Akcija Svjetlost
- grany-smith
#176 Re: Akcija Svjetlost
Da se zna
Selo Gornja Maoča ne pripada Brčko DC nego opštini Srebrenik.
Ovo napominjem iz razloga što su skoro svi mediji ovako naglašavali pa i FTV na svojim vijestima.
Toliko o užem i širem zavičaju,
a što se gornjomaočkih vehabija tiče,zaista ne vidim razloga da se onolike
policijske snage šalju na grupicu mirnih i poštenih ljudi koji su se opredijelili za takav život, kako misle da treba da žive.
Nevjerovatno,ali istinito
oko 600 do zuba naoružanih policajaca izvršilo invaziju na selo gdje živi petnaestak domaćinstava.
Ako je toliko trebalo poslati na vehabije onda se Mladić ne može uhapsit bez minimalno 60 000 pripadnika policije-garant.
Ovo napominjem iz razloga što su skoro svi mediji ovako naglašavali pa i FTV na svojim vijestima.
policijske snage šalju na grupicu mirnih i poštenih ljudi koji su se opredijelili za takav život, kako misle da treba da žive.
oko 600 do zuba naoružanih policajaca izvršilo invaziju na selo gdje živi petnaestak domaćinstava.
Ako je toliko trebalo poslati na vehabije onda se Mladić ne može uhapsit bez minimalno 60 000 pripadnika policije-garant.
- BarbaDue
#177 Re: Akcija Svjetlost
Eto niko od nas ne zna u kojem vijeku zivimo i gdje zivimo...daj nemoj shupljechuchumbamayumbe wrote:Barba,BarbaDue wrote: Sta ste zagalamili, mozda djeca nisu obrijala brade...
@chuchumbamayumbe, nisi se upitao imaju li roditelji te djece adekvatne uslove za odgajanje svoje djece!?
Nisam se upitao...
Zar treba to da se pita u BiH, 2010 godine?
Nisu na Haitiju i nije ih prodrmao zemljotres.
Ako su slozni kao sto se govori da jesu, zar se smije dogoditi da bilo cije dijete bude "zapusteno"?!
Zalosno, jedna djeca...
Garantujem da ces u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru naci bruku djece, o kojoj ne da niko ne vodi racuna nego
su i ugrozena od strane roditelja i drustva.
Nije ni cudo za jedno selo...a to je opet problem BH drustva!
-
jefferson
#178 Re: Akcija Svjetlost
Da se zna: Ne moras 4 ista posta postirati!!! Malo smanji dozivljaj.grany-smith wrote:Da se zna
Da ja tebi jedno prakticno pitanje psotavim.
Mogul ja otvoriti bar u Gornjoj Maoci? Kao i svaki bar, prodavat ce se sva alkoholna pica? Eto onako, samo mi to odgovori? Mogul to otvoriti bez da ono nekih problema imam!
- milenko
#179 Re: Akcija Svjetlost
u nedelju se na federalnoj "klanjala dzenaza krmetu", ne gledam "lud, zbunjen.." al' iz udruzenja "majke srebrenice..." da, i to uporedise sa srebrenicom..., danas maocu "svjetlost" obasja, ako se sta trece desi ovih dana teoreticari zavjere doci ce na svoje...
- chuchumbamayumbe
#180 Re: Akcija Svjetlost
Pa da, naravno, naci cu ih.BarbaDue wrote:Eto niko od nas ne zna u kojem vijeku zivimo i gdje zivimo...daj nemoj shupljechuchumbamayumbe wrote:Barba,BarbaDue wrote: Sta ste zagalamili, mozda djeca nisu obrijala brade...
@chuchumbamayumbe, nisi se upitao imaju li roditelji te djece adekvatne uslove za odgajanje svoje djece!?
Nisam se upitao...
Zar treba to da se pita u BiH, 2010 godine?
Nisu na Haitiju i nije ih prodrmao zemljotres.
Ako su slozni kao sto se govori da jesu, zar se smije dogoditi da bilo cije dijete bude "zapusteno"?!
Zalosno, jedna djeca...
Garantujem da ces u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru naci bruku djece, o kojoj ne da niko ne vodi racuna nego
su i ugrozena od strane roditelja i drustva.
