42.000 građana se odreklo bh. državljanstva
-
schatzxy
#76 Re: 42.000 građana se odreklo bh. državljanstva
cuj kolega mozda sam ti i vise pomogao vise nego sto nisam trebao,ali ti ocigledno ne uzimas stvar u svoje ruke pravilno,iako sam ti ponudio neku suradnju preko telefona da ti kazem par stvari.Ne vrijedi da pokusavam vise i ovo je previse jer ove komntae cijtau svi.Pitaj mozda i lazem ne moras mi vjerovati ali ja znam sebe i pokusao sam u ausländerbehörde i rekli su mi ono sto sam ti prenjeo,puno srece. 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#77 Re: 42.000 građana se odreklo bh. državljanstva
Nisi ti dobio pogresnu informaciju, nego si pogresno postavio pitanje.vox-populi wrote:Ma meni ne igra nikakvu ulogu jer sam ovdje na radnoj vizi. Ali cu jos se raspitati kod nekog advokata jer ovi iz Ausländersamta jednostavno ne smiju davati pogresne informacije a ako je istina da se nakon tri godine partnerstva moze dobiti pasos, onda su meni dali pogresnu informaciju i to bi trebalo biti kaznjivo.
Hocu reci, da sve ovisi na koga naletis, i koliko je taj neko spreman da ti pomogne i izade u susret.
http://www.info4alien.de/einbuergerung/gesetze/stag.htm
Ich zitiere aus den Vorläufigen Anwendungshinweisen zu § 9 StAG:
Erforderlich ist in der Regel ein Aufenthalt im Inland von drei Jahren. Nach einer Unterbrechung des Aufenthalts können frühere Aufenthalte im Inland bis zu zwei Dritteln der geforderten Aufenthaltsdauer angerechnet werden (vergleiche Nummer 12b.2).
Die eheliche Lebensgemeinschaft oder partnerschaftliche Lebensgemeinschaft des Einbürgerungsbewerbers mit dem deutschen Ehegatten oder Lebenspartner muss im Zeitpunkt der Einbürgerung seit zwei Jahren bestehen. Dieser muss in dieser Zeit deutscher Staatsangehöriger oder Statusdeutscher gewesen sein.
Nach mindestens drei Jahren rechtmäßigem Aufenthalt und einer bestehenden Ehe seit zwei Jahren besteht die Möglichkeit einen Antrag auf Einbürgerung zu stellen und damit die deutschen Staatsangehörigkeit zu erwerben.
-
schatzxy
#78 Re: 42.000 građana se odreklo bh. državljanstva
dragi moj kolega da si ti zdrav i ziv,meni niko nije pomogao sve sam dobio i usvojio po zakonu kako me i lsijedi,samo treba pravu osobu pitati u pravo vrijeme.Ja znam da je zakon za sviju isti i ne moze se krsiti,sve zavisi koga se nazovr i kako se covjek pita tj postavi prema sluzbenim licima iz böherda.Ja nisam ni blentav niti lud da pricam bajke u vezi dsrzasvljanstva,opet ponavljam SVAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ima pravo da dobije njemacko drzavljanstvo za tri god ukoliko je njegov partner ili partnerica njemacki drzavljanin i to je kritalno jasno.Nek mi vise niko ne slaje te glupe linkove koji su sumnjivog sadrzaja jer ionako svasta raja pokupi na intenretu i kopira a sam ne zna sta je tacno trazio.Auslände böherde ti pruza najbolje informacije,tamo gdje ste momentalno prijavljeni ako se vec boravi ovde negdje na tlu Njemacke,i oni mogu da daju pravu informaciju.A ako neko kao neki seljak nazove pa zbusi i sprasi ko ni sebi ni svom ni sama Angela Merkle ne bih shvatila o cemu uopce pricate.A koliko je poznato nas narod da ne kazem da je glup ali je ipak malo vise zapetljan u vezi postavljanja pravog pitanja,mozda to i prode u Bosni ali ovde ne vec se mora diekrtno pitati ali ako vec i neko ne umije dobro sa njemackim jezikom nek nekog zamoli da za njega to odradi i gotovo,nema tu filozofije.Ne moze me niko suprotno ubijediti nesto suprotno,toliko od mene(upravo po nekim komentarima vidim koliko je nas jugo narod jako dobro ups lose snalazljiv u inostranstvu,jer ne znaju opcenito svoja prava sta ih lseduje a kamoli nesto ozbiljnije a da ne pricamo o tak ozbijlnoj temi oko njemackog drzavljanstva) 
- pirmin
#79 Re: 42.000 građana se odreklo bh. državljanstva
Bilo mi je stvaaarno tesko odreci se "drzavljanstva"
http://www.youtube.com/watch?v=UG9bggwy ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=UG9bggwy ... r_embedded