10 godina mature-da ili ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Dinchelo

#1 10 godina mature-da ili ne?

Post by Dinchelo »

Priblizavam mi se proslava 10 god mature - za nekih 15-ak dana. Vecina ljudi je potvrdila svoj dolazak a ja ne zelim ici. Iz razgovora sa pojedinima sam skuzio da se ne ide ni njima ali eto kao to je kulturno pojaviti se.
Veinu tih ljudi ne zelim vidjeti jer se nismo nesto posebno pazili ni u srednjoj skoli a sa njih par se vidjam redovno odnosno kad god se dogovorimo. Ne da ih ne zelim vidjeti nego ne vidim razlog zasto se uopce okupljati ako sa pojedinima nisam ni kafu popio godinama a zivimo u istom dijelu grada. Sa onima koji su dalje, isto tako, ne kontam zasto sad da se okupljamo za tu jednu noc. Mozda zvuci malo kao da sam pakshu ali nisam, ne mislim nista lose o tim ljudima, ali jednostavno sam indiferentan i jednostavno ih ne zelim vidjeti. Ono nesto sto ce mo podijeliti, ko je gdje, sta, kako, koliko, itd., me niti najmanje zanima. Ne zelim otici i glumatiti, niti zelim otici i djelovati ne zainteresirano ali fakat mi se ne ide. Sta bi ste vi uradili??!??!?!?!?
Hvala :)
-Romeo-

#2 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by -Romeo- »

Dinchelo wrote:Priblizavam mi se proslava 10 god mature - za nekih 15-ak dana. Vecina ljudi je potvrdila svoj dolazak a ja ne zelim ici. Iz razgovora sa pojedinima sam skuzio da se ne ide ni njima ali eto kao to je kulturno pojaviti se.
Veinu tih ljudi ne zelim vidjeti jer se nismo nesto posebno pazili ni u srednjoj skoli a sa njih par se vidjam redovno odnosno kad god se dogovorimo. Ne da ih ne zelim vidjeti nego ne vidim razlog zasto se uopce okupljati ako sa pojedinima nisam ni kafu popio godinama a zivimo u istom dijelu grada. Sa onima koji su dalje, isto tako, ne kontam zasto sad da se okupljamo za tu jednu noc. Mozda zvuci malo kao da sam pakshu ali nisam, ne mislim nista lose o tim ljudima, ali jednostavno sam indiferentan i jednostavno ih ne zelim vidjeti. Ono nesto sto ce mo podijeliti, ko je gdje, sta, kako, koliko, itd., me niti najmanje zanima. Ne zelim otici i glumatiti, niti zelim otici i djelovati ne zainteresirano ali fakat mi se ne ide. Sta bi ste vi uradili??!??!?!?!?
Hvala :)
potpuno te razumijem. naravno da nebi otišao.
Sunrise00

#3 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Sunrise00 »

nekad se pitam kako su ljudi donosili odluke prije interneta i foruma :roll:
Gospoda Ministarka

#4 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Gospoda Ministarka »

Evo ovako, najbolja prijateljica mi je iz srednje skole, neke mi je zadovoljstvo sresti i popricati a neke u putu ne pozdravim...

Sta mene natjera da odem na godisnjicu je da pokazem kako sam jos uvijek najbolja koka u generaciji :D
Jbg istinito, nista me narocito oni i njihovi zivoti ne zanimaju, ko me je interesovao s njim i pijem kafe...
-Romeo-

#5 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by -Romeo- »

Gospoda Ministarka wrote:Evo ovako, najbolja prijateljica mi je iz srednje skole, neke mi je zadovoljstvo sresti i popricati a neke u putu ne pozdravim...

