ravna gora u banja luci!
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
[quote="Nenadv24"]Zavisi šta smatraš pod jedinstvenom BiH. Da li je to centralizovana tvorevina koju bošnjaci toliko priželjkuju? Pročitaj jedan od postova earth-simulatora tako je dobro opisao to. Ni ja ne želim pripajanje Srbiji(to sam toliko puta dosad spomenuo ali tebi nikako da dopre do mozga ali prije da ti čitaš ono tebi odgovara) ni centralizaciju ni dominaciju većine iz Sarajeva.
Stalno jedne te iste teme. Ima ovakvih teme barem još 3 na ovom forumu. Dupliranje je stvarno nepotrebno.[/quote]
A sta kad bi se ukinuli entiteti a nove BH institucije se rasporedile izmedju Sarajeva i Banja Luke (npr drzavni sud da bude u Banja Luci i slicno, na principu SCG). Da li bi i onda smatrali da je BiH centralizovana drzava.
Stalno jedne te iste teme. Ima ovakvih teme barem još 3 na ovom forumu. Dupliranje je stvarno nepotrebno.[/quote]
A sta kad bi se ukinuli entiteti a nove BH institucije se rasporedile izmedju Sarajeva i Banja Luke (npr drzavni sud da bude u Banja Luci i slicno, na principu SCG). Da li bi i onda smatrali da je BiH centralizovana drzava.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
[quote="Nenadv24"]Onda bi opet bila centralizovana država. Kada bi zdravstvo, školstvo, kultura i još neke grane ostale na entitetskom nivou to bi onda predstavljalo nekakvu decentralizaciju.[/quote]
OK, dakle ako bi se zdravstvo, kultura i jos neke grane, recimo drzavni sud ili sta god vec, prebacile u Banja Luku da li bi to bilo dovoljno da se entiteti ukinu a da se srbi ne osjecaju da zive u centralizovanoj drzavi. Predpostavljam da je to kao neki kompromis.
OK, dakle ako bi se zdravstvo, kultura i jos neke grane, recimo drzavni sud ili sta god vec, prebacile u Banja Luku da li bi to bilo dovoljno da se entiteti ukinu a da se srbi ne osjecaju da zive u centralizovanoj drzavi. Predpostavljam da je to kao neki kompromis.
-
Kotromanic
Uh sto mi je poznat ovaj govor. Evo bas odnedavno na FTVu ide ekskluzivno serija Hitler-Uspon zla, pa pogledaj ziv bio, razlika je samo sto se umjesto Bosnjaka spominju Jevreji.Nenadv24 wrote:Mislim da taj odgovor već znaš. Problem je što bi bošnjačka politička elita(the chosen) željela imati apsolutni uticaj na cijeloj teritoriji ove države. Tu leži zeko.
Dakle, vi ste zbog navodne zelje za uticajem, napravili genocid nad Bosnjacima (the chosen), kako bi se taj uticaj smanjio?!
Idioti, nikad gusle necete iz glave izbaciti?!
-
Nenadv24
I lokalna samouprava naravno. To sam totalno zaboravio. Može li ovako nek se ukinu entiteti ali da se uspostavi 6-7 kantona sa srpskom većinom? Znači na postojećih 10 dodati još 6-7 sa srpskom većinom.Dado dijasporitus wrote:OK, dakle ako bi se zdravstvo, kultura i jos neke grane, recimo drzavni sud ili sta god vec, prebacile u Banja Luku da li bi to bilo dovoljno da se entiteti ukinu a da se srbi ne osjecaju da zive u centralizovanoj drzavi. Predpostavljam da je to kao neki kompromis.Nenadv24 wrote:Onda bi opet bila centralizovana država. Kada bi zdravstvo, školstvo, kultura i još neke grane ostale na entitetskom nivou to bi onda predstavljalo nekakvu decentralizaciju.
-
Nenadv24
Majmune zato se upravo danas zalaže bošnjačka politička elita(čitaj: sda i sateliti tipa sbih) da upravljaju cijelom teritorijom. Kao eto Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bošnjaci će onda biti bog i batina u BiH. Neće moći.Kotromanic wrote:Uh sto mi je poznat ovaj govor. Evo bas odnedavno na FTVu ide ekskluzivno serija Hitler-Uspon zla, pa pogledaj ziv bio, razlika je samo sto se umjesto Bosnjaka spominju Jevreji.Nenadv24 wrote:Mislim da taj odgovor već znaš. Problem je što bi bošnjačka politička elita(the chosen) željela imati apsolutni uticaj na cijeloj teritoriji ove države. Tu leži zeko.
