Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

#51 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by chuchumbamayumbe »

mostarac wrote:
bez_ideje wrote:Ja u potpunosti zagovaram vojnu obavezu za oba spola,ako vojna obaveza postoji u datoj zemlji,to je zakonski dio.......a sto se izbora zanimanja tice,ne bi mi bilo nista neobicno vidjeti zenu na gradilistu i u rudniku (ako se ne varam kod nas u nekom rudniku i ima zena)!.to je u domenu licnih izbora.
Ja stvarno nisam licemjer po tom pitanju,i zalazem se za ravnoravnost u svim smjerovima

a sta cemo ako zena dobije rod vojske brdska pjesadija :D pa 50-60 kila opreme na ramena, a oni dani u mjesecu i goni. :D
Da ne govorim o strazi na -10 i onim danima u mjesecu :D
I uz to sve na kraju dobijes zenu sa muskulaturom ko silvestera stalone-a, a onda se ona jadna zapita sto je niko nece :D
Znas sta ce se desiti...bice ko i u skoli, druze nastavnice, ne mogu ja da radim fizicko, iz, jel ono vadiona bijase, higijenskih ili vec kakvih razloga.
Bice, druze majore, ne mogu ja danas na ratiste, dobila sam, a i puknuce mi nokat na na Browing-u, mogu li ja u pozadinu, kancelarija, logistika, folovi-golovi.
Cast izuzetcima, njih se uvijek sa postovanjem prisjecamo i skidamo im kapu!
EnglishmanInBosnia

#52 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by EnglishmanInBosnia »

@mostarac

Bas sam neki dan kontao sta je to zensko izmislilo i nisam mogao da skontam nista.

Ja sam da bude par zena na ratistu da podizu moral vojnicima.
suspect_zero

#53 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by suspect_zero »

mostarac wrote:
@komi: a sta cemo sa sahom :D

Ali mi znamo igrati šaha :roll: .........to je igra logike, kombinatorike, strategije i strpljenja :mrgreen: ...........zašto ne bismo znale :? :?
mostarac

#54 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by mostarac »

EnglishmanInBosnia wrote:@mostarac

Bas sam neki dan kontao sta je to zensko izmislilo i nisam mogao da skontam nista.

To ih ne cini manje vrijednima niti hocu da kazem da su gluplje, ali ona gospodjica doslovno hoce to da cuje pa da moze da ospe paljbu i proglasi me muskim sovinistom :D
chuchumbamayumbe

#55 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

EnglishmanInBosnia wrote:
burek_in_space wrote:
SenSen wrote:
Ditto! Samo bih htjela da dodam da cu ja ici u rat kada doticni rat budu zapocinjale zene u svrhu zapisavanja teritorije itd. I kada svako vece na vijestima budem gledala bar polovinu starijih zena u kostimima koje odlucuju sudbinu svijeta.. Cekam...
Nije problem u mushkarcima.
Nachelno, u svakoj drzhavi vecinu stanovnishtva chine zhene, a nije "mushki" problem shto dosta zhena svoje glasove na izborima daje na osnovu ljepote nekog mushkog kandidata. :mrgreen:

Znaci, samo se moram uclaniti u SDA, a ostalo ce zene da odrade?
8-)
Pa nakon sto je veleljepni i nadasve handsome Siladzic grohno ko shtokrla, svejedno je u koju ces se stranku uclaniti.
Vazno je da si naocit, nasmijan, duhovit, sarmantan, pun otrcanih fraza na koje one padaju, da imas koju sijedu (ali strogo dozirano), da imas nesto ala Richard Gere...
Imaces 51% glasova odmah u startu na osobine!
Prica nije bitna.
McMoy

#56 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by McMoy »

Zamolio bih uvazene kolege da imaju malo više respekta prema hrabrosti žena u ratu. Bilo je zaista itekakvih primjera, ali je nažalost vrlo malo vrednovano...!!?
EnglishmanInBosnia

#57 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

mostarac wrote:
EnglishmanInBosnia wrote:@mostarac

To ih ne cini manje vrijednima niti hocu da kazem da su gluplje, ali ona gospodjica doslovno hoce to da cuje pa da moze da ospe paljbu i proglasi me muskim sovinistom :D
Ma nije to, sigurno su nam profesori i profesorice fizike, hemije, matematike itd,bili sovinisti.

Moze li uopce zensko biti zenski sovinist il' kako se to vec zove ?
bez_ideje

#58 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by bez_ideje »

mostarac wrote:
bez_ideje wrote:Ja u potpunosti zagovaram vojnu obavezu za oba spola,ako vojna obaveza postoji u datoj zemlji,to je zakonski dio.......a sto se izbora zanimanja tice,ne bi mi bilo nista neobicno vidjeti zenu na gradilistu i u rudniku (ako se ne varam kod nas u nekom rudniku i ima zena)!.to je u domenu licnih izbora.
Ja stvarno nisam licemjer po tom pitanju,i zalazem se za ravnoravnost u svim smjerovima

