Razbojnici premlatili i pregazili H. A.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

wifiuser

#1 Razbojnici premlatili i pregazili H. A.

Post by wifiuser »

Nije mi jasno do kada ce Policija "cuvati" identitet idiota koji rade ovakve stvari ili neke gore? Razumijem da se inicijalima oznacava identitet zrtve ali da se inicijalima oznacava neko ko je ustanju "TAMicem" preci peko covjeka iz "koristoljublja", e to ne mogu razumjeti.
Napisite im puno ime i prezime pa neka se zna ko su. Mozda se neki kriju i u tvome komsiluku.
pitt

#2 Re: Razbojnici premlatili i pregazili H. A.

Post by pitt »

wifiuser wrote:Nije mi jasno do kada ce Policija "cuvati" identitet idiota koji rade ovakve stvari ili neke gore? Razumijem da se inicijalima oznacava identitet zrtve ali da se inicijalima oznacava neko ko je ustanju "TAMicem" preci peko covjeka iz "koristoljublja", e to ne mogu razumjeti.
Napisite im puno ime i prezime pa neka se zna ko su. Mozda se neki kriju i u tvome komsiluku.
ni ja to ne kontam......za maloljetnike razumijem, al za ove matore klipane nikako.
Prozor

Post by Prozor »

Ni ja, pisite ime vise...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

u hrvatskoj im i sliku objave.a kod nas ih kriju kao da su zasticeni svjedoci. :-) :-)
Dioda

Post by Dioda »

Trebalo bi objaviti sve licne podatke takvih kretena :-x Javni linc :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

nisu osudjeni.
zasto objavijivati imena?
i ako su osudjeni, opet imaju porodicu koja nije nista kriva...
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Vecernji list ne da je objavio sliku tipa, nego i kuburu iz koje je pucao. A ima i slucaj namjernog gazenja autom, sa imenom naravno.
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:nisu osudjeni.
nema veze to. Ako nisu osudjeni moze se objaviti i to.......ili da su oslobodjeni optuzbe. I to je neka vrsta javne informacije na koju bi svaki gradjanin imao pravo.
callmethebreeeze

pitt wrote:
nema veze to. Ako nisu osudjeni moze se objaviti i to.......ili da su oslobodjeni optuzbe. I to je neka vrsta javne informacije na koju bi svaki gradjanin imao pravo.
ja sam protiv objavljivanja identiteta ljudi tek tako. ja ne mislim da se trebaju objavljivati identiteti ni svih oni koji su osudjeni.

interes javnosti i znatizelja javnosti su dvije razlicite stvari.
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:
ja sam protiv objavljivanja identiteta ljudi tek tako. ja ne mislim da se trebaju objavljivati identiteti ni svih oni koji su osudjeni.

eh pa zbog toga sad imas situaciju da ti prvi komsija moze biti neki pod tim incijalima a i da ne znas. Ili kad kazu policija intezivno traga za M.E rodjenim tad i tad..... :-) :-) :-)
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
pitt wrote: nema veze to. Ako nisu osudjeni moze se objaviti i to.......ili da su oslobodjeni optuzbe. I to je neka vrsta javne informacije na koju bi svaki gradjanin imao pravo.

eh pa zbog toga sad imas situaciju da ti prvi komsija moze biti neki pod tim incijalima a i da ne znas. Ili kad kazu policija intezivno traga za M.E rodjenim tad i tad..... :-) :-) :-)

to je cijena koju sam spreman platiti.
pitt

Post by pitt »

ja nisam. Pogotovo ne bih bio spreman da neko iz moje porodice to plati.
callmethebreeeze

pitt wrote:ja nisam. Pogotovo ne bih bio spreman da neko iz moje porodice to plati.
a policija?
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:ja nisam. Pogotovo ne bih bio spreman da neko iz moje porodice to plati.
a policija?
sta policija? :?
callmethebreeeze

pa ne kontam ovo da zelis da znas identitet zbog sebe i porodice. hoces ga ti ganjati? ili cisto preventive radi?!
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:pa ne kontam ovo da zelis da znas identitet zbog sebe i porodice. hoces ga ti ganjati? ili cisto preventive radi?!
Jasta cu ga ja ganjati.....ali zelim da znam ko je. Da i ne govorim o tome kako bi i policija mozda imala vise svjedoka i informacija kad bi ljudi znali za kim tragaju.
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:pa ne kontam ovo da zelis da znas identitet zbog sebe i porodice. hoces ga ti ganjati? ili cisto preventive radi?!
Jasta cu ga ja ganjati.....ali zelim da znam ko je. Da i ne govorim o tome kako bi i policija mozda imala vise svjedoka i informacija kad bi ljudi znali za kim tragaju.
policiji da je u interesu da javnost zna ko su, bila bi potjernica objavljena, vjeruj mi.

