10 godina u izbjeglistvu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
baja honolulu

#1 10 godina u izbjeglistvu

Post by baja honolulu »

Danas se navrsava 10 godina od mog ilegalnog prelaska u tadasnji srpski dio grada-Grbavicu, naravno uz pozamasnu svoticu od 1000 dem koju sam morao platiti mom poznaniku koji je sve sredio sa ljudima "odozgo" kako bi ja konacno poslije par mjeseci cekanja te noci pregazio Miljacku.
U mom slucaju nije bilo nikakvih problema ni pucanja te noci. Osim mokrih nogu i straha u tih minut-dva prije prelaska kad su me proveli kroz rovove blizu elektro i drvne skole, kad sam pretrcao vilsonovo i to strogo gdje mi je receno, i cini mi se za deset sekundi pregazio tada skoro suhu Miljacku i zamakao iza prvog zida, nije bilo nikakvih poteskoca.

Interesuje me koliko je ljudi sto prate ove diskusije izaslo iz grada na slican nacin, i kojim putevima?

Na srpskoj strani sam cao price i o raznim drugim kanalima spasavanja, preko Stupa, kozje cuprije..., a i par fatalnih slucajeva gdje su ljudi stradali pucanjem u ledja ili pucanjem neobavjestenih srpskih vojnika, iako su pozamasno platili (ali nemojte da se opet vracamo na Boska i Admiru, o tom je vec bilo i previse rasprave).

Bas me interesuje kolike su svote ljudi placali, odnosno da li je cifra bila i veca od ove koju sam ja morao izbrojati???
winetou

Post by winetou »

A ti se odlucio na izbjeglicki zivot u po svjetskog prvenstva :D
Nije ti lako bilo :(
karanana

Post by karanana »

jarane da si milju dao nasima pustili bi te takvog finog i kroz tunel. mozda bi te i na vagon natakarili pa da se ko coek isparis a ne da kroz miljacku gazas.
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

Eh vala jesi izabrao gdje ces pobjeci. Evo ti jedna hiljada od mene da ostanes tamo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

karanana wrote:jarane da si milju dao nasima pustili bi te takvog finog i kroz tunel. mozda bi te i na vagon natakarili pa da se ko coek isparis a ne da kroz miljacku gazas.
tunel je kasnije iskopan :D
čovjek nije mogao čekati :roll:
progDVB

Post by progDVB »

komi wrote:
karanana wrote:jarane da si milju dao nasima pustili bi te takvog finog i kroz tunel. mozda bi te i na vagon natakarili pa da se ko coek isparis a ne da kroz miljacku gazas.
tunel je kasnije iskopan :D
čovjek nije mogao čekati :roll:
:lol: :lol: :lol:
Post Reply