Razlog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#101 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

To sto kaze dile je sasvim normalna pojava nazalost.
Imala sam ja jaranicu koja je i danas sa tim istim ja mislim likom, hodaju vec 6,7 godina, i on njoj non stop salje poruke, zove je, mora da zna i ako je u wc bukavlno otisla, ali kada ona njega pita on njoj kaze" ja sam musko i ti nemas pravo da mene zoves i pitas gdje sam, s kim i sta radim, ali ja imam puno pravo da to trazim od tebe".
I kada god sam joj ja rekla da jedino ona pati u toj vezi, jer je ona uzasno ljubomorna, bolesno ljubomorna rekla bih, i da njega zaboli za nju, uvijek sam ispadala ljubomorna i bezobrzna jer aman zaman on nju voli i postuje i sve to.
I uvijek kazem sebi debilu sto se mjesas, kad uvijek najgora ispadnes. :roll:
slavkoimamodilera

#102 Re: Razlog...

Post by slavkoimamodilera »

Ma.Le.Na wrote:i dalje u kontaktu
jako cesto se isplacem jer mi fali moj najbolji prijatelj :(
Kada prodje odredjeno vrijeme i kada vas popuste te najsnaznije, impulsivne emocije, mislim da imate priliku postati jedno drugome zaista vrijedni prijatelji ;-) ako ima za to sanse, ne ispustaj tu sansu iz ruku :thumbup: ja sam sa dvije bivse djevojke uspio prezivjeti tu "tranziciju" i znam da u njima sada imam dvije prekrasne prijateljice s kojima se sporazumijem bez puno price, bez objasnjavanja. Sa kojima imam savrsenu komunikaciju, "jarana" za kafanu, a i rame za plakanje.
Zbog jedne od njih sada sam u vezi sa predivnom djevojkom, sa kojom imam "vezu zivota". Zar to nije super?
Loulou wrote:I zato je više nego BINGO u jednoj osobi imati sve. U ljubavniku (ne, ne mislim na preljub nego na osobu s kojom si u seksualnoj vezi) imati prijatelja, i obrnuto.
Razumijemo se, upravo je to ono sto od pocetka hocu reci. ;-) :thumbup:
Ljuska_u_BaklaFi

#103 Re: Razlog...

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

moa wrote:Ja nikad nisam ostavljao i uvijek su mene ostavljale, jer sam toliko smotan da ne znam naci poslije novu curu.
Mogu li aplicirati :D :lol: :lol:
ladyblue18

#104 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

slavkoimamodilera wrote:
Kada prodje odredjeno vrijeme i kada vas popuste te najsnaznije, impulsivne emocije, mislim da imate priliku postati jedno drugome zaista vrijedni prijatelji ;-)
Eh kad bi ovo bilo tako lako kao sto je napisano...
Da, i meni fali moj prijatelj nekada, ali sta je tu je, tako je moralo biti valjda.
Postoje takve gadne sudbine gdje vise nikada ne cujes, ne vidis ne znas nista o nekome ko ti je nekada prije svega bio prijatelj.
Ona zelja kada bi tako zelio progovoriti s tim nekim onako prijateljski, ispricati se kao nekada, ali znas da je to nemoguce...pfff. :roll:
peraja

#105 Re: Razlog...

Post by peraja »

Da, i meni fali moj prijatelj nekada, ali sta je tu je, tako je moralo biti valjda.
Postoje takve gadne sudbine gdje vise nikada ne cujes, ne vidis ne znas nista o nekome ko ti je nekada prije svega bio prijatelj.
Ona zelja kada bi tako zelio progovoriti s tim nekim onako prijateljski, ispricati se kao nekada, ali znas da je to nemoguce...pfff. :roll:
I pozelis da vratis vrijeme, i neke stvari bolje napravis, uzivas u sretnim trenutcima....ali... :(
Ljuska_u_BaklaFi

#106 Re: Razlog...

