ovo je za mene cista ironija i karikatura, na granici cinizma
a ti dokazi da nije tako, starino
Djeca se nikad ni ne pitaju! Ko jebe djecu, mnogi ih gledaju kao smece i kad su van stomaka a kamoli kad je pitanje abortusa. Znam da zvuci okrutno ali realnost je puno teza nego masa finih ideja o slobodi zivljenja, slobodi izbora, slobodi ovoj ili onoj! Zar ja imam puno izbora i kad bi zatrudnila i htjela to dijete da se rodi a niti imam posla niti imam ikakve sigurnosti a da sam jos u svemu tome sama (bez muza/momka)?? Kako ce se to dijete osjecati ako mu njegova mama jedan dan mora objasnjavati da je morala ici prodavati svoje tijelo da bi imali kruha na stolu???BigusDickus wrote:Ona slika (koju sam uklonio BTW) jeste bila preagresivna propaganda, priznajem, ali natpis na njoj je kaze "Freedom of choice???".
Interesantno, majka insistira na sloboda izbora, a ko pita dijete. Gdje je njegova sloboda, da se izjasni hoce li da ga raskomadaju, ili da ga njegova mamica ipak donese na svijet, zivo i u jednom komaduOvdje mislim samo na kasne abortuse, kada je dijete vec formirano, ali nisam naklonjen abortusu, nikada. U doba komunikacija i interneta, reci kako su oboje bili neobavjesteni, pa se eto "zalomilo", je cisto glupo i neodgovorno
Ovo je bio odgovori na Dikusov post.novalic wrote:Sve je to trla baba lan a naj vise gladne djece na ovom svijetu. Eto nek Bush zabrani abortus a nek nastavi ubijati djecu po Iraku! Ko pita djecu u Iraku, u Palestini, u Bosni da li hoce da budu raskomadani?? Znaci ova djeca vise vrijede ovde a ko jebe one tamo, sve u ime demokratije. Nema logike, po meni!
istina, al' jel' to tema![]()
dakle, ti si za abortus ! ?
dakle, logicno je da cura ne vodi racuna od tome da li ce ostati trudna ili ne... al' je logicno da ce lako otici na "ciscenje" u ime toga sto dijete nece imati kruha, oca, sve uslove ?
ni ovdje nema logike, po meni !
A sta sad?http://www.geocities.com/islambih1/abortus.htm wrote:Jedna od najvaznijih odlika islama jeste sto on podstice na ocuvanje i odbranu covjekovog zivota. Zato je u islamu predvidjena najstrozija kazna za onog koji prolije krv nevinog muslimana. Poznato je da kod Allaha, dzelle sanuhu, kap nevino prolivene mu’minske krvi znaci vise nego li rusenje Ka’be od strane nevjernika. Tako islam posvjecuje posebnu paznju ocuvanju zacetog djeteta u majcinoj utrobi i zabranio je bilo kakvu vrstu njegova ostecivanja ili unistavanja. S druge pak strane, islam podstice na radjanje djece i formiranje novih, jacih i mnogobrojnih islamskih generacija. Allah, dzelle sanuhu, je trudnicama obecao nagradu i sevap koje je samo za njih pripremio. U jednom hadisu Poslanik, sallallahu zalejhi ve sellem, kaze: "Zar neka od vas, koja je trudna sa svojim muzem, a zadovoljan je s njom, da ne bude zadovoljna da ima nagradu kao onaj koji posti i bori se na Allahovom putu. A kada je porodicni bolovi obuzmu, niko ni na nebesima ni na Zemlji ne zna sta joj je od nagrade pripremljeno." Da li igdje postoji ovakva nagrada? Ne, to postoji samo u islamu.
Nisu, ali zene ga radjaju. Tako da mora odluciti sto ce. Odluciti, pazi. Ne kazem da ne trebaju pricati s muskarcima o tome. Ali konacna odluka je njena, nije oceva(osim ako zivi u bas strogo patrijarhalnoj sredini).novalic wrote:ne slazem se horns, pa nisu zene to dijete same prstom napravile !
ta djece imaju i oca...
novalic wrote:nevezano za temu...
stari,
zasto ja imam utisak da si ti notorna svadjalica
Evo vidis ovdje se slazemo...samo bih dopunio ....da bi u tom stadijumu...idealno bilo da partnerica zauzme vodecu poziciju (mislim ono... ona odozgo...a on na ledjima) ....pa kad lijepo partner zakoluta ocima ...ona fino sjashe sa njega i sve ...u najboljem redu.u najbolju ruku on ce neko vrijeme, iz straha, upraznjavati vadjenje prije... itd)...