muha_sa wrote:valja se pokazat u dobrom aVtuZviz wrote:Ja ljudi kresnem auto i polako, jes da mi popije jedno 300-400 litara ako ne i vise![]()
U BiH ici avionom ok, ali ici avionom do Tuzle pa onda se ganjat autobusom ili taksijem do Sarajeva (za one koji idu za SA) pa mogli su komoto i od Beograda. Ljudi prije koji su radili u Kuvajtu, Iraku, Libiji itd. su islis taksijem BG - SA ako nebi stigli na let do SA.
A sta znam nasih koji su toliko informisani da im se cudim, pa bilo je bisera odu autom do Kopenhagen aerodorma kao ostavit ce auto tamo - a ko zna CPH nema dzaba parkinga, nego nesto malo jeftinih i onda samo skupa 200 - 300kr dan. To je 55-80KM dan x 30tak dana
Auto je svetinja bar kad su BiH i HR (more) upitanju.![]()
šalim se naravno![]()
jednom sam vozio iz SA do Švedske i ne bih nikom preporucio taj "rahatluk"![]()
što se tice tih ostavljanja auta na aerodromu za mene je velika budalaština--uvjerio sam se ove godine kako je uvezan saobracaj kod vas tamonema odakle nema veza za aerodrom i to tacno u minut dodju na odredište.
moja preporuka--avion i vozdraako ti se voza auto iznajmiš ga i rahat.
Ja obozavam voziti auto tako da za mene to je razonoda pogoto dobra stara Njemacka.
Recimo zivis u Århusu vozom ti treba jedno 3h sata do Frederikhavn onda cekas brod jedno 1h pa zavisi jel brzi eto te do Geteborga za 1,5h ili ako je spori za 3h Onda kad pistanes daj ili na taksi ili sta vec javni prevoz jedno jos 1h izbuis dok dodjed do aerodorma, nek cekas 1h na let, zatim 2,5h leta do Tuzle i onda nek ti reba jedno 2h do Sarajeva.
12 do 13,5h ti treba. A mozda i vise ako trebas presjedati voz u Aalborgu ili na aerodomu cekati. Moze to i 15-16h potrajati.
A neko iz Århusa autom za 1,5h je na granici sa Njemackom. Za 10h moze njemacku da predje za 15-16h moze biti na granici ili cak sici do Zagerba.