Razmisljanje o EU...

gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

citat;
"Da su stanovnici BiH napravili ovakvo uredjenje kakvo jeste, nekako bih se i slozio. Buduci da je i europa aktivno ucestvovala u stvaranju daytonske drzave , neka je ona mijenja na bolje. Vidim satrase se.
Prvo nam syebu drzavu, maltene uz pomoc domacih poltrona nametnu Dayton koji je osnova za mir ali paralizira ikakav razvoj, a onda pozivaju na promjene kako bi nas, mozda, nekad, nagradili clanstvom u EU "

Evropa i EU se ne mjesa kakvo ces ti unutarnje uredjenje imati. Niti to iko ima pravo. Ona samo potvrdjuje tvoju odluku, i postuje je.

Zato ja i kazem da je nad Republikom BiH izvrsen PUC od strane cetnika, ustasa i balija, koji se skrivaju iza nacionalnih stranaka. Oni su neprijatelji BiH i Bosanaca.

E, protiv takvih i treba dici revoluciju, treba ponovno izboriti gradjansku drzavu. Milom ili silom.

Evo, proslo je vec 15 g. i nije napravljeno nista. Nijedan sistem ne funkcionise kako bi trebao. Imamo sve argumente, da u Skupstini trazimo opoziv SVIH koji neznaju napraviti funkcionalnu drzavu.
Treba napraviti malu burzoasku revoluciju u BiH.
nexo

Post by nexo »

.........
Last edited by nexo on 08/07/2010 17:43, edited 1 time in total.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

nexo wrote:Oporosti, mislio sam citirati FairLife komentar koji kaze: "Ocito nisu dovoljno mislili, dok je rezultat referenduma bio 77% ZA ulazak u EU."
Nije Fair Lifeov, nego moj komentar.

Evo link na bbc:

Poland says big Yes to EU

Image
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

hej a koji cemo mi vrag tamo?
Dezze

Post by Dezze »

gospodar kuglastih munja wrote:
Dezze wrote:
gospodar kuglastih munja wrote: BiH moze u EU samo kao gradjanska drzava, nikako drugacije.
Haj ti to necivilizovanim ljudima objasni! :-)
Pa i Tito je krenuo u borbu sa malom grupom. Tako cemo i mi Bosanci. Valjda nas ima barem pola miliona. Nasi neprijatelji su SVI koji su protiv gradjanske drzave.
Spadam u tih pola miliona. Optimista sam inace, ali u ovom slucaju.... kako god okrenes, oni koje nazivas SVI su strateski rasporedjeni, tako da se neke promjene tesko mogu bez njih napraviti... :(
Last edited by Dezze on 09/07/2007 23:57, edited 1 time in total.
Dezze

Post by Dezze »

danas wrote:cek malo, pa zar nismo iz jedne unije izasli... a sad bismo u drugu... i opet SUNJIHA... :? :? :? :D
Ma jeste to, ali bio je fazon da nova politicka elita bombasticno (doslovno!) stupi na scenu. I evo, vec vise od 15 godina ne odstupaju.... :roll:
Dezze

Post by Dezze »

nineac wrote:
Prpa.ba wrote:
Dezze wrote: Ja, pa?!
Pa nista, placati cemo da budemo deponija Europe i jos cemo na tome biti zahvalni :-)

Ionako razmisljanje prosjecnog bosanca o EU ne ide dalje od mogucnosti legalnog i jednostavnog preseljenja u druge zemlje.
EU je vrlo jasno porucila BiH da ovakva, srednjovjekovna BiH, nema mjesta u EU. Ovakvo , primitivno vodjenje drzave, Evropa je davno prevazisla. Nemoguce je spojiti norme moderne EU, sa feudalnim nacinom upravljanja drzavom. BiH moze u EU samo kao gradjanska drzava, nikako drugacije.
Da su stanovnici BiH napravili ovakvo uredjenje kakvo jeste, nekako bih se i slozio. Buduci da je i europa aktivno ucestvovala u stvaranju daytonske drzave :-) , neka je ona mijenja na bolje. Vidim satrase se. :zzzz:
Prvo nam syebu drzavu, maltene uz pomoc domacih poltrona nametnu Dayton koji je osnova za mir ali paralizira ikakav razvoj, a onda pozivaju na promjene kako bi nas, mozda, nekad, nagradili clanstvom u EU :-)
Koliko ja shvatam medjunarodnu politiku i odnose, oni su zaustavili rat i napravili prelazno rjesenje, a na nama je da to unaprjedimo.
Naravno da ce se oni s nama sprdat ako se mi sami sa sobom sprdamo. Pogledajte vladu federacije. Samo neke komisjie, kupuju nova auta (neznam sta je ona Brjana Kristo, ali vazda najbolji auto dobiva, i vazda sa GPS-om, pa nek joj vise neko kaze da nema napravljenih mapa za BiH).
Necemo mi ni 2015 u EU ako ovako nastavimo, tj. nastavimo cekati da nam neko pocisti dvoriste!
Aaaa, jesi ti neki naporan coek. :D Zar ne vidis da je fazon uvijek druge kriviti za vlastiti neuspjeh! :lol: Bosanci to najbolje znaju!
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Ne vidim kako nam moze biti gore?! Jedino mozda cekat jos 15tak-20 godina ko zna, mozda se sta promijeni. Ma ja ba, jebo EU bolje nam je ovako. Ja, sta ces.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Prvo sto mi Bosanci moramo uciniti je staviti sav Kler pod kontrolu.

U Ustavu nigdje ne pise da Kler moze ucestvovati u politici. Danas imamo situaciju da sva tri predstavnika religije aktivno , rame uz rame sjede sa politicarima i odlucuju. Za takvo nesto je potreban MANDAT, kojeg mozes dobiti jedino na izborima. Posto kler nema mandat, za svaku javnu izjavu koja se tice politike, treba traziti krivicnu odgovornost tih lica. To je stvar javnog tuzioca da pokrene proceduru.
Post Reply