Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 2011

Locked
Država

#326 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Država »

mostar036 wrote:Svako normalan zna da od te Velike Srbije nema ništa,bar ne od one zamišljene,Jedino što Srbija može dobiti u nekoj budućnosti je RS i eventualno Kosovo vratiti.
Niti će dobiti RS, niti će vratiti Kosovo.

Bolje im je da se što prije decentraliziraju i na taj način izbiju iz ruku argumente svim separatistima u Srbiji. Ovako, nisam siguran ni šta će biti sa Vojvodinom. I tamo se sve češće čuju neki glasovi o potrebi za tzv "Vojvođanskom policijom" i slično...

Srbija je slaba da bi i pokušala oteti dio BiH, a kamoli vratiti Kosovo...
ArthurSpooner

#327 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by ArthurSpooner »

mostar036 wrote:Svako normalan zna da od te Velike Srbije nema ništa,bar ne od one zamišljene,Jedino što Srbija može dobiti u nekoj budućnosti je RS i eventualno Kosovo vratiti.
Ajde krenite vise :lol:
Arturo B

#328 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

ArthurSpooner wrote:
Arturo B wrote:Jesi li ti idiot ili sta je u pitanju. Ako kazem da nisam Srbin onda valjda znaci da nisam. Uostalom meni nije nikakav problem ni da provjeris to ako te bas zanima.
Evo ja kazem da sam Zulu, mogu si cak i napraviti fb profil s imenom Kunta Kinte.

Sto ipak ne znaci da to jesam. Ohani ba, vidis da su te i drugi na temi provalili.
Jedini koji su se provalili je nekolicina vas. Ili si njihov ili si nas. Njihov ne mogu biti sve i da hocu (a iskreno ne pada mi na pamet) a "vas" jesam ali mi je malo neugodno zbog toga kakvih likova ima medju ovim "mojim".
ljevoruki

#329 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by ljevoruki »

Samo se vi zanosite sa snovima o nekom, bilo kakvom, ratnom plijenu.
Niti ce Srbija ikada dobiti tzv. rs niti ce "eventualno" vratiti Kosovo.
Ko god da vam podgrijava nadu u ovakav rasplet ne cini vam dobro, samo vas i dalje gura u propast.
Nije da se ja sad nesto zalim sto je tako, dapace, nego samo iznosim svoje skromno misljenje. :D
Arturo B

#330 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

Država wrote:

Bolje im je da se što prije decentraliziraju i na taj način izbiju iz ruku argumente svim separatistima u Srbiji. Ovako, nisam siguran ni šta će biti sa Vojvodinom. I tamo se sve češće čuju neki glasovi o potrebi za tzv "Vojvođanskom policijom" i slično...

Nema od Velike Srbije nista, barem u narednom periodu. Oni su se o svom jadu zabavili. I jos nesto sto me jako fascinira kod nekih diskutanata. Zamjeraju Srbiji sto zeli da RS otme od Bosne i Hercegovine a tako zdusno navijaju za to da Kosovo dobije nezavisnost. Kao prvo, sta mi imamo sa Kosovom; a kao drugo zasto drugima zelite ono sto se nama desava? Zasto ces ti , osim ako nisi pravi pacenik biti sretniji ako Kosovo dobije nezavisnost? Licemjerje drugovi?
Država

#331 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Država »

Mogu oni napraviti Veliku Srbiju. Jednostavno na već postojeću podignu još jedan sprat i eto...
mostar036

#332 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by mostar036 »

Kosovo i treba biti u sastavu Srbije jer je ono njen sastavni dio oduvijek bilo,dok prostori današnja RS nisu skoro nikad ni bili u Srbiji,ali činjenica da oni tamo praktički i žive život Srbije.Problem na našim prostorima je to što izjednačava narod sa matičnom državom,Srbi sa Srbijom,Hrvati sa Hrvatskom,pa čak i neki Bošnjaci koji žive u Srbiji i Crnoj Gori se indetifikuju sa BiH.
Arturo B

#333 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

mostar036 wrote:Kosovo i treba biti u sastavu Srbije jer je ono njen sastavni dio oduvijek bilo,dok prostori današnja RS nisu skoro nikad ni bili u Srbiji,ali činjenica da oni tamo praktički i žive život Srbije.Problem na našim prostorima je to što izjednačava narod sa matičnom državom,Srbi sa Srbijom,Hrvati sa Hrvatskom,pa čak i neki Bošnjaci koji žive u Srbiji i Crnoj Gori se indetifikuju sa BiH.
Ne znam sta je cudno u tome da se i Bosnjaci iz Srbije identificiraju s Bosnom, ako to rade i ostali narodi. Samo prate trend sto bi se reklo.
cindrlimindrli

#334 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by cindrlimindrli »

Arturo B wrote:
Država wrote:

Nema od Velike Srbije nista, barem u narednom periodu. Oni su se o svom jadu zabavili. I jos nesto sto me jako fascinira kod nekih diskutanata. Zamjeraju Srbiji sto zeli da RS otme od Bosne i Hercegovine a tako zdusno navijaju za to da Kosovo dobije nezavisnost. Kao prvo, sta mi imamo sa Kosovom; a kao drugo zasto drugima zelite ono sto se nama desava? Zasto ces ti , osim ako nisi pravi pacenik biti sretniji ako Kosovo dobije nezavisnost? Licemjerje drugovi?
Nemam ja sta navijati da Kosovo dobije nezavisnost od srbije, ono je vec nezavisno. Svaki poraz te ludacke zemlje znaci pobjedu civilizacije.
detroit-mercy

#335 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by detroit-mercy »

mostar036 wrote:Kosovo i treba biti u sastavu Srbije jer je ono njen sastavni dio oduvijek bilo,dok prostori današnja RS nisu skoro nikad ni bili u Srbiji,ali činjenica da oni tamo praktički i žive život Srbije.Problem na našim prostorima je to što izjednačava narod sa matičnom državom,Srbi sa Srbijom,Hrvati sa Hrvatskom,pa čak i neki Bošnjaci koji žive u Srbiji i Crnoj Gori se indetifikuju sa BiH.
Od kada je to oduvijek, jel od ameba, 1356,1912 :mrgreen:
Arturo B

#336 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

cindrlimindrli wrote:
Arturo B wrote: Nema od Velike Srbije nista, barem u narednom periodu. Oni su se o svom jadu zabavili. I jos nesto sto me jako fascinira kod nekih diskutanata. Zamjeraju Srbiji sto zeli da RS otme od Bosne i Hercegovine a tako zdusno navijaju za to da Kosovo dobije nezavisnost. Kao prvo, sta mi imamo sa Kosovom; a kao drugo zasto drugima zelite ono sto se nama desava? Zasto ces ti , osim ako nisi pravi pacenik biti sretniji ako Kosovo dobije nezavisnost? Licemjerje drugovi?
Nemam ja sta navijati da Kosovo dobije nezavisnost od srbije, ono je vec nezavisno. Svaki poraz te ludacke zemlje znaci pobjedu civilizacije.
Nije to ni blizu gotovo. Neke zemlje i to veoma vazne zemlje nikad nece priznati Kosovo, vecinom zbog slicnih problema i tendencija nekih njihovih pokrajina za samostalnoscu. Poput Spanije, Rusije itd. Tako da cemo vidjeti kako ce se situacija odigrati.
Znaci kad Srbi pokusaju da otmu nesto sto im ne pripada onda je to agresija, a kad Srbima otimaju ono sto im pripada to je pobjeda civilizacije? :D
cindrlimindrli

#337 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by cindrlimindrli »

Da, nezavisnost Kosova je rijedak primjer ovozemaljske pravde i pobjeda civilizacije nad bolesnim umovima koji su kompletan region terorisali citavu deceniju.
detroit-mercy

#338 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by detroit-mercy »

Arturo B wrote:
Država wrote:

Mozes to gledati na drugi nacin. Mozda se na neki nacin identificiramo sa Kosovom jer znamo kroz sta smo mi prosli u nasem odnosu sa velikosrpskom politikom i onda zakljucujemo da je i Albancima bila namijenjena ista sudbina.
E sad, zoves to licemjerