razgovor sa dzinom muslimanom

Rasprave o vjerskim temama.
Compact

#26 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by Compact »

Knjiga je daif (slaba, nema vjerodostojnost), kao i hadis "Ispovjest šejtana Poslaniku s.a.v.s"! Ako me pitate odakle znam, pa duga priča! Što se tiče džina, oni su bića kao i ljudi, samo što nisu od krvi i mesa nego od vatre što se može pročitati u Kur'anu. Međutim, pošto su ove teme (džinni, sihri, itd) intersantne ljudima, velika je produkcija vjerske literature na tu temu, pa nekada nešto i zaluta!
travar

#27 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by travar »

Compact wrote:Knjiga je daif (slaba, nema vjerodostojnost), kao i hadis "Ispovjest šejtana Poslaniku s.a.v.s"! Ako me pitate odakle znam, pa duga priča! Što se tiče džina, oni su bića kao i ljudi, samo što nisu od krvi i mesa nego od vatre što se može pročitati u Kur'anu. Međutim, pošto su ove teme (džinni, sihri, itd) intersantne ljudima, velika je produkcija vjerske literature na tu temu, pa nekada nešto i zaluta!
Samo mala ispravka, oni su stvoreni od vatre, ali nisu "vatra" ako znaš na šta mislim! :)
KotromanichII

#28 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by KotromanichII »

* Association for Skeptical Enquiry is offering a £13,000 prize.
* Australian Skeptics offers AUD $100,000 for proof of psychic or paranormal powers.
* Abraham Kovoor's challenge, an award of Rs. 100,000 for proof of supernatural or miraclous powers.
* The Independent Investigations Group offers $50,000 to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power or event.
* Indian Skeptic 100,000 Paranormal Challenge Indian Rupees 100,000 ($2,500). Sponsored by Basava Premanand.
* Prabir Ghosh of India is offering $50,000.
* Tampa Bay Skeptics $1,000 Challenge US $1,000.
* North Texas Skeptics Paranormal Challenge US $12,000.
* The late Philip J. Klass offered US $10,000 for proof of an extraterrestrial visit to the Earth.
* After investigating psychic phenomena in 1922, Scientific American made two US $2,500 offers: (1) for the first authentic spirit photograph made under test conditions, and (2) for the first psychic to produce a "visible psychic manifestation." (Christopher 1975:180).
* The Swedish Humanist Association is offering a prize of SEK 100,000 that will be awarded to anyone who can demonstrate beyond doubt that they possess a paranormal or supernatural talent that cannot be explained by conventional science.

Ovdje je lista nagrada koje se nude za izazivanje bilo kakvog paranormalnog fenomena, pocev od pomicanja stvari umom do lijecenja. Ja predlazem, u ime siromasnog i nesretnog dijela populacije, kako u BiH, tako i u svijetu, da neki od tih samozvanih cudotvoraca, medija, itd itd, konkuriše za neku od nabrojanih nagrada, demonstrira svoje sposobnosti i "veze" sa onim svijetom, te osvojenim novcem usreci sirotinju. To bi vjerovatno bio prvi posteno upotrijebljen novac ugrabljen preko neke "veze" :-p Pored toga, postoji najmanje milion ljudi na svijetu sa tumorom na nekom organu. Domaci zadatak: pljunuti u shake, mahnuti rukama, prozboriti koju i izlijeciti to! A ne zatucan svijet plasiti čirevima i uzimati im penziju za osmi dio Harry Potter-a!

ovo govorim iz iskustva sad

Ja sam u 18stoj godini prvi put osjetio na svojoj kozi , sta znaci lijecenje kuranom. Lijecenje kuranom je jedini nacin na koji covjek moze direktno svojim rijecima da prouzrokuje paranormalne stvari, tako reci nadprirodne, sto se nedesava u prirodi. U jednooj dzamiji bilo nas je 3 koji smo bili lijeceni,lijecenje kuranom se moze lijciti dosta stvari, a ja najvise zbog straha koje sam osjetio prilikom proteklog rata.

