nije ubleha? Da li mislite da je moguca povratna sprega konzumenata ovih informacija, koji bi svojim 'neodgovornim' i 'nekontrolisanim' ponasanjem zaista mogli prevagnuti ka unistenju, dobro ne Univerzuma ... nego barem ljudske populacije?

Sta mislite kome najvise odgovara prodaja 'istine' o tome da nam je kraj blizu? Ko bi najvise profitirao od toga: Bog, Sejtan, ljudi, Crkva, CIA, Talibani, Merkator, Sarajevo-x ili neko treci?

I na kraju, moje licno misljenje je da kraja svijeta nece biti ni sutra, ni prekosutra, niti za ... puuuno godina. Ovaj naslov je samo dio medijske galame. :D
BSn

#2 Re: Apokalipsa sutra!

Post by BSn »

Gledam neki dan film o tome kako lava izbija iz zemlje gdje je njoj ceif, a ne iz aktivnih i neaktivnih vulkana. Kazu na kraju filma da je to mooguci scenarij, jer kao izbusili smo zemljinu koru trazeci rude, tako da smo olaksali put lavi ka gore.

Onda upalis net i naletis na vijest kako je proletio pored nas asteroid velicine autobusa.
Poslije se sjetis malo zemljopisa iz skole i svih onih tektonskih ploca i rascjepa.

Na kraju dodjes do zakljucka "Ako bude ista od toga, ja odo' u Njemacku".

Mislim, sto ljudi tome daju toliku paznju? Pa, da vec danas nas pokupi nesto iz svemira, kakve to veze ima s njima i sta tu oni mogu promjeniti? :-) Sta ce mu bunker, jer ne zna ni sta ce ga strefit, a cak i da mu pomogne taj bunker da prezivi, sta ce poslije sam na planeti neuvjetnoj za zivot?
Marketing.
O'zone
Globalni moderator

#3 Re: Apokalipsa sutra!

Post by O'zone »

Razlog za sve te kampanje je strah, jer sa ljudima u strahu lakše se upravlja vrlo često izvršavaju sva naređenja koja im se daju, troše fine sume novca na zaštitu i prevenciju od nečega od čega se ne mogu zaštititi a neko na tome dobro zarađuje.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#4 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Priorat »

kukuruz_kokicar wrote:Da li ste primijetili da se ovih dana u medijima&forumima odlicno prodaje prica o kraju svijeta? Svako malo se evidentiraju 'sigurni' znakovi pocetka ledenog doba, da bi po poslije tri topla dana mediji otkrili 'istinu' kako su naucnici otkrili da zemlja ide u pravcu globalnog otopljavanja. Bunkeri za dan poslije smaka se prodaju k'o halva...

Ovim pricama su gotovo bez iznimke fascinirani svi ljudi, crni, bijeli, zuti, kosarkasi, fudbaleri i bocari, vjernici i nevjernici i oni sto ih boli cose da li nad nama bdi Bog ili kahveni mlin. Neki vjernici svakodnevno i uznemireno traze i dijele filmove i knjige koje govore o znacima galopirajuceg kraja. Neki drugi se samozadovoljavaju Nostradamusovim i majanskim prorocanstvima. Treci bulje u Discovery i NG-jeve, u dokumentarce naslovljene nesto poput "Dan poslije! - Otkrijte sta bi bilo kada bi pcele odlucile jesti govna, umjesto da oprasuju cvijece."

Sta mislite sta su uzroci za ovu medijsku prasinu i za spremnost ljudi da progutaju ovu mega-ublehu, ili mozda smatrate da ovo nije ubleha? Da li mislite da je moguca povratna sprega konzumenata ovih informacija, koji bi svojim 'neodgovornim' i 'nekontrolisanim' ponasanjem zaista mogli prevagnuti ka unistenju, dobro ne Univerzuma ... nego barem ljudske populacije?