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Sto nije moglo biti nije....cemu zaljenje, tezite i trazite ono sto treba da bude. Ljudi i nisu toliko nesretni koliko misle da jesu, odnosno zele da budu. I ako mislite kako vam ovo pise jedna neizivljena, zelena budala koja ne zna donijeti od nosa do usta....... jok debelo ste pogrijesili. Samo treba kad se pocnu g.... jesti, uzeti veeeeeeeliku kasiku :x
Pemba

#107 Re: Razlog...

Post by Pemba »

E ovako...

Bilo ih je :-D

jednog sam ostavila nakon 3-4 mjeseca jer glavno mu je bilo: "necu ja to da radim to nije radio ni moj babo". Eh hade ti ljubavi guzi svog babu :)
drogog: On i njegova mama, te mu mama bolesna, te ide u kupovinu, te rekla mama ovo, rekla mama ono, ma nista od toga od toga nakon 2 mjeseca, vodaj se s mamom!
treci: Pio
Cetvrti: Imo para ko blata, al ko o cemu on o svojim parama i prije sex-a i poslje sexa. Ufff kad se samo sjetim... :evil:
Peti: Kad sam mu prvi i zadnji put otisla u stan konj bi nogu slomio ehhh jaraneeee...pa na sta bi to tek licilo da podemo zajedno zivjeti????
Sesti: nije znao guziti :shock: imal sta gore????
pa ih je bilo te smrde, te lazu, te im ruzne cipele....a ja ih mjenala
bilo ih je na pasja preskakala.. .fala Bogu

sad sam sretno udata i imam bebu...sve na mjestu :-D :-D :-D
zelenashica

#108 Re: Razlog...

Post by zelenashica »

peraja wrote:
I pozelis da vratis vrijeme, i neke stvari bolje napravis, uzivas u sretnim trenutcima....ali... :(
A kad vidiš da ne možeš da vratiš vrijeme,da neke stvari učiniš boljima.....uživaš u lijepim sjećanjima....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#109 Re: Razlog...

Post by dr.gog »

peraja prekini sa ometanjem moderatora na pp u vezi brisanja postova inače ćeš dobiti ban.

Komentiranje moderacije nije dopušteno.
kmirsad

#110 Re: Razlog...

Post by kmirsad »

dr.gog wrote:peraja prekini sa ometanjem moderatora na pp u vezi brisanja postova inače ćeš dobiti ban.

Komentiranje moderacije nije dopušteno.
Je li ovo i moj post obrisan...u paketu s Giletovim ?
Molim moderaciju za objašnjenje zašto je moj post obrisan.
Za Giletov mi je jasno.
Last edited by kmirsad on 30/10/2009 22:00, edited 1 time in total.
ladyblue18

#111 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote:
peraja wrote:
A kad vidiš da ne možeš da vratiš vrijeme,da neke stvari učiniš boljima.....uživaš u lijepim sjećanjima....
Jea... :roll:
A u sustini kada bi se vrijeme i moglo vratiti, ja nista ne bih mogla drugacije i bolje uraditi. Ja sam sebe dala maximalno.
To je valjda bila i jedina greska koju sam ucinila, jer jos uvijek se sjecam onoga "ti si se previse trudila, mene nisi pustila". :roll:

Ali ako nista ostanu uspomene, koje su u vecini slucajeva uspomene samo jedne strane, ona druga ti i ime zaboravi. :| Helem...
kmirsad

#112 Re: Razlog...

Post by kmirsad »

Pemba wrote:E ovako...