a sta cemo ako zena dobije rod vojske brdska pjesadija :D pa 50-60 kila opreme na ramena, a oni dani u mjesecu i goni. :D
I uz to sve na kraju dobijes zenu sa muskulaturom ko silvestera stalone-a, a onda se ona jadna zapita sto je niko nece :D
ja mislim da u jednoj ozbiljnoj vojsci nema mjesta za izgovore toga tipa......da se razumijemo ja nisam za postavljanje zena na pozicije samo da bi se udovoljilo zahtjevima za ravnopravnost.....to mi je potpuno pogresno,kao i bilo gdje drugo......
ja sam za sposobne LJUDE
A u svakoj vojsci imas zabusanata ovoga i onoga tipa,ili su to svi muskarci u vojsci sposobne muskarcine,koje pogode metu okrenuti ledjima i imaju zeludac za prosuti mozak i ispadnuta crijeva...hau jes nou :roll: :roll: :roll: znam dovoljno plackonja vecih od bilo kojeg zenska . Postoje metode kojima se sankcionisu ti zabusanti,disciplinske,prebacivanje na druge poslove,necasni otpusti i sl i primjenjuju se prema svima bez izuzetaka.....
Znam dosta zena koje su izvrsni snajperisti i spijuni ,ili mislis da oni nisu bitni za jednu vojsku?
Sve po sposobnostima i nema problema !
chuchumbamayumbe

#59 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

suspect_zero wrote:
mostarac wrote:

Ali mi znamo igrati šaha :roll: .........to je igra logike, kombinatorike, strategije i strpljenja :mrgreen: ...........zašto ne bismo znale :? :?
Znate, ali vas nigdje nema u šahu, zasto je to tako?
Vama logika, kombinatorika, strategija i strpljenje treba da posluze kod pravljenja baklave, da ufrshtuljite idealnu kolicinu oraha za datu tepsiju, + idealan tajming i tacnu kolicinu agde za istu.
Da ne spominjem burek, kadaif, i slicne malo teze zadatke...
8-) :D
EnglishmanInBosnia

#60 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

bez_ideje wrote: ja mislim da u jednoj ozbiljnoj vojsci nema mjesta za izgovore toga tipa......da se razumijemo ja nisam za postavljanje zena na pozicije samo da bi se udovoljilo zahtjevima za ravnopravnost.....to mi je potpuno pogresno,kao i bilo gdje drugo......
ja sam za sposobne LJUDE
A u svakoj vojsci imas zabusanata ovoga i onoga tipa,ili su to svi muskarci u vojsci sposobne muskarcine,koje pogode metu okrenuti ledjima i imaju zeludac za prosuti mozak i ispadnuta crijeva...hau jes nou :roll: :roll: :roll: znam dovoljno plackonja vecih od bilo kojeg zenska . Postoje metode kojima se sankcionisu ti zabusanti,disciplinske,prebacivanje na druge poslove,necasni otpusti i sl i primjenjuju se prema svima bez izuzetaka.....
Znam dosta zena koje su izvrsni snajperisti i spijuni ,ili mislis da oni nisu bitni za jednu vojsku?

Naravno da jesu.
To su pravi muskarci a te "muskarce" koje ti znas mi Muskarcine "od milja" zovemo pederima.
bez_ideje

#61 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by bez_ideje »

a takve kao ti,ovakve kao ja od milja zovu kockastim glavama :mrgreen:
SenSen

#63 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by SenSen »

mostarac wrote:
SenSen wrote:
Ditto! Samo bih htjela da dodam da cu ja ici u rat kada doticni rat budu zapocinjale zene u svrhu zapisavanja teritorije itd. I kada svako vece na vijestima budem gledala bar polovinu starijih zena u kostimima koje odlucuju sudbinu svijeta.. Cekam...
eh jbg sad to se zove zenski sovinizam. Hoces da budes ravnopravna, ok? Idi u rat i cuci u nekom vlaznom rovu 15-30 dana i nemoj da se bunis u smislu ti si zena. Neces jer zene ne pocinju ratove? Ok nije frka, al isto tako onda imaj u vidu cinjenicu da svijet jos uvijek ceka na genija zenu. Imali smo newtona, teslu, einsteina, plancka al zene jos nismo imali.
Ti izmedju redova guras sovinizam i ravnopravnost al kad tebi odgovara i onda tjeras ljude da ti odgovaraju na taj nacin, a iako im to nije u skladu sa zivotnim stavovima.
Eto zene ce imati udio u donosenju odluka proporcionalan njihovom udjelu u razvoju ljudske civilizacije. To ti zahtjevas i ne bi da se pogresno shvati da su ovo moji pogledi na svijet, ali ti jednostavno zoves da ti se to kaze.

Znas li da zene cine "bar polovinu" stanovnika planete? Kako je to "zenski sovinizam" sto zelim da se ekonomska, politicka i drustvena moc u svijetu podijeli na fer nacin? :shock: Kada budem imala prava, vrlo rado cu uzeti i odgovornosti! Btw pusti se vise tog spominjanja "rata". Vecina muskaraca na svijetu nije rat ni pomirisalo. Osim toga, u modernim ratovima puno vise strada civilno stanovnistvo, provjeri statistiku ako mi ne vjerujes..