Nije ni cudo za jedno selo...a to je opet problem BH drustva!
Ali u ovom selu valjda vode racuna o svojoj djeci?! Ili ne vode?!
Pretpostavljam da ta djeca ne izlaze na ulicu i ne prose (kao ona koju svakodnevno vidjamo po Sarajevu), pretpostavljam da njihovi roditelji ne zive u tolikoj neimastini da mogu sebi da dozvole da im djeca budu "zapustena", sta se god pod tim podrazumijevalo (a zvuci uzasno).
Da li u Maoci zive socijalni slucajevi? Je li to jedna vrsta zajednice?
Nije shuplja.
Daj ti neki argumenat zasto bi njihova djeca bila zapustena?! Opet kazem, sta god se podrazumijevalo pod tim pojmom, mada cisto ne mogu da vjerujem da bi ti ljudi dozvolili da im djeca budu "zapustena" kao neka koju vidjamo po ulicama.
A sto se tice BH drustva, cisto sumnjam da bi BH drustvu, cak i da je imalo namjeru na neki nacin da im pomogne, bilo dozovljeno da to i uradi.
- windfucker
#181 Re: Akcija Svjetlost
E. baš me zanima. šta je u pozadini svega ovog?
Koliko mi je drago, toliko mi nije jasno zašto su ih uopšte pustili da se gore nastane pod tim uslovima života u kojima su živjeli?
P.S. jel se meni čini ili je većina medija nepismeno kad napišu jordanski jezik? Zar to nije arapski jezik?
Koliko mi je drago, toliko mi nije jasno zašto su ih uopšte pustili da se gore nastane pod tim uslovima života u kojima su živjeli?
P.S. jel se meni čini ili je većina medija nepismeno kad napišu jordanski jezik? Zar to nije arapski jezik?
- mrtva kokoš
#182 Re: Akcija Svjetlost

kralju samo da ti kazem da si promasio zemlju, ovo nije saudija nego BiH
moram negdje odg.
- grany-smith
#183 Re: Akcija Svjetlost
Da ti kažem druže nisu me ponijele emocije,radi ta istovjetna 4 posta stvar je tehničke prirode,ni sam nezna kako se desilo,evo poceo sam brisati ali je to admin prije uradio-hvala i oprosti.jefferson wrote:
Da se zna: Ne moras 4 ista posta postirati!!! Malo smanji dozivljaj.
Mogul ja otvoriti bar u Gornjoj Maoci? Kao i svaki bar, prodavat ce se sva alkoholna pica? Eto onako, samo mi to odgovori? Mogul to otvoriti bez da ono nekih problema imam!
A,sto se tiče otvaranja prodavnice alkoholnih pića u G.Maoči,pa naravno da mozes je otvoriti.
Pronađeš lokaciju za lokal,pa izvadiš odobrenje za rad u nadležnoj opštinskoj službi u Srebreniku,nabaviš piće i počneš sa radom.Vjeruj niko te neće dirati.Samo jarane brzo ćeš zatvoriti lokal jer nemaš kome prodavati piće.
- starii
#184 Re: Akcija Svjetlost
u svakom slucaju dobro je sto su ove vehabije malo sredile, ali gornja maoca je toliko malo mjesto da je njihovo djelovanje beznacajno i samo skretanje sa pravih tema, a one koji kradu milione niko i ne ganja...zalosno
- karanana
#185 Re: Akcija Svjetlost
"....zatecena djeca u vise nego zapustenom stanju...."
pa nisu morali ici cak u gornju maocu da nadju djecu u vise nego zapustenom stanju. dovoljno im je bilo da odu do semafora u nedjaricima ili na petlji.
evo prije pola sata kolona prodje prema viktor bubnju. allaha mi ko da je Mladic uhapsen koliko je transportera i puhova proslo a ne 3-4 jadnika.
pa nisu morali ici cak u gornju maocu da nadju djecu u vise nego zapustenom stanju. dovoljno im je bilo da odu do semafora u nedjaricima ili na petlji.
evo prije pola sata kolona prodje prema viktor bubnju. allaha mi ko da je Mladic uhapsen koliko je transportera i puhova proslo a ne 3-4 jadnika.
- madner
#186 Re: Akcija Svjetlost
Nece biti problema, kao sto ovi reporteri Dana nisu imali problema.