Dakle, vi ste zbog navodne zelje za uticajem, napravili genocid nad Bosnjacima (the chosen), kako bi se taj uticaj smanjio?!
Zbog kretena kao ovaj Kotromanić i želim da ostanu entiteti.
-
jebotenickname
Srbi su beznadežno genocidan narod.
Slažete li se?
Slažete li se?
-
jebotenickname
P.S. To nije moja teza, već teza Fatmira Alispahića (književnika i publiciste).Toozla wrote:...treba zabraniti slobodu govora za ljude sa IQ manjim od 80...jebotenickname wrote:Srbi su beznadežno genocidan narod.
Slažete li se?
-
Toozla
...ovo je moja teza i ostajem pri njoj...jebotenickname wrote:P.S. To nije moja teza, već teza Fatmira Alispahića (književnika i publiciste).Toozla wrote:...treba zabraniti slobodu govora za ljude sa IQ manjim od 80...jebotenickname wrote:Srbi su beznadežno genocidan narod.
Slažete li se?
-
Kotromanic
Rs je genocidna tvorevina, a ti svojim zalaganjem podrzavas genocid i zlocince koji su zlocin cinili u ime tebe i slicnih kao ti. Nebitni su izgovori, koje ovdje prosipas, tvoj cetnicki mentalni sklop ti brani da racionalno razmisljas. Pa zato guslas o dominaciji, kao sto je i Hitler guslao ili Karadzic sa skupstinske govornice, nahuskavajuci srpski narod. To je taj guslarski gen koji vi nosite. Ko fol ugrozeni, od sviju, pa "ostale" treba pobiti, kako bi nebeski narod imao prostora i sirine.Nenadv24 wrote:Majmune zato se upravo danas zalaže bošnjačka politička elita(čitaj: sda i sateliti tipa sbih) da upravljaju cijelom teritorijom. Kao eto Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bošnjaci će onda biti bog i batina u BiH. Neće moći.Kotromanic wrote:Uh sto mi je poznat ovaj govor. Evo bas odnedavno na FTVu ide ekskluzivno serija Hitler-Uspon zla, pa pogledaj ziv bio, razlika je samo sto se umjesto Bosnjaka spominju Jevreji.Nenadv24 wrote:Mislim da taj odgovor već znaš. Problem je što bi bošnjačka politička elita(the chosen) željela imati apsolutni uticaj na cijeloj teritoriji ove države. Tu leži zeko.
Medjutim, budi u jedno siguran, Rs ce se ukinuti, a Srbi kao narod ce u svijetu ostati upamceni kao zlocinci, ne zato sto su svi Srbi cetnici (to ne tvrdim), nego sto se nikada niste ogradili od tvorevine nastale genocidom, a dok je tako svijet ce na vas gledati kao na koletivne krivce.
-
Kotromanic
Evo u nastavku donosim tipicni primjer price o "dominaciji" Bosnjaka, iz pera jednog prostog srpskog seljaka, ali problem je taj sto nije jadni seljak kriv sto ovako misli i pise, krivi su "intelektualci" kao ti, koji huskaju:Nenadv24 wrote:Ja sam i za kantone sa srpskom većinom. Nema problema ali problem je u bošnjačkoj želji za unitarizacijom BiH ali ni to nema prođu.
Mislim da sa Bošnjacima muslimanima ne može biti zajedničkog i mirnog suživota, jer suština njihove vjere je širenje islama i poturčivanje hriščana... Uvijek rat je moguć i strepnja je vazda, a mir veći pa se smanji i tako vazda.
Kao što svaki čojek hoče živjeti u svojoj kući, tako se i ljudi međusobom razgovaraju o zajedničkom, i srpski narod među sobom tvori zajednicu, i tako svoju kuću, svoju državu i ne želi ni ''m'' od muslimana, koji redovno napadaju srbe i traže od srba da sa njima otvorenim neprijateljima žive,...molim vas kakvi su to ljudi i kakva je to kuća i kakvo oni pravo imaju uzimati tuđe zemlje koje im Kur'an zapovjeda, a da isti srbi koji istog Boga gledaju nemaju pravo na svoj dio bivše Bosne. Nikakvog dobra tu nema, i poslednje zlo srbima koje se može desiti, osim sopstvenog zla (koje je najveće i najčešće) i onog višljeg je suživot sa neprijateljima hriščanstva, i svakim njihovim zlom koje potire srbe vijekovima, danas i dalje će vjekovima našu djecu.
-
SD-6
...gusleeee mojeeeee na vama šubaa zapjevoooo biii ali nemaam zuba(muda)...ne vrijedjajNenadv24 wrote:Majmune zato se upravo danas zalaže bošnjačka politička elita(čitaj: sda i sateliti tipa sbih) da upravljaju cijelom teritorijom. Kao eto Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bošnjaci će onda biti bog i batina u BiH. Neće moći.Kotromanic wrote:Uh sto mi je poznat ovaj govor. Evo bas odnedavno na FTVu ide ekskluzivno serija Hitler-Uspon zla, pa pogledaj ziv bio, razlika je samo sto se umjesto Bosnjaka spominju Jevreji.Nenadv24 wrote:Mislim da taj odgovor već znaš. Problem je što bi bošnjačka politička elita(the chosen) željela imati apsolutni uticaj na cijeloj teritoriji ove države. Tu leži zeko.
-
Tariq_rambo
NENADE, PROČITAJ KOJU KNJIGU PA MAKAR I SRPSKOG AUTORA,BILO ŠTA,Nenadv24 wrote:Majmune zato se upravo danas zalaže bošnjačka politička elita(čitaj: sda i sateliti tipa sbih) da upravljaju cijelom teritorijom. Kao eto Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bošnjaci će onda biti bog i batina u BiH. Neće moći.Kotromanic wrote:Uh sto mi je poznat ovaj govor. Evo bas odnedavno na FTVu ide ekskluzivno serija Hitler-Uspon zla, pa pogledaj ziv bio, razlika je samo sto se umjesto Bosnjaka spominju Jevreji.Nenadv24 wrote:Mislim da taj odgovor već znaš. Problem je što bi bošnjačka politička elita(the chosen) željela imati apsolutni uticaj na cijeloj teritoriji ove države. Tu leži zeko.
CRVENKAPICU, SNEGULJICU, BILO ŠTA SAMO DA SE MOŽEŠ POHVALITI DA SI NAČITAN.
NEMOJ SE BOJATI BOŠNJAČKE ELITE IZ SARAJEVA JER JE NEMA, ONO ŠTO JE BILO POBILI STE, ILI RASTJERALI PO SVIJETU, SAD JE OSTO SAMO GO PAPAK I PREDSJEDNIK PARAVAC KOJI OKOPAVA S TRAKTOROM NJIVU U DOBOJU, A ZA NJIM TRČE TJELOHRANITELJI.
IPAK VI STE JA BI REKAO UGROŽENI ALI NE DAJTE SE,
-
Tariq_rambo
PRVO BOŠNJACI I POTURČIVANJE HRIŠĆANA PREDSTAVLJA IZJAVU KOJU MOŽE SAMO IZJAVITI JEDAN KRETEN ISPRANOG MOZGA,Kotromanic wrote:Evo u nastavku donosim tipicni primjer price o "dominaciji" Bosnjaka, iz pera jednog prostog srpskog seljaka, ali problem je taj sto nije jadni seljak kriv sto ovako misli i pise, krivi su "intelektualci" kao ti, koji huskaju:Nenadv24 wrote:Ja sam i za kantone sa srpskom većinom. Nema problema ali problem je u bošnjačkoj želji za unitarizacijom BiH ali ni to nema prođu.
Mislim da sa Bošnjacima muslimanima ne može biti zajedničkog i mirnog suživota, jer suština njihove vjere je širenje islama i poturčivanje hriščana... Uvijek rat je moguć i strepnja je vazda, a mir veći pa se smanji i tako vazda.
