Danas se navrsava 10 godina od mog ilegalnog prelaska u tadasnji srpski dio grada-Grbavicu, naravno uz pozamasnu svoticu od 1000 dem koju sam morao platiti mom poznaniku koji je sve sredio sa ljudima "odozgo" kako bi ja konacno poslije par mjeseci cekanja te noci pregazio Miljacku.
U mom slucaju nije bilo nikakvih problema ni pucanja te noci. Osim mokrih nogu i straha u tih minut-dva prije prelaska kad su me proveli kroz rovove blizu elektro i drvne skole, kad sam pretrcao vilsonovo i to strogo gdje mi je receno, i cini mi se za deset sekundi pregazio tada skoro suhu Miljacku i zamakao iza prvog zida, nije bilo nikakvih poteskoca.
Interesuje me koliko je ljudi sto prate ove diskusije izaslo iz grada na slican nacin, i kojim putevima?
Na srpskoj strani sam cao price i o raznim drugim kanalima spasavanja, preko Stupa, kozje cuprije..., a i par fatalnih slucajeva gdje su ljudi stradali pucanjem u ledja ili pucanjem neobavjestenih srpskih vojnika, iako su pozamasno platili (ali nemojte da se opet vracamo na Boska i Admiru, o tom je vec bilo i previse rasprave).
Bas me interesuje kolike su svote ljudi placali, odnosno da li je cifra bila i veca od ove koju sam ja morao izbrojati???
10 godina u izbjeglistvu
-
baja honolulu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
tunel je kasnije iskopankaranana wrote:jarane da si milju dao nasima pustili bi te takvog finog i kroz tunel. mozda bi te i na vagon natakarili pa da se ko coek isparis a ne da kroz miljacku gazas.
čovjek nije mogao čekati