Za ove sto se cude sto su poslali 600 policajaca, to je da im se stavi do znanja da ako su malo dalje od puta nisu izvan dometa policije BiH. Pa da vidimo ko ce dijeliti pravdu sljedeci put.
Za ove sto se cude sto su poslali 600 policajaca, to je da im se stavi do znanja da ako su malo dalje od puta nisu izvan dometa policije BiH. Pa da vidimo ko ce dijeliti pravdu sljedeci put.
- snaga_znanja
#187 Re: Akcija Svjetlost
Reče jedna sveta knjiga svojim sljedbenicima:
"Ko ubije jednog čovjeka ko da je ubio cijeli svijet"
"Ko spasi jednog čovjeka ko da je spasio cijeli svijet"
Onda se skupi grupa cudnih sljedbenika koji naprave web site i na njega stavljaju "bracu" u akcijama kako kolju i ubijaju nevjernike.
Onda dodjose i kod nas. Mi ih fino zamolismo za oruzije, a oni nama i "pamet" i oruzije. Ucinise vise nedjela nego sav Bosnjacki narod u ratu zajedno i nametnu mu teret da se brani pred sudovima pored agresije i genocida.
Nakon toga prisvojise si pravo da nama ovdje pametuju i govore kako se oblaciti i sta raditi. Pravise u nekim gradovima i milicije da opominju mlade parove i omladinu sto se opusta pored rijeke uz gitaru.
Nevjerovatno je koliko su si dopustili da ima pameti davno bi mi njih rasputili...
"Ko ubije jednog čovjeka ko da je ubio cijeli svijet"
"Ko spasi jednog čovjeka ko da je spasio cijeli svijet"
Onda se skupi grupa cudnih sljedbenika koji naprave web site i na njega stavljaju "bracu" u akcijama kako kolju i ubijaju nevjernike.
Onda dodjose i kod nas. Mi ih fino zamolismo za oruzije, a oni nama i "pamet" i oruzije. Ucinise vise nedjela nego sav Bosnjacki narod u ratu zajedno i nametnu mu teret da se brani pred sudovima pored agresije i genocida.
Nakon toga prisvojise si pravo da nama ovdje pametuju i govore kako se oblaciti i sta raditi. Pravise u nekim gradovima i milicije da opominju mlade parove i omladinu sto se opusta pored rijeke uz gitaru.
Nevjerovatno je koliko su si dopustili da ima pameti davno bi mi njih rasputili...
-
zelenashica
#188 Re: Akcija Svjetlost
Hm jesi li siguran da možeš otvoriti prodavnicu pićagrany-smith wrote:Da ti kažem druže nisu me ponijele emocije,radi ta istovjetna 4 posta stvar je tehničke prirode,ni sam nezna kako se desilo,evo poceo sam brisati ali je to admin prije uradio-hvala i oprosti.jefferson wrote:
A,sto se tiče otvaranja prodavnice alkoholnih pića u G.Maoči,pa naravno da mozes je otvoriti.
Pronađeš lokaciju za lokal,pa izvadiš odobrenje za rad u nadležnoj opštinskoj službi u Srebreniku,nabaviš piće i počneš sa radom.Vjeruj niko te neće dirati.Samo jarane brzo ćeš zatvoriti lokal jer nemaš kome prodavati piće.
- chuchumbamayumbe
#189 Re: Akcija Svjetlost
Iskreno, daleko od toga da ja imam nesto protiv stanovnika G.Maoce, dokle god postuju zakone drzave u kojoj zive.
A ako krecemo tom premisom, onda bi pola BiH trebalo da bude sprovedeno u Viktor Bubanj, zbog toga sto ne postuju zakon, na ovaj ili onaj nacin.
Medjutim, ovdje se radi o nepostivanju temeljnih zakona.
A kada vidim kakav sajt brani stanovnike G.Maoce, da se najezis!
btw, te kuce u kojima oni zive, jesu li 1/1, ili je i to tandaramandara?!
A ako krecemo tom premisom, onda bi pola BiH trebalo da bude sprovedeno u Viktor Bubanj, zbog toga sto ne postuju zakon, na ovaj ili onaj nacin.
Medjutim, ovdje se radi o nepostivanju temeljnih zakona.