jednog sam ostavila nakon 3-4 mjeseca jer glavno mu je bilo: "necu ja to da radim to nije radio ni moj babo". Eh hade ti ljubavi guzi svog babu :)
drogog: On i njegova mama, te mu mama bolesna, te ide u kupovinu, te rekla mama ovo, rekla mama ono, ma nista od toga od toga nakon 2 mjeseca, vodaj se s mamom!
Cetvrti: Imo para ko blata, al ko o cemu on o svojim parama i prije sex-a i poslje sexa. Ufff kad se samo sjetim... :evil:
Peti: Kad sam mu prvi i zadnji put otisla u stan konj bi nogu slomio ehhh jaraneeee...pa na sta bi to tek licilo da podemo zajedno zivjeti????
...Sesti: nije znao guziti :shock: imal sta gore????
Kolko skontah tvoj post, ali tek u drugom čitanju...ma i nisi se ti u guženju baš puno proslavila... čovjek bi reko...što je ova iskusna...:-D
...prvog si ostavila jer, ko i svoj babo, nije htio da radi guženje, valjda prije braka, pa si ga nakon par mjeseci,za guženje, uputila na babu svog...
...drugog si u istom pogledu uputila na momkovu mamicu,
...treci ko i svaki pjano, nije ni mogo guzit,
...petom si istrčala iz stana ćim si vidjela koliki je paksin i na šta mu liči stan,
...šesti je imao respektabilne šanse da dobije koke, al' jadnik nije znao kako se guzi,
...onog narednog si vjerovatno nanjušila koliko smrdi i prije nego je košulju skinuo,
...sljedećeg si valjda škartirala već u momentu kad je razvezivao pertle na odvratnim cipelama...
...možda jedino onaj s lovom ... da ti se koki dobro prikućio... a što i ne mora biti...jer pod seks se podvodi i peting i pušenje i lizanje i analni seks i kad ti složi prstanac, a ti njemu izdrkaš...dakle, svaka aktivnost koja dovodi kroz uzbuđenost spolnog organa do svršavanja...
Dakle da zaključim, sve mi se čini da baš i nisi, do braka, imala neki kvalitetan seksualni život... kako bi se to, na prvi pogled na tvoj post, brzopletom čitaocu k'o što je Gile, moglo učiniti...
...na pasija kola je bilo uglavnom...šansi...fala Bogu... :-D
...šefice moja... brak je za tebe i tvoje sksualne maštarije... bio spas... :-D :lol: :lol: :lol:
Troll_Happens

#113 Re: Razlog...

Post by Troll_Happens »

kmirsad wrote:

...Sesti: nije znao guziti :shock: imal sta gore????
Kolko skontah tvoj post, ali tek u drugom čitanju...ma i nisi se ti u guženju baš puno proslavila... čovjek bi reko...što je ova iskusna...:-D
...prvog si ostavila jer, ko i svoj babo, nije htio da radi guženje, valjda prije braka, pa si ga nakon par mjeseci,za guženje, uputila na babu svog...
...drugog si u istom pogledu uputila na momkovu mamicu,
...treci ko i svaki pjano, nije ni mogo guzit,
...petom si istrčala iz stana ćim si vidjela koliki je paksin i na šta mu liči stan,
...šesti je imao respektabilne šanse da dobije koke, al' jadnik nije znao kako se guzi,
...onog narednog si vjerovatno nanjušila koliko smrdi i prije nego je košulju skinuo,
...sljedećeg si valjda škartirala već u momentu kad je razvezivao pertle na odvratnim cipelama...
...možda jedino onaj s lovom ... da ti se koki dobro prikućio... a što i ne mora biti...jer pod seks se podvodi i peting i pušenje i lizanje i analni seks i kad ti složi prstanac, a ti njemu izdrkaš...dakle, svaka aktivnost koja dovodi kroz uzbuđenost spolnog organa do svršavanja...
Dakle da zaključim, sve mi se čini da baš i nisi, do braka, imala neki kvalitetan seksualni život... kako bi se to, na prvi pogled na tvoj post, brzopletom čitaocu k'o što je Gile, moglo učiniti...
...na pasija kola je bilo uglavnom...šansi...fala Bogu... :-D
...šefice moja... brak je za tebe i tvoje sksualne maštarije... bio spas... :-D :lol: :lol: :lol:

ona pushi a on broji pare, da ne kazem svako svoj dio posla obavlja :lol:
slavkoimamodilera

#114 Re: Razlog...

