jeste... oni zaista puno jedu povrca, pa i morskih plodova, malo mesa... jako zdrava kuhinja...xygirl wrote:uh fistikli baklavaljudi grozni ste
KISIR mmmmmm to mi je nasto najbolje iz turske
![]()
a tek milion vrsta yogurta....
Moderator: anex
jeste... oni zaista puno jedu povrca, pa i morskih plodova, malo mesa... jako zdrava kuhinja...xygirl wrote:uh fistikli baklavaljudi grozni ste
KISIR mmmmmm to mi je nasto najbolje iz turske
![]()
znam za degustatoraanais_nin wrote:neda znam nego razvaljujemblack wrote:to se falish da znash kuhatianais_nin wrote: joooooooooj kod mene se to i dalje redovno konzumirasad su mi flashevi na milion nekih turskih poslastica...posebno one midiye na kadikoy-u sa onim bijelim tajnim sosom, nikad nisam potrefila taj recept
![]()
![]()
![]()
imam cak i svjedoke, tj degustatore sa foruma
![]()
gdje??????????????????xygirl wrote: prave dobre i u onom turskom restorancicu na carsiji samo zadnja dva puta ja kad odem neeema![]()
imaju i mercimek corbu... extra
![]()
![]()
danas wrote:eh, ja najvise volim kirzatmu i imam bayildi... stalno sam tjerala mamu da mi pravi, ona bila naucila... ali mercimeke corbu nikako, to sam pozeljelaaaaaa....![]()
![]()
a da budem postena, njihove pite mi i nisu nesto... nase su bolje, imaju vise duse...
danas wrote:samo se vi zajebajite, a ja jos cekam za recept za merdzimek corbu
Oj,ne spominji mi mentol...odnosno nanu.U Turskoj,Bodrumu,bili mi na ljetovanju....i svekrva umene,svaki obrok mene posalje u bastu po nanu...zena je krka u sve zivo,u salatu pogotovo....vise ne osjetim sta jedem od one nane.2-3 dana tako....onda ja kazem hayirdanas wrote:aaaa...kontam sad
![]()
valja ovo pasirati...![]()
![]()
![]()
PS a ja i dalje ponekad kad skuham grah, tacnije fasulyepospem malo onih ko listova mentola odozgo
![]()
![]()
![]()
![]()