Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
petunija wrote: ↑30/12/2024 10:37
Pa na RP nije preskupo, posebno ako sam skijaš.
Parking se plaća po satu, kao na Bje a poludnevna je mislim 30ak KM. Tebi bi bila zanimljiva samo glavna staza, ono kroz šumu je lijepo za gledati ali dosadno za skijati, presporo se ide . Osim toga, tamo sezona kratko traje, tako da...slobodno probaj. Ili sačekaj da prođe raspust pa neki radni dan odaberi, tako da baš iskoristuš kartu. Ako dobiješ upalu mišića, to će te spriječiti da ponoviš dolazak i eto...kućni budžet spašen
Ne volim spore staze, doduse, nisam odavno pa bi se mozda i pokajo kad bi se ko nekad probo strmeknut
Jučer fin dan ispade. Kako je vrijeme odmicalo staza je bila sve bolja, obzirom da je jutro bilo poprilično hladno, pa je bilo i leda, ali kako se bližilo podne, sunce je uradilo svoje. Na jednom dijelu staze nekakvog sitnog kamenja pa me malo iznenadilo to. Očekivao sam malo više snijega. Ali ok je i ovo.
Vidim da su i na RP od ove godine TechnoAlpine mašine za osnježavanje umjesto dosadašnjih Demaclenko .
Patking kao de je pojeftinio jer sam ja ostao neka 3 sata a platio 2 KM.
Prvog prvog slijedi nastavak.
splinter wrote: ↑30/12/2024 13:21
Jučer fin dan ispade. Kako je vrijeme odmicalo staza je bila sve bolja, obzirom da je jutro bilo poprilično hladno, pa je bilo i leda, ali kako se bližilo podne, sunce je uradilo svoje. Na jednom dijelu staze nekakvog sitnog kamenja pa me malo iznenadilo to. Očekivao sam malo više snijega. Ali ok je i ovo.
Vidim da su i na RP od ove godine TechnoAlpine mašine za osnježavanje umjesto dosadašnjih Demaclenko .
Čekam nastavak,
u međuvremenu, hvala svim skijašima-spavalicama koji nisu danas došli, omogućili ste mi savršeno skijanje po gotovo praznoj stazi
U ovom ludom skoku cijena, jedina prihvatljiva opcija mi je RP, glavna staza dobra, a i gondola je uzitak. Poludnevna 30KM i nije supacka politika kao na Bjeli da vazi od 11h ili 13h, vec ima 9-12:30h (30KM) ili 12:30-16:00 (25KM). @splinter Parking je besplatan prvi sat, svaki naredni 1KM/satu. U restoranu cijene sasvim prihvatljive, pri tom je najblize skijaliste od Sa.
splinter wrote: ↑30/12/2024 13:21
Čekam nastavak,
u međuvremenu, hvala svim skijašima-spavalicama koji nisu danas došli, omogućili ste mi savršeno skijanje po gotovo praznoj stazi
Na webcam skijalište na RP djeluje prazno, praznije nego ikada.
Možda griješim?
Ne griješiš, danas baš nije bilo nikog, većina je skijala kroz šumu, ali glavna staza je bila prazna, možda još par skijaša tu i tamo.
Idealno za onog ko skija
Parking se plaća po satu, kao na Bje a poludnevna je mislim 30ak KM. Tebi bi bila zanimljiva samo glavna staza, ono kroz šumu je lijepo za gledati ali dosadno za skijati, presporo se ide . Osim toga, tamo sezona kratko traje, tako da...slobodno probaj. Ili sačekaj da prođe raspust pa neki radni dan odaberi, tako da baš iskoristuš kartu. Ako dobiješ upalu mišića, to će te spriječiti da ponoviš dolazak i eto...kućni budžet spašen
Bravo petunija, sve si fino objasnila. I danas zarađen sendvič!
Naslovnica wrote: ↑01/01/2025 19:51
Na webcam skijalište na RP djeluje prazno, praznije nego ikada
Jesi li gledao ostale dane poslije
U četvrtak bila fantastično popeglana staza, mnogo manje kamenja iako ga još uvijek ima.
Za vikend bila malo veća gužva, raja u glavnom dolazi iza 12, ali je bilo dosta naroda i ujutro. U glavnom divno vrijeme i divno skijanje cijeli vikend.
acer5101 wrote: ↑28/01/2025 20:23
A šta je sa onim apartmanima na Ravnoj Planini, kad ce biti gotovi zna li neko? Izgeda dobra prica, al kao da sporo radovi idu
Neki su već gotovi i useljeni a neki još u izgradnji.
U subotu divan dan i vrlo tvrda staza prijepodne. Ono što me je prijatno iznenadilo je da je mnogo manje kamenja bilo nego onda kad sam prošli put pisala, kritike su imale efekta
U nedelju malo lošiji dan, mokra staza, tu i tamo progledala ali i dalje se moglo skijati. Bonus je što su svi već otpisali skijanje tako da nas malo što je bilo imali smo stazu za sebe
Onaj dio kroz šumu ne radi, mislim da se ni iz žičare ne može skijama spustiti (nisam išla) tako da...nadati se novim padavinama
Bravo petunija, sve si fino objasnila. I danas zarađen sendvič!
Nije ovo sendvic, ovo je komplet minimalna plata sa doprinosima"!
Sezona propala...kao i prošla.
Moje skijaško iskustvo (preko 40 godina) mi brani da skijam po vještačkim ledenim stazama i kad nema snjega po drveću...
Danas idealne staze. Dan iz snova (barem prijepodne) , vala sam se uništio od skijanja.
Jedina greška, malo sam se pretoplo obukao al jbg mačak pobjegao jutros iz kuće, pa ga ganjaj u trenerci, mislio sam da je hladnije.
Sad jedna hladna piva, pa kući. Večeras je tekma ipak.