Sta mislite kome najvise odgovara prodaja 'istine' o tome da nam je kraj blizu? Ko bi najvise profitirao od toga: Bog, Sejtan, ljudi, Crkva, CIA, Talibani, Merkator, Sarajevo-x ili neko treci?

I na kraju, moje licno misljenje je da kraja svijeta nece biti ni sutra, ni prekosutra, niti za ... puuuno godina. Ovaj naslov je samo dio medijske galame. :D

ha,ha,ha..bocari, merkator..dobar memo...

nazad na temu:

nema smak svijeta..sinoc na dnevniku muhid memija rekao!
JThomas

#5 Re: Apokalipsa sutra!

Post by JThomas »

svake godine otkad ja znam čitati neko najavljuje smak svijeta.

elem, planeta postoji 4.5 milijarde godina bez nas, pa valjda će izdurati i još nekih 70 godina mog mandata... :D
sab_te_gabri

#6 Re: Apokalipsa sutra!

Post by sab_te_gabri »

Sto se tice price o globalnom zatopljenju mogu samo da preporucim ovaj fantastican dokumentarac na youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=e8yPJGWaXQU

Ovdje je fino objasnjenja sva neistina o globalnom zatopljenju i nastanak cijele masinerije i industrije koja se iz te ideje izrodila. Posto su ljudi takvi da im svaka pomen o nekoj apokalipsi, katastrofi i sl. eksplodira u usima poput bombe, divni kapitalisticki mocnici su u tome prepoznali fantasticnu priliku da se obogate pa su od toga napravili bizMis (sta je tu novo)...Sad ce se naredne 2 godine laprdati o Majama, Nostradamusu, Armagedonu, malim zelenim, a kad dodje taj famozni 21.12. desice se isto sto i dosada.Nista. Uostalom, kako smak svijeta moze biti 21.12.2012. kad kod mene na pasteti pise da traje do 2014.? :lol:
kukuruz_kokicar

#7 Re: Apokalipsa sutra!

Meni je takodjer najprihvatljivija ideja da je novac taj koji pokrece tockove ove apokalipticne konstrukcije i da je ocekivana i zeljena reakcija na to strah, zedj za dodatnim informacijama, kupovina sigurnosti, nekontrolisano trosenje novca i drugih resursa.
Meni se opet cini da je 'malo' neodgovorno kreirati svijest da smo pred vratima necega poslije cega nema nista. Govorimo ipak o kraju svega.
Ovdje ne govorimo o novostima u kojima se tvrdi da dnevno konzumiranje 15 litara rasola pomaze rast kose i noktiju kod trudnica, niti o ekskluzivnoj vijesti da je Brad Pitt u restoranu u Budimpesti povratio ni manje ni vise nego cijelu glavu haringe i privjesak za kljuceve zelene boje. Izvini Brad ako citas ... nije nista licno ... biznis.

Tesko mi je i zamisliti kakve bi bile posljedice po ljudsko drustvo ukoliko bi znacajan broj ljudi iskreno i do kraja kupio pricu o skorasnjem kraju svega.
Priorat

#8 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Priorat »

ma da hoce, pa onda sve iz pocetka... ja bi u sljedecem zivotu volio biti kauboj... :D
black

#9 Re: Apokalipsa sutra!

Post by black »

Priorat wrote:ma da hoce, pa onda sve iz pocetka... ja bi u sljedecem zivotu volio biti kauboj... :D
:mrgreen:

Usamljeni kauboj sam ja

Samo zanesenjaci pokusavaju da nesto urade na pravi nacin. Ovom svijetu ne treba nista, sve je vec uradjeno. Ovom svijetu trebaju sponzori, topovsko meso, seksualni objekti i luzeri. U ovom svijetu svaka kreacija je manipulacija.

A pravi vizionari znaju kako ce da zavrse. Nema potrebe biti ono sto nisi da bi nesto bili oni koji nista biti ne mogu osim onog sto su uvijek bili. Talicni Tom je najbolje znao kako i kada da ode.

