AKO TE NEKO DIRA ???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

CLIO

#1 AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

Kome se žališ ??? :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by mIRCerka »

Ovisi koje diranje je u pitanju.
*mima*

#3 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by *mima* »

Cuj kome se zali? Mami ili tati.
kirby

#4 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by kirby »

dozivljaj iz osnovne.

zalila se drugarica nastavnici kako je sve djecaci iz razreda diraju.pita nju nastavnica a kako te diraju?kaze "lijepo".
na to ce nastavnica ,pa kad ti je lijepo suti i sjedi.
nego kako tebe diraju?
CLIO

#5 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

mIRCerka wrote:Ovisi koje diranje je u pitanju.
Ma nije ovo rubrika ljubav,sex i ostalo. :D ako to mislis?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#6 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by Latina »

:lol: :lol: :lol:

Padoh sa stolice. :lol:
mIRCerka

#7 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by mIRCerka »

CLIO wrote:
Kad me neko dira u tramvaju i pipka, ne zovem nikog jer znam da mi nema pomoci pa kazem O IZVINITE NASLONIH SE NA VAS...kad me neko dira kao bunari i zeli da me pokrade, tad lupam u sherpe i galamim i rijesim to...
Kad me neko dira kao npr gasi grijanje u sred zime tacno u podne, ja onda usporim sa svojim radom jer mi je pravo hladno i onda posao trpi jer ja jos nisam prevela to nesto....
Kad me neko dira na bilo kojoj osnovi koja bi se mogla protumaciti politicki, bez obzira live ili virtuelno, ja im se nagovorim socno i (citate li paranoici) peton naguram da vise stane :D
Kad me neko odredjen dira ono lijepo, sutim i uzivam.
Eto, jel ti sad jasno moje pitanje? :D
CLIO

#8 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

mIRCerka wrote:
CLIO wrote:
Kad me neko dira u tramvaju i pipka, ne zovem nikog jer znam da mi nema pomoci pa kazem O IZVINITE NASLONIH SE NA VAS...kad me neko dira kao bunari i zeli da me pokrade, tad lupam u sherpe i galamim i rijesim to...
Kad me neko dira kao npr gasi grijanje u sred zime tacno u podne, ja onda usporim sa svojim radom jer mi je pravo hladno i onda posao trpi jer ja jos nisam prevela to nesto....
Kad me neko dira na bilo kojoj osnovi koja bi se mogla protumaciti politicki, bez obzira live ili virtuelno, ja im se nagovorim socno i (citate li paranoici) peton naguram da vise stane :D
Kad me neko odredjen dira ono lijepo, sutim i uzivam.
Eto, jel ti sad jasno moje pitanje? :D
Pa ti se onda nikom i ne zalis. :D
CLIO

#9 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

Zato sam i stavio pod RAZNO jer ima raznih diranja. :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#10 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by mIRCerka »

CLIO wrote:
Jednom sam rekla SAD CU TI ZVAT MOJU SESTRU koja je by the way trenirala borilacke vjestine, sestra popizdila, hljebovala mene i od tad se sama borim :D
CLIO

#11 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

mIRCerka wrote:
CLIO wrote:
Jednom sam rekla SAD CU TI ZVAT MOJU SESTRU koja je by the way trenirala borilacke vjestine, sestra popizdila, hljebovala mene i od tad se sama borim :D
Lahko je tebi kad nosis veliki broj cipela. Ja ne smijem nikom nista.. . :D
madner

#12 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by madner »

Dobro a šta ako te neko ne dira?
rajvosa^

#13 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by rajvosa^ »

CLIO wrote:
mIRCerka wrote:
CLIO wrote:
Lahko je tebi kad nosis veliki broj cipela. Ja ne smijem nikom nista.. . :D
al ti opet ne rece kako te dira? :D Ako te neko isamara samo reci da ti je neko do kriminalaca rodjak :D Mozda upali.
Umjetnik a

#14 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by Umjetnik a »

CLIO wrote:Kome se žališ ??? :-)

muriji :mrgreen:
njeka

#15 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by njeka »

madner wrote:Dobro a šta ako te neko ne dira?
e to je muka! Ti si "za" a druga strana ko blećak :cry: :cry:
shalaedin

#16 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by shalaedin »

Zalim se Bogu onako kroz kakvu hajr dovu, a rijedje ljudima... ako to i radim onda se zalim najboljem jaranu. Najvise potiskujem...
aidaa_princess90

#17 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by aidaa_princess90 »

shalaedin wrote:Zalim se Bogu onako kroz kakvu hajr dovu, a rijedje ljudima... ako to i radim onda se zalim najboljem jaranu. Najvise potiskujem...

I ja slicno radim,ako me bas ta doticna osoba dira dirat cu i ja nju. samoodbrana je najvaznija
SmislovS

#18 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by SmislovS »

Dobro pitanje!

Kome se uopce covjek moze pozaliti, osim mami i tati (ako su zivi i dobrog zdravlja., ako su zivi a nisu dobrog zdravlja nije preporucljivo ni njima), kao i bratu ili sestri ako imaju vremena da te saslusaju.
Dakako mozes i svojoj djeci aku su prispjela i ako ih to nece dovesti u neku neprijatnost. Eventualno se mozes pozaliti i jednom istinskom i pravom prijatelju, ali opet umjereno.

Sve ostalo potpada pod oficijelne zalbe., ljekaru, policiji, advokatu, gradskoj upravi i sl.

Komsijama i ostalim prijateljima se nemojte puno zaliti, da ne izgubite i jedne i druge.
CLIO

#19 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

SmislovS wrote:
Dobro pitanje!

Kome se uopce covjek moze pozaliti, osim mami i tati (ako su zivi i dobrog zdravlja., ako su zivi a nisu dobrog zdravlja nije preporucljivo ni njima), kao i bratu ili sestri ako imaju vremena da te saslusaju.
Dakako mozes i svojoj djeci aku su prispjela i ako ih to nece dovesti u neku neprijatnost. Eventualno se mozes pozaliti i jednom istinskom i pravom prijatelju, ali opet umjereno.

Sve ostalo potpada pod oficijelne zalbe., ljekaru, policiji, advokatu, gradskoj upravi i sl.

Komsijama i ostalim prijateljima se nemojte puno zaliti, da ne izgubite i jedne i druge.

Izgleda, kakvo je vrijeme doslo nema ko da pomogne individualcu kojem je nanesena nepravda.
Obespravljen i jadan, prisiljen samo da se zali onima koje si naveo.
Dokle ce to tako biti i da li se tu nesto moze izmijeniti sami bog zna.
Dok nas ti problemi ne stignu mi to ne vidimo, a ti jadni ljudi se bore s nepravdom koje danas ima na svakom uglu,
ali kao da je niko ne vidi svi nekud žure, prolaze ,niko ne nalazi za shodno da ucini nesto.
Ne postoje cak ni ustanove gdje bi se ljudi obratili kad im je nanesena nepravda, a i ove koje postoje su jadnicima nedostupne,skupe ili eventualno ne rade svoj posao (Tu su samo da popune splatni spisak)
SmislovS

#20 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by SmislovS »

CLIO wrote:
SmislovS wrote:
Dobro pitanje!

Izgleda, kakvo je vrijeme doslo nema ko da pomogne individualcu kojem je nanesena nepravda.
Obespravljen i jadan, prisiljen samo da se zali onima koje si naveo.
Dokle ce to tako biti i da li se tu nesto moze izmijeniti sami bog zna.
Dok nas ti problemi ne stignu mi to ne vidimo, a ti jadni ljudi se bore s nepravdom koje danas ima na svakom uglu,
ali kao da je niko ne vidi svi nekud žure, prolaze ,niko ne nalazi za shodno da ucini nesto.
Ne postoje cak ni ustanove gdje bi se ljudi obratili kad im je nanesena nepravda, a i ove koje postoje su jadnicima nedostupne,skupe ili eventualno ne rade svoj posao (Tu su samo da popune splatni spisak)
Ovo me podsjetilo na ratni period, kojeg se nerado sjecam, ali eto nezaobilazan je ponekad.
Sastajali smo se i druzili, svakodnevno, pitali za svakoga, pomagali kome smo stigli i umjeli, posjecivali se i u svoj toj ratnoj nevolji imali se kome pozaliti i svi bili puni duha i ljubavi za sve oko nas. Valjda zato sto nas je sve isto zadesilo.
Tada smo shvatili koliko nam je to druzenje znacilo i jos onda, dok su granate rokale po Sarajevu rekosmo, ako prezivimo vala cemo se cesce sastajati i druziti, jer to je ono sto je covjeku najpotrebnije - pored zraka i nesto hrane, itd.

Kad ono poslije Daytona, hebo lud zbunjenog. Niko ni za koga nema trunke vremena ni razumijevanja. Pa ni oni koji su placeni za to da im se ljudi po nekim osnovama mogu pozaliti i nesto zatraziti, nece ni da te pogledaju ako ne uplatis odgovarajuce takse. O nekakvom merhametu govorimo u pluskvanperfektu (cast izuzecima) i sve tako.

Da ne spominjemo one koji bi se zaista imali na sta zaliti, a ne zale se. Oni sto izgubise svoje najmilije, oni sto najvise dadose za ovu zemlju i ostase invalidi, oni sto bijahu protjerani pa su danas ni tamo ni 'vamo, djeca tamo a oni bi 'vamo, a 'vamo za djecu nema hljeba, a kako ce tamo?
Svi oni se najmanje zale, a imali bi se na stosta pozaliti. Ko njih da razumije i zal im ublazi, kad svi nekud zure i jure, a nigdje nece prije stici. Sta njih sve dira u dusi i kome da se pozale?
CLIO

#21 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by CLIO »

@ smislovS

Ima ova tema smisla ali eto bas i nema nekih posebnih komentara,kao da nije ozbiljno ili nije uopste shavacena, bas kao ni oni kojima je potrebno da se nekome pozale izjadaju,sto nisu shvaceni. Sta reci? Mozda: Nek im je bog na pomoci.
shizim

#22 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by shizim »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
k3Ra

#23 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by k3Ra »

kakve zalbe kakvi bakraci :D

"okano, div' dzamije... :D "
sarajevac071

#24 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by sarajevac071 »

Rambo Amadeus

Sakom u glavu, sakom u glavu

Kad mene neko pokusava iznervirati
ja se uopste ne dam isprovocirati
zauzmem polozaj u karakter stavu
i bez upozorenja sakom u glavu

Sakom u glavu

Jer ako govorim sto ne valja
moze pogresno da se protumaci
taman tako
a ne bih bas volio stalno ni titulu lajavoga
neprekidno da nosim na grbaci

Pamet u glavu, pamet u glavu

Citao sam u strucnoj literaturi
da ako ne reagujes ni verbalno ni fizicki
vec sutra moze da ti se odrazi na nervnoj bazi
na nervnoj bazi, psihicki

Psihicki, psihicki
mamica papucarka

#25 Re: AKO TE NEKO DIRA ???

Post by mamica papucarka »

ja sam imala jarana Seju jalijasa, koji je vazda govorio "Ako te neko bude samo mrko pogledo, javi" :mrgreen:
Post Reply