A kada vidim kakav sajt brani stanovnike G.Maoce, da se najezis!
btw, te kuce u kojima oni zive, jesu li 1/1, ili je i to tandaramandara?!
-
jefferson
#190 Re: Akcija Svjetlost
grany-smith wrote:Da ti kažem druže nisu me ponijele emocije,radi ta istovjetna 4 posta stvar je tehničke prirode,ni sam nezna kako se desilo,evo poceo sam brisati ali je to admin prije uradio-hvala i oprosti.jefferson wrote:
- snaga_znanja
#191 Re: Akcija Svjetlost
Ni Jusuf Barcic nije postovao saobracajne znakove pa mu bandera presudila...
-
zelenashica
#192 Re: Akcija Svjetlost
Upravo tako.....ja ponenuh njega....taj je lik čak javno izjavio da ne poštuje zakon ....snaga_znanja wrote:Ni Jusuf Barcic nije postovao saobracajne znakove pa mu bandera presudila...
- chuchumbamayumbe
#193 Re: Akcija Svjetlost
Ne bi on njima ni Kenijadu mogao prodavati u Maoci Gornjojjefferson wrote:grany-smith wrote:Da ti kažem druže nisu me ponijele emocije,radi ta istovjetna 4 posta stvar je tehničke prirode,ni sam nezna kako se desilo,evo poceo sam brisati ali je to admin prije uradio-hvala i oprosti.jefferson wrote:
Pronađeš lokaciju za lokal,pa izvadiš odobrenje za rad u nadležnoj opštinskoj službi u Srebreniku,nabaviš piće i počneš sa radom.Vjeruj niko te neće dirati.Samo jarane brzo ćeš zatvoriti lokal jer nemaš kome prodavati piće.![]()
![]()
![]()
- idealnaM
#194 Re: Akcija Svjetlost
Ma dajte molim vas...pa o kakvim zakonima je riječ?Zašto se ne da uhapsiti Dodik i pola RS- a koji javno istupaju protiv države i njenih zakona?zelenashica wrote:Hm jesi li siguran da možeš otvoriti prodavnicu pićagrany-smith wrote:Da ti kažem druže nisu me ponijele emocije,radi ta istovjetna 4 posta stvar je tehničke prirode,ni sam nezna kako se desilo,evo poceo sam brisati ali je to admin prije uradio-hvala i oprosti.jefferson wrote:
Pronađeš lokaciju za lokal,pa izvadiš odobrenje za rad u nadležnoj opštinskoj službi u Srebreniku,nabaviš piće i počneš sa radom.Vjeruj niko te neće dirati.Samo jarane brzo ćeš zatvoriti lokal jer nemaš kome prodavati piće.moReš moReŠ al znaš kako.....nikakoooo
...ama bolan znaš li ti da ljudi iz susjednih sela ne mogu u Maoču ući tek tako,slobodno kako nalaže zakon,ljudi su se izolirali bolan
ama znaš li ti da kad bi te vidjeli da hodaš po selu u vrijeme namaza da bi bio odmah istjeran....vjeruj mi nije to tako kako ti misliš..iskreno zaboli me dupe kako žive,njihov izbor...ali ZAKON BiH JE TAJ KOJI SE MORA POŠTOVATI.....oni ne znaju za taj zakon baš kao ni vehabijski vođa Jusuf Barčić koji je poginuo,....za njih postoji samo Allahov zakon.....ove zemaljske oni ne priznaju.-----tu je problem......u nepoštivanju zakona
Zakon mora biti jednak za sve, ali ovdje to nije slučaj.
- BarbaDue
#195 Re: Akcija Svjetlost
ovo nam je mozda offtopic, al evo...
- zbog toga sto im roditelji ako ne rade (ko ce vehabiju primiti na posao) nemaju stalne izvore finansiranja,
- zbog toga sto roditelji u ruralnim djelovima nase drzave inace slabije vode racuna o higijeni svoje djece, pa mi koji to vidimo zgrazavamo se.
samo dva banalna razloga ima ih jos da ne duljim.chuchumbamayumbe wrote: Daj ti neki argumenat zasto bi njihova djeca bila zapustena?!