Stali smo sva trojica i zazmirili , opustili se i slusali ucenje kurana jednog sejha. prva reakcija, trzanje stomaka, brzo treptanje kapaka, i trnjenje ruka. ove stvari su bile van moje kontrole, i to je moj na neki nacin prvi kontakt sa gajb svijetom, dzinnima, znamo da dzinni udju u covjeokovo tijelo pa prilikom ucenja kurana bjeze po tijelu kuda krv ide sto prouzrokuje razne fizicke reakcije. Sledeca reakcija je bila dizanje ruka uzrak, lebdile su same , bez imalo da sam pokusao da ih sam podignem, u tim trenutcima, meni je iman sve jaci i jaci bio , jer sam prvi put osjetio da je stvarno od gajba sto islam govori na svojoj kozi, pritisak me vukao unazad da nisam mogao stojati vise na nogama. tako da sam spusten da lezim na ledjima. reakcije su nastavile, trnjenje ruka i prstoju, i noga, dok sam stojao noge su mi se tresle odmah u pocetku,ne od straha nego od reakcije dzinna. nisam imao strah tad, samo sam bio zacudjen kako mi se sve to desava, nikad u zivotu tako nesto nisam dozivio. sledeca reakcije da sam se poceo smijati , ne ja nego dzinn iz mojih usta, ja sam tad bio sokiran svjestan sam svog stanja, a neko se iz mene smije. to je bio dzinn koji se smijao, nevjerovatno je bilo to sve za mene. poslije kad se sve to zavrsilo, tako sam se fino osjecao poslije smireno da neznam jesam li ikad tako smireno osjecao se u zivotu, kao da sam gledao na svijet podpuno novim ocima, smirne duse. A iman mi je jos vise ojacao kako i nebi kad sam osjetio to o cemu islam govori, a to je svijet gajba, dzinna.

Zakljucak: izgovorima ajeta kurana prilikom lijecenja prouzurokujes da neki covjek dobije reakcije na tijelu, da ruke lebde, pritisak , trzanje dijelova tijela, nekontrolisano smijanje i sta sve ne je za mene jedini vidljiv dokaz paranormalne pojave. vidio i dozivio na svojoj kozi. zato su meni smijesni oni koji nevjeruju u ovo.
Australian Skeptics offers AUD $100,000 for proof of psychic or paranormal powers.
Siguran sam da bi covjek mogao na ovaj nacin ubijediti ove gore sto daju pare za ovakve stvari, nema sumnje.
Compact

#29 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by Compact »

travar wrote:
Compact wrote:Knjiga je daif (slaba, nema vjerodostojnost), kao i hadis "Ispovjest šejtana Poslaniku s.a.v.s"! Ako me pitate odakle znam, pa duga priča! Što se tiče džina, oni su bića kao i ljudi, samo što nisu od krvi i mesa nego od vatre što se može pročitati u Kur'anu. Međutim, pošto su ove teme (džinni, sihri, itd) intersantne ljudima, velika je produkcija vjerske literature na tu temu, pa nekada nešto i zaluta!
Samo mala ispravka, oni su stvoreni od vatre, ali nisu "vatra" ako znaš na šta mislim! :)
Svakako, nisam obratio pažnju, do mene je! :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#30 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by dr.gog »

travar wrote:@Arslan, ima link na samo jednu stranicu knjige, ja sam postavio i za ostale stranice (ostalih 28 stranica)!

