Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
freak_with_a_laptop wrote:
I ja sam se na pocetku ove teme zajebavala na racun razlike u godinama - medjutim ... kad zrelo razmislim ... nema tu prepreke. Bolje je provesti i 5 godina u rahatluku i ljubavi sa osobom koja ti na srce legne, nego se 25 godina natezat sa nekim dikanom.
Toga danas ima mnogo a pogotovo na zapadu. Cure su svjesne da neko ko je dosta stariji , da će joj se posvetiti i biti pažljiv prema njoj a pogotovo taj stariji zna kako i uživati u ljubavi.
Mlada cura okusi ljubav sa svojom generacijom i sve se svodi na brzo penjanje i tuc - tuc ,... a kod starijeg cure dobivaju mnogo više pažnje , romantike , nježnosti , razumijevanja ,.. jednom riječju hanume su .
Moram se umijesati na trenutak,nije u pitanju samo stariji tip-mladja zenska,ima nesto sto sam ja ''okusila'' a to je naravno zrela zena-mladji tip...mladji 15tak godina...mislim da necu pretjerati ako kazem da su iskre frcale na sve strane,bilo je fantazija i vjerovatno bi se i nastavilo da momcic nije zacorio...srce moje drago,cak mi je i nocu slao poruke pune ljubavi.... Nejse,da nisam vec udata,vjerovatno bi preraslo u ozbiljnu vezu,bar je krenulo tim putem...
uozo wrote:
Joj prije nekih 4-5 godina, jos dok sam im'o dva'est kila manje i bio slobodan strijelac, pokupi mene il' ja nju, ko ce sad znat', jedna italijanska grofica iz Ravene. Ona je bila a i sad je 18 godina starija od mene a i ja sam bio vec preko tri cenera.
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!
Sto je to zensko bilo! Kaka Sharon Stone! Jos se zaljubila skroz. Ja dos'o kuci nazad u Bosnu. Mama, reko' sa'ce nam u goste doc' jedna 'talijanska grofica de mi raspremi malo po kuci. Ona se raspricala po selu pa je i precjednik mjesne zajednice cuo i organziv'o joj docek sa limenom glazbom, djecom sa zastavicama i prigodnima recitacijama.
Sreca pa se zakacismo, nije htjela donjet' drva iz podruma za kamina!
A i kad je god posaljem po pivu ufrca se do vrata, pa mi poslje broji, tako da sam je poslo nazad u njenu grofoviju.
I sad ja kontam da odem malo do Ravene koji dan!!!
Samo da ponovim!
Odo u Ravenu na ljeto!
Sve dogovoreno!
eh ovako....imala sam vezu dugu 2 godine sa momkom koji je bio stariji od mene 2 godine,medjutim veza je "propala",imala sam vezu od godinu dana ,desilo se isto....inace imam 18 i po godina,sada sam u vezi sa muskarcem koji je 21 godinu stariji od mene,znaci iz iskustva pisem.....nikada nisam upoznala osobu koja mi je toliko bliska,sa kojom mi je svake sekunde prelijepo...momak,odnosno covjek:)nije lovator niti bilo sto slicno..znaci nije u pitanju nikakva korist..nego ljubav...koliko god to nekome smijesno zvucalo istina je...meni su inace smijesni kalupi i nikada ne bih mogla zivjeti kao vecina ljudi-na nacin koji od njih ocekuje okolina...naravno nisam uvijek tako razmisljala...cak smo oboje na pocetku potiskivali osjecaje koji su bili toliko ociti...:)nakon nekog vremena vise nije islo...mada sam osjecala veliki strah i bila i previse zbunjena usla sam u vezu s njim i samo mogu reci da se nisam pokajala....et,mislim da je bitno da smo oboje sretni a sta drugi misle to.........nama i nije bitno:)
