I ne, nije nikakva skolska anketa! Samo me zanimaju pogledi na "abortus" sa zenske perspektive?
Abortus!
- Soul_Sista
#1 Abortus!
Pitanje za cure/zene, da li ste za ili protiv abortusa??? Ako ste za, zasto?
I ne, nije nikakva skolska anketa! Samo me zanimaju pogledi na "abortus" sa zenske perspektive?
- manijak1
U tramvajima br. 2 nekada i u onima sa znamenkom više
Abortus je ubojstvo
Onanija je abortus
- Soul_Sista
MARS!komi wrote:šta je sista
da nisiblažena
-
BigusDickus
Ne daj se Sista, tvoje tijelo tvoja odluka

- manijak1
Vannina
Soul
ne brini .
- Soul_Sista
Jao ljudi, ne budalite ..nisam trudna!
Hocu samo obicnu diskusiju
i ne javljate se vise vi
...sto inace kvarite teme; Dickus, KOmi, manijak.... (
)
Hocu samo obicnu diskusiju
- Soul_Sista
Da nije bilo Hitlera dosao bi sigurno neki drugi ili treci Hitler...Ergot wrote:Citao sam negdje da je Hitlera mama htjela pobaciti nekoliko puta, i svaki put se predomislila. Ne komentiram, samo ukazujem na cinjenicu.
-
BigusDickus
Dobro, necu ti vise kvariti temu
samo da znas, sta god odlucila, na tvojoj sam strani

samo da znas, sta god odlucila, na tvojoj sam strani
- manijak1
tramvajima br. 2 nekada i u onima sa znamenkom više je bila sveprisutna naljepnica :
Abortus je ubojstvo
Nisam imao para da izradim naljepnice
Onanija je abortus
- Soul_Sista
Da li to znaci i da si za abortus? Recimo da slucajno zatrudnis, nemas posao, ni neko naj bolje socijalno osiguranje...da li bi ipak izabrala da rodis? Recimo da pocinjes od toga da nemas pravo da oduzimas zivot drugome, u ovom slucaju nerodzenoj bebi? Ili mozda imas ipak to pravo jer se radi o tebi i nekome ko je dio tebe?!alek wrote:ja sam ZA slobodu izboraBigusDickus wrote:tvoje tijelo tvoja odluka
Ovo pitanje je dosta komplikovano. Do danas sam bila za abortus ali poslije jedne zesce diskusije o tome da li postoje univerzalna prava za svijuh i koja su to prava, nisam vise sigurna. Npr. jedno takvo univerzalno pravo bi moglo biti da svi ljudi ovog svijeta imaju pravo na zivot? Jel se tu racunaju i oni zivoti koje zene nose u sebi?
- Ergot
Soul_Sista wrote: Da nije bilo Hitlera dosao bi sigurno neki drugi ili treci Hitler...
I na kraju krajeva, jel' hoces diskusiju ili potvrdu vlastitih (novostecenih, kako sam upravo procitao) stavova? Ja sam za abortus, udri ih dok su jos maleni.Ergot wrote: Ne komentiram, samo ukazujem na cinjenicu.
- Soul_Sista
Hocu diskusiju! Nisam jos formirala misljenje sto se tice toga, zato sam i postavila temu.Ergot wrote:Soul_Sista wrote: Da nije bilo Hitlera dosao bi sigurno neki drugi ili treci Hitler...I na kraju krajeva, jel' hoces diskusiju ili potvrdu vlastitih (novostecenih, kako sam upravo procitao) stavova? Ja sam za abortus, udri ih dok su jos maleni.Ergot wrote: Ne komentiram, samo ukazujem na cinjenicu.
Zasto si za abortus?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
što hitlera samoErgot wrote:Citao sam negdje da je Hitlera mama htjela pobaciti nekoliko puta, i svaki put se predomislila. Ne komentiram, samo ukazujem na cinjenicu.
da se vratimo oko 2000 godina unatrag ili samo 1422
-
V
Protiv. To mi dodje kao da sef ima u preduzecu viska radne snage i one sto su visak ubije da mu ne bi placao otpremninu, izdrzavanje ili sta ja znam sta vec.
Niko nema pravo oduzeti tudji zivot, jer plod je isto tako zivo bice. Ovdje naravno ne govorim o selektivnom abortusu.
Niko nema pravo oduzeti tudji zivot, jer plod je isto tako zivo bice. Ovdje naravno ne govorim o selektivnom abortusu.
- Ergot
Will The Fetus Be AbortedSoul_Sista wrote:Zasto si za abortus?
Peggy Sue got pregnant
and was addicted to fifteen drugs
she went down to the abortion clinic
and was accosted by right wing thugs
Oh will the fetus be aborted
by and by Lord by and by
There's a better home awaiting
in the sky Lord in the sky
Little Mary was just eleven
and she was raped by her own dad
Danny Quayle said: "Have that baby!"
but another choice she had
by and by Lord by and by
Annie's pregnancy would kill her
doctor's warning gave her strife
fundamentalists said: "Jesus take her"
she said, "I want my right to life"
by and by Lord by and by
Kathy had two kids already
and an abortion is what she chose
A Christian showed her a bloody fetus
she said: "that's fine I'll have one of those."
by and by Lord by and by
Tanya lived for revolution
she wanted to overthrow the state
she had fifteen commie babies
Phyllis Schlafly ain't that great?
Or will the fetus be aborted...
