60 minuta
-
Relax
#1 60 minuta
Nakon mnogih procitanih diskusija na ovom forumu, bas me zanima da li vecina vas smatra da je 60 minuta emisija kojoj je samo u interesu da blati Bosnjake?
-
margareta
#3 "60"minuta
Bakir u svojih "60" minuta ugura 90% istine ali i neistine.Nije tačno da ta emisija blati SAMO bošnjački narod,nego sva 3 "konstitutivna" naroda.Bilo je i zloupotreba "argumentiranih".....................
-
margareta
#5 "60 minuta" FTV
Nacionalizme uvijek treba kritikovati. Koliko se sječam u emisiji niko nije
bio "zapostavljen" . Stoga se niko ne treba žaliti da je zanemaren ili obratno.
Biti novinar u današnje vrijeme je veliki moralni i profesionalni izazov.
Naše društvo "slucajno vidi" samo crno - bijelo. Narod laže sam sebe , pa i nema neke fajde "prezentacija" istine ili laži .
Skoro da sam sigurna da ova tema i nece imati značajan br. komentara ZA RAZLIKU OD hinjskih učitavanja.
bio "zapostavljen" . Stoga se niko ne treba žaliti da je zanemaren ili obratno.
Biti novinar u današnje vrijeme je veliki moralni i profesionalni izazov.
Naše društvo "slucajno vidi" samo crno - bijelo. Narod laže sam sebe , pa i nema neke fajde "prezentacija" istine ili laži .
Skoro da sam sigurna da ova tema i nece imati značajan br. komentara ZA RAZLIKU OD hinjskih učitavanja.
-
margareta
#6 60 minuta
POČELO JE "60 minutaaaaaaaa"!!!!!!!!!!
TIŠINA SAD!
DOSTA PRIČE!
...........................................to se zove DEMOKRATIJA !
ŠUTI MAMLAZE ! DA NISI PISN'O !
SAMO STISNI PA PISNI ; DOBICES TI SVOJE!!!!!!!!!
.......forumaši iz osnova demokratije .......................
..........................................................pali ste........................
.......................na najniže grane !
................................................................ocjena - 0 ( minus nula )
bodova 0
OČEKIVAN REZULTAT
-
Satriani
#8 Re: 60 minuta
Samo one Bosnjake koji se identificiraju sa krimogenim kadrom SDA i SDA uopce!Relax wrote:Nakon mnogih procitanih diskusija na ovom forumu, bas me zanima da li vecina vas smatra da je 60 minuta emisija kojoj je samo u interesu da blati Bosnjake?
Mada i voditelj 60 minuta je partijski covjek! U svakom slucaju emisija 60 minuta nema veze sa Bosnjacima koji ne participiraju u vlasti, i nisu clanovi SDA, i naravno simpatuizeri iste ,ali ko sto rece Komi , ima sud.
- morti
ja gledam na "60 minuta" kao mali prozorčić koji nikako da uprljaju...kroz njega se tako sve jasno vidi...pokušavaju svim silama,al jok...pokušavaju da tračak demokratije izbrišu(ili uprljaju)...al,opet,jok...bakir ne "blati" samo bošnjake(alo ba,šta ti je),roka po svima...i treba da roka...REVOLUCIJA!
*malko sam se zanio...
*malko sam se zanio...
-
BECHO
Zar Bakir nije Bosnjak i da li smo MI (Bosnjaci) mozda operisani od kriminala, malverzacija, zlocina i sl.???
Hajde bolan relax, progledaj vec jednom kroz te crno-bijele naocale, pogledaj malo Latinicu na HRT-u i Denisa Latina pa vidi ko koga tamo "blati" (s pravom)!
Uzdravlje
Hajde bolan relax, progledaj vec jednom kroz te crno-bijele naocale, pogledaj malo Latinicu na HRT-u i Denisa Latina pa vidi ko koga tamo "blati" (s pravom)!
Uzdravlje
-
margareta
#11 60 minuta
Naše vlike veličine, toliko su zaglibile u kriminal, korupciju, i dr. i sl. da
svakoga ko po profesionalnoj i moralnoj odgovornosti pošteno i otvoreno progovori , odmah (o)sude kao neprijatelja svoga naroda ,
nacionalnog izdajnika, komunjaru...................
Mediji imaju glavnu ulogu i najvecu odgovornost u kreiranju države i njenoga ustrojstva-sistema.
Mediji su glavni i odgovorni nosioci svih društvenih procesa.
Mišljenja sam da je "60 minuta" vremenski veliko ograničenje za otkrivanje svih silnih lopovluka, lopova, probisvjeta, kriminalaca i onih u njihovoj funkciji, te za prezentaciju dugogodišnjih preobimnih , neuredno naguranih , nabacanih , nagomilanih "društvenih" procesa u režiji velikih i malih -visokoobrazovanih kriminalaca i medijsko intezivno varanje javnosti..a pod diktatorskim palicama vladajucih struktura...........
Evo gledam opet kako se ponavlja kretenska slika našeg narodnog mentalnog sklopa - sa veeeelikim rupama u glavama napumpanim glupostima, lažima, strahovima da ne izgube minorne i jadne penzije ili svu drugu bijedu i isiromaštvo.............
Naš ludi narod voli da gleda istinu o sebi na "60 minuta" FTV-a, ali ne i u svome životu. Razlika u broju učitavanja i odgovora dosta govori o TZV. "produktivnoj - intelektualnoj" strukturi nas koje više ne treba ni žaliti. Stidite se forumaši i dragoga Boga i naroda. Iz potaje virite u svoju istinu ko mentalni bolesnici sadomazohisti - voajeri.
svakoga ko po profesionalnoj i moralnoj odgovornosti pošteno i otvoreno progovori , odmah (o)sude kao neprijatelja svoga naroda ,
nacionalnog izdajnika, komunjaru...................
Mediji imaju glavnu ulogu i najvecu odgovornost u kreiranju države i njenoga ustrojstva-sistema.
Mediji su glavni i odgovorni nosioci svih društvenih procesa.
Mišljenja sam da je "60 minuta" vremenski veliko ograničenje za otkrivanje svih silnih lopovluka, lopova, probisvjeta, kriminalaca i onih u njihovoj funkciji, te za prezentaciju dugogodišnjih preobimnih , neuredno naguranih , nabacanih , nagomilanih "društvenih" procesa u režiji velikih i malih -visokoobrazovanih kriminalaca i medijsko intezivno varanje javnosti..a pod diktatorskim palicama vladajucih struktura...........
Evo gledam opet kako se ponavlja kretenska slika našeg narodnog mentalnog sklopa - sa veeeelikim rupama u glavama napumpanim glupostima, lažima, strahovima da ne izgube minorne i jadne penzije ili svu drugu bijedu i isiromaštvo.............
Naš ludi narod voli da gleda istinu o sebi na "60 minuta" FTV-a, ali ne i u svome životu. Razlika u broju učitavanja i odgovora dosta govori o TZV. "produktivnoj - intelektualnoj" strukturi nas koje više ne treba ni žaliti. Stidite se forumaši i dragoga Boga i naroda. Iz potaje virite u svoju istinu ko mentalni bolesnici sadomazohisti - voajeri.
-
margareta
#12 60 minuta
obrati pažnj na temu koja nas vrača nazad u nedogled "na današnji dan"
na učitavanja i odgovori/komentari.
Mi smo unikatan primjer "svjesnih ljudskih bića".
Za "RIPLI"-a smo ko mentalno zaostali specifikum, jer veoma napredujemo S' POGLEDOM U NAZAD.
Za nas živi i postoji samo retrospektiva ,
jer mi smo bezperpesktivni.
na učitavanja i odgovori/komentari.
Mi smo unikatan primjer "svjesnih ljudskih bića".
Za "RIPLI"-a smo ko mentalno zaostali specifikum, jer veoma napredujemo S' POGLEDOM U NAZAD.
Za nas živi i postoji samo retrospektiva ,
jer mi smo bezperpesktivni.
-
margareta
#13 60 minuta
čitaj gornje textove
-
Relax
Odgovorno tvrdim da niko od novinara magazina 60 minuta ne pripada niti jednoj stranci...mozda to uopste nije ni poenta ...slazem se sa stavom da niko ne zeli da se njegov prljavi ves iznosi u javnost, ali mozda je bas to nas jedini problem. 60 minuta bi mogla biti jos bolja emisija...moglo bi ih biti i vise, a pitanje upravo i jeste zasto ih nema?
...a najveca istina od svega jeste da skoro svaka ISTINA boli! Najlakse je poricati sve....Srbi poricu Srebrenicu i agresiju, Hrvati svoja nedjela, a i agresiju.....eto samo su Bosnjaci cisti....ma ko je to cist danas?Onog trenutka kada ljudi pocnu prihvatati istinu i kada prestanu hodati s povezom preko ociju i rukama preko usiju svima ce biti bolje. 60 minuta ima svoj cilj i ako sam dobro shvatila taj cilj je upravo otvoriti ljudima i oci i usi. Zato kazem SVAKA CAST!
...a najveca istina od svega jeste da skoro svaka ISTINA boli! Najlakse je poricati sve....Srbi poricu Srebrenicu i agresiju, Hrvati svoja nedjela, a i agresiju.....eto samo su Bosnjaci cisti....ma ko je to cist danas?Onog trenutka kada ljudi pocnu prihvatati istinu i kada prestanu hodati s povezom preko ociju i rukama preko usiju svima ce biti bolje. 60 minuta ima svoj cilj i ako sam dobro shvatila taj cilj je upravo otvoriti ljudima i oci i usi. Zato kazem SVAKA CAST!
-
margareta
#15 60 minuta
"relax"- acijo u trajanju samo 60 minuta , ....pokušavam da upratim način posmatranja našega vrloga naroda..............
.........nije pošteno i ne treba da niko nikoga neopravdano kritikuje.............................
..jednako tome moraju se barem državni mediji pošteno baviti svojim poslom, tj. istraživačkim novinarstvom.....................
..........mora se našem narodu pa i cijelome svijetu ako treba reči sve što je protuzakonito,protupravno, kao i ukazati na sve negativne procese..........................
........nije bitno što je to naš "BRAT" po vjeri il' naciji , ako je dundzer , lopov , kriminalac , mafijaš , baš i upravo svako sam sebe nek' očisti , pa tek onda prozivka drugih.
Ako hočeš pročitaj moj komentar na temu "nezaštičeno novinarstvo"
.........nije pošteno i ne treba da niko nikoga neopravdano kritikuje.............................
..jednako tome moraju se barem državni mediji pošteno baviti svojim poslom, tj. istraživačkim novinarstvom.....................
..........mora se našem narodu pa i cijelome svijetu ako treba reči sve što je protuzakonito,protupravno, kao i ukazati na sve negativne procese..........................
........nije bitno što je to naš "BRAT" po vjeri il' naciji , ako je dundzer , lopov , kriminalac , mafijaš , baš i upravo svako sam sebe nek' očisti , pa tek onda prozivka drugih.
Ako hočeš pročitaj moj komentar na temu "nezaštičeno novinarstvo"
- DaysleepeR
Nacionalisti i ostali lopovi su isprva zestoko kritikovali i napadali Bakira i njegovih 60 minuta, pokusavajuci da prikazu kao laz sve sto se kaze u toj emisiji.
Medjutim, emisija 60 minuta je postala fantasticno primljena od strane gledatelja i vise niko nece tako lako napasti Bakira i 60 Minuta.
Neznam da li je ko primjetio, ali otvaranje Starog Mosta u Mostaru, kao jedan od najvaznijih dogadjaja u ovoj godini je pokrivala ekipa 60 minuta.
To dovoljno govori.
Medjutim, emisija 60 minuta je postala fantasticno primljena od strane gledatelja i vise niko nece tako lako napasti Bakira i 60 Minuta.
Neznam da li je ko primjetio, ali otvaranje Starog Mosta u Mostaru, kao jedan od najvaznijih dogadjaja u ovoj godini je pokrivala ekipa 60 minuta.
To dovoljno govori.
-
margareta
#17 60 minuta
Iskreno govoreći otvaranje "Starog mosta" propratili su i dr. BiH tv. emiteri.
Svaku devijantnu društvenu pojavu treba argumentirano kritikovati, pa makar to bili i "nacionalni" interesi ,ako će oni biti na štetu obespravljenog i osiromašenog naroda, a u korist "nacionalno-spasilačke ekipe"!
Sretan novi početak u septembru ekipi "60 minuta"
Svaku devijantnu društvenu pojavu treba argumentirano kritikovati, pa makar to bili i "nacionalni" interesi ,ako će oni biti na štetu obespravljenog i osiromašenog naroda, a u korist "nacionalno-spasilačke ekipe"!
Sretan novi početak u septembru ekipi "60 minuta"
-
margareta
DaysleepeR wrote:Nacionalisti i ostali lopovi su isprva zestoko kritikovali i napadali Bakira i njegovih 60 minuta, pokusavajuci da prikazu kao laz sve sto se kaze u toj emisiji.
To dovoljno govori.
-
Hart
60 minuta odrazava stanje u novinarstvu u ovoj zemlji. Bitno je ponuditi svjetini senzacije bez obzira koliko su one provjerene. Zapocnu prilog sa "ekskluzivno saznajemo" i onda ti ponude informaciju koja ne samo da nije tacna vec je i zlonamjerna i opasna... (sjetite se samo avionske nesrece kod mostara i priloga na 60minuta - otprilike : ekskluzivno saznajemo da je francuski kontrolor leta kriv za pad aviona i smrt mekedonskog predsjednika..... HALO??? Pa u kojoj zemlji, na drzavnoj televiziji, neko smije valjati takve gluposti i proci nekaznjeno... Ovakvih je primjera puno... istina ubodu ponekad i neke poluistine ali ja iskreno ne volim slusati priloge u kojima se prvo naslusas neprimjerenih epiteta pa ti onda kazu ko je krivac za nesto ...
-
margareta
#20 60 minuta
Dušo samo ko ne radi taj i ne griješi
Zanemarivo i premalo si u pravu samo u smislu pompezne najave. Desila se podvala uposlenicima "60 minuta". Mnogo ranije dobro i čvrsto upakovana lažna konstrukcija , sa ciljem destrukcije
i kredibiliteta emisije.
Zanemarivo i premalo si u pravu samo u smislu pompezne najave. Desila se podvala uposlenicima "60 minuta". Mnogo ranije dobro i čvrsto upakovana lažna konstrukcija , sa ciljem destrukcije
i kredibiliteta emisije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
sjećaš je kada je CNN objavio ko je novi predsjednik amerike?Hart wrote:60 minuta odrazava stanje u novinarstvu u ovoj zemlji. Bitno je ponuditi svjetini senzacije bez obzira koliko su one provjerene. Zapocnu prilog sa "ekskluzivno saznajemo" i onda ti ponude informaciju koja ne samo da nije tacna vec je i zlonamjerna i opasna... (sjetite se samo avionske nesrece kod mostara i priloga na 60minuta - otprilike : ekskluzivno saznajemo da je francuski kontrolor leta kriv za pad aviona i smrt mekedonskog predsjednika..... HALO??? Pa u kojoj zemlji, na drzavnoj televiziji, neko smije valjati takve gluposti i proci nekaznjeno... Ovakvih je primjera puno... istina ubodu ponekad i neke poluistine ali ja iskreno ne volim slusati priloge u kojima se prvo naslusas neprimjerenih epiteta pa ti onda kazu ko je krivac za nesto ...
-
margareta
#22 60 minuta
Relax wrote:Odgovorno tvrdim da niko od novinara magazina 60 minuta ne pripada niti jednoj stranci...mozda to uopste nije ni poenta ...slazem se sa stavom da niko ne zeli da se njegov prljavi ves iznosi u javnost, ali mozda je bas to nas jedini problem. 60 minuta bi mogla biti jos bolja emisija...moglo bi ih biti i vise, a pitanje upravo i jeste zasto ih nema?
- wels
Izvinjavam se ali evo nesto interesantno da ne otvaram novu temu
http://www.24sata.info/pregled.php?ArtID=5476
http://www.24sata.info/pregled.php?ArtID=5476
-
margareta
#24 zanešnjakov citat
morti wrote:ja gledam na "60 minuta" kao mali prozorčić koji nikako da uprljaju...kroz njega se tako sve jasno vidi...pokušavaju svim silama,al jok...pokušavaju da tračak demokratije izbrišu(ili uprljaju)...al,opet,jok...bakir ne "blati" samo bošnjake(alo ba,šta ti je),roka po svima...i treba da roka...REVOLUCIJA!
*malko sam se zanio...
-
bezvizni
Nisu savršeni, nekad su čak i diletanti, ali neka ekipe "60 minuta". Dobro je imati emisiju po čijem sadržaju se vidi da je nije uređivao neki "centralni komitet". To što su jedina novinarska ekipa na tv koja se na beskompromisan način pokušava baviti istraživačkim novinarstvom ne trebamo ih zakivati u zvijezde jer svoj posao, na moju veliku žalost, ne rade dobro a kamoli dovoljno profesionalno. Mogli bi se malo udaljiti od tekstova prežvakanih u Slobodnoj Bosni i Nezavisnim novinama. Poštujem, nek se kače na nešto što je objavio drugi medij, al nek nam u toj priči ponude nešto novo, a ne da ponove od slova do slova sve već objavljeno. Da sam u pravu za "neodmicanje" od Slobodne Bosne -taj prilog o Trajkovskom prepisan je iz ovog sedmičnika, jer je Senad Avdić tri dana prije njih izašao sa naslovnicom "Francuzi ubili Trajkovskog".
Ponavljam, nisu savršeni, još su daleko od toga nažalost, ali neka ih...Bez njih bi bilo puno gore, medijska slika bi nam bila ko i vlast- "trolistna"-trodijelna
Ponavljam, nisu savršeni, još su daleko od toga nažalost, ali neka ih...Bez njih bi bilo puno gore, medijska slika bi nam bila ko i vlast- "trolistna"-trodijelna