Kao što svaki čojek hoče živjeti u svojoj kući, tako se i ljudi međusobom razgovaraju o zajedničkom, i srpski narod među sobom tvori zajednicu, i tako svoju kuću, svoju državu i ne želi ni ''m'' od muslimana, koji redovno napadaju srbe i traže od srba da sa njima otvorenim neprijateljima žive,...molim vas kakvi su to ljudi i kakva je to kuća i kakvo oni pravo imaju uzimati tuđe zemlje koje im Kur'an zapovjeda, a da isti srbi koji istog Boga gledaju nemaju pravo na svoj dio bivše Bosne. Nikakvog dobra tu nema, i poslednje zlo srbima koje se može desiti, osim sopstvenog zla (koje je najveće i najčešće) i onog višljeg je suživot sa neprijateljima hriščanstva, i svakim njihovim zlom koje potire srbe vijekovima, danas i dalje će vjekovima našu djecu.
ISLAM I RAT NE IDE,
BIVŠA BOSNA NE POSTOJI I KURAN NE ZAPOVIJEDA UZIMANJE TUĐE ZEMLJE,
PAPAK KAD SEREŠ PROTIV TUĐE VJERE ONDA UZMI I PROČITAJ KURAN PA PROBAJ NAĆI DA SE ZAPOVIJEDA UZIMANJE TUĐE ZEMLJE, LAKA TI CRNA ZEMLJA BILA,
JA SAMO ZNAM DA U BIBLIJI PIŠE NE UBIJ A VI VIDIM JAKO POŠTUJETE TO,
IMA SAMO JEDNA BOSNA I HERCEGOVINA, A BIVŠA NEMA NITI ĆE JE KAD BITI,
ZA VAS JE BOG ISUS,-->ON JE SAMO BOŽIJI POSLANIK
NAŠ BOG JE ALLAH DŽ.Š.
I OPET NA KRAJU STARA TEZA KOJU PROVLAČITE O NEKOM TJERANJU VAS I HRIŠĆANA,
UZMI DOKTORSKE DEZERTACIJE PA ČITAJ O TURCIMA U BiH, NIKO NIJE NA SILU PRIHVATIO ISLAM, JER JE TO VJERA MIRA I RAZUMIJEVANJA, ALI TO VAMA SMETA. KAKO VAS NIJE STID PROGOVORITI O BOSNI, KAD STE NAPRAVILI MORE KRVI SAMO ZATO ŠTO SE DRUGAČIJE ZOVU, FAŠISTI JEDNI.
-
Nenadv24
Ne sekiraj se ti pročitao sam ja dosad što šta ali što se tiče mojih odgovora pratim situaciju na političkoj sceni i znam da nema razlike između ciljeva SDA i kluba bošnjačkih intelektualaca.Tariq_rambo wrote:NENADE, PROČITAJ KOJU KNJIGU PA MAKAR I SRPSKOG AUTORA,BILO ŠTA,Nenadv24 wrote:Majmune zato se upravo danas zalaže bošnjačka politička elita(čitaj: sda i sateliti tipa sbih) da upravljaju cijelom teritorijom. Kao eto Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bošnjaci će onda biti bog i batina u BiH. Neće moći.Kotromanic wrote: Uh sto mi je poznat ovaj govor. Evo bas odnedavno na FTVu ide ekskluzivno serija Hitler-Uspon zla, pa pogledaj ziv bio, razlika je samo sto se umjesto Bosnjaka spominju Jevreji.
CRVENKAPICU, SNEGULJICU, BILO ŠTA SAMO DA SE MOŽEŠ POHVALITI DA SI NAČITAN.
NEMOJ SE BOJATI BOŠNJAČKE ELITE IZ SARAJEVA JER JE NEMA, ONO ŠTO JE BILO POBILI STE, ILI RASTJERALI PO SVIJETU, SAD JE OSTO SAMO GO PAPAK I PREDSJEDNIK PARAVAC KOJI OKOPAVA S TRAKTOROM NJIVU U DOBOJU, A ZA NJIM TRČE TJELOHRANITELJI.
IPAK VI STE JA BI REKAO UGROŽENI ALI NE DAJTE SE,
-
Kotromanic
U ovoj pjesmici je sadrzana kompletna filozofija, kako se generise mrznja prema drugacijem sa deda na unuka, s koljena na koljeno, i ljubav prema srpskim junacima (citaj:zlocincima). Gusle su ocito najveci generator mrznje.
ДЕД И УНУК
Узо деда свог унука,
метно га на крило,
па уз гусле певао му
што је негда било.
Певао му српску славу
и српске јунаке,
певао му љуте битке,
муке свакојаке.
