Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#51 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zviz »

muha_sa wrote:
Zviz wrote:Ja ljudi kresnem auto i polako, jes da mi popije jedno 300-400 litara ako ne i vise :gunjastajl:

U BiH ici avionom ok, ali ici avionom do Tuzle pa onda se ganjat autobusom ili taksijem do Sarajeva (za one koji idu za SA) pa mogli su komoto i od Beograda. Ljudi prije koji su radili u Kuvajtu, Iraku, Libiji itd. su islis taksijem BG - SA ako nebi stigli na let do SA.

A sta znam nasih koji su toliko informisani da im se cudim, pa bilo je bisera odu autom do Kopenhagen aerodorma kao ostavit ce auto tamo - a ko zna CPH nema dzaba parkinga, nego nesto malo jeftinih i onda samo skupa 200 - 300kr dan. To je 55-80KM dan x 30tak dana :D

Auto je svetinja bar kad su BiH i HR (more) upitanju.
valja se pokazat u dobrom aVtu :lol:
šalim se naravno :)

jednom sam vozio iz SA do Švedske i ne bih nikom preporucio taj "rahatluk" :-)

što se tice tih ostavljanja auta na aerodromu za mene je velika budalaština--uvjerio sam se ove godine kako je uvezan saobracaj kod vas tamo :) nema odakle nema veza za aerodrom i to tacno u minut dodju na odredište.
moja preporuka--avion i vozdra :) ako ti se voza auto iznajmiš ga i rahat.

Ja obozavam voziti auto tako da za mene to je razonoda pogoto dobra stara Njemacka. :D Nije bas da ima povezava do svakog aerodorma, jer recimo iz Aalborga imas let do CPH a za BiH za te koji gore zive imaju dvije opcije A: da lete direkt za Kopenhagen pa onda ili direkt za SA ili preko Beca. Ili direkt do Berlina ili Amsterdama pa onda da presjedaju. Ljudi na Jyllandu su malo dosjeceni po pitanju Kopenhagena, a mostarina ubija :D

Recimo zivis u Århusu vozom ti treba jedno 3h sata do Frederikhavn onda cekas brod jedno 1h pa zavisi jel brzi eto te do Geteborga za 1,5h ili ako je spori za 3h Onda kad pistanes daj ili na taksi ili sta vec javni prevoz jedno jos 1h izbuis dok dodjed do aerodorma, nek cekas 1h na let, zatim 2,5h leta do Tuzle i onda nek ti reba jedno 2h do Sarajeva.

12 do 13,5h ti treba. A mozda i vise ako trebas presjedati voz u Aalborgu ili na aerodomu cekati. Moze to i 15-16h potrajati.

A neko iz Århusa autom za 1,5h je na granici sa Njemackom. Za 10h moze njemacku da predje za 15-16h moze biti na granici ili cak sici do Zagerba.
korisnik.1

#52 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by korisnik.1 »

avantgarde wrote:evo druze ja pogledah malo Inter iznajmljivace auta,hmmm.Audi A6,automatik 640 €...nije bas malo a i Audo Q3(taj auto nije nesto posebno kosta isto toliko otprilike)..
kad sve ovako na brzaka svedem na crtu ipak mi je najisplativije s mojim "konjicem" pa za 12-13 sahata stici kuci..
Eh pa prijatelju to ti je luksuzno auto, a ne golf četvorka. Pogledaj kako se kreću cijene u regionu, Sarajevo Zagreb Beograd, ili tek neki "ugledniji" evropski gradovi.
Dobijaš A6 koji je star 1-2 godine, za 90 eura po danu. Cijena sasvim realna. A što se tiče Q3 na isto ti ga dođe, novo vozilo, luksuzno, pa ima dijaspore koja je i sa brda sišla pa otišla u Evropu, valja se popet nazad :D
Imaš i Opel Insigniju, isto tako luksuzno vozilo, 500 eura 7 dana.
Meni iskreno ne bi bilo isplativije putovati 12 sati (u odnosu na 2h leta), eto ode ti odmah jedan dan godišnjeg u putu i pola drugog dana za odmor od puta :P
Šalim se malo, tvoje su pare, i ti najbolje znaš kako ćeš raspolagati sa njima. LP :)
tagomago

#53 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by tagomago »

Bosanac sa dna kace wrote:samo da napomenem da oni koji idu iz Sarajva i Zenice busem na aerodrom Dubrave da im je bolje i blize izic u Zivinicama pa na taksi ili neki drugi prevoz do aerodroma (ako ga ima) :)
ima taksi, jeftin taksi, provjereno :thumbup:
avantgarde

#54 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

Eh pa prijatelju to ti je luksuzno auto, a ne golf četvorka. Pogledaj kako se kreću cijene u regionu, Sarajevo Zagreb Beograd, ili tek neki "ugledniji" evropski gradovi.
Dobijaš A6 koji je star 1-2 godine, za 90 eura po danu. Cijena sasvim realna. A što se tiče Q3 na isto ti ga dođe, novo vozilo, luksuzno, pa ima dijaspore koja je i sa brda sišla pa otišla u Evropu, valja se popet nazad :D
Meni iskreno ne bi bilo isplativije putovati 12 sati (u odnosu na 2h leta), eto ode ti odmah jedan dan godišnjeg u putu i pola drugog dana za odmor od puta :P
Šalim se malo, tvoje su pare, i ti najbolje znaš kako ćeš raspolagati sa njima. LP :)
mislim da me nisi sasvim razumio,da je u pitanju samo dva sata leta bilo bi jos i ok,ali nije to bas tako jednostavno sjest u avion i hajmo za Bosnu...,kao sto rekoh iz Franfurta sam,odavdje nema tih jeftinih aviona za Tuzlu,znaci moram ici do sledeceg blizeg grada iz kojeg polijecu te jeftine aviokompanije a to je Basel(bar za sada),udaljen je nekih preko 350 km od mene,znaci moram vozit mozda oko 3 h(ne poznajem Svicu i puteve i prekoracenja brzina,otud i ona kalkulacija oko 3 h),naci negdje parkplac u baselu na dviej nedjelje npr. i platiti(nema dzabe ni u stare babe),ne poznajem ga nikako,uz to dodaj da se moram najmanje 2 sata prije polijetanja aviona sHekirati-chek in...,kad se vratim opet trazit parkplac u nepoznatom gradu gdje sam ostavio auto i opet vozit 350 km nazad,plus ono u Tuzli od aerodroma kad dodjem i kad podjem nazad...slaba fajda,nista,bit ce kako sma navikao...
a sad glede Rent a cara dole vaseg,taj Audi A6 kojeg sam pomenuo kosta nekih 640 € sedmicu,evo nisam dugo trazio ovdje u Frankfurtu,ustvari prvi tref koji sam nasao je BMW 525 ili 530(kombi-touring) bez da trazim sta nudi konkurencija...kosta samo nesto knap iznad 400€...jel treba jos nesto da kazem?!..a Bendzo je kud i kamo bolji auto po nekom mom licnom misljenju..
http://www.sixt.de/php/reservation/offerconfig
Wählen Sie Ihren Tarif, Zusatzleistungen und Extras Haben Sie Fragen? Online-Hilfe

Premiumfahrzeug
BMW 525/530d Touring *NAVI*

oder Mercedes-Benz R350 CDI *NAVI* u.a.
Kombi (LWAR)

Ausstattungsdetails

Altersbestimmungen:

Mindestalter Fahrer: 21 Jahre
Mindestführerscheinbesitz: 2 Jahr(e)

Dieses Angebot weiterempfehlen
1. Ihr Tarif

Bei Abholung bezahlen
pro Tag
€ 57,99

inklusive:
2100 Freikilometer (300km / Tag; € 0,24 / Zusatzkilometer), Haftpflichtversicherung, Standortzuschlag
Sofort online bezahlen

2. Empfohlene Zusatzleistungen

Haftpflichtversicherung
pro Tag
inklusive
Vollkasko- und Diebstahlschutz
pro Tag
€ 7,14
Personen-Unfall-Schutz
pro Tag
€ 10,24

3. Empfohlene Extras und Zubehör (nach Verfügbarkeit)

Klicken Sie hier für weitere Extras (0 Extra(s) gewählt)

Ihr Gesamtmietpreis: Mietdauer: 7 Tage € 405,96 *

* Preise inklusive 19% Mehrwertsteuer. - Anmietinformationen

Bitte beachten Sie, dass es sich bei der Bilddarstellung lediglich um eine Beispielillustration der Fahrzeugklasse handelt (Irrtum vorbehalten). Eine Reservierung ist nur für eine Fahrzeugklasse, nicht aber für ein bestimmtes Fahrzeug möglich.

Preise gelten nur für Reservierungen via Internet und im ausgewiesenen Endpreis sind jegliche gewährte Rabatte inklusive.

Kontakt
Karriere bei Sixt
Sixt Konzern
News
Partner
Affiliate
Sixt Werbewelt
Impressum
Datenschutz
AGB
CSR
Last edited by avantgarde on 10/08/2013 23:22, edited 1 time in total.
P308

#55 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by P308 »

avantgarde wrote:
mislim da me nisi sasvim razumio,da je u pitanju samo dva sata leta bilo bi jos i ok,ali nije to bas tako jednostavno sjest u avion i hajmo za Bosnu...,kao sto rekoh iz Franfurta sam,odavdje nema tih jeftinih aviona za Tuzlu,znaci moram ici do sledeceg blizeg grada iz kojeg polijecu te jeftine aviokompanije a to je Basel(bar za sada),udaljen je nekih preko 350 km od mene,znaci moram vozit mozda oko 3 h(ne poznajem Svicu i puteve i prekoracenja brzina,otud i ona kalkulacija oko 3 h),naci negdje parkplac u baselu na dviej nedjelje npr. i platiti(nema dzabe ni u stare babe),ne poznajem ga nikako,uz to dodaj da se moram najmanje 2 sata prije polijetanja aviona sHekirati-chek in...,kad se vratim opet trazit parkplac u nepoznatom gradu gdje sam ostavio auto i opet vozit 350 km nazad,plus ono u Tuzli od aerodroma kad dodjem i kad podjem nazad...slaba fajda,nista,bit ce kako sma navikao...
a sad glede Rent a cara dole vaseg,taj Audi A6 kojeg sam pomenuo kosta nekih 640 € sedmicu,evo nisam dugo trazio ovdje u Frankfurtu,ustvari prvi tref koji sam nasao je BMW 525 ili 530(kombi-touring) bez da trazim sta nudi konkurencija...kosta samo nesto knap iznad 400€...jel treba jos nesto da kazem?!..a Bendzo je kud i kamo bolji auto po nekom mom licnom misljenju..
http://www.sixt.de/php/reservation/offerconfig
Pa ne znam sto onda pitas :? Sjedni u auto i dodji ako ti se vec ta druga opcija ne isplati
avantgarde

#56 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

pa recimo da bi mi bio ceiF doci avionom dole i sletjeti u Dubrave(tu je aerodrom) ima to svoju draz,to je moja okolina :) ,ali ne po svaku cijenu,a kad ipak sve izracunam i pogledam i te cijene rent a cara onda me i prodje ceif,zbilja..
blablablabla1235

#57 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by blablablabla1235 »

avantgarde wrote:mislim da me nisi sasvim razumio,da je u pitanju samo dva sata leta bilo bi jos i ok,ali nije to bas tako jednostavno sjest u avion i hajmo za Bosnu...,kao sto rekoh iz Franfurta sam,odavdje nema tih jeftinih aviona za Tuzlu,znaci moram ici do sledeceg blizeg grada iz kojeg polijecu te jeftine aviokompanije a to je Basel(bar za sada),udaljen je nekih preko 350 km od mene,znaci moram vozit mozda oko 3 h(ne poznajem Svicu i puteve i prekoracenja brzina,otud i ona kalkulacija oko 3 h),naci negdje parkplac u baselu na dviej nedjelje npr. i platiti(nema dzabe ni u stare babe),ne poznajem ga nikako,uz to dodaj da se moram najmanje 2 sata prije polijetanja aviona sHekirati-chek in...,kad se vratim opet trazit parkplac u nepoznatom gradu gdje sam ostavio auto i opet vozit 350 km nazad,plus ono u Tuzli od aerodroma kad dodjem i kad podjem nazad...slaba fajda,nista,bit ce kako sma navikao...
Aerodrom Europort Basel je zapravo u francuskoj.
avantgarde

#58 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

to nisam do sad znao.. :thumbup:
korisnik.1

#59 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by korisnik.1 »

To je druga stvar, pardon drugi grad :-D Wizz u Tuzli trenutno ima samo prema tri grada letove, tako da to ne ide u opciju Frankfurt nikako.
tagomago

#60 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by tagomago »

samo bi wizz trebao raziješiti neka tehnička pitanja - prije par sedmica je za gothenburg poletio nakon šest ura kašnjenja, što nije neobično ni za visokotarifne airoportove i airlines, samo što u tim slučajevima ljudi imaju gdje sjest, a ne ono - deset stolica, stotinu pedeset nervoznih ljudi, plače djece, tuga i ćemer, a ramazan, a postilo se :D
Zviz

#61 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zviz »

Wizz iz Gøteborg nemoze imati GLUPLJE vijeme za let do Tuzle, pa oni koji bi se iz Danske odlucili da idu tim letom haman moraj dan prije vec krenuti :D

Let iz Gøteborg u 9 i 40 minuta (jutro)

Npr. u gradu Randers zivi oko 1.500 ljudi iz BiH.

Znaci da bi neko iz Randersa stigao na let iz Gøteborg mora:

Ako ide vozom: (ako ga neko vozi do Fr.Hvan ustedi samo 45 minuta)

Mora ici vozom u 19:20 (dan prije) koji stize u Frederikshavn oko 21:32 (dan prije leta)
Zatim uzet trajekt u 22:30 (dan prije) koji stize u Gøteborg oko 2:10 (na dan leta)
Zatim cca. 2:30 sjest na taksi do aerodorma koji se nalazi jedno 20-25km juzno od samom grada.
Zanci oko 3 smo na aerodormu.

Jedno 6 sati i 40 minuta cekanja :D

U Tuzli smo oko 12:25 (sljedeci dan) ako gledamo sa tacke vremena iz Randersa.

Dok prtljag tamo vamo i dodamo nato jos jedno 2h vozikanja od Tuzle do Sarajeva.

Znaci oko 15:00 smo u Sarajevu. Uzemo li u obzir da voz neceka, znaci u Randersu bi se trebalo nacrtati na zeljeznickoj oko 18:45.

To ti ga ispadne putovanje punih 20 sati :D :D :D

Za 20-21h iz Randersa mozes doci autom do Doboja.

AUTO u ovom slucaju za ljude iz sjevernih djelova Danske je SVETINJA.

Sto se voza i broda cjena tice = sica. Brod imas za 15-20€ a voz za 25€

Pa prije bi stigao da uzmem let Kopenhagen - Pariz - Pariz (da nesto prezalogajim u nekom restoranu)- München - München (da popijem neko pivo) Sarajevo.

Wizz je to :D :D
skenderija04

#62 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by skenderija04 »

ima li prevoza od aerodroma u Tuzli do Sarajeva?Bus,mini bus, kombi?
Šveđanin

#63 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Šveđanin »

Zviz wrote:Npr. u gradu Randers zivi oko 1.500 ljudi iz BiH.
Više, malo više. :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#64 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by plain vanilla »

skenderija04 wrote:ima li prevoza od aerodroma u Tuzli do Sarajeva?Bus,mini bus, kombi?
koliko ja znam nema, ali ima iz TZ bus
do TZ mozes taksijem
skenderija04

#65 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by skenderija04 »

plain vanilla wrote:
skenderija04 wrote:ima li prevoza od aerodroma u Tuzli do Sarajeva?Bus,mini bus, kombi?
do TZ mozes taksijem
Interesuje me ako dodjem u pola osam navece kakve su sanse za hvatanje busa za Sa?
Cudi me da nema onih kombija sto vuku ljude u Dubrovnik i Beograd, pa da se neko nije sjetio da to isto radi za Tuzlu? :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#66 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by plain vanilla »

skenderija04 wrote:
plain vanilla wrote:
do TZ mozes taksijem
Interesuje me ako dodjem u pola osam navece kakve su sanse za hvatanje busa za Sa?
Cudi me da nema onih kombija sto vuku ljude u Dubrovnik i Beograd, pa da se neko nije sjetio da to isto radi za Tuzlu? :D
evo red voznje
http://www.transturist.ba/?g=stanica&m= ... o%C5%BDnje

imas bus u 21.45 iz Tuzle za Sarajevo
ov je red voznje Transturist/Centrotrans
muha_sa

#67 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

skenderija04 wrote:
plain vanilla wrote:
do TZ mozes taksijem
samo reci kad dolaziš---dodjemo vanilla i ja po tebe :D
skenderija04

#68 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by skenderija04 »

@ muha_Sa

Valja, ili utorak ili subota u septembru :D Vec cu se najaviti :-D

@ plain vanilla

Hvala puno :thumbup:
iz zadnje klupe

#69 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by iz zadnje klupe »

ako se ovo bude dalje razvijalo pretpostavljam da ce se aktivirati taksisti iz Zivinica, jer od Dubrava ( koje su duboko u opštini živinice) do autobuske stanice u Živinicama gdje fatate bus za Sarajevo ste za 10 minuta preko piste u Ciljugama, dok do Tuzle vam treba bar 30 minuta .
skenderija04

#70 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by skenderija04 »

iz zadnje klupe wrote:ako se ovo bude dalje razvijalo pretpostavljam da ce se aktivirati taksisti iz Zivinica, jer od Dubrava ( koje su duboko u opštini živinice) do autobuske stanice u Živinicama gdje fatate bus za Sarajevo ste za 10 minuta preko piste u Ciljugama, dok do Tuzle vam treba bar 30 minuta .
Ako se Tuzlanski aerodrom bude razvijao sigurno je da ce neko napraviti posao . Daj boze.
nino90

#71 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nino90 »

zna li neko broj aerodroma, zovem onaj sa njihowe web stranice ali pisti ko da je zauzet uvijek :S
Hocu da se raspitam mogu li ostaviti auto na aerodrom ili ne
escobar__

#72 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by escobar__ »

035/302-400
avantgarde

#73 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

iz zadnje klupe wrote:ako se ovo bude dalje razvijalo pretpostavljam da ce se aktivirati taksisti iz Zivinica, jer od Dubrava ( koje su duboko u opštini živinice) do autobuske stanice u Živinicama gdje fatate bus za Sarajevo ste za 10 minuta preko piste u Ciljugama, dok do Tuzle vam treba bar 30 minuta .
ma Dubrave su ustvari na neki nacin periferija Zivinica,Zivinice su prilicno razbacane na vecoj povrsini..i dobro si rekao,nema potrebe ici u Tuzlu,sve ima u Zivinicama..a i Sarajevo je blize Zivinicama za nekih 15-tak km..
korisnik.1

#74 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by korisnik.1 »

Ma za ove pare Wizz je ekstra, dobro je što se uopšte pokrenuo ovakav projekat, a sudeći po do sadašnjim reakcijama ovo je pun pogodak. Što bi mi rekli: koliko para toliko muzike.
A tačno je da je bliže do Živinica nego do Tuzle od aerodroma. Na samom aerodromu ima taksista, jer znaju i oni kad dolaze avioni i uvijek će biti neka mušterija.
Zviz

#75 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zviz »

Šveđanin wrote:
Zviz wrote:Npr. u gradu Randers zivi oko 1.500 ljudi iz BiH.
Više, malo više. :thumbup:

Nema vise toliko, znam da je tamo oko 2008 brojalo se 2.000 ljudi mada u citavoj Danskoj ima samo 11.500 iz BiH i bojka iz dana u dan opada, jer dosta ovih staraca pristaje na povrat - ugodna ponuda.

U Randesu je bila prava sramota nasih, dvije ili tri porodice obrukale se maksimalno a i ostale. Svercali oruzije iz BiH u Dansku :lol: :lol: :lol: A Randers imao najlaski pravilnik i proceduru oko dobivanja privremene penzije pa je i dosta se samo tu doselila da brze dobije penziju :D

Dosta iz Danske je zbisalo za USA ili Svedsku tokom prvih godina boravka.
Post Reply