Razlika u godinama...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Da li biste se mogli zaljubiti u nekoga ko je mladji ili stariji od vas jednu ili vise decenija?

DA
130
63%
NE
35
17%
NE ZNAM
41
20%

Total votes: 206

asurbanipal

#176 Re:

Post by asurbanipal »

ines.c wrote:meni je stvarno sexy kombinacija mladja zenska i zreliji muskarac,recimo djevojka od 18-25 god i muskarac 30-40. god :thumbup:

:thumbup:
Dioda

#177 Re: Razlika u godinama...

Post by Dioda »

Meni vala zlo dolazi kad vidim lika koji voda curicu koja mu komotno moze biti kcerka :-) Mislim, nek radi ko sta hoce, i kako voli, ali mi prvo na pamet pada-kakvih oni zajednockih interesa mogu imati i sta sem seksa njih moze vezati :roll: Ono bas mi nekako morbidno djeluje :-D

Ja sam vazda voljela mladje :lol: Sve sto je starije od mene vise od dvije godine mi je previse :mrgreen:

Neki dan mi pade na pamet-znam jednu djevojku koja je pravo lijepa i ono bas cura za deset. I jos joj narav za deset. Voda se s nekim likom godinama, a on je stariji od nje ihihiii :D Bas mi nekako cudno sve to izgleda, ali eto, mora da je velika ljubav :mrgreen:
Suti i trpi

#178 Re: Razlika u godinama...

Post by Suti i trpi »

Znaci, tridesete su zlatne godine za svakog muskarca :D ? Mozemo imati i one od 20 i one od 40 :D !?

Podrzavam sve ako su osebe razumne... Ali... Cinjenica je da je glupost koju u sebi nosi vecina klinki NEPROCJENJIVA. Vecina ih se duboko kaje radi mladalacke gluposti i naivnosti.

Cuvajte se starih kajli, mnogi nisu onakvi kakvim se predstavljaju :D . Pametan uci na tudjim, budala na vlastitim greskama.
ljubav_aha

#179 Re: Razlika u godinama...

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:Znaci, tridesete su zlatne godine za svakog muskarca :D ? Mozemo imati i one od 20 i one od 40 :D !?[/b]

sinoc vani,upravo ugledah takav par,on 30 a ona 40,oboje lijepi,ma prste u prvoj fazi upoznavanja,konverzacije,vrlo simpaticno,takva kombinacija mi je bliskija,logicno,a da je suprotna kombinacija,reagovala bih sa rezervom,nije u pitanju stereotip,vec sumnja :-D
arageta

#180 Re: Razlika u godinama...

Post by arageta »

Dobro je kada je muškarac stariji od žene nekih 5,6 godina, može i do decenije jedne, nekako bolje se razumiju :D
A i kombinacija muškarac (mlađi) a žena starija = Ona zna a on može :P

Dobro to ide :D
ljubav_aha

#181 Re: Razlika u godinama...

Post by ljubav_aha »

arageta wrote:Dobro je kada je muškarac stariji od žene nekih 5,6 godina, može i do decenije jedne, nekako bolje se razumiju :D
A i kombinacija muškarac (mlađi) a žena starija = Ona zna a on može :P
Dobro to ide :D

aha :thumbup:

zato sam u svom prehtodnom postu i rekla da mi je nekako simpa kombiancija ,nekako bliskija,razumljivija :-D
Gospoda Ministarka

#182 Re: Razlika u godinama...

Post by Gospoda Ministarka »

Razlika u godinama je u redu sve dok su to osobe zrele i emotivno i starosno i nelazu jedna drugu i nelazu same sebe...
Last edited by Gospoda Ministarka on 08/09/2010 10:06, edited 1 time in total.
HAVANA

#183 Re: Razlika u godinama...

Post by HAVANA »

Ja volim starije.Naime,supruga mi je 2 godine starija.
semmy

#184 Re: Razlika u godinama...

Post by semmy »

HAVANA wrote:Ja volim starije.Naime,supruga mi je 2 godine starija.

a ja mladje, suprug mladji 3 i po godine :D
HAVANA

#185 Re: Razlika u godinama...

