Andrew Tate ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Osmi Socrates

#851 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Osmi Socrates »

Ozimician wrote: 06/10/2023 14:45
Truba wrote: 06/10/2023 14:44 Bil ovo bilo oprosteno muskarcu istih godina
Image

Nema veze je li vijest istinita
Govorimo hipoteticki
Ja mislim da bi ako je taj muskarac propalica.

Ako ima imalo love i bilo kakvu karijeru - gotovo.
Isto bi se desilo i sa bogatom ženom koja ima karijeru.
Ozimician

#852 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Ozimician »

Osmi Socrates wrote: 06/10/2023 14:52

Naravoucenje: nemojte ganjati karijeru ! :D

...ali to jeste stvarno tako, nekad su bogati ljudi s karijerama imali manje sanse da budu osudjeni (govorim za Zapad), sad je obrnuto postalo.
darius_maximus

#853 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by darius_maximus »

Ozimician wrote: 06/10/2023 14:32 Nastranu sve ovo, ali je postalo vrlo simptomaticno da zene odjednom nakon XY godina nadju se da optuze nekoga za silovanje, sexualnu uznemiravanje, itd.

Jos jaci su oni sudovi koji uopste prihvate takvu optuznicu gdje stoji, bili smo skupa u klubu, onda smo otisli u njegovu hotelsku sobu i tu me je silovao.... :-) :-) :-) :-)

Pobornici takvog ponasanja obicno kazu: NE znaci NE ! -to je naravno tako, problem je sto je ta djevojka 99,9% u tom momentu rekla DA ili nije nista rekla; ali nema svjedoka da to potvrde :D

Nedavno je muz od premijerke Italije rekao nesto slicno, racionalno, pa su mediji osuli paljbu na njega.
Frajer je rekao, parafraziram: "Možeš ti izaći da se provedeš i napiješ, ali ako se napiješ, moguće je da naletiš na vuka."
Drugim riječima, cure nemojte piti, jer ćete onda izbjeći silovanje.
Ako se iko čudi zašto je ovo za medijske osude...
jeza u ledja

#854 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

Ozimician wrote: 06/10/2023 14:57

...ali to jeste stvarno tako, nekad su bogati ljudi s karijerama imali manje sanse da budu osudjeni (govorim za Zapad), sad je obrnuto postalo.
Da im organizujemo kakvo drustvo za zastitu bogatih?
Ozimician

#855 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Ozimician »

darius_maximus wrote: 06/10/2023 15:06
Ozimician wrote: 06/10/2023 14:32 Nastranu sve ovo, ali je postalo vrlo simptomaticno da zene odjednom nakon XY godina nadju se da optuze nekoga za silovanje, sexualnu uznemiravanje, itd.

Jos jaci su oni sudovi koji uopste prihvate takvu optuznicu gdje stoji, bili smo skupa u klubu, onda smo otisli u njegovu hotelsku sobu i tu me je silovao.... :-) :-) :-) :-)

Pobornici takvog ponasanja obicno kazu: NE znaci NE ! -to je naravno tako, problem je sto je ta djevojka 99,9% u tom momentu rekla DA ili nije nista rekla; ali nema svjedoka da to potvrde :D

Nedavno je muz od premijerke Italije rekao nesto slicno, racionalno, pa su mediji osuli paljbu na njega.
Frajer je rekao, parafraziram: "Možeš ti izaći da se provedeš i napiješ, ali ako se napiješ, moguće je da naletiš na vuka."
Ne znam talijanski stoga ne znam kako je glasila tacna izjava, ali iz ove tvoje parafraze se moze zakljuciti da covjek upozorava na neodgovorno ponasanje, nigdje se ne spominju ni zene ni silovanje. xD

Znaci ko god ti kaze da imas slobodu da se ponasas kako zelis, ali da za svoje ponasanje isto tako mozes snositi posljedice. - je za osude ?
Ozimician

#856 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Ozimician »

jeza u ledja wrote: 06/10/2023 15:09

Pravi bogati su zasticeni svakako, ne povlace se nikad po medijima, ovdje se prije radi o srednjoj klasi koja malo odskoci iznad prosjeka.

Ali jbg, od malena te uce da je covjek s parama = lopov, sirotinja da je uvijek jadna, pravedna i potlacena...