ljubicica:) wrote:eh ovako....imala sam vezu dugu 2 godine sa momkom koji je bio stariji od mene 2 godine,medjutim veza je "propala",imala sam vezu od godinu dana ,desilo se isto....inace imam 18 i po godina,sada sam u vezi sa muskarcem koji je 21 godinu stariji od mene,znaci iz iskustva pisem.....nikada nisam upoznala osobu koja mi je toliko bliska,sa kojom mi je svake sekunde prelijepo...momak,odnosno covjek:)nije lovator niti bilo sto slicno..znaci nije u pitanju nikakva korist..nego ljubav...koliko god to nekome smijesno zvucalo istina je...meni su inace smijesni kalupi i nikada ne bih mogla zivjeti kao vecina ljudi-na nacin koji od njih ocekuje okolina...naravno nisam uvijek tako razmisljala...cak smo oboje na pocetku potiskivali osjecaje koji su bili toliko ociti...:)nakon nekog vremena vise nije islo...mada sam osjecala veliki strah i bila i previse zbunjena usla sam u vezu s njim i samo mogu reci da se nisam pokajala....et,mislim da je bitno da smo oboje sretni a sta drugi misle to.........nama i nije bitno:)
ljubicica:) wrote:eh ovako....imala sam vezu dugu 2 godine sa momkom koji je bio stariji od mene 2 godine,medjutim veza je "propala",imala sam vezu od godinu dana ,desilo se isto....inace imam 18 i po godina,sada sam u vezi sa muskarcem koji je 21 godinu stariji od mene,znaci iz iskustva pisem.....nikada nisam upoznala osobu koja mi je toliko bliska,sa kojom mi je svake sekunde prelijepo...momak,odnosno covjek:)nije lovator niti bilo sto slicno..znaci nije u pitanju nikakva korist..nego ljubav...koliko god to nekome smijesno zvucalo istina je...meni su inace smijesni kalupi i nikada ne bih mogla zivjeti kao vecina ljudi-na nacin koji od njih ocekuje okolina...naravno nisam uvijek tako razmisljala...cak smo oboje na pocetku potiskivali osjecaje koji su bili toliko ociti...:)nakon nekog vremena vise nije islo...mada sam osjecala veliki strah i bila i previse zbunjena usla sam u vezu s njim i samo mogu reci da se nisam pokajala....et,mislim da je bitno da smo oboje sretni a sta drugi misle to.........nama i nije bitno:)
amrino wrote:Sta mislite o parovima izmedju kojih je velika razlika u godinama?!
Toga je oduvijek bilo ali u danasnje vrijeme ta pojava je uveliko uzala maha...
Sta vi mislite o tome i podijelite s nama ako ste imali neka slicna iskustva...
meni su fenomenalni "nadimci" za iste....
muskarci : sugar daddy
zene: URBAN COUGAR
a moje misljenje na zadatu temu: dok su svi punoljetni i njima valja meni je sve to normala....ne idu veze i ljubav po odredjenom kalupu, ljudi imaju razlicite prohtjeve, potrebe, ako je njima dobro sta imam ja tu nekog sudiju izigravat... meni je bilo ok i u jednoj i drugoj kombinaciji...jedan momak bio 11 godina stariji od mene (meni tad bilo 18, eto legalna bila ), a probala i sa 7 godina mladjim (i on je legalan bio )....mada mi je ova prva kombinacija definitivno vise odgovarala
amrino wrote:Sta mislite o parovima izmedju kojih je velika razlika u godinama?!
Toga je oduvijek bilo ali u danasnje vrijeme ta pojava je uveliko uzala maha...
Sta vi mislite o tome i podijelite s nama ako ste imali neka slicna iskustva...
meni su fenomenalni "nadimci" za iste....
muskarci : sugar daddy
zene: URBAN COUGAR
a moje misljenje na zadatu temu: dok su svi punoljetni i njima valja meni je sve to normala....ne idu veze i ljubav po odredjenom kalupu, ljudi imaju razlicite prohtjeve, potrebe, ako je njima dobro sta imam ja tu nekog sudiju izigravat... meni je bilo ok i u jednoj i drugoj kombinaciji...jedan momak bio 11 godina stariji od mene (meni tad bilo 18, eto legalna bila ), a probala i sa 7 godina mladjim (i on je legalan bio )....mada mi je ova prva kombinacija definitivno vise odgovarala
A covjece pa imas li ti majku ili babu?