- zbog toga sto im roditelji ako ne rade (ko ce vehabiju primiti na posao) nemaju stalne izvore finansiranja,
- zbog toga sto roditelji u ruralnim djelovima nase drzave inace slabije vode racuna o higijeni svoje djece, pa mi koji to vidimo zgrazavamo se.
Ma ja, u BH socijalne ustanove razvaljuju, nemas brige...tvoje je samo da umres!chuchumbamayumbe wrote: A sto se tice BH drustva, cisto sumnjam da bi BH drustvu, cak i da je imalo namjeru na neki nacin da im pomogne, bilo dozovljeno da to i uradi.
- idealnaM
#196 Re: Akcija Svjetlost
Čelnici jedne države javno izjavljuju da ne poštuju zakone iste te države ili je čak ne priznaju uopće kao svoju, a žive na njenim jaslama, i od para njenih građana, a ti pominješ nekog tamo lika...zelenashica wrote:Upravo tako.....ja ponenuh njega....taj je lik čak javno izjavio da ne poštuje zakon ....snaga_znanja wrote:Ni Jusuf Barcic nije postovao saobracajne znakove pa mu bandera presudila...
-
zuka.ba
#197 Re: Akcija Svjetlost
snaga_znanja wrote:@zuka.ba
Da i ti nemas namjeru odredjivati ko kakva prava ima i ko ih zasluzuje da koristi. Ima ustav, imaju zakoni i kraj price.
Ako ti se vode skole po jordanskom sistemu bujrum u Jordan i uzivaj. Ako imas perverznu zelju da prepipavas ljude i kopas po njihovom autu bujrum na Vrace pa se uci za prasinara. A ne ovako pusti bradu i pusti pricu okolo da se ti nikog sem Allaha ne bojis pa maltretiraj ljude koji normalno zive. Nekad je neko dobro reko. Oni i ravnogorci isti sljam samo drugacija uvjerenja...
procitaj lijepo moje postove...........pa ce ti biti malo jasnije
ono sto ja zelim da kazem....je da se mi ovde pjenimo i ovoj akciji dajemo toliki znacaj...jedna druga u kojoj je pronadjeno veeeelikaaa kolicina vojnog naoruzanja je u sjeni i niko o tome ni rijeci....
dakle,lijepo osmisljeno i odradjeno....tako da ce svi svjetdki mediji pisati o "teroristima" iz BiH...a o onim stvarnim rusiteljima ove nam drzave...niko nece ni slovo napisati...
Aferim....
-
Fordas
#198 Re: Akcija Svjetlost
A Dodik vjeruje u ustavnopravni poredak??? Kako ste samo smjesniAlfons Kauders wrote:karanana - neka zive i vjeruju u sta hoce, ali samo ako vjeruju u ustavnopravni poredak bih...
Nadam se da ce Zlatko M. (L) nakon ove 'akcije' imati sta prenjeti svome ahbabu S. Perezu
- Kadija
#199 Re: Akcija Svjetlost
60 % drzave si opisao i sa svima jel treba isto postupati ( sto se tice djece,mislim ) ...................neslazem se sa akcijom......................po nekim djelovima nase drzave jedni mogu da hodaju sa slicnim bradama i sa full cetnickom ikonografijom.................i Ja ih gledam i smetaju mi..............a za ovo selo nit sam cuo nit sam kad koga iz tog sela vidio........................ovo je danas bilo sramotno.BarbaDue wrote:ovo nam je mozda offtopic, al evo...samo dva banalna razloga ima ih jos da ne duljim.chuchumbamayumbe wrote: Daj ti neki argumenat zasto bi njihova djeca bila zapustena?!
Ma ja, u BH socijalne ustanove razvaljuju, nemas brige...tvoje je samo da umres!chuchumbamayumbe wrote: A sto se tice BH drustva, cisto sumnjam da bi BH drustvu, cak i da je imalo namjeru na neki nacin da im pomogne, bilo dozovljeno da to i uradi.
- senjor
#200 Re: Akcija Svjetlost
...e da se ovako diskutuje na ostalim temama.
ps
nista nije pogubnije za Bosnu od cetnicke ideologije,
hade sad pa obrisi i ovaj post.
ps
nista nije pogubnije za Bosnu od cetnicke ideologije,
hade sad pa obrisi i ovaj post.