nevezano za ovaj slucaj, problem sa svjedocima je sto cesto znaju dati pogresan signalement. tj zbog soka ocevici mogu dati totalno oprecne signalemente.
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:
policiji da je u interesu da javnost zna ko su, bila bi potjernica objavljena, vjeruj mi.

nevezano za ovaj slucaj, problem sa svjedocima je sto cesto znaju dati pogresan signalement.
ps jebiga sad.....kako drugacije? Svjedoci su dio sistema istrage.....tesko se tu moze sta promjeniti.

Post by location »

ako su punoljetni nema veze. ako su maloljetni onda mozda se nebi trebalo govoriti. Slika na tv, ime, koliko god imaju, to je normalno da se uradi. Tu familija nema nista, nisu njihovi ocevi i ostala klapa isli sa njima. Ako neko dobije nobelovu nagradu, nedobije citava familjia. Tako nece citava familija izaci na tv, sta me briga za njih.
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
pitt wrote: Jasta cu ga ja ganjati.....ali zelim da znam ko je. Da i ne govorim o tome kako bi i policija mozda imala vise svjedoka i informacija kad bi ljudi znali za kim tragaju.

nevezano za ovaj slucaj, problem sa svjedocima je sto cesto znaju dati pogresan signalement.
ps jebiga sad.....kako drugacije? Svjedoci su dio sistema istrage.....tesko se tu moze sta promjeniti.
ma naravno. hocu samo reci da to moze dovesti da se odjednom svi sumnjice, s druge strane, mozes reci, da je bolje da se objave imena da nevini ne bi bili osumnjiceni. sve ja to kontam, ali problem sa objavljivanjem imena kod nas je sto zele da zadovolje ono najnize u covjeku, nema tu niceg dubljeg. to je jos jedan od razloga sto sam ja protiv.
a glavni je, pogotovo kada su u pitanju tek osumnjiceni, da niko nije kriv dok ga sud ne osudi i sto ti ljudi imaju zene, djecu, majke, oceve na koje ce takodjer ljaga pasti, a oni mozda nemaju nista sa pocinjenim zlodjelom.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:
callmethebreeeze wrote: policiji da je u interesu da javnost zna ko su, bila bi potjernica objavljena, vjeruj mi.

ma naravno. hocu samo reci da to moze dovesti da se odjednom svi sumnjice, s druge strane, mozes reci, da je bolje da se objave imena da nevini ne bi bili osumnjiceni. sve ja to kontam, ali problem sa objavljivanjem imena kod nas je sto zele da zadovolje ono najnize u covjeku, nema tu niceg dubljeg. to je jos jedan od razloga sto sam ja protiv.
a glavni je, pogotovo kada su u pitanju tek osumnjiceni, da niko nije kriv dok ga sud ne osudi i sto ti ljudi imaju zene, djecu, majke, oceve na koje ce takodjer ljaga pasti, a oni mozda nemaju nista sa pocinjenim zlodjelom.

ma najbolje je ukinuti crnu hroniku u novinama.sto moramo znati kad neko nekog ubije?glupost,nek se policija s tim bavi. :D :D
incognito071

Post by incognito071 »

Trebaju mu objaviti ime a prezime ne radi ostale porodice.
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

besana wrote:Ubice su:
Nedžad Šandal (32) i Asim Kalafat (30)
Nisu ubice vec osumnjiceni za ubistvo...samo sud moze odluciti ko je ubica...a ne policija ili javnost...i dobro je sto je tako, inace bi sve otislo u p.m. ...

P.S. To sto nam je sudstvo vise-manje vec u p.m. je vec druga prica...
mostarac

Post by mostarac »

taxi_driver wrote:u hrvatskoj im i sliku objave.a kod nas ih kriju kao da su zasticeni svjedoci. :-) :-)
a do imena zasticenog svjedoka kriminalcu protiv kojeg svjedoci je lakse doci nego do tramvajske karte.
jebem te drzavo i tvoje sudstvo.
suncokret13

Post by suncokret13 »

a zar to nisu njegovi poslovi ?

BH ministar policije Tarik Sadović ?

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=46705

nije u stanju da izadje na kraj s LOKALNIM TEROROM i LOKALNIM TERORISTIMA................
Post Reply