Post by HAVANA »

semmy wrote:

Ohhoho, puter se potkačio :D
Mene starka prevari :lol:
Suti i trpi

#186 Re: Razlika u godinama...

Post by Suti i trpi »

semmy wrote:

I? Jeste li kompatibilni? Nase vrle dame koriste da muskarci nisu dorasli njihovoj inteligenciji i zrelosti, te su im potrebni muskarci koji su 10 godina stariji :( !??
MajcinaDusica

#187 Re: Razlika u godinama...

Post by MajcinaDusica »

Suti i trpi wrote:I? Jeste li kompatibilni? Nase vrle dame koriste da muskarci nisu dorasli njihovoj inteligenciji i zrelosti, te su im potrebni muskarci koji su 10 godina stariji :( !??
Da sama sebe parafraziram sa jedne druge teme, ko je zreo zreo je i sa 25, ko nije, neće biti ni sa 50.

Ako je "vašim vrlim damama" 13, pa im nisu dorasli oni što igraju klikera i otkidaju krilca muhama, nego im se sviđaju oni od 23, to je onda drugi par cipela.
semmy

#188 Re: Razlika u godinama...

Post by semmy »

HAVANA wrote:
semmy wrote:

Ohhoho, puter se potkačio :D
Mene starka prevari :lol:
ko da svog slusam... :lol: :lol: :lol:
Suti i trpi

#189 Re: Razlika u godinama...

Post by Suti i trpi »

MajcinaDusica wrote:
Suti i trpi wrote:I? Jeste li kompatibilni? Nase vrle dame koriste da muskarci nisu dorasli njihovoj inteligenciji i zrelosti, te su im potrebni muskarci koji su 10 godina stariji :( !??
Da sama sebe parafraziram sa jedne druge teme, ko je zreo zreo je i sa 25, ko nije, neće biti ni sa 50.

Ako je "vašim vrlim damama" 13, pa im nisu dorasli oni što igraju klikera i otkidaju krilca muhama, nego im se sviđaju oni od 23, to je onda drugi par cipela.
Mislio sam iskljucivo na dame sa ovog foruma koje tvrde da je pozeljno da muskarac bude stariji. Imas bujnu mastu :D .

Otkud mi rijec 'koriste' u proslom komentaru :? :o .
MajcinaDusica

#190 Re: Razlika u godinama...

Post by MajcinaDusica »

Suti i trpi wrote:Mislio sam iskljucivo na dame sa ovog foruma koje tvrde da je pozeljno da muskarac bude stariji. Imas bujnu mastu :D .
Ne znam na koje dame misliš, ali ih molim da se ne uvrijede zbog ovoga što ću sad napisati.

Kad neko kaže "nisu mi dorasli ljudi mojih godina", ja mogu zaključiti:
1. da je jako mlad/a, a smatra se jako pametnim (između djevojčica i dječaka je ta razlika u adolescentskoj dobi jako naglašena), ili
2. da ima neki kompleks (kao onaj Verter s druge teme), recimo više vrijednosti ili edipov.

Činjenica je da ima više "nezrelih" muškaraca nego žena (vole da se igraju, nisu spremni preuzeti neke odgovornosti odraslog života, itd.), u svakom uzrastu, i to je kulturološki momenat. Ali oni (i muški i ženski) koji su po godinama odrasli, a nezreli, neće sazreti ni za 10 ni za 20 godina.

Tako da veza s nekim X godina starijim nije uspješna (ili neuspješna) zato što je neko stariji (i zreliji nego oni koji su mlađi), nego zato što su se ti ljudi jednostavno "našli".
Suti i trpi

#191 Re: Razlika u godinama...

Post by Suti i trpi »

MajcinaDusica wrote:
Suti i trpi wrote:Mislio sam iskljucivo na dame sa ovog foruma koje tvrde da je pozeljno da muskarac bude stariji. Imas bujnu mastu :D .
Ne znam na koje dame misliš, ali ih molim da se ne uvrijede zbog ovoga što ću sad napisati.