Ama lako je naći ostatak, lijepo se vidi naziv sajta u browseru, ja sam sklonio nastavak sa "html",otišao na sam sajt,i tamo lijepo stoji izbor knjiga--među kojima je i ova o kojoj govorite.
Pisana je zanimljivo, ali ima dosta nekih-meni paradoksalnih detalja( o židovima,komunistima i fula u tumačenju Koperfildovih trikova, logički potpuno nevezano za tzv"razgovor")..u svakom slučaju je zanimljiva ,nešto poput...elem nejse nastavite :)
Bosanac sa dna kace

#31 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by Bosanac sa dna kace »

a i para se dobra zaradjuje na toj literaturi...
Compact

#32 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by Compact »

Bosanac sa dna kace wrote:
Ogromna produkcija vjerske lierature. Tražnja za istom inicira i veliku ponudu. Zakon tržišta.
Ahmmed

#33 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by Ahmmed »

Compact wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
Ogromna produkcija vjerske lierature. Tražnja za istom inicira i veliku ponudu. Zakon tržišta.

U toj ogromnoj produkciji, ogroman broj pamfleta.....Ništa se meni ne bi smjelo prodati, a da nije prošlo verifikaciju Islamske zajednice. ;-)
Compact

#34 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by Compact »

Veliki broj pamfleta, literature koju je pregazilo vrijeme, nikakvih prijevoda, slabog odabira tema, i još mnogo mnogo toga, ali narod kupuje, pa kupupuje. Slažem se da IVZBiH sve stavi pod svoju kapu što po zakonu o slobodi vjera i imaju pravo.
beautyfool

#35 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by beautyfool »

KotromanichII wrote: .....Zakljucak: izgovorima ajeta kurana prilikom lijecenja prouzurokujes da neki covjek dobije reakcije na tijelu, da ruke lebde, pritisak , trzanje dijelova tijela, nekontrolisano smijanje i sta sve ne je za mene jedini vidljiv dokaz paranormalne pojave. vidio i dozivio na svojoj kozi. zato su meni smijesni oni koji nevjeruju u ovo.
Australian Skeptics offers AUD $100,000 for proof of psychic or paranormal powers.
Siguran sam da bi covjek mogao na ovaj nacin ubijediti ove gore sto daju pare za ovakve stvari, nema sumnje.
Allahu ekber !

... znajte da je Allah vas zastitnik, a divan je On zastitnik i divan je pomagac ! (Al-Anfal:40)
encian

#36 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by encian »

vezano za ovo kontromanichevo iskustvo:

u kakvoj su vezi pretrpljeni strah u ratu i dzini?
dr.gog

#37 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by dr.gog »

NIN wrote:
RIZVA wrote:
armin00 wrote:Naucno je dokazano da su to epilepticni napadi i slicne bolesti, kakvi dzini i eksorcizmi, zar u 2008. godini ljudi jos vjeruju u to
da si prisustvovao tako necem,promjenio bi misljenje
Prisustvovao!

Dok je budala bit ce i para!

:(
..ipak je potrebno razluciti providne manipulacije od dogadjaja kroz koje se prolazi uz ozbiljnu pripremu i veliko prethodno znanje.
Mislim da je potcjenjivanje i trpanje u isti kos prilicno naivno.Svakako, licno ne bih nikom pametovao da li da prihvati ili ne cinjenice iznesene u toj i slicnoj literaturi.Zdrav razum uz uporednu analizu sa Knjigom, pracenje logicnosti teksta i cinjenica iz opsteg obrazovanja..sve to je prilicno dobar filter za razlucivanje dobre literature od religiozne beletristike.
Vecina je pak za objavljivanje u feljtonima, u jednoj Auri ili Zoni Sumraka..i nazalost sluzi za uzimanje novaca od lakovjernih konzumenata misticnog stiva.
Ne znam sto mi Dan Brown pade na pamet... :roll:
KotromanichII

#38 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by KotromanichII »

iz studija, upoznat sam da dzinni ulaze lahko u covjekovo tijelo prilikom velikih strahova, to je jedan od njihovog lahkog nacina ulazenja u covjeka, pa poslije prouzrokuje fzicke i psihicke probleme na covjeku.
ragib

#39 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by ragib »

http://www.lijecenje-kuranom.com/

ljudi koji tvrde da je ovo glupost nisu nikad ni bili pa da vide, jednom sam prisustvovao dok su mi lijecili jednu vrlo blisku osobu i jednostavno covjek tek vidi jacinu Allahovog govora,
Last edited by ragib on 22/10/2008 11:50, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#40 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by pape »