Post by slavkoimamodilera »

ladyblue18 wrote:
slavkoimamodilera wrote:
Kada prodje odredjeno vrijeme i kada vas popuste te najsnaznije, impulsivne emocije, mislim da imate priliku postati jedno drugome zaista vrijedni prijatelji ;-)
Nisam nigdje napisao da je lako. :wink: Samo sam na osnovu procitanog napisao da "mislim da imaju priliku". Sto ne znaci da zaista imaju, niti da uopce zele nesto takvo.
Ja sam samo napisao svoje iskustvo.

Da ne citiram i ostale komentare na ovaj "mali" offtopic, ta neka negativnost, te "kad bi se vrijeme moglo vratiti", te "uradio bih drugacije/ne bih uradio drugacije", te uspomene, lijepe, ruzne... uvijek imam osjecaj da se ljudi olako prepustaju tom nekom psiho-mazohizmu kako ja to zovem, u svemu vide tugu i crnilo. Ja sam i ranije pisao o svom vidjenju na te stvari - bez obzira koliko na prvu mozda boli, ali kasnije, kad covjek sam sa sobom "razbistri" ko je i sta je, s kim je bio, da li je vrijedilo ili ne - uvijek sam se trudio da od svega sagradim jedno predivno zivotno iskustvo, od svega da trazim pozitivu. Odavno sam shvatio da je zivot prekratak da bih se crnjacio, zalio za necim. Od svega zelim izvuci maksimum.
Ako smo i ja i moja bivsa djevojka na to spremni, imamo zelje, smatramo da bismo puno vise izgubili potpunim gubljenjem jedno drugog, onda prodjes tu tranziciju, ne vracas se, ne mislis o SBB KBB (koji je najgori i najvise ubija u pojam), ono sto je bilo ostavis iza sebe kao jednu (prevashodno lijepu) uspomenu i iskoristis sve one pozitivne stvari koje mozes i ulozis u jedan potpuno novi odnos, koji moze biti visestruko kvalitetniji nego sto je bio onaj ljubavni.
S jednom od mojih bivsih upravo imam tako lijepo prijateljstvo. Znamo i jedno i drugo i to smo nebrojeno puta ponovili oboje, nismo valjali nikako u vezi, ali odlicno funkcioniramo kao prijatelji i puno smo bolje osobe jedno prema drugome i prema samima sebi u ovakvom odnosu. A bilo je i svadja i nerazumijevanja i pokusaja spasavanja i seksanja nakon prekida i svakakvih patnji i zavaravanja samih sebe. Sve dok nismo shvatili sta zapravo trebamo biti.
Opet kazem, nije lako. Ali se moze. Ako se zeli. Na primjer, moja posljednja djevojka s kojom sam bio (a bili smo jako dugo u vezi i jos duze se znamo) to ne zeli. Ja bih volio. Ali ona ne. Bar za sada, cini se. I to je njena odluka i ja to postujem, volim je sresti, vidjeti da je (bar naizgled) zadovoljna sa svojim novim deckom. Sebicno cu reci da mislim da niko na cijelom svijetu nije bio sretniji od mene vidjeti je sa nekim novim, nasmjesenu i zadovoljnu.
Da li ce vrijeme uciniti svoje, pa ce i ona pozeliti isto sto i ja, ne znam. Ja bih volio. Ali necu plakati ni rezati vene ako se ne desi. Ne mozes imati sve u zivotu.

Eto otegao ja totalno mimo teme. Ako je ikome vrijedilo procitati, ja zadovoljan. A sto se tice ovih silnih wannabe jebaca i jebacica sto su ih imali "na pasja preskakala" i sto su im "palili cvoke" kako su stigli, nemam zaista komentara. Koliko plitak moras biti da uopce zamislis to sve i istrabunjas na nekom anonimnom forumu, a kamoli da to zaista uradis. Kao lavor? Pa da, tu negdje...
ladyblue18

#115 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

slavkoimamodilera wrote:
Nisam nigdje napisao da je lako. :wink: Samo sam na osnovu procitanog napisao da "mislim da imaju priliku". Sto ne znaci da zaista imaju, niti da uopce zele nesto takvo.
Ja sam samo napisao svoje iskustvo.