Kad neko kaže "nisu mi dorasli ljudi mojih godina", ja mogu zaključiti:
1. da je jako mlad/a, a smatra se jako pametnim (između djevojčica i dječaka je ta razlika u adolescentskoj dobi jako naglašena), ili
2. da ima neki kompleks (kao onaj Verter s druge teme), recimo više vrijednosti ili edipov.

Činjenica je da ima više "nezrelih" muškaraca nego žena (vole da se igraju, nisu spremni preuzeti neke odgovornosti odraslog života, itd.), u svakom uzrastu, i to je kulturološki momenat. Ali oni (i muški i ženski) koji su po godinama odrasli, a nezreli, neće sazreti ni za 10 ni za 20 godina.

Tako da veza s nekim X godina starijim nije uspješna (ili neuspješna) zato što je neko stariji (i zreliji nego oni koji su mlađi), nego zato što su se ti ljudi jednostavno "našli".
Sad mi je drago sto sam te naveo da ovo napises. Svaka cast :thumbup: .
rika

#192 Re: Razlika u godinama...

Post by rika »

Stara narodna glasi "ljubav nema ociju" ili tako slicno,medjutim ako se malo okrenemo oko sebe vecina osobina kod parova kao sto su razlika u godinama,obrazovanje i sl. se uklapa u neki sablon...

Citam neke postove i ne mogu da se nacudim jednoj stvari,a to je kako da se mladji muskarac zaljubi u znatno stariju zhenu...ono recimo njemu 25-30 njoj 40+ itd. itd. I na stranu veza iz strasti nego ono "fakat se zaljubili" ...
Imao sam (naglasak imao) prijatelja koji je za vrijeme v"elike ljetne sarajevkse stocne pijace",upoznao djevojku iz dijaspore,njemu bilö tada 28...
I meni jednom za kafom govori,kako je slatka,kako se zaljubio ovo ono,a ja mu mrtav hladan govorim da je dovede malo medju raju na "rentgen"...
Mozhete zamisliti moje iznenadjenje kada je tu subotu doveo djevojku od svojih 35,vecu od njega za glavu i tezhu jedno 15tak kg... :-) :-) :-)
Ja kad sam je ugledao,totalno mi se vilica objesila i moram reci da sam se trudio da tu vecer ostanem koliko-toliko cool i sa njima dvoje "uzhivam" u small-talku....
Poslije kada sam sa njim ostao nasamo pokusao sam mu otvoriti oci...
"odvesce te gore da je zabavljas,a objesice ti dijete poslije godinu dana braka,sarajevo ces vidjati 1x godisnje itd .itd..."
Naravno tako je bilo,ne znam je li "ubacio zheton" odmah sa pocetka ali je brzo postao tata... :-) :-)
Ubrzo poslije toga ga je zhena pocela odvajati od raje i familije,tako da nikome ne smije ni da se javi kada dodje u sarajevo...

Anyways...
Meni ni dan danas nije jasno sta je u njoj vidio, pa to nije bila djevojka sa svojih 35 nego tetka .. :run:
zabavljao sam se davno nekad sa djevojkom koja je bila starija od mene 3 godine (kad ti je 25 a njoj 28 razlika se i ne primjeti) ali su problemi poceli kada je njoj 30ta zakucala na vrata a u zraku se pojavilo pitanje
"do kad ti mene mislis ovako vodat' ? "

Sve ove primjere navodim jer mi nisu jasni momci koji se "zaljubljuju" u 10-15 godina starije od sebe... :-) :-)
Pa i meni se svidja Sigourney Weaver ali sta bih sa njom ?????
sofist

#193 Re: Razlika u godinama...