Ja nisam mnogo promucuran. Kada bih sve ispocetka, ja bih radio sve isto. Daleko od toga da sam ja nesto zadovoljan, naprotiv, ali rado bih bio opet ovo sto jesam, jer sam mnogo razocaran u bolje od sebe.

Imam lukav tajni plan, ja skupljam pare. Kad skupim dovoljno, odoh na pusto ostrvo da otvorim kafic i bas me briga.
Priorat

#10 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Priorat »

black wrote:
Priorat wrote:ma da hoce, pa onda sve iz pocetka... ja bi u sljedecem zivotu volio biti kauboj... :D

Usamljeni kauboj sam ja

Samo zanesenjaci pokusavaju da nesto urade na pravi nacin. Ovom svijetu ne treba nista, sve je vec uradjeno. Ovom svijetu trebaju sponzori, topovsko meso, seksualni objekti i luzeri. U ovom svijetu svaka kreacija je manipulacija.

A pravi vizionari znaju kako ce da zavrse. Nema potrebe biti ono sto nisi da bi nesto bili oni koji nista biti ne mogu osim onog sto su uvijek bili. Talicni Tom je najbolje znao kako i kada da ode.

Ja nisam mnogo promucuran. Kada bih sve ispocetka, ja bih radio sve isto. Daleko od toga da sam ja nesto zadovoljan, naprotiv, ali rado bih bio opet ovo sto jesam, jer sam mnogo razocaran u bolje od sebe.

Imam lukav tajni plan, ja skupljam pare. Kad skupim dovoljno, odoh na pusto ostrvo da otvorim kafic i bas me briga.

nebi ja isto zelio biti, daj ba sta novo..ovo vec poznajem..a kafic, zamisli otvoris sam sebi kafic... :D
black

#11 Re: Apokalipsa sutra!

Post by black »

Priorat

#12 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Priorat »

black wrote::mrgreen:

i napravis sebi najbolju kartu na svijetu. svi kokteli svijeta, sva vina, zestu....o jebote..necu biti kauboj, bit cu alkos :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13 Re: Apokalipsa sutra!

Post by PipiDugaDevetka »

Odavno nije bio smak svijeta ili nas mašio neki asteroid. Prebaciti temu na Elektronski i printani mediji.
plejka2

#14 Re: Apokalipsa sutra!

Post by plejka2 »

Evo sutra je a nidje apokalipse :P
Max Bunker

#15 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Max Bunker »

sab_te_gabri wrote:Sto se tice price o globalnom zatopljenju mogu samo da preporucim ovaj fantastican dokumentarac na youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=e8yPJGWaXQU

Ovdje je fino objasnjenja sva neistina o globalnom zatopljenju i nastanak cijele masinerije i industrije koja se iz te ideje izrodila. Posto su ljudi takvi da im svaka pomen o nekoj apokalipsi, katastrofi i sl. eksplodira u usima poput bombe, divni kapitalisticki mocnici su u tome prepoznali fantasticnu priliku da se obogate pa su od toga napravili bizMis (sta je tu novo)...Sad ce se naredne 2 godine laprdati o Majama, Nostradamusu, Armagedonu, malim zelenim, a kad dodje taj famozni 21.12. desice se isto sto i dosada.Nista. Uostalom, kako smak svijeta moze biti 21.12.2012. kad kod mene na pasteti pise da traje do 2014.? :lol:
:D :thumbup:

A meni je mama rekla da moram i master zavrsiti :D
kukuruz_kokicar

#16 Re: Apokalipsa sutra!

plejka2 wrote:Evo sutra je a nidje apokalipse :P
Fakat, jucer je sutra bilo danas. Mozda se havarija vec desila. Mozda nas je veliko nista usisalo i sada u tom nistavilu postojimo smjesteni u veliko skladiste unistenih unverzuma, u posebnu teglu pod nazivom 'Zemljani - Opasan sadrzaj.' i malo nize na tegli je sitnim slovima zapisano: 'U slucaju potrebe iskoristi laserski malj da unistis sadrzaj'.
Laserski malj visi objesen na zidu i izgledom najvise podsjeca na crni dildo.