Da ne citiram i ostale komentare na ovaj "mali" offtopic, ta neka negativnost, te "kad bi se vrijeme moglo vratiti", te "uradio bih drugacije/ne bih uradio drugacije", te uspomene, lijepe, ruzne... uvijek imam osjecaj da se ljudi olako prepustaju tom nekom psiho-mazohizmu kako ja to zovem, u svemu vide tugu i crnilo. Ja sam i ranije pisao o svom vidjenju na te stvari - bez obzira koliko na prvu mozda boli, ali kasnije, kad covjek sam sa sobom "razbistri" ko je i sta je, s kim je bio, da li je vrijedilo ili ne - uvijek sam se trudio da od svega sagradim jedno predivno zivotno iskustvo, od svega da trazim pozitivu. Odavno sam shvatio da je zivot prekratak da bih se crnjacio, zalio za necim. Od svega zelim izvuci maksimum.
Ako smo i ja i moja bivsa djevojka na to spremni, imamo zelje, smatramo da bismo puno vise izgubili potpunim gubljenjem jedno drugog, onda prodjes tu tranziciju, ne vracas se, ne mislis o SBB KBB (koji je najgori i najvise ubija u pojam), ono sto je bilo ostavis iza sebe kao jednu (prevashodno lijepu) uspomenu i iskoristis sve one pozitivne stvari koje mozes i ulozis u jedan potpuno novi odnos, koji moze biti visestruko kvalitetniji nego sto je bio onaj ljubavni.
S jednom od mojih bivsih upravo imam tako lijepo prijateljstvo. Znamo i jedno i drugo i to smo nebrojeno puta ponovili oboje, nismo valjali nikako u vezi, ali odlicno funkcioniramo kao prijatelji i puno smo bolje osobe jedno prema drugome i prema samima sebi u ovakvom odnosu. A bilo je i svadja i nerazumijevanja i pokusaja spasavanja i seksanja nakon prekida i svakakvih patnji i zavaravanja samih sebe. Sve dok nismo shvatili sta zapravo trebamo biti.
Opet kazem, nije lako. Ali se moze. Ako se zeli. Na primjer, moja posljednja djevojka s kojom sam bio (a bili smo jako dugo u vezi i jos duze se znamo) to ne zeli. Ja bih volio. Ali ona ne. Bar za sada, cini se. I to je njena odluka i ja to postujem, volim je sresti, vidjeti da je (bar naizgled) zadovoljna sa svojim novim deckom. Sebicno cu reci da mislim da niko na cijelom svijetu nije bio sretniji od mene vidjeti je sa nekim novim, nasmjesenu i zadovoljnu.
Da li ce vrijeme uciniti svoje, pa ce i ona pozeliti isto sto i ja, ne znam. Ja bih volio. Ali necu plakati ni rezati vene ako se ne desi. Ne mozes imati sve u zivotu.

Eto otegao ja totalno mimo teme. Ako je ikome vrijedilo procitati, ja zadovoljan. A sto se tice ovih silnih wannabe jebaca i jebacica sto su ih imali "na pasja preskakala" i sto su im "palili cvoke" kako su stigli, nemam zaista komentara. Koliko plitak moras biti da uopce zamislis to sve i istrabunjas na nekom anonimnom forumu, a kamoli da to zaista uradis. Kao lavor? Pa da, tu negdje...
Jako lijepo napisano. :)
Mislim da svi pokusamo iz neke veze nauciti nesto i izvuci one lijepe uspomene i stvari, jer bez obzira na sve kako god to zavrsi, ja bih uvijek rekla da je vrijedilo jer smo bogatiji za neka nova saznanja, iskustva, uspomene. Iako se mozda nekada ne cini tako...
I divno je kada mozes ostati prijatelj sa nekim nakon veze, ali nekada je to prosto nemoguce, narocito ako je raskid bio u najmanju ruku uzasan i bolan.
Bez obzira sta neki od nas zeljeli, neke stvari se ne mogu promjeniti i mozda je i bolje tako, jer ko zna sta bi donio novi kontakt itd...

