Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
-
Truetotrue
#1 Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Svjedoci smo relativno brzog izlazenja ratnih zlocinaca iz bjelosvjetskih zatvora. Vecina od njih se nakon odsluzene dvotrecinske kazne vrati da zivi u Bosni i Hercegovini.
Da li su oni prijetnja miru u Bosni i Hercegovini? Zasto im se dopusta da se vrate u BiH i zasto se ne uhapse ponovo po njihovom dolasku? Ako se npr. AbuHamza i ostali uhapse i drze u zatvoru pod optuzbom da su prijetnja Bosni i Hercegovini, onda bi i Krajisnik i ostali trebali biti hapseni.
Volio bih cuti misljenje o ovoj temi, jer zaista mislim da je npr. Krajisnik prijetnja miru u Bosni i Hercegovini.
Da li su oni prijetnja miru u Bosni i Hercegovini? Zasto im se dopusta da se vrate u BiH i zasto se ne uhapse ponovo po njihovom dolasku? Ako se npr. AbuHamza i ostali uhapse i drze u zatvoru pod optuzbom da su prijetnja Bosni i Hercegovini, onda bi i Krajisnik i ostali trebali biti hapseni.
Volio bih cuti misljenje o ovoj temi, jer zaista mislim da je npr. Krajisnik prijetnja miru u Bosni i Hercegovini.
- cyprus
#2 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Pojedinci nikada ne mogu biti prijetnja miru... Zaluđene mase su prijetnja miru...
-
Truetotrue
#3 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Izvini, ali se neslazemo. Uvijek su pojedinci predvodili mase. Nemogu mase voditi same sebe. Konkretno, Krajisnik je ratni zlocinac, covijek koji je naredjivao ubistva, protjerivanja, silovanja, koncentracione logore itd... takvi zlocini nemogu zastariti. U drzavi kakva je nasa gdje su narodi izmijesani, takve osobe su drzavni neprijatelji broj 1, takve osobe su opasne po nacionalnu sigurnost.cyprus wrote:Pojedinci nikada ne mogu biti prijetnja miru... Zaluđene mase su prijetnja miru...
-
NeenaSa
#4 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Kipranine, ako promatramo/posmatramo jedno bez drugog, ne ide.
Drugi je par opanaka, shto zhele postichi.
Drugi je par opanaka, shto zhele postichi.
-
barpy
#5 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
da je priča o vehabijama bili bi prijetnja ali pošto su četnici onda nisu...kako si samo licemjeran !cyprus wrote:Pojedinci nikada ne mogu biti prijetnja miru... Zaluđene mase su prijetnja miru...
-
eroslav
#6 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
prijetnja su i jedni i drugi...i svaka dalabu bez 2 čiste u pletari koja unosi nemir i razdor među narodebarpy wrote:da je priča o vehabijama bili bi prijetnja ali pošto su četnici onda nisu...kako si samo licemjeran !cyprus wrote:Pojedinci nikada ne mogu biti prijetnja miru... Zaluđene mase su prijetnja miru...
- cyprus
#7 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Nit sam spominjo vehabije nit četnike... O čemu ti?barpy wrote:da je priča o vehabijama bili bi prijetnja ali pošto su četnici onda nisu...kako si samo licemjeran !cyprus wrote:Pojedinci nikada ne mogu biti prijetnja miru... Zaluđene mase su prijetnja miru...
-
Truetotrue
#8 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Da li postoji neka kvaka u zakonu, na osnovu koje bi se zlocinci mogli ponovo uhapsiti ili protjerati iz zemlje u kojoj su zlocine pocinili? Da li mogu vlasti BiH uciniti nesto da se kod izricanja presude istim zabrani ulazak u BiH? Nemoze se mirno gledati kako danas Krajisnik, jucer Plavsic a sutra Karadzic dodju u BiH i zive kao da se nije nista desilo.
-
kikser
#9 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Truetotrue wrote:Da li postoji neka kvaka u zakonu, na osnovu koje bi se zlocinci mogli ponovo uhapsiti ili protjerati iz zemlje u kojoj su zlocine pocinili? Da li mogu vlasti BiH uciniti nesto da se kod izricanja presude istim zabrani ulazak u BiH? Nemoze se mirno gledati kako danas Krajisnik, jucer Plavsic a sutra Karadzic dodju u BiH i zive kao da se nije nista desilo.
odslužili su kazne i sad su slobodni,jedino ih čeka prava kazna kod boga,a po meni su veći zločinci dijasporci koji su pobjegli ko miševi,njima nebi dozvolio da nikad više dođu u bih...
-
Truetotrue
#10 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Mogu razumijeti da imas los dan, ali da takve gadosti iz usta ispustis je blago receno bolest tvoga uma. Dijaspora nema veze sa temom, a ako hoces i ti i ja bi prvi otisli odavde kad bi bilo kakve alternative.kikser wrote:Truetotrue wrote:Da li postoji neka kvaka u zakonu, na osnovu koje bi se zlocinci mogli ponovo uhapsiti ili protjerati iz zemlje u kojoj su zlocine pocinili? Da li mogu vlasti BiH uciniti nesto da se kod izricanja presude istim zabrani ulazak u BiH? Nemoze se mirno gledati kako danas Krajisnik, jucer Plavsic a sutra Karadzic dodju u BiH i zive kao da se nije nista desilo.
odslužili su kazne i sad su slobodni,jedino ih čeka prava kazna kod boga,a po meni su veći zločinci dijasporci koji su pobjegli ko miševi,njima nebi dozvolio da nikad više dođu u bih...
