Advokati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrle1976

#126 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:
hrle1976 wrote:
Salcho wrote:Hrle kralju vjerujem da ti sa tim svojim stavom, nikad nista u zivotu nisi postigao niti ces postici.

Ti vrednujes jedino i samo sebe, svi drugi su ti nula, a sto je jos gore 90% imas znanje bolje od ljudi koji su se jos 10 godina edukovali nakon srednje skole.

Sve sto ti imas ostavi za sebei neka ti je sa srecom, idi sada na neki odjel gdje se pise o doktorima pa objasni ljudima kako se lijeci, vjrovatno imas i 4-5 godina medicinskog fakulteta.

Ja imam osjecaj da ti neznas sta je doktor medicine a sta je akademski doktor u specificnom kontekstu. Da vjerujem u sebe i svoj rad i trud, zao mi je za tebe ako nemas nimalo povjerenje u samog sebe... nisi zar najveci naprijatelj samom sebi? :-) Ti tvrdis da ja znam bolje od 90% ljudi, hvala na komplimentu, nisam ni sam znao ali eto zahvaljujuci tebi ti si otvorio ocim da sam po tvom ukusu bolji i pametniji od 90% ljudi pravnika ili mozda si mislio na sve sljude koji su zavrsili skole? Sve u svemu hvala na komplimentu, ako ti tako tvrdis to je tvoje legitimno pravo i ja ti ga necu osporiti, ja sam malo drugacijeg misljenja, malo nizeg procenta ali zadrzati ci ga za sebe. ;-)

1. Ti licno si napisao da znas vise od 90% adokata to je citat.
2. govorim o LJECNIKU - dakle doktor medicine - ti znas bolje i od njih.
3. Tebe kao experta svih nauka pozivam u BiH da dodje zaposlis ovih 500.000 nezaposlenih a onda se vrati u Cesku dalje svom poslu - i budi sto jesi - multimilijarder i porezni savjetnik, pravni ekspert, doktor akademskih nauka i konsultant, te akademik.
Daj mi tri parametra u BiH drzavi i ja cu ti zaposliti 50.000 gradjana u roku od pola do jedne godine. Tj. daj mi odgovornost kod radnika, daj mi komotnost kod politike i ukoni klinentizam. Izmjeni ta tri elementa na bolje pa ces vidjeti cuda. Za 5€ satnica nije nista po trosku za jednu jacu firmu, a LUKA PLOCE nije ni daleko za teretni izvoz u citav svijet! Zamisli dnevnicu od 45€ brutto jednog radnika ili neunih 90KM, kad moze u Poljskoj moze i u BiH. Ali kao sto sam vec rekao imas tri prepreke u BiH.
JThomas

#127 Re: Advokati

Post by JThomas »

znaš kako kažu za mišljenje, da je k'o i guzica.

uči se sada informativno o pravnom poretku EU, ali očekivati da ti pravnik iz bosne na osnovu toga da konkretan savjet, eto, kako skinuti zabranu ulaska u tu i tu zemlju je ludilo. onaj ko bi dijelio takve savjete je opasan k'o plin po onoga ko bi ga poslušao.

pravi, dobri advokati se specijalizuju za jednu, eventualno dvije uže grane prava, i opet uče cijeli život. i tako je svugdje, što je razvijenija zemlja i pravni poredak to su advokati uže specijalizovani. samo laici i tokmaci misle da mogu sve znati i u svojoj, a kamoli u tuđim državama.

a nije problem što ti sebi ne znaš, neko što misliš da znaš i da si sposoban da dijeliš savjete. pa će te neko poslušati i najebati.
hrle1976

#128 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:
hrle1976 wrote:
JThomas wrote:pravnik koji je završio u bosni i radi u bosni, a koji bi davao savjete o viznom zakonodavstvu EU bi bio zlonamjerni diletant.

jebiga, nismo svi na tvom nivou da znamo sve pravne poretke ovog svijeta i još pride porezni konsalting.
A zar u BIH se EU zakoni ne proucavaju kroz skolovanje prava? Zar BiH poslovno ne suradjuje sa EU i ne dolazi u dodir sa njihovim pravima? Ni u Ceskoj nije defacto EU zakon pa se opet i prije ulaska u EU ucilo o njemu zbog mnogih drugih stvari. Necu da kazem da smatarm da je EU i njana prava da su nesto dobro. Ne smatram da je EU jednaka tvrdjavina kao sto je Adolf htjeo da stvori 40ih ali to je moje subjektivno misljenje.
Hahahahahha, imas jaka subjektivna misljenja ahhahahhahahahahahahahahhahhahhahah

Ne daj Boze nikom!

Ima ona neznam je vam poznata. "Covjek bez svog subjektivnog misljenja je kao muskarac bez brkova, ili kao zena bez sisa"...
Salcho

#129 Re: Advokati

Post by Salcho »

Hrle pozivam te u ime naroda Bosne i Hercegovine da dodjes i zaposlis svih 500.000 ljudi u 4 godine.

Mi vjerujemo u tebe, ti si expert u svakom polju koje postoji.
hrle1976

#130 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:znaš kako kažu za mišljenje, da je k'o i guzica.

uči se sada informativno o pravnom poretku EU, ali očekivati da ti pravnik iz bosne na osnovu toga da konkretan savjet, eto, kako skinuti zabranu ulaska u tu i tu zemlju je ludilo. onaj ko bi dijelio takve savjete je opasan k'o plin po onoga ko bi ga poslušao.

pravi, dobri advokati se specijalizuju za jednu, eventualno dvije uže grane prava, i opet uče cijeli život. i tako je svugdje, što je razvijenija zemlja i pravni poredak to su advokati uže specijalizovani. samo laici i tokmaci misle da mogu sve znati i u svojoj, a kamoli u tuđim državama.

a nije problem što ti sebi ne znaš, neko što misliš da znaš i da si sposoban da dijeliš savjete. pa će te neko poslušati i najebati.
Pa onda nije ni cudo sto vam pregovori sa EU i ne idu od ruke, jer izgleda nema ko da cita i razumije njihove pravne zahtjeva, jel to hoces da kazes? Pusti te specijalizacije advokata, to sami advokani nepostuju, jer gdje burgija nece hoce para! Tih specijalista kako god zelis da ih nazoves njih mozes na prste da nabrojis, jel i specializacija da samo branis poznate zivijezde i bogate? Kao da oni svi imaju samo jedan jedini specifican pravni problem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: oj majko mila ja cimbujrade
hrle1976

#131 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:Hrle pozivam te u ime naroda Bosne i Hercegovine da dodjes i zaposlis svih 500.000 ljudi u 4 godine.

Predlozi svojim celnicima i onima za koje si glasao, a ja cu se putem sluzbenog poziva i uz pratnju komunikacionog kanala odazvati.
JThomas

#132 Re: Advokati

Post by JThomas »

jest, inače su advokati ti koji vode vanjsku politiku države i pregovaranje sa evropskom unijom.
Salcho

#133 Re: Advokati

Post by Salcho »

hrle1976 wrote:
Salcho wrote:Hrle pozivam te u ime naroda Bosne i Hercegovine da dodjes i zaposlis svih 500.000 ljudi u 4 godine.

Predlozi svojim celnicima i onima za koje si glasao, a ja cu se putem sluzbenog poziva i uz pratnju komunikacionog kanala odazvati.
Ti samo dodje u BiH, sve cemo ti omoguciti, dovoljno je sto si Cesku preporodio - mi samo zelimo da i nama u BiH pomognes i da ucinis od nas ono sto si ucinio do sada za Cesku!

Hrle mi samo zelimo ljepsi zivot - molim te u ime 4 miliona gradzana u BiH da dodjes i da nam svima pomognes.

Ti expertu svih nauka i titula, zvanja i zanimanja!
hrle1976

#134 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:jest, inače su advokati ti koji vode vanjsku politiku države i pregovaranje sa evropskom unijom.
Ja vidim :-) Poslodavac tvornice marmelade iz Travnika je vise uspjeo da izganja unutar EU za svoju firmu nego svi ti pravnici koji se ljepe za vanjsku politiku. Mora da su pratili skolu sa ostrim uhom ili kupili diplomu sto nije nista strano u BiH. Zalostno ali istinito. :roll:
hrle1976

#135 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:
hrle1976 wrote:

Ti samo dodje u BiH, sve cemo ti omoguciti, dovoljno je sto si Cesku preporodio - mi samo zelimo da i nama u BiH pomognes i da ucinis od nas ono sto si ucinio do sada za Cesku!

Hrle mi samo zelimo ljepsi zivot - molim te u ime 4 miliona gradzana u BiH da dodjes i da nam svima pomognes.

Ti expertu svih nauka i titula, zvanja i zanimanja!
Kad me tako fino hvalis, ja ti pozelim da ti ove godine djeda mraz donese paketic kao i drugoj djeci. Momak, jel se ti drogiras, jel duvas tvaru? Sta je u pitanju marokanac, nigerianac ili afganistanac?

Nauci prvo sta znaci klientizam pa onda prosipaj demagogije... BiH najvise sama sebi moze pomoci a to jese barem da pomete smece u svom dvoristu! A onda ce doci majstori da ucine svoje!
Last edited by hrle1976 on 24/11/2012 14:07, edited 1 time in total.
JThomas

#136 Re: Advokati

Post by JThomas »

privredniku iz travnika svaka čast. a ono što je žalosno su kvazisavjeti kojima ti zatrpavaš teme zadnjih par mjeseci, od ostavinskih postupaka do PDV-a, i koji bi mogli skupo koštati onoga ko bude dovoljno blentav da te posluša.
hrle1976

#137 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:privredniku iz travnika svaka čast. a ono što je žalosno su kvazisavjeti kojima ti zatrpavaš teme zadnjih par mjeseci, od ostavinskih postupaka do PDV-a, i koji bi mogli skupo koštati onoga ko bude dovoljno blentav da te posluša.

Jadan je onaj ko u prvom krugu trazi krucialan i validan svajet preko foruma, a jos jadniji je ako ga implementira. Za sebe mogu reci da oko izbjegavanja placanja poreza mogu da sojim sa imenom i prezimeno i da nema aboslutne brige ako neko zeli jer u zakonu postoje rube zbog vecih riba a ako koja mala proleti pa Boze moj rupa tolika da moze veca da proleti. :wink:

Sto se tice ostavisnkih postupaka daj bolan to ko zna da cita ce razumiti i za to bas nikome nebi advokat trebao.

A ti drug ako si vec toliki pravnik napisi svoj broj ili daj adresu pa nek ti licno dolaze na savjete, nmoj biti kukavica pa se kriti iza foruma a toboze sve znas, barem tako prema meni se odnosis kao da sve znas. I da uvijek imas pravo. U cemu je problem, sta nije ti stalo da zaradis koju mambu? Pa jesi li pravnik ili ne? Ili se tek skolujes? U cemu je stvar? Ili si mozda zavrsio pravo ali beres borovnice jer nemas stele da te negdje neko zaposli?
Salcho

#138 Re: Advokati

Post by Salcho »

hrle ja samo zelim da nam dodjes i podjelis svo znanje, nauku i uspjesnost, da pomognes BiH svojim metodama i naukom, studirao si par fakulteta, doktor si nauka, expert, iimas vjestine da zaposlis u pola godine 50.000 ljudi - nama takav treba.
hrle1976

#139 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:hrle ja samo zelim da nam dodjes i podjelis svo znanje, nauku i uspjesnost, da pomognes BiH svojim metodama i naukom, studirao si par fakulteta, doktor si nauka, expert, iimas vjestine da zaposlis u pola godine 50.000 ljudi - nama takav treba.
Ko placa moj provod u BiH?
JThomas

#140 Re: Advokati

Post by JThomas »

hvala bogu, radim i živim od toga. i u slobodno vrijeme napišem ono što sam siguran da znam i da mogu pomoći. a ne pretendujem da znam sve o pravu stranih zemalja za koje se nisam školovao i u kojima i ne živim. i ne pišem po forumu šta imam, jer nisam toliko nisko pao...
hrle1976

#141 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:hvala bogu, radim i živim od toga. i u slobodno vrijeme napišem ono što sam siguran da znam i da mogu pomoći. a ne pretendujem da znam sve o pravu stranih zemalja za koje se nisam školovao i u kojima i ne živim. i ne pišem po forumu šta imam, jer nisam toliko nisko pao...

Kad nisi nisko pao onda hoces da kazes da si uzdignut da si najbokji i sve znas, cestitam, ali me i dalje cudi da te para ne zanimaju a kazes da od tog zivis. Kako ti onda smeta kad se kaze da nije advokat portreban a onda vamo kazes da zivis od toga a ovdje dajes ko neke savjete dzaba. Vidis i sam da lupas ko maksim po diviziji... Sve u svemu nek si ti pravnik trebaju nekome i pravnici samo nemoj izgubiti kontakt sa zemljom. :)
JThomas

#142 Re: Advokati

Post by JThomas »

zanimaju me pare, kao i svakoga.
Salcho

#143 Re: Advokati

Post by Salcho »

hrle1976 wrote:
Salcho wrote:hrle ja samo zelim da nam dodjes i podjelis svo znanje, nauku i uspjesnost, da pomognes BiH svojim metodama i naukom, studirao si par fakulteta, doktor si nauka, expert, iimas vjestine da zaposlis u pola godine 50.000 ljudi - nama takav treba.
Platit cemo te po procentu, dat cemo ti na pocetku 1000 EUR - a kad zaposlis 500.000 stanovnika dobit ces 100 miliona KM. (i onako si sad milioner u Ceskoj, samo od kamata mozes da zivis).
Last edited by Salcho on 24/11/2012 14:34, edited 1 time in total.
JThomas

#144 Re: Advokati

Post by JThomas »

i pođi od ove stranice, pa ocijeni ko je u orbiti oko zemlje, a ne u oblacima, ko dijeli dobre savjete od ostavine, preko ekonomije do poreza, ko može zaposliti 50.000 ljudi za pola godine, itd., itd.
Salcho

#145 Re: Advokati

Post by Salcho »

hrle1976 wrote:
JThomas wrote:hvala bogu, radim i živim od toga. i u slobodno vrijeme napišem ono što sam siguran da znam i da mogu pomoći. a ne pretendujem da znam sve o pravu stranih zemalja za koje se nisam školovao i u kojima i ne živim. i ne pišem po forumu šta imam, jer nisam toliko nisko pao...

Kad nisi nisko pao onda hoces da kazes da si uzdignut da si najbokji i sve znas, cestitam, ali me i dalje cudi da te para ne zanimaju a kazes da od tog zivis. Kako ti onda smeta kad se kaze da nije advokat portreban a onda vamo kazes da zivis od toga a ovdje dajes ko neke savjete dzaba. Vidis i sam da lupas ko maksim po diviziji... Sve u svemu nek si ti pravnik trebaju nekome i pravnici samo nemoj izgubiti kontakt sa zemljom. :)
Vjerovatno covjek kaze da takvim kao ti expertima ne treba advokat, dok drugim ljudima treba.

Vidis svom ocu nisi mogao pomoci da vodi predmet vrijednosti 1 KM (povrat imovine - rekao si da mozes stavit vrijednost koliko god hoces spora), nego si morao ipak platiti nekome adokatu 800 € zanimljivo da ti nisi sam vodio predmet....
hrle1976

#146 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:
hrle1976 wrote:

Vjerovatno covjek kaze da takvim kao ti expertima ne treba advokat, dok drugim ljudima treba.

Vidis svom ocu nisi mogao pomoci da vodi predmet vrijednosti 1 KM (povrat imovine - rekao si da mozes stavit vrijednost koliko god hoces spora), nego si morao ipak platiti nekome adokatu 800 € zanimljivo da ti nisi sam vodio predmet....
Meni da je stalo do BiH da trosim vrijeme na nju, da idem svako malo u BiH i da se trosim, ja nebi kupovo nekretnine po Francuskoj nego onda u BiH? Isto tako i oko tih prava, ja sam mu savjetovao da ne cini ali moj otac upravlja sa svojim novcem i ima pravo da radi sa njim sta hoce, nek je pratio kad je htjeo, a sve u svemu 800€ za njega nije nista posebno. Ja bi bio najstniji kad bi ta drzava bila normalna za ziviti... eto toliko od mene
JThomas

#147 Re: Advokati

Post by JThomas »

pa šta je onda problem? ništa nećeš, ništa ne tražiš, samo se kurčiš?
hrle1976

#148 Re: Advokati

Post by hrle1976 »

Salcho wrote:
hrle1976 wrote:
Platit cemo te po procentu, dat cemo ti na pocetku 1000 EUR - a kad zaposlis 500.000 stanovnika dobit ces 100 miliona KM. (i onako si sad milioner u Ceskoj, samo od kamata mozes da zivis).
Milioner jesam ali zavisi o kojoj valuti pricamo ;-) Ja bi rado dosao u BiH da mnogo sta poboljsam ili da pokusam poboljstai ali iskreno receno ja mislim da vlasnici ljudi i BiH nisu zainteresovani zato, jer bi to znacilo kapitulacija onima koji vam kroje dnevnu politiku.
Salcho

#149 Re: Advokati

Post by Salcho »

Pa ako ti nije stalo do BiH,s to ne ides na Francuske forume pa njima dajes savjete i upute ili na Ceske ili do neke zemlje do koje ti je stalo ?

Kako je moguce da potrosis hiljade sati vremena na forumu, pises na BiH jeziku, a nije ti stalo, jel te ko placa i za savjete po forumima ili ti je to za doktorat neka materija, vjerovatno doktoriras sad i psihologiju ?

Nije mi jasno kako ti je toliko svjejedno a nudimo ti cak 100 MILIONA KM da zaradis za 4 godine rada, tako sto ces da uposlis 500.000 ljudi, jer sam kazes da mozes uposlit 50.000 ljudi u pola godine, samo se malo vise potrudi ?
Salcho

#150 Re: Advokati

Post by Salcho »

Milioner jesam ali zavisi o kojoj valuti pricamo ;-) Ja bi rado dosao u BiH da mnogo sta poboljsam ili da pokusam poboljstai ali iskreno receno ja mislim da vlasnici ljudi i BiH nisu zainteresovani zato, jer bi to znacilo kapitulacija onima koji vam kroje dnevnu politiku.
Jesi milioner ako pricamo o valuti Zimbabve dolara, toliko da si mozes kupit hljeb i pastetu.
Post Reply