Post by sofist »

nellington wrote:
sofist wrote:Danas su mladji mnogo slobodniji nego ranije. Primjera radi, trcim na Vilsonovom neki dan kad dvije klinke sjede na klupi, tako nekih 18-19 godina. Gledaju me u oci sa nekim drskim osmijehom i jedna u po frke "zacucla" usnama :D u duhu najiskusnijih šanera zlatnog doba Sarajeva. :-) :D Samo sto nije rekla "dodji 'vamo da ti pokazem nesto". :D Tacno trazi djavola. Mada se treba drzati one "ko sa djecom spava..."
Nije da se hvališ :)
Moram malo. :P Ma ne mislim uopste da su one samo meni "coktale", vjerovatno to rade svima, ali mene fascinira ta sloboda. Ja, kao muskarac, to nikad nisam niti bih radio djevojkama a kamoli zenama. Postoji nesto sto se zove vaspitanje, odgoj, stid na kraju krajeva... :-?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#194 Re: Razlika u godinama...

Post by ladyblue18 »

sofist wrote:
Moram malo. :P Ma ne mislim uopste da su one samo meni "coktale", vjerovatno to rade svima, ali mene fascinira ta sloboda. Ja, kao muskarac, to nikad nisam niti bih radio djevojkama a kamoli zenama. Postoji nesto sto se zove vaspitanje, odgoj, stid na kraju krajeva... :-?
Vaspitanje, odgoj, stid...itd...trazis u pogresnom stoljecu. :D
djana h

#195 Re: Razlika u godinama...

Post by djana h »

Ne mogu suditi nikome ako se ili nije zaljubio u stariju/eg,svako po svom ukusu ili nahodjenju.Sama sam imala samo jednog decka koji je bio mladji od mene godinu dana i moram reci da sam pobjegla od njega u roku 48 sati :cry:
Zene po prirodi brze sazrijevaju i normalno da im odgovaraju muskarci stariji par ili vise godina.Dok zene koje su u vezi sa muskarcem mladjim desetljece ili vise, ne razumijem,ali i ne osudjujem ih.Mada mislim da takve veze nemaju buducnosti.Cak i od kad se Demi M. udala za onog deckica, samo cekam kad ce neke novine objaviti da je vara ili da su pred rastavom :D jednostavno to je ljubav i brak ili iz interesa ili neke druge neprirodne potrebe.
Vise razumijem kad su mladja zena i stariji muskarac u vezi,nekako mi se vise podudara,ali opet velim svako po svom ukusu ;-)
djana h

#196 Re: Razlika u godinama...

Post by djana h »

ladyblue18 wrote:
sofist wrote:
Vaspitanje, odgoj, stid...itd...trazis u pogresnom stoljecu. :D
Zbilja :cry: ,jako tuzno,ali i tacno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#197 Re: Razlika u godinama...

Post by pici »

Vala dvije po dvajst nebi se bunio :oops:
kmirsad

#198 Re: Razlika u godinama...

Post by kmirsad »

Šta je pošteno u pohlepi... još vakih... i ništa neće ostati za ostale... :lol:
sara19

#199 Re: Razlika u godinama...

Post by sara19 »

NE. Moj muz je od mene stariji 10 godina i.... ne znam. Imamo razlicite poglede na svijet. On bi mirnu luku i kauc, zenu za šporetom, život bez stresa, nemoj mu ništa reći, osmijeha sve manje.... još jednom NE
ssmmiilleeyy

#200 Re: Razlika u godinama...

Post by ssmmiilleeyy »

djana77 wrote:Ne mogu suditi nikome ako se ili nije zaljubio u stariju/eg,svako po svom ukusu ili nahodjenju.Sama sam imala samo jednog decka koji je bio mladji od mene godinu dana i moram reci da sam pobjegla od njega u roku 48 sati :cry:
Zene po prirodi brze sazrijevaju i normalno da im odgovaraju muskarci stariji par ili vise godina.Dok zene koje su u vezi sa muskarcem mladjim desetljece ili vise, ne razumijem,ali i ne osudjujem ih.Mada mislim da takve veze nemaju buducnosti.Cak i od kad se Demi M. udala za onog deckica, samo cekam kad ce neke novine objaviti da je vara ili da su pred rastavom :D jednostavno to je ljubav i brak ili iz interesa ili neke druge neprirodne potrebe.
Vise razumijem kad su mladja zena i stariji muskarac u vezi,nekako mi se vise podudara,ali opet velim svako po svom ukusu ;-)

U kom si magazinu ovo Pročitala
Post Reply