Zadnji pasos... :-) :roll: dobro rece @kmirsad
zelenashica

#116 Re: Razlog...

Post by zelenashica »

komi wrote:
pa čovječe treba mi 20 mikrosekundi da zaključim ko je za mene ko nije...ko smrdi ko ne smrdi ko ima para ko nema para ko o čemu priča...ne moraš doći do kreveta i pušenja dok on broji pare da bi znala da su mu samo pare bitne :roll: :roll: :roll: :roll:
:thumbup:
jedna tamo

#117 Re: Razlog...

Post by jedna tamo »

Sesti: nije znao guziti :shock: imal sta gore????

podrška kome god da je ovo napisao....
nekažem da podržavam mjenjanje partnera ALI treba ih milion promijeniti dok nenađeš što ti odgovara...danas se više poštuju dvolični ljudi tipa ima jednog ali ga zato vara kao meni je super sa njim i volim ga ali se kresne tu i tamo sa nekim....e sad...nikog neosuđujem....
a s druge strane najžalosnije kao žalosne vrbe su one što nevinost izgube sa mužem, pa nije mi jedna rekla znaš ja bih voljela biti sa drugim jer godine prođu strast prođe a ona jadna samo sa njim spavala a on naravno ih imao koliko hoćeš...
mogu vam reći da se vidi ko ovdje ima iskustva a ko ne...dosta je mlađih na ovoj temi vidi se da nisu još toga dosta prošli...
a ovaj citirani post je tačno post većina nas cura...
razlozi zbog kojih sam ja ostvaljala: alkohol! droga! nerad=lijenčina! nacionalista! i tak :mrgreen:
ladyblue18

#118 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

Sav offtopic koji se odnosio uglavnom na pricu o @pembi je pobrisan.
Aurora Borealis

#119 Re: Razlog...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:46, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#120 Re: Razlog...

Post by Gospoda Ministarka »

besana wrote:Ja raskinula vezu od 6 godina jer se gospodin izderao na mene :roll: e shto to ne podnosim, cudo jedno. Iz cista mira, preko telefona derao se na mene.

I nije mi zao. :D
A sta je bio razlog da povisi glas?
Gospoda Ministarka

#121 Re: Razlog...

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:41, edited 1 time in total.
statix

#122 Re: Razlog...

Post by statix »

besana wrote:samo shto sam ja takva i na poslu, i u porodici, meni je to ... bljak .... zamisli te silie ... a mozda je to zato shto me niko nikad nije udario, onda bi mi vikanje doslo ko normalno, :-) :D
Jesi li sigurna da je samo deranje ili ono sto ti je rekao prilikom istog? Ako je samo deranje dovoljno da raskines, to bas i nije za pohvalu po mom misljenju.
Last edited by statix on 26/01/2010 17:31, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#123 Re: Razlog...

Post by Truba »

:mrgreen: ja sam izgleda na sve navikao :mrgreen: osim na toljagu :mrgreen: ovo generalno za život govorim ne za veze :mrgreen:

međutim... iako za razlog ne trebam pitati... sigurno je mozda malo i on bio zivcan :mrgreen: povisio ton :? ne opravdavam ništa ali jesi li ga smarala dok je s curom bio :lol: :sax:
Gospoda Ministarka

#124 Re: Razlog...

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:40, edited 1 time in total.
statix

#125 Re: Razlog...

Post by statix »

Gospoda Ministarka wrote:
komi wrote:ne opravdavam ništa ali jesi li ga smarala dok je s curom bio :lol: :sax:
I meni jedino to pada na pamet.
Mislim, nazovem i ja ponekad u nezgodan trenutak sastanak, kafica sa prijateljem ali uvijek se javi fino a ja sama znam prepoznati da li je situacija da mu ja tepam na telefon ili da mu kazem "haj, cucemo se kad zavrsis".
Jao spekulacija... :-) sta vam je ljudi? Tada je najmanja vjerovatnoca da bi se derao, prije bi se vadio i glumio.
Post Reply