Sta mene natjera da odem na godisnjicu je da pokazem kako sam jos uvijek najbolja koka u generaciji :D
Jbg istinito, nista me narocito oni i njihovi zivoti ne zanimaju, ko me je interesovao s njim i pijem kafe...
:-) :-)
Sunrise00

#6 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Sunrise00 »

Gospoda Ministarka wrote:Evo ovako, najbolja prijateljica mi je iz srednje skole, neke mi je zadovoljstvo sresti i popricati a neke u putu ne pozdravim...

koji kompleksi :shock:
Gospoda Ministarka

#7 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Gospoda Ministarka »

Sunrise00 wrote:

Samo nisam skromna :lol:
Odoh nezelim da i ovu ozbiljnu temu upropastim :D
Djokej

#8 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Djokej »

S kim sam se druzio u srednjoj, druzim se i danas, Ne tako intenzivno al sjedne se svakih sedam dana minimalno. Ostale ne bih volio gledat da mi neko plati.. Ja ne bih otisao..
Dinchelo

#10 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Dinchelo »

ThunderbirD wrote:Tih proslava, ovoga-onoga, mi je baš ohladilo. Mislim da ne bi trebao ići. Još više ukoliko nemaš nikakvih posebnih kontakata sa ostalima, a i nemaš kao i većina nas ostalih. Ja, npr. imam kontakte sa par ljudi, i to je to. Da se nešto slično organizuje, sigurno da ne bih otišao, jer imam neke druge preokupacije. Ljudi se jednostavno raziđu a vrijeme mnogo toga mijenja.

Ljudi koji završe gimnaziju, vole se hvaliti kako do toga drže ali to je obična zavlakuša ili pokazatelj da neki nikad ne odrastu.

Održavanje kontakata i prijateljstava ( iskrenih :D ) je veoma bitno za svaku osobu ali držanje do nekih klišeja, i pro forme radi, je besmisleno.

Još ako si svoju djevojku prevario sa njenom jaranicom, ma :run:
Ma nisam nikoga prevario, nije zbog toga ili slicnih stvari, vec jednostavno ne zelim gledati te ljude. Neznam zasto onda svi govore da je to "drustvena obaveza" :roll:
Eborg

#11 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Eborg »

Ja sam nebrojeno puta išao na stvari na koje mi se fakat ne ide, tipa seminari, reunioni i slične "nametnute gluposti" na kojima sam manje-više bio obavezan prisustvovati ili uz nagovor drugih ljudi. Na kraju bi mi bilo žao da nisam otišao. Odem mrzovoljan a opet mi fino bude. :) Pa nemaš ništa izgubiti, samo jednu večer koji bi proveo uz TV, ako ti bude dosadno drži se ljudi s kojima se redovno viđaš i gotovo. :)
nellington

#12 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by nellington »

Hmm, sad ja ispadam čudak, ali bih ja na taj reunion otišao - ni ja dugo nisam vidio neke ljude iz srednje škole - razbacali nas vjetrovi, šta ćete. :)
Zlata M.

#13 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Zlata M. »

Sunrise00 wrote:

pa stooo... ? sta fali ? :)
Meni bas simpaticno. :-D
Ako je zena svjesna svoje atraktivnosti (a ista joj puno znaci ), simpaticnije je ovako nego sa laznom skromnoscu. :wink:
Ha ja...

...a za postavljaca teme :
Cim ti se ne ide - ne trebas, znaci, ici !
Prosto, da prostije ne moze biti ! :wink:
Sta ti je za misljenjem drugih o tome ?!
Dinchelo

#14 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Dinchelo »

ThunderbirD wrote:
Dinchelo wrote:
ThunderbirD wrote:Tih proslava, ovoga-onoga, mi je baš ohladilo. Mislim da ne bi trebao ići. Još više ukoliko nemaš nikakvih posebnih kontakata sa ostalima, a i nemaš kao i većina nas ostalih. Ja, npr. imam kontakte sa par ljudi, i to je to. Da se nešto slično organizuje, sigurno da ne bih otišao, jer imam neke druge preokupacije. Ljudi se jednostavno raziđu a vrijeme mnogo toga mijenja.

Ljudi koji završe gimnaziju, vole se hvaliti kako do toga drže ali to je obična zavlakuša ili pokazatelj da neki nikad ne odrastu.

Održavanje kontakata i prijateljstava ( iskrenih :D ) je veoma bitno za svaku osobu ali držanje do nekih klišeja, i pro forme radi, je besmisleno.

Još ako si svoju djevojku prevario sa njenom jaranicom, ma :run:
Ma nisam nikoga prevario, nije zbog toga ili slicnih stvari, vec jednostavno ne zelim gledati te ljude. Neznam zasto onda svi govore da je to "drustvena obaveza" :roll:
Znaš kako, mnogima ne treba puno da negdje izađu, popiju par pića, zabave se, i za par dana sve zaborave. To su oni koji vole reći, počesto, " što da ne !? " .