Sto se tice "ljudske civilizacije", taj argument je toliko otrcan da ne mogu vjerovati da se jos uvijek koristi :roll: Stani pa pomisli malo ko sta radi na ovome svijetu.. Za svakog Newtona ima po desetine miliona nesposobnih i lijenih muskarcina koji ne znaju ni jaje sebi skuhati! To sto ti racunas "doprinos ljudskoj civilizaciji" po tim ekstremno rijetkim junackim dijelima, to najvise govori o tome kako nase drustvo umanjuje i ignorise zenski rad i trud.. Potrazi onaj UN-ov study o tome ko sta radi na planeti. Ispade da zene rade oko 80% svega sto se treba uraditi, a posjeduju oko 3% materijalnih dobara.. Daj da po tome podijelimo moc u drustvu!? Tesla je davno umro :D
EnglishmanInBosnia

#64 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Zasto je toliko tesko prihvatiti da su Muskarcine dominantne u odnosu na zene u bilo kojem smislu.
chuchumbamayumbe

#65 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

bez_ideje wrote:
mostarac wrote:

ja mislim da u jednoj ozbiljnoj vojsci nema mjesta za izgovore toga tipa......da se razumijemo ja nisam za postavljanje zena na pozicije samo da bi se udovoljilo zahtjevima za ravnopravnost.....to mi je potpuno pogresno,kao i bilo gdje drugo......
ja sam za sposobne LJUDE
100metara
10.49 Florence Griffith-Joyner
9.58 Usain Bolt

200 metara
19.19 Usain Bolt
21.34 +1.3 Florence Griffith-Joyner

800 metara
1:53.28 Jarmila Kratochvílová
1:41.11 Wilson Kipketer

10.000 metara
29:31.78 Wang Junxia
26:17.53 Kenenisa Bekele

Maraton
2h15:25 Paula Radcliffe
2h03:59 Haile Gebrselassie

Zasto nema zena u Navy SEAL-s, kada su vec dobri snajperisti i ostalo?
bez_ideje

#66 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by bez_ideje »

ti meni iznosis atleticare koji citav zivot treniraju za te rezultate? :-?
ja govorim o puku kojeg treba obuhvatit vojnom obavezom i trenirati
Rusija ima i posebne skole za zene snajperiste ;-)
EnglishmanInBosnia

#67 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Image

Zato i jeste posebna skola.
Da valjaju isle bi zajedno sa elitnim jedinicama koje cine muskarci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by Truba »

žene imaju problem za svaku soluciju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i tu su najbolje :lol: :lol: :lol: :lol:

:skoljka: da žene vode ratove... ne bi bilo preživjelih na poraženoj strani :mrgreen:
SenSen

#69 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by SenSen »

EnglishmanInBosnia wrote:Image

Dali je ovo slika tvog idealnog muskarca?! :D
bez_ideje

#70 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by bez_ideje »

SenSen wrote:
EnglishmanInBosnia wrote:Image

Dali je ovo slika tvog idealnog muskarca?! :D
idealnog i elitnog
obara s nogu-doslovno :skoljka:
muz66

#71 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by muz66 »

Muskarci i zene nisu niti mogu biti ravnopravni. Kraj price :D Mogu raditi iste poslove(sa dosta razlicitim uspjehom), mogu ici u Afganistan(sa vise ili manje rana od metaka) i sl, ali ravnopravni nikad nece biti :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by Truba »

muz66 wrote:Muskarci i zene nisu niti mogu biti ravnopravni. Kraj price :D Mogu raditi iste poslove(sa dosta razlicitim uspjehom), mogu ici u Afganistan(sa vise ili manje rana od metaka) i sl, ali ravnopravni nikad nece biti :D
naravno kada treba biti direktor državne firme tada su svi ravnopravni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
EnglishmanInBosnia

#73 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Ja nemam sliku idealnog muskarca, nego imam sliku idealne ili ti pogodne zene jer sam normalan.

Ova slika pokazuje samo Snagu.

komi je u pravu, zene bi sve zivo pobile da vode ratove.
To je sou zivi kad se zensko naljuti, svi su za sve krivi.
chuchumbamayumbe

#74 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Ovako bi to izgledalo da je SUMO u pitanju!
Na stranu velicina fonasi, na kojem bi mu pozavidjele mnooooge!
8-)
Image
muz66

#75 Re: Ravnopravnost medju (s)polovima...prednosti i nedostaci

Post by muz66 »

komi wrote:
muz66 wrote:Muskarci i zene nisu niti mogu biti ravnopravni. Kraj price :D Mogu raditi iste poslove(sa dosta razlicitim uspjehom), mogu ici u Afganistan(sa vise ili manje rana od metaka) i sl, ali ravnopravni nikad nece biti :D
naravno kada treba biti direktor državne firme tada su svi ravnopravni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naizgled...ali vidi ovo-sefica da se naguCi sekretaru preko stola? Hmmmm...nekako ne ide. Bolje da se zna ko je sef i da sef naguCi sekretaricu :oops: :run:
Post Reply