Kreni samo od bajki koje se citaju djeci. Ali opet na kraju uvijek se najbolja djevojka uda za princa. :-D
darius_maximus

#857 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by darius_maximus »

Truba wrote: 06/10/2023 14:28 osuđen je već u liberalnim glavama lijevog političkog spektra to je završena priča...blokiran na svim platformama
nema pristup novčanim tokovima mora zarađivati po opskurnim sajtovima

nešto ko SDS u BiH

presuda suda ako dođe neće spriječiti njegove mrzitelje da i dalje govore da je kriv

kažu da jedna noć u pritvoru promijeni čovjeka
a on je ležao 180 dana
Andrew Tate postoji samo zbog ove kontroverze.
To mu je stvorilo najviše "pratilaca" i on to zna i na to uzima lovu i uzimat će dok je živ.
Sve zato što ljudi misle da je on anti-establishment i da "govori istinu", dok se voza u svom Lamborghiniju.

Mediji su ga i stvorili jer generiše promet, preglede i klikove.
Vi stvarno mislite da on ne razumije to i da "vidi istinu" koju samo odabrani vide?
Osmi Socrates

#858 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Osmi Socrates »

I da ponovimo, on je optužen u Rumuniji, gdje nikakvog govora nema da "ljevičarski mediji" nešto kontrolišu.

Pa sam je izjavio da seli u Rumuniju jer su im zakoni....

Evo izjava
"I like Eastern Europe as a whole because corruption is far more accessible. I find it offensive that a police officer in England will stop me and refuse to take a bribe.”
I to je samo jedna od izjava. Hoće li tužiteljima biti dopušteno da njegove izjave koriste tokom suđenja odluka je sudije.

U svakom slučaju, do suđenja mu je bolje da shut the fuck up, jer jedno je izjavljivati šta god ti padne napamet kada nisi optužen, a drugo je situacija u kojoj se sada nalazi.
darius_maximus

#859 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by darius_maximus »

Ozimician wrote: 06/10/2023 15:10
darius_maximus wrote: 06/10/2023 15:06

Ne znam talijanski stoga ne znam kako je glasila tacna izjava, ali iz ove tvoje parafraze se moze zakljuciti da covjek upozorava na neodgovorno ponasanje, nigdje se ne spominju ni zene ni silovanje. xD

Znaci ko god ti kaze da imas slobodu da se ponasas kako zelis, ali da za svoje ponasanje isto tako mozes snositi posljedice. - je za osude ?
Ovo je rekao u kontekstu žena i jasno je šta je mislio.
Nije ovo ništa dvosmisleno.

Ovo bi bilo kao da kažeš ženama da ne nose nakit jer ih neko na ulici može zbosti zbog prstena.
Ili da kažeš ljudima da ne kupuju skupo auto jer će im ga neko ukrasti.

Ono čime bi se društvo trebalo baviti su ti vukovi koje on spominje, ili lopovi koji bi ti ukrali prsten ili auto.
Inače se sva priča svodi na "smije li žensko samo do Visokog", a i to samo do akšama.
Ako su posljedice krivična djela, onda bih se ja više pozabavio krivičnim djelima, nego ponašanjem, ukratko.
Ozimician

#860 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Ozimician »

darius_maximus wrote: 06/10/2023 15:27
Ozimician wrote: 06/10/2023 15:10

Ovo bi bilo kao da kažeš ženama da ne nose nakit jer ih neko na ulici može zbosti zbog prstena.

Ono čime bi se društvo trebalo baviti su ti vukovi koje on spominje, ili lopovi koji bi ti ukrali prsten ili auto.
Inače se sva priča svodi na "smije li žensko samo do Visokog", a i to samo do akšama.
Ako su posljedice krivična djela, onda bih se ja više pozabavio krivičnim djelima, nego ponašanjem, ukratko.
Pa sta je lose u tim savjetima ?

Imas drustva kao to je npr. UAE gdje mozes slobodno ostaviti auto otkljucano i nositi najskuplji nakit i sat gdje god zelis. Ako si npr. u latinskoj Americi, takvo nesto se ne preporucuje. Savjeti vise nego logicni.

Nije pitanje da li neko smije ili ne smije nesto uraditi, samo da li je pametno to uraditi.

Kad sam kupovao osiguranje, tamo su mi rekli - "najbolje osiguranje je ono koje nikad neces iskoristiti" i to jeste stvarno tako. Kad dodje do "vukova" onda je steta vec ucinjena.