Ja tako imam kolegu, kojeg ponekad vidim u društvu nekih osoba, a da nikad nisam moga uvidjeti, koja je to njihova zajednička tematika i sl. odnosno da ne izađu sledećih par godina na piće ne bi ni primjetili. :)
Last edited by Dinchelo on 30/03/2010 14:43, edited 2 times in total.
Sunrise00

#15 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Sunrise00 »

Zlata M. wrote:
Sunrise00 wrote:

pa stooo... ? sta fali ? :)
Meni bas simpaticno. :-D
Ako je zena svjesna svoje atraktivnosti (a ista joj puno znaci ), simpaticnije je ovako nego sa laznom skromnoscu. :wink:
Ha ja...

...a za postavljaca teme :
Cim ti se ne ide - ne trebas, znaci, ici !
Prosto, da prostije ne moze biti ! :wink:
Sta ti je za misljenjem drugih o tome ?!
Izvini, ali otici na godisnjicu mature samo da bi se ostalima dokazalo kako je ona i dalje najbolja, a ostali losiji i ruzniji od nje je meni itekakav kompleks :roll: :D
Cholina_Lokica

#16 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

moji su slavili 5 godina :D nisam se pojavila :D
JThomas

#17 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by JThomas »

sa kim imam želju da se gledam - gledam se i ovako. kratko i jasno.

jebo raju u holidej inu 8-)
Ma.Le.Na

#18 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Ma.Le.Na »

Sunrise00 wrote: Izvini, ali otici na godisnjicu mature samo da bi se ostalima dokazalo kako je ona i dalje najbolja, a ostali losiji i ruzniji od nje je meni itekakav kompleks :roll: :D
nekima je izgled jedino sto im ostane ;-)
akademski nivo i svaka druga duhovna nadogradnja ostane na nivou one stecene u srednjoj skoli ;-)
*mima*

#19 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by *mima* »

Necemo se vrijedjat.
madner

#20 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by madner »

:D
Zlata M.

#21 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Zlata M. »

Izvini, ali otici na godisnjicu mature samo da bi se ostalima dokazalo kako je ona i dalje najbolja, a ostali losiji i ruzniji od nje je meni itekakav kompleks
ma nije, draga @sunrise ! :-D
Bar sudeci po nacinu na koji je @ministarka to rekla !
...a pokazuje se na tim skupovima svasta nesto : i auta, i kreditne kartice i nadasve harmonicni brakovi ili veze,blabla...najmanje tu ima druzenja i prijateljstva.
Nazad na temu : ohlade se neke stvari, neminovno. Ljudi su se, za sve te godine, drugacije "nadogradjivali". Ko voli small talk bez veze i sadrzaja - na pravom je mjestu ! Ko trazi nesto sa malo vise smisla ... :run:
gurabija78

#22 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by gurabija78 »

:lol: :lol: respect :thumbup:
aerosa

#23 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by aerosa »

Ccc što se pojedine uvrijede kad se spomenu izgled iz škole :roll:

Pa šta ako je žena ili djevojka samosvjesna, u čemu je tu problem ?
Sunrise00

#24 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Sunrise00 »

*mima* wrote:Necemo se vrijedjat.
jesi se ti ono na drugoj temi izjasnila da si starija od 27, i jos neudata. Ako jesi, nemas pravo glasa :D
Dori

#25 Re: 10 godina mature-da ili ne?

Post by Dori »

Pa ako si bio OK sa kolegama i ako ti je to bilo neko super vrijeme, idi.
Ako ne, nikom nista. Sumnjam da ce ti iko zamjeriti.
Ljudi prave super derneke i za 20-30 godina mature. Mozda se jednostavno neka generacija nasla koja se nije znala organizovati....svako svoj zivot zivi i ne zeli se sjecati proslosti ni tih nekih "starih dana".
Svakom svoje.....Niko nikoga ne tjera nigdje....

Mozda je off topic, ali meni je nekako bilo najbolje na dernecima na koje mi se bas nije islo, ali odem zbog raje. Sa druge strane od nekih derneka sam ocekivala puno, planirala, odbrojavala i na kraju se desila katastrofa.
Znaci ko zna......mozda ti i bude dobro kad najmanje ocekujes ;-)
Post Reply