Jedino me zulja sto ne znam kako da dokazem ovu nadasve smjelu i zanimljivu tezu. Ima li neko prof. dr. u komsiluku, moze biti i u penziji. Treba mi autoritet da podrzi ovu tvrdnju kao mogucu i idemo sa ovom novosti u sve medije...
Jolpaz

#17 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Jolpaz »

Gdje smo, tu smo...
potočanka

#18 Re: Apokalipsa sutra!

Post by potočanka »

ja da hoće više i taj smak :roll:
HAVANA

#19 Re: Apokalipsa sutra!

Post by HAVANA »

Jebaji ga.
muha_sa

#20 Re: Apokalipsa sutra!

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Jebaji ga.
i to što kažeš :D kad smo pregrmili sve ovo od 92-e. valjda cemo i taj smak :D
nama niko ništa ne mere :D
poznanik

#21 Re: Apokalipsa sutra!

Post by poznanik »

potočanka wrote:ja da hoće više i taj smak :roll:
hoće...

Kristijana

#22 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Kristijana »

Nije pitanje da li će, nego kad li će. :roll:

Ja lično mislim da će nas pomesti ogromni asteroid u narednih 100 - 1000 godina, ili će Yellowstone da oduva pola Amerike, a nama donese 2-godišnji mrak i zimu. Superbaklja sa Sunca je malo moguća, navodno je naše Sunce premalo za to, hvala bogu. :) Ove male baklje mogu ugasiti tehnologiju, i uzrokovati kolaps na Zemlji, ali to bi se dalo preživjeti. Može se preživjeti i asteroid, makar ga preživjelo par hiljada ljudi, opstalo bi čovječanstvo, pa i Yellowstone, iako bi milijarde umrle. Jedino zaista opasno za baš svakoga je eksplozija gama zraka, supernove i kraj Sunca.
Inače, Jupiter jeste bog za Zemlju, tj. nije džaba bio božanstvo. Štiti nas od mnogih asteroida koji bi nas davno krhnuli ali im se on ispriječio na putu.

Da, ja spadam u buljače u NG. :lol:
Ali šalu na stranu, to su naučne činjenice. Zaboravih spomenuti i sibirske sljevove lave. Prije 250 miliona godina izumrlo je sve na planeti od toga. Dinosaure ubio asteroid prije 65 miliona godina. Navodno je uočena i vremenska ravnomjernost u ponavljanju tih mega katastrofa, i mi smo već u opasnom dobu. A, da, zaboravih i ledeno doba te spajanje kontinenata. Ali, ovo je ipak dalja budućnost. Bilo bi zanimljivo vidjeti face iz EU-a i Amerike kad im se ''zalijepe'' Afrikanci. :lol: Afrika će zapravo zgnječiti Italiju, Španiju a možda i nas. :D

Možda čak najvjerovatniji kraj slijedi iz društva, a ne prirode: Zemlja ima previše ljudi, a resursima se nazire kraj. Što će reći: naši praunuci će nam psovat sve po spisku jer skupljaju kišnicu za piće u 22.vijeku i vode se ratovi za vodu, a kupaju se k'o kralj Luj XIV od Sunca. Ali, neka je prađed prao baštu i glancao auto čistom i pitkom vodom, povremeno puštajući crijevce da slobodno štrči nizašta, a prababa se tuširala triput dnevno, dok je Vodovod imao rupa ko sir! Ima da budemo debelo popljuvani u istorijskim knjigama. U postapokaliptičnim udžbenicima trendi i kul ekipa od 1850. do 2050. biće spominjana kao najgluplja i najneodgovornija otkako je svijeta i vijeka. :skoljka: Ono, sve su izumili, čuda pronašli, a onda su se nekontrolisano množili i trošili resurse, usput gubeći vrijeme na međuljudske ratove, politiku, ekonomske zavrzlame, tehnološke nepotrebne igračkice umjesto da obuče Brus Vilisa i kompaniju za let na asteroid i zavrnu već jednom sve te odvrnute pipe. :twisted:
muha_sa

#23 Re: Apokalipsa sutra!