Pa imaju li ti jaranice gram mozga?
Pa majke ti pored deckica tvojih godina ti nasla nekog pedofila od 40 godina.
tobe jarabi...i ona konta fakat "briga me sta misle drugi, to je ljubav" lola naso mlado meso da kara. mrzim sto moram bit brutalan, ali tako ce ti prije iz guzice u glavu.
edit, tek sad vidim da je post od prije 3 i po godine
hm...procitala sam sve postove i mogu reci iz licnog iskustva da je puno bolje ako je muskarac stariji od djevojke/zene najmanje 5 i vise godina. Ali ipak da mislim da treba postojati neka razumna granica tipa max 15 godina. Imala sam veze sa vrsnjacima kao i sa momcima koji su stariji od mene do neke 4 godine ali ipak nije to bilo to. Sve dok nisam srela svog dragog koji je 9 godina stariji od mene. Eto ja u mojim 20-tima on pocetak 30-ti i super nam je. Mislim da bi veza uspjela potrebno je da oba partnera znaju sta traze i sta zele pa onda dolazi sve ostalo. Npr ako je cura 25 ona je manje vise spremna za udaju- momak od 25 neki je ali vecina nije, da ne govorim o jos nekim mladjim generacijama. Za mene je moj dragi odlican, moja srodna dusa, i bez obzira sto sam se naslusala 100-tine komentara kako sam ipak premlada za udaju, kako je on ipak stariji za mene, ili kako sam ja jos nezrela pa cu ga zeznuti sve su to bile na kraju price ljudi koji nisu imali pojma kakva je nasa veza. On je tolerantniji prema meni (u smislu da sam ja generalno tempramentna pa pukenm katkad pa mi bude zao), shvata i dopusta mi neke moje slobode (da ja izadjem i sama u grad sa svojim drugaricama pa tulumarimo onako fino) koje mi mozda neki moj vrsnjak ne bi dozvoljavao, jednostavno je smireniji i ne znam sad da li je mudrost bas najbolja rijec ali jeste nekako mudriji (iskusniji u zivotu generalno) tako da mi je i utjeha u nekim licnim neuspjesima. Ali sve ove njegove kvalitete nisu dosle preko noci nego s vremenom i njegovim godinama. Ja ne znam da li ce nam za 5 godina razlika ova od 9 praviti neki problem ali ne znam ni sta ce biti sutra tako da necu da se zamaram problem koji trenutno ne postoji nego cu ga rjesavati kada dodjem do njega. Potrebno je jednstavno nekad srcem odluciti sta je najbolje a ako se neko voli godine nisu problem uopste
Gospoda Ministarka wrote:
A covjece pa imas li ti majku ili babu?
Pa imaju li ti jaranice gram mozga?
Pa majke ti pored deckica tvojih godina ti nasla nekog pedofila od 40 godina.
Da sam ja na Havaninom mjestu, sad bi te razbio ko zvečku...
Sreča... ja sam mnogo stariji od njega...
Danas su mladji mnogo slobodniji nego ranije. Primjera radi, trcim na Vilsonovom neki dan kad dvije klinke sjede na klupi, tako nekih 18-19 godina. Gledaju me u oci sa nekim drskim osmijehom i jedna u po frke "zacucla" usnama u duhu najiskusnijih šanera zlatnog doba Sarajeva. Samo sto nije rekla "dodji 'vamo da ti pokazem nesto". Tacno trazi djavola. Mada se treba drzati one "ko sa djecom spava..."
sofist wrote:Danas su mladji mnogo slobodniji nego ranije. Primjera radi, trcim na Vilsonovom neki dan kad dvije klinke sjede na klupi, tako nekih 18-19 godina. Gledaju me u oci sa nekim drskim osmijehom i jedna u po frke "zacucla" usnama u duhu najiskusnijih šanera zlatnog doba Sarajeva. Samo sto nije rekla "dodji 'vamo da ti pokazem nesto". Tacno trazi djavola. Mada se treba drzati one "ko sa djecom spava..."