Деди око заблистало,
па сузу пролива,
и унуку своме рече
да гусле целива.
Дете гусле целивало,
п’ онда пита живо:
“Је ли, деда, зашто сам ја
те гусле целиво?”
“Ти не схваташ, Српче мало!
Ми старији знамо:
кад одрастеш, кад размислиш,
каз’ће ти се само!”
ДЕД И УНУК
Узо деда свог унука,
метно га на крило,
па уз гусле певао му
што је негда било.
Певао му српску славу
и српске јунаке,
певао му љуте битке,
муке свакојаке.
Деди око заблистало,
па сузу пролива,
и унуку своме рече
да гусле целива.
Дете гусле целивало,
п’ онда пита живо:
те гусле целиво?”
Ми старији знамо:
каз’ће ти се само!”
-
bosniaque
Kotromanic wrote:U ovoj pjesmici je sadrzana kompletna filozofija, kako se generise mrznja prema drugacijem sa deda na unuka, s koljena na koljeno, i ljubav prema srpskim junacima (citaj:zlocincima). Gusle su ocito najveci generator mrznje.
ДЕД И УНУК
Узо деда свог унука,
метно га на крило,
па уз гусле певао му
што је негда било.
Певао му српску славу
и српске јунаке,
певао му љуте битке,
муке свакојаке.
Деди око заблистало,
па сузу пролива,
и унуку своме рече
да гусле целива.
Дете гусле целивало,
п’ онда пита живо:
те гусле целиво?”
Ми старији знамо:
каз’ће ти се само!”
a shubara, shta je sa njom!
-
Nina_1
Ovo je djecija pjesmica od Jovana Jovanovica Zmaja (koji je umro 1904). Ne vidim nista lose u njoj. Uopste nema mrznje u ovoj pjesmici.bosniaque wrote:Kotromanic wrote:U ovoj pjesmici je sadrzana kompletna filozofija, kako se generise mrznja prema drugacijem sa deda na unuka, s koljena na koljeno, i ljubav prema srpskim junacima (citaj:zlocincima). Gusle su ocito najveci generator mrznje.
ДЕД И УНУК
Узо деда свог унука,
метно га на крило,
па уз гусле певао му
што је негда било.
Певао му српску славу
и српске јунаке,
певао му љуте битке,
муке свакојаке.
Деди око заблистало,
па сузу пролива,
и унуку своме рече
да гусле целива.
Дете гусле целивало,
п’ онда пита живо:
те гусле целиво?”
Ми старији знамо:
каз’ће ти се само!”
-
Kotromanic
Nina_1 wrote:bosniaque wrote:Ovo je djecija pjesmica od Jovana Jovanovica Zmaja (koji je umro 1904). Ne vidim nista lose u njoj. Uopste nema mrznje u ovoj pjesmici.Kotromanic wrote:U ovoj pjesmici je sadrzana kompletna filozofija, kako se generise mrznja prema drugacijem sa deda na unuka, s koljena na koljeno, i ljubav prema srpskim junacima (citaj:zlocincima). Gusle su ocito najveci generator mrznje.
ДЕД И УНУК
Узо деда свог унука,
метно га на крило,
па уз гусле певао му
што је негда било.
Певао му српску славу
и српске јунаке,
певао му љуте битке,
муке свакојаке.
Деди око заблистало,
па сузу пролива,
и унуку своме рече
да гусле целива.
Дете гусле целивало,
п’ онда пита живо:
те гусле целиво?”
Ми старији знамо:
каз’ће ти се само!”
Kako da ne. Pazi samo sta je djed pjevao maksumu:
"Pevao mu srpsku slavu, i srpske junake, pevao mu ljute bitke, muke svakojake"
Eh jadni maksum, umjesto da mu djed pjeva o princezi, lopti ili sarenim balonima, on njemu o srpskim junacima i ljutim bitkama
A potom djed kaze unuku da gusle cjeliva, pa nakon sto ga jadno i zbunjeno dijete pita, a zasto, djed ponosno i demagoski odgovara:
"ti ne shvatas srpce malo, mi stariji znamo (a to itekako znaju Bosnjaci, i oni koji su stradali u "bitkama ljutim" od "srpskih junaka"), kad odrastes kad razmislis, kaz ce ti se samo"