Post by muha_sa »

Kristijana--svaka ti je na mjestu :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Apokalipsa sutra!

Post by Truba »

u kozmičkim razmjerima život jednog čovjeka je ništa
stoga šta god bude neće biti za naših života
tako ne brinem
pemanapemani

#25 Re: Apokalipsa sutra!

Post by pemanapemani »

Kristijana wrote:Nije pitanje da li će, nego kad li će. :roll:

Ja lično mislim da će nas pomesti ogromni asteroid u narednih 100 - 1000 godina, ili će Yellowstone da oduva pola Amerike, a nama donese 2-godišnji mrak i zimu. Superbaklja sa Sunca je malo moguća, navodno je naše Sunce premalo za to, hvala bogu. :) Ove male baklje mogu ugasiti tehnologiju, i uzrokovati kolaps na Zemlji, ali to bi se dalo preživjeti. Može se preživjeti i asteroid, makar ga preživjelo par hiljada ljudi, opstalo bi čovječanstvo, pa i Yellowstone, iako bi milijarde umrle. Jedino zaista opasno za baš svakoga je eksplozija gama zraka, supernove i kraj Sunca.
Inače, Jupiter jeste bog za Zemlju, tj. nije džaba bio božanstvo. Štiti nas od mnogih asteroida koji bi nas davno krhnuli ali im se on ispriječio na putu.

Da, ja spadam u buljače u NG. :lol:
Ali šalu na stranu, to su naučne činjenice. Zaboravih spomenuti i sibirske sljevove lave. Prije 250 miliona godina izumrlo je sve na planeti od toga. Dinosaure ubio asteroid prije 65 miliona godina. Navodno je uočena i vremenska ravnomjernost u ponavljanju tih mega katastrofa, i mi smo već u opasnom dobu. A, da, zaboravih i ledeno doba te spajanje kontinenata. Ali, ovo je ipak dalja budućnost. Bilo bi zanimljivo vidjeti face iz EU-a i Amerike kad im se ''zalijepe'' Afrikanci. :lol: Afrika će zapravo zgnječiti Italiju, Španiju a možda i nas. :D

Možda čak najvjerovatniji kraj slijedi iz društva, a ne prirode: Zemlja ima previše ljudi, a resursima se nazire kraj. Što će reći: naši praunuci će nam psovat sve po spisku jer skupljaju kišnicu za piće u 22.vijeku i vode se ratovi za vodu, a kupaju se k'o kralj Luj XIV od Sunca. Ali, neka je prađed prao baštu i glancao auto čistom i pitkom vodom, povremeno puštajući crijevce da slobodno štrči nizašta, a prababa se tuširala triput dnevno, dok je Vodovod imao rupa ko sir! Ima da budemo debelo popljuvani u istorijskim knjigama. U postapokaliptičnim udžbenicima trendi i kul ekipa od 1850. do 2050. biće spominjana kao najgluplja i najneodgovornija otkako je svijeta i vijeka. :skoljka: Ono, sve su izumili, čuda pronašli, a onda su se nekontrolisano množili i trošili resurse, usput gubeći vrijeme na međuljudske ratove, politiku, ekonomske zavrzlame, tehnološke nepotrebne igračkice umjesto da obuče Brus Vilisa i kompaniju za let na asteroid i zavrnu već jednom sve te odvrnute pipe. :twisted:
:thumbup: :thumbup:
Post Reply