Akcija Svjetlost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
damir_m

#626 Re: Akcija Svjetlost

Post by damir_m »

zna se za cetnicka udruzenja po bih, posebno u srebrenici. Ono za sta se takodjer zna su imena clanova. Zasto se njima ne udje u kuce, preuzmu kompijuteri i materijal koji ugrozavaju BiH isto tako po svakom ovom zakonu...

sto se tice ovih vehBija i djeda mraza. Njihove akcije i ugrozavanje situacije u BiH je jako dobro poznato, zato se tu nema sta pricati o njihovom postenju... kakvom postenju, svoju agresivnost iznose i na Sa-x forumu...
Cuje hej da napravim selo u kojem vrijede drugi zakoni, moras biti glup ko vehabija pa misliti da ce citav svijet primiti islam... ja bi vehaije najradije zamolio da kao prvim srbima i hrvatima ponude islam, pa da u bih svi budemo jednaki...
no, oni su bolesno uvjereni u takve ideje... no sve je manje para iz naftnih zemalja, koje izgleda na prodaji nafte jos uvijek dorbo zaradjuju i salju ostalim zemljama pomoc za izgradnju ISLAMSKE INFRASTRUKTURE...
braca ova, braca ona... neke fakultete po Emiratima i S. Arabiji pozavrsavali i stvarno postali pravi intelektualci... Tamo fala bogu nauka u ime Allaha cvjeta, da nemaju nafte bili bi jos primitivniji nego sto jesu, dok su sa inteligencijom stali u 14. stoljecu.... tzv. "islamska nauka" radi samo na izgradnji vjerske infrastrukture i nista vise... godisnje 300 naucnih radova se objavi u tzv. "islamskoj nauci".... Nego daj ti nama malo naftnog kapitala da napravimo dzamiju.... Zasto brate od tolke nafte ne pomazu Africi i Palestini,... nego mi jadni ovakvi kakvi smo, pricamo gluposti kako tamo ubijaju neduzne itd...
Tako ti je to kad nemoras puno radit nego samo pametovat sta je Allah mislio u Kuran-u kada je rekao to i to....

Ne mogu da neko ima zelju da nas ponovo vraca u primitivitam... u tome svemu uvijek postoji jedan pametan koji od toga profitira... ali isto tako potoje i oni sektasi koji su 100% uvjereni u takve ideologije... a ima ih i ovdje na forumu...

Pogledajte Europu,, zar ne vidite da su sektasi svedeni na minimum i da su predmet ismijavanja... kod nas ti isti sektasi uspjevaju omladini nametnuti argumete o vjeri, nacui i covjeku,,,, takve izmisljotine i gluposti, zavjere.... itd... Omladina onda misli da sve zna tako da i nema volje da nauci nesto pametno u skoli ili da studira....

Sta ce nama studij kad je ionako korumpiran od stane lokalnih profesora kji su i sami zavrsili jednom faks i nikad u zivotu nisu vise nista procitali ili izucili i kada tamo dospijevaju profesori sa jordanskog fakulteta, zemlji koja je siromasnija od nase, ali cija je idologija puno jaca od nase, ciji je identitet puno jaci od naseg, i koja je uvjerena u svoje, ja bi rekao u svoju arapsku arogantnost!
:(

Doce Europa i sve to srediti, oni su nama i donijeli kao rat, nasa proslost nije kriva, mi smo pametni ljudi...
Last edited by damir_m on 04/02/2010 16:44, edited 2 times in total.
amrica

#627 Re: Akcija Svjetlost

Post by amrica »

Fabridjijo wrote:I da, ko su to nasi mediji da bi im ja vjerovao. Slusam laganje i medijsku propagandu odkad sam se rodio, pun mi je qrac toga. I koji su qrac nasi politicari da bi njima vjerovao, lazu narodu odkad se za njih zna. Nusret je covjek vjernik kojem vise vjerujem nego Oslobodjenju, Danima i svim nasim politicarima zajedno.
Nusret je legenda!
:shock: :? :-? :cry: :sad: :run:
lerdi

#628 Re: Akcija Svjetlost

Post by lerdi »

senjor wrote:
lerdi wrote:
senjor wrote: ...mislis na one policajce Bosnjake sto evo citam jutros u novinama, napustaju listom posao u rs-u,na njih mislis...

@lerdi
nemoj ti nikom da da nameces svoje poglede!!!
:lol: :lol: :lol:

Čuj namečem svoje poglede. U kojem dijelu posta?
Pa poceli ste prozivati,ko je,odakle je itd.Nije samo Sarajevo Bosna...a i braca iz Sandzka valjda mogu ovdje zivjeti.

helem lahko je piskarati iz Sarjeva,hajde malo u okupirani dio Bosne,mislim da bi se mnogima od ove svjetlosti smracilo.
pozz
Bujrum što se mene tiče svakome, ali taj koji dođe mora da zna da se mora prilagoditi sredini u koju dolazi. Mora biti svjestan da ne važe ista pravila ovdje i u Sandžaku, jer ja dobro znam kako žive Bošnjaci u Sandžaku i koliko su im konzervativni pogledi. Naravno nemam ništa protiv toga, ali to ovdje nije tako i normalno je da se protivim tome da se isto ponašaju ovdje i tamo. Opet kažem ovdje vladaju neka druga pravila i naravno da bi se svi trebali prilagoditi ovoj sredini, a ne da se sredina njima prilagođava. "When in Rome do as the Romans do".

