meni ni u dzep ni iz dzepa se odnosi na to kakva je on osoba, sto ces i sam zakljuciti ako jos jednom procitas taj komentar. pare dajem da uzivam u muzici. sto se tice te tvrdnje o plagijatima, on nije ukrao na ovom albumu muziku nijedne pjesme, koliko znam. podzonio je donekle neke muzicke pravce, al ko to jos stvara vlastiti muzicki pravac? na ex yu prostorima to su bili samo ekv i disciplina kicne koliko znam. svi ostali su ideje klepali, a to nije slucaj samo ovdje nego i u citavom svijetuchundas wrote:TEBI IZ ĐEPA DACES ČMARLINU PETAKA ZA KONCERT...PUN PLAGIJATA!!!!starcraft wrote:licno mi je burek dobar album i mislim otici na kosevo. sto se tice njega kao licnosti nit znam kakav je nit me nesto pretjerano zanima. kad slusam njegovu muziku ne razmisljam o njemu i ustvari nikad i nerazmisljam o njemu tako da me zalibo kakav je. meni ni iz dzepa ni u dzep.
ovaj animozitet spram njega mi lici na : "bosnjak bosnjaku moze sve oprostiti sem uspjeha"
Animozitet prema Dini Merlinu
-
starcraft
-
Hendrix
Poznata bosanska situacija,izađe album BILO KOGA ti pokušaš da kritikuješ i odmah ti pripišu onu "Što si ljubomoran na njega?".Zašto se kod nas ništa ne smije kritikovati?Zašto naprimjer da Merlin napravi dupli DVD sa jednom pjesmom od 10 sekundi bi svi mediji pohrlili da ga u guzicu ljube i dižu u nebesa?Koji to stručnjak ima mozga da kaže da je Merlin najveći muzičar u BiH ikada i čak u Evropi?!?!?Ljudi budimo realni,muzička scena kod nas je u rukama tezgaša i par menadžera koji sa svojim talovima u medijima narodu sole pamet ko valja a ko ne valja.Ustvari svi valjaju,Merlin,Nino Pršeš,Selma Muhedinović.....sve veliki umjetnici,možda čak i najveći u univerzumu.
Naravno,ovo sve što sam rekao je zato jer sam ljubomoran na njih,i zavistan,stvarno sam ljubomoran.Svaka čast Merline što si prodo narodu pun CD semplova Adija Lukovca i Midi sranja najvećeg umjetnika Mahira Beathousa.
Naravno,ovo sve što sam rekao je zato jer sam ljubomoran na njih,i zavistan,stvarno sam ljubomoran.Svaka čast Merline što si prodo narodu pun CD semplova Adija Lukovca i Midi sranja najvećeg umjetnika Mahira Beathousa.
-
dinash
nije, nego zato sto si cetnik!Hendrix wrote:Poznata bosanska situacija,izađe album BILO KOGA ti pokušaš da kritikuješ i odmah ti pripišu onu "Što si ljubomoran na njega?".Zašto se kod nas ništa ne smije kritikovati?Zašto naprimjer da Merlin napravi dupli DVD sa jednom pjesmom od 10 sekundi bi svi mediji pohrlili da ga u guzicu ljube i dižu u nebesa?Koji to stručnjak ima mozga da kaže da je Merlin najveći muzičar u BiH ikada i čak u Evropi?!?!?Ljudi budimo realni,muzička scena kod nas je u rukama tezgaša i par menadžera koji sa svojim talovima u medijima narodu sole pamet ko valja a ko ne valja.Ustvari svi valjaju,Merlin,Nino Pršeš,Selma Muhedinović.....sve veliki umjetnici,možda čak i najveći u univerzumu.
ne barkci u Dina!
-
BigusDickus
Ne znam, nisam poznavao doticnu kozu. 
-
Hendrix
Izgleda prema nekim ljudima ovde postoje dvije vrste ljudi kod nas,oni koji slušaju Merlina i oni drugi koji ne slušaju tj. slušaju 100% Cecu.
Sjeća li se iko Indexa možda,Dugmeta....?!?!?Ne,naravno kad je na sceni umjetnik svih umjetnika.
PS: Čuo sam da je Adi Lukovac nabavio novi synth od par hiljadarki,biće novih albuma uskoro
Sjeća li se iko Indexa možda,Dugmeta....?!?!?Ne,naravno kad je na sceni umjetnik svih umjetnika.
PS: Čuo sam da je Adi Lukovac nabavio novi synth od par hiljadarki,biće novih albuma uskoro
-
JD
Eto nek si ti pametan. Nije u tome fol. Fol je u tome sto onaj lik ne bi dao petaka za Merlinov koncert, ali bi sigurno dao i cvaju kad bi Ceca dosla il' neki drugi "popularni" izvodjac papanske, ups narodne muzike.A wrote:Ko ne voli Dinu - nije BiH za njega, mrs preko DrineJD wrote:Zato ti daj petaka kad Ceca dodje, ili jos bolje, mrs preko Drine pa uzivaj. Nije BiH za tebe.chundas wrote:TEBI IZ ĐEPA DACES ČMARLINU PETAKA ZA KONCERT...PUN PLAGIJATA!!!!![]()
Joj genijalcine...
A da je Merlinov koncert opet besplatan, kladim se da bi i on i svi vi sto se zalite tu otisli.
Kako bi dali 500KM za koncert nekog svjetski popularnog izvodjaca?