Last edited by Ergot on 23/09/2004 13:48, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
A sta ako je ta curica neka siromasna koja nema kruha za sebe a kamoli za dijete???V wrote:I da, djevojke, djevojcice, zene, sasvim olako shvataju abortus. Otprilike kao depiliranje nogu. Ono sto mnoge ne znaju je: da je abortus fizicki lahak i brz zahvat, ali zato psihicki je tezak i vuce za sobom hrpu problema.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Pa postoje parovi koji ne mogu imati djece i rado bi to dijete usvojili.Po mom...ne postoji valjan razlog za abortus osim ako trudnoca ugrozava zdravlje zhene!Ustvari...ne znam...prije bih to nazvao prijevremeni porod radi zastite zheninog zdravlja.Soul_Sista wrote:A sta ako je ta curica neka siromasna koja nema kruha za sebe a kamoli za dijete???V wrote:I da, djevojke, djevojcice, zene, sasvim olako shvataju abortus. Otprilike kao depiliranje nogu. Ono sto mnoge ne znaju je: da je abortus fizicki lahak i brz zahvat, ali zato psihicki je tezak i vuce za sobom hrpu problema.Zar nije u tom slucaju bolje abortirati?
-
V
Od gladi niko nije umro. Uvijek ima institucija koje su spremne pruziti pomoc i ruku. To pouzdano znam, jer mjesto gdje radim ima pregled tih i slicnih institucija.Soul_Sista wrote: A sta ako je ta curica neka siromasna koja nema kruha za sebe a kamoli za dijete???Zar nije u tom slucaju bolje abortirati?
Je li bolje abortirati?
Danas se abortus nastoji predstaviti kao nacin kontrole radjanja i time smanjiti moralne pridike. Ono sto se ne govori je da samim dijgnosticiranjem trudnoce i odlukom o njenom prekidu pocinje nervoza i razdrazljivost, uzrokovani strahom od zahvata, kasnije se ta razdrazljivost nastavlja, uzrokovana zahvatom, nastupaju glavobolje i ceste su pojave malokrvnosti. Dijete nije tesko izvaditi iz materice, tesko ga je izvaditi iz glave.
Ja sam protiv, ako se sta pika
-
alek
soul, meni je bitno pravo na izbor, bez obzira na kakvim se kolektivistickim 'konstrukcijama' insistira (drustvo u borbi protiv abortusa i sl.). a sto se tice tvog pitanja 'sta bi bilo kad bi bilo', ja sam jedna od onih koji vjeruju da za radjanje (pa onda i odgajanje) djece moras imati neke predusloveSoul_Sista wrote:Da li to znaci i da si za abortus? Recimo da slucajno zatrudnis, nemas posao, ni neko naj bolje socijalno osiguranje...da li bi ipak izabrala da rodis? Recimo da pocinjes od toga da nemas pravo da oduzimas zivot drugome, u ovom slucaju nerodzenoj bebi? Ili mozda imas ipak to pravo jer se radi o tebi i nekome ko je dio tebe?!alek wrote:ja sam ZA slobodu izboraBigusDickus wrote:tvoje tijelo tvoja odluka
Ovo pitanje je dosta komplikovano. Do danas sam bila za abortus ali poslije jedne zesce diskusije o tome da li postoje univerzalna prava za svijuh i koja su to prava, nisam vise sigurna. Npr. jedno takvo univerzalno pravo bi moglo biti da svi ljudi ovog svijeta imaju pravo na zivot? Jel se tu racunaju i oni zivoti koje zene nose u sebi?
-
novalic
totalno protiv abortusa, osim u slucajevima silovanja, mada ni u tom slucaju nisam bas na cisto sa svim situacijama...
ali kada cujem kakvu kozu kako je trudna a nije htjela trudnocu...
ostajem bez rijeci.. al' to nije tema...
zasto protiv abortusa...
zato sto smatram da je to ubistvo, ne radi se samo o tijelu zene, nego i prvenstveno o bicu koje nosi...
zato sto sam majka i sto se ponekad zamislim kada pogledam svoju kcer da mi je neko govorio da je ne rodim... i neka mi muka dodje..
zato sto mislim da bi o pitanjima materijalne egsistencije trebalo parirati - kondomima... a ne poslije lupati glavu o nesredjenom materijalnom stanju..
sada ce neko reci, novalicka kontradiktorna...
silovana zena je drugi par opanaka, i mada sam protiv abortusa mogu razumjeti da se odluci na taj korak... mada ne odobravam...
zasto protiv abortusa...
zato sto smatram da je to ubistvo, ne radi se samo o tijelu zene, nego i prvenstveno o bicu koje nosi...
zato sto sam majka i sto se ponekad zamislim kada pogledam svoju kcer da mi je neko govorio da je ne rodim... i neka mi muka dodje..
zato sto mislim da bi o pitanjima materijalne egsistencije trebalo parirati - kondomima... a ne poslije lupati glavu o nesredjenom materijalnom stanju..
silovana zena je drugi par opanaka, i mada sam protiv abortusa mogu razumjeti da se odluci na taj korak... mada ne odobravam...
-
Stari
novalic wrote:totalno protiv abortusa, osim u slucajevima silovanja, mada ni u tom slucaju nisam bas na cisto sa svim situacijama...
zasto protiv abortusa...
Ne razumijem se u abortuse jer nikad nisam radio niti se informisao poblize o tome; te stoga ovu tematiku ne bih direktno "napadao". htjedoh se samo kritcki osvrnuti na ovu sitnicu ispisanu crvenom.....pa se zapitam ...pa zar bas mora ta metoda ....mislim ima sirok dijapazon proizvoda farmaceutske industrije.