Takodjer je zanimljivo da je kriminal u porastu trenutno upravo u najliberalnijim drustvima. Cak i na nivou jedne zemlje, u konzervativnijim dijelovima je manje kriminala. Najbolji primjer je Svedska, gdje je apsolutno sav teret na pociniocu, cak i u slucaju prostitucije npr. u Svedskoj je dozvoljena prodaja usluge, ali nije kupovina, dakle ako uhvate muskarca i prostitutku - odgovarat ce on, ona nece.

Trenutno sigurnosna situacija u Svedskoj najgora u Evropi (ako izuzmemo Ukrajinu i rat).
auspuhc

#861 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by auspuhc »

Truba wrote: 06/10/2023 14:44 Bil ovo bilo oprosteno muskarcu istih godina
Image

Nema veze je li vijest istinita
Govorimo hipoteticki

Zasto bi bilo kome pedofilija bila oprostena?
Osmi Socrates

#862 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Osmi Socrates »

Kakva bolan pedofilija?

Stvarno odlučili da lupate šta vam padne napamet?
jeza u ledja

#863 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 06/10/2023 15:47 Kakva bolan pedofilija?

Stvarno odlučili da lupate šta vam padne napamet?
A sta je ako nije pedofilija? Zasluzila je zatvor definitivno.
jeza u ledja

#864 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

Ozimician wrote: 06/10/2023 15:32
darius_maximus wrote: 06/10/2023 15:27

Pa sta je lose u tim savjetima ?

Imas drustva kao to je npr. UAE gdje mozes slobodno ostaviti auto otkljucano i nositi najskuplji nakit i sat gdje god zelis. Ako si npr. u latinskoj Americi, takvo nesto se ne preporucuje. Savjeti vise nego logicni.

Nije pitanje da li neko smije ili ne smije nesto uraditi, samo da li je pametno to uraditi.

Kad sam kupovao osiguranje, tamo su mi rekli - "najbolje osiguranje je ono koje nikad neces iskoristiti" i to jeste stvarno tako. Kad dodje do "vukova" onda je steta vec ucinjena.

Takodjer je zanimljivo da je kriminal u porastu trenutno upravo u najliberalnijim drustvima. Cak i na nivou jedne zemlje, u konzervativnijim dijelovima je manje kriminala. Najbolji primjer je Svedska, gdje je apsolutno sav teret na pociniocu, cak i u slucaju prostitucije npr. u Svedskoj je dozvoljena prodaja usluge, ali nije kupovina, dakle ako uhvate muskarca i prostitutku - odgovarat ce on, ona nece.

Trenutno sigurnosna situacija u Svedskoj najgora u Evropi (ako izuzmemo Ukrajinu i rat).
Hajd definisi to “kriminal je u porastu u najliberalnijim drustvima”? Ne kazem da je netacno ali volio bih vidjeti sta to podrazumijeva.

Vjerujem ti za Svedsku.

A sasvim je logicno da ce ga najmanje biti u konzervativnim sredinama jer to obicno znaci selo i ruralna podrucja.
Garak

#865 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Garak »

Pretjerano vi serete.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#866 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Truba »

Image
broj dva

#867 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by broj dva »

jeza u ledja wrote: 06/10/2023 15:09

Treba nam Superhik !
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#868 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

Andrew Tate: Ako žena slavi Halloween, ona je ku*va
:lol:
swanfilter

#869 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Sta kae doticni po pitanju događaja Izrael/Palestina ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#870 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 18:05
Pocjeti me na jedan stari instagram meme, nesto u fazonu:

Sve mi muskarci krivi, a ove đevojke jedva cekaju Halloween da se obuku kao kurve u grad :lol:
Chmoljo

#871 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

swanfilter wrote: 31/10/2023 21:28 Sta kae doticni po pitanju događaja Izrael/Palestina ?
Ruski plaćenik
Chmoljo

#872 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 31/10/2023 21:58
Chmoljo wrote: 31/10/2023 18:05
Pocjeti me na jedan stari instagram meme, nesto u fazonu:

Sve mi muskarci krivi, a ove đevojke jedva cekaju Halloween da se obuku kao kurve u grad :lol:
swanfilter

#873 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 22:42
swanfilter wrote: 31/10/2023 21:28 Sta kae doticni po pitanju događaja Izrael/Palestina ?
Ruski plaćenik
Ne tvrdim bezze da sve znas :lol:
Garak

#874 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Garak »

Pogledaj na X-u, donirao je milione za obroke Palestincima.
MehmedPasaMoric

#875 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MehmedPasaMoric »

Jel se oglasio po pitanju ovogodisnje cijene peleta, zna li se sta?
Post Reply