KotromanichII wrote:

iz studija, upoznat sam da dzinni ulaze lahko u covjekovo tijelo prilikom velikih strahova, to je jedan od njihovog lahkog nacina ulazenja u covjeka, pa poslije prouzrokuje fzicke i psihicke probleme na covjeku.
:roll: I bakterije su sitni nevidljivi hajvancici, koji lahko udzu u vudzud i onda insan bidne hasta. :skoljka:
dr.gog

#41 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by dr.gog »

pape wrote:
KotromanichII wrote:

:roll: I bakterije su sitni nevidljivi hajvancici, koji lahko udzu u vudzud i onda insan bidne hasta. :skoljka:
:D a još kad je tjeskobno..i gripa se pride zakači..nastane rusvaj :evil:
DYD666

#42 Re: razgovor sa dzinom muslimanom

Post by DYD666 »

Jedan dio mi sto bi se reklo "tukne" :)

Ako su samo dzini ti koji vide/cuju nas ( a ne mi njih) , i samo oni mogu povremeno preci u nasu dimenziju, a pod uslovom da prihvatimo za tacne navode iz pomenute knjige kao npr. da je i to za njih jako opasno i zahtjeva mnogo energije...recimo da i kad se tako nesto desi ( sto se obicno tumaci kao pojava duhova, osjecanje prisustva, mirisa i sl) dakle radi se o skoro neprimjetnim fizickim djelovanjima s njihove strane u nas fizicki svijet, gdje je vrhunac mozda eventualno pomjeranje predmeta ( cak se i ogrebotine daju objasniti obicnim elektromagnetnim poljem vise nego svjesnim napadom) poenta je: superiornija su bica i samo oni mogu nama uciniti bilo sta, dobro ili lose, nebitno je sad...ali mi njima ocito nista, pogotovo ne FIZICKI uticati na NJIHOV materijalni svijet a kamo li njih same. A i oni ako to cine, to su fizicki minorne stvari - a zahtjevaju toliko mnogo.
Bez obzira sto mozda i djelimo fizicku materijalnost (ali ne ocito istu dimenziju/frekvencije), dakle ugao moje sobe, je i kod njih isto tako ugao i prostor, cini mi se totalno nelogicno da ljudi mogu nalazivsi se u tom prostoru nesvjesno nauditi njima. Meni to totalno smrdi :D
Tipa "Ne valja na pragu stajati" price. Tu drze djecu, mozes ih nagaziti, ili opeci ih vrucom vodom u slivniku. Nidje veze ako smijem reci.
Oni uloze toliki napor samo da bi im neko ovdje/sa nase strane osjetio obicni miris ili vidio obrise, pa skontajte koliko bi onda trebalo "napora" covjeku da nekome od njih stane na nogu?!
100% sam siguran da MI na NJIH, ne mozemo uticati nikako ama bas ni 1%.
Sve i da je tako, pogotovo ako uzmemo da su oni mnogo vise od nas religiozniji, trebalo bi biti bas peh nabasati na nekoga koji bi se htio osvetiti (uz opasnost za njega) kada zna da je to prije svega nenamjerno, a sve to skupa se onda cini nefer namjestena situacija generalno za ljude, a sumnjam da je tvorac takav. Skontajte koliko onda dnevno puta rizikujete da naljutite neko superiornije bice. Da je to tako, do sada bi se sa njima desavale mnogo gore stvari.

Malo se autor takodje gubi po pitanju njihove velicine, cas su kao ljudi, cas ima nekoliko u jednom covjeku, trce po njemu tamo vamo, izlaze na rupe u prstima -wtf, "draga smanjio sam djecu?" :)

Sve ovo je naravno samo fizicki dio price.
Mentalna/duhovna situacija je nesto drugo i druga tema.
Locked