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#11 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Prijavio sam ti post odmah nakon sto si ga napisao. Vidim da nema reakcija pa si dajem za pravo da ti repliciram na istom nivou - JEBALA TI DIJASPORA MATER KAD JE FETUS BILA!kikser wrote:odslužili su kazne i sad su slobodni,jedino ih čeka prava kazna kod boga,a po meni su veći zločinci dijasporci koji su pobjegli ko miševi,njima nebi dozvolio da nikad više dođu u bih...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» kikser, slogabn
doviđenja.
» kikser, slogabn
doviđenja.
- karanana
#13 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
hehe....ratni zlocinac izaso iz zatvora i bio na godisnjem odmoru i presao u republiku hrvatsku. hehe.
-
smijesni_ste
#14 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Cirkus....pa ako ga neće Hrvatska izručiti hoće li barem morati dovršiti tamo kaznu...nisam baš shvatio?
- karanana
#15 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
hoce. mozda.
ali to je manje bitno. mene vise interesuje kako zlocinac moze imati 25 dana godisnjeg odmora i uz to dobiti dokumente za putovanje i prelazak granice.
ima frajer vise godisnjeg nego ovi po drzavnim firmama. a valjda racunaju i zatvor da je drzavna firma.
ali to je manje bitno. mene vise interesuje kako zlocinac moze imati 25 dana godisnjeg odmora i uz to dobiti dokumente za putovanje i prelazak granice.
ima frajer vise godisnjeg nego ovi po drzavnim firmama. a valjda racunaju i zatvor da je drzavna firma.
-
Bodkin
#16 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Truetotrue wrote:Da li postoji neka kvaka u zakonu, na osnovu koje bi se zlocinci mogli ponovo uhapsiti ili protjerati iz zemlje u kojoj su zlocine pocinili? Da li mogu vlasti BiH uciniti nesto da se kod izricanja presude istim zabrani ulazak u BiH? Nemoze se mirno gledati kako danas Krajisnik, jucer Plavsic a sutra Karadzic dodju u BiH i zive kao da se nije nista desilo.
-
uzgajivac
#17 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
moglo bi se i ovo tvoje smece prijaviti ali necu da licim na te.slogabn wrote:Prijavio sam ti post odmah nakon sto si ga napisao. Vidim da nema reakcija pa si dajem za pravo da ti repliciram na istom nivou - JEBALA TI DIJASPORA MATER KAD JE FETUS BILA!kikser wrote:odslužili su ...
prijetnja miru su oni sto zagovaraju podjelu teritorija. psihopate koji se predstavljaju kao ozbiljni politicari.
- karanana
#18 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
evo oslobodjen djukic. da je u nas mentalni sklop drugaciji, ovo bi bila dobra vijest. konacno bi djukela bio dostupan brzoj ruci pravde, metak u glavu, bomba pod auto ili slicno. ali posto nismo takvi, a ne znam je li to dobro ili lose, onda mozemo zakljuciti da je zivot ovdje jedna ogromna velika crnacka karina i da odavde treba bjezat kako-tako.
- guber90
#19 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Da li bi mi sada neko mogao objasniti hoce li idiot koji je odgovoran sto se doticni seta po cesti biti pozvan na bilo koji vid odgovornosti. Licno ja bih onog tuzioca u ovom slucaju barem jedno 10 godina na robiju poslao, tako da pravno polupismeni idioti ne pomisljaju da se bave ratnim zlocinima vise ikada. Kako toliki maloumnik mozes biti da primjenis sada aktivni zakon, umjesto onog koji je bio aktuelan u trenutku pocinjenja djela, ja sam pravno nepismen, ali ovo je tako logicno, da moras biti mentalno zaostao, kako bi ovakav promasaj napravio.
- karanana
#20 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
sve je to nastimano. i ta primjena drugog zakona je samo izgovor za ovu shtimaljku. presuda je presuda, proglasen je neko krivim i to je to. nebitno koji zakon jugoslovenski, bosanski, hashki. znaci duzina presude moze biti upitna ali krivica i presuda ne. ali dzaba, ovo je sve dogovoreno da se zlocinci puste.
- guber90
#21 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
Razumijem ja taj dio, medjutim ne bi bilo nikakva osnova za ovakvo nesto da neki majmun nije odlucio preko stele poloziti ispit. Necu da ulazim u sudstvo, jer oni uvijek neku izvlakusu nadju, meni je tuzilac tragedija.karanana wrote:sve je to nastimano. i ta primjena drugog zakona je samo izgovor za ovu shtimaljku. presuda je presuda, proglasen je neko krivim i to je to. nebitno koji zakon jugoslovenski, bosanski, hashki. znaci duzina presude moze biti upitna ali krivica i presuda ne. ali dzaba, ovo je sve dogovoreno da se zlocinci puste.
- Danguba
#22 Re: Ratni zlocinci su prijetnja miru u BiH.
totalno si u pravu...karanana wrote:sve je to nastimano. i ta primjena drugog zakona je samo izgovor za ovu shtimaljku. presuda je presuda, proglasen je neko krivim i to je to. nebitno koji zakon jugoslovenski, bosanski, hashki. znaci duzina presude moze biti upitna ali krivica i presuda ne. ali dzaba, ovo je sve dogovoreno da se zlocinci puste.
znaju da je YU zakon blazi a kako nece i biti kada je skovan desetinama godina prije aktuelnih zbivanja. ko je mogao u takav zakon ubaciti sve gnusne radnje koje su pocinili zlocinci.