I da kažem da ovdje nema nikakvog nametanja pogleda, već samo normalnog i logićkog rezonovanja. Ja nikome nisam rekao da se treba slagati sa ovim ili onim (a to je nametanje pogleda), već da se neke stvari jednostavno moraju poštovati. Svidjelo se to nama ili ne. Kome se ne sviđa zna gdje su vrata 8-)
senjor

#629 Re: Akcija Svjetlost

Post by senjor »

Mozda mi je promaklo ili nije,sta ce biti sa djecom ovih terorista.
Jel neko voljan sta pripomoci toj djeci... :?
HAVANA

#630 Re: Akcija Svjetlost

Post by HAVANA »

amrica wrote:
Fabridjijo wrote:I da, ko su to nasi mediji da bi im ja vjerovao. Slusam laganje i medijsku propagandu odkad sam se rodio, pun mi je qrac toga. I koji su qrac nasi politicari da bi njima vjerovao, lazu narodu odkad se za njih zna. Nusret je covjek vjernik kojem vise vjerujem nego Oslobodjenju, Danima i svim nasim politicarima zajedno.
Nusret je legenda!
:shock: :? :-? :cry: :sad: :run:

Image

Image
ružmarin-a

#631 Re: Akcija Svjetlost

Post by ružmarin-a »

@lerdi

Sreća moja pa pripadam intelektualnoj eliti s one strane Drine i što me ovdje gdje živim ljudi s kojima svakodnevno sarađujem, živim, družim se cijene i kao čovjeka i kao intelektualca i ne smatraju da trebam da se uklapam, još nek dođe @amazonka da me „ižljubi“ i biće mi puna kapa.

Netrpeljivost prema meni na forumu, kao javno deklarisane Sandžaklijke mi je baš podstrek da i dalje pišem

Nesreća nečija što ne može da shvati da ima ljudi za koje misle da su neuklopljeni, ovdje u Sarajevu ili tamo s onu stranu Drajne ili širom svijeta, baš od tih jadnih „nepismenih“ „papaka“ Sandžaklija koji su naučnici, magistri, doktori nauka, ambasadori. Neka nama nas i neka vama njih- pokazali su vam 92 ljubav. Neka nama svima sve ovo kad smo glupi kolektivno i dozvoljavamo da se miješa nacionalna i religijska svijest kao u njih

Granice pristojnosti su univerzalne na svakom mjestu, pa se tako zna da baš i nije pristojno a ni uhu prijatno dok se neko npr. zvučno ljubi u tramvajskoj gužvi recimo i dobuje ti po uhu odzvanjanje tih poljubaca....ili se dodiruju pred starim ljudima, grehota je ba, proradi im žal za mladošću :D

Granica pristojnosti se zna: eno ti parka idi tamo i razmijenjuj nježnosti, skloni se sa javnog mjesta :)

Arzija- nije me se ticala zaista priča o svemu tome, imam sliku sa deda mrazom, moja seka uplašena stoji, uvijek se smijemo kad gledamo iz obdaništa slike. Ne podržavam ni nju ni deda mraza...ne podržavam ni 8. mart kad samo 1 dan žene blistaju. Darivati treba stalno i biti dobar prema ženama stalno, kao što imaju i hadisi o tome, ali ja kao neka tamo nisam podobna da sad i o tome pišem :)

Ja ne branim niti podržavam nekoga, ja sam za pravdu i poštivanje Zakona i Ustava zemlje u kojoj se živi. Isti ti pripadnici tih redova odlično zbaju da ovdje ne može biti uspostavljen šerijat, već mogu sprovoditi unutar kuće koliko toliko i pridržavati ga se...Molim lepo!

i još nešto: informacije iz prve ruke:

akcija, bravo :thumbup: :thumbup:

Još jednom su BH vlasti pokazale kako treba napraviti medijsku pompu i stvoriti podložno tlo za leglo bakterija sumnji za one koji investiraju u ovu zemlju

Zove čovjek investitor iz EU i pita kakvi su to etnički sukobi šta se dešava???? Mislio zaratilo se :(

Ma braaaaaaaaavo

nestabilna politička situacija= pad investicija
aplauuuuuuuz

i haj ti sad njih razuvjeri da su to samo malo igrarije policajaca, kako je razjedinjna policija odradila pravu stvar na pravom mjestu

Eh..

Zaključak: trt Milojka usra se Radovan
Locked