sto se tice ovih vehBija i djeda mraza. Njihove akcije i ugrozavanje situacije u BiH je jako dobro poznato, zato se tu nema sta pricati o njihovom postenju... kakvom postenju, svoju agresivnost iznose i na Sa-x forumu...
Cuje hej da napravim selo u kojem vrijede drugi zakoni, moras biti glup ko vehabija pa misliti da ce citav svijet primiti islam... ja bi vehaije najradije zamolio da kao prvim srbima i hrvatima ponude islam, pa da u bih svi budemo jednaki...
no, oni su bolesno uvjereni u takve ideje... no sve je manje para iz naftnih zemalja, koje izgleda na prodaji nafte jos uvijek dorbo zaradjuju i salju ostalim zemljama pomoc za izgradnju ISLAMSKE INFRASTRUKTURE...
braca ova, braca ona... neke fakultete po Emiratima i S. Arabiji pozavrsavali i stvarno postali pravi intelektualci... Tamo fala bogu nauka u ime Allaha cvjeta, da nemaju nafte bili bi jos primitivniji nego sto jesu, dok su sa inteligencijom stali u 14. stoljecu.... tzv. "islamska nauka" radi samo na izgradnji vjerske infrastrukture i nista vise... godisnje 300 naucnih radova se objavi u tzv. "islamskoj nauci".... Nego daj ti nama malo naftnog kapitala da napravimo dzamiju.... Zasto brate od tolke nafte ne pomazu Africi i Palestini,... nego mi jadni ovakvi kakvi smo, pricamo gluposti kako tamo ubijaju neduzne itd...
Tako ti je to kad nemoras puno radit nego samo pametovat sta je Allah mislio u Kuran-u kada je rekao to i to....
Ne mogu da neko ima zelju da nas ponovo vraca u primitivitam... u tome svemu uvijek postoji jedan pametan koji od toga profitira... ali isto tako potoje i oni sektasi koji su 100% uvjereni u takve ideologije... a ima ih i ovdje na forumu...
Pogledajte Europu,, zar ne vidite da su sektasi svedeni na minimum i da su predmet ismijavanja... kod nas ti isti sektasi uspjevaju omladini nametnuti argumete o vjeri, nacui i covjeku,,,, takve izmisljotine i gluposti, zavjere.... itd... Omladina onda misli da sve zna tako da i nema volje da nauci nesto pametno u skoli ili da studira....
Sta ce nama studij kad je ionako korumpiran od stane lokalnih profesora kji su i sami zavrsili jednom faks i nikad u zivotu nisu vise nista procitali ili izucili i kada tamo dospijevaju profesori sa jordanskog fakulteta, zemlji koja je siromasnija od nase, ali cija je idologija puno jaca od nase, ciji je identitet puno jaci od naseg, i koja je uvjerena u svoje, ja bi rekao u svoju arapsku arogantnost!
Doce Europa i sve to srediti, oni su nama i donijeli kao rat, nasa proslost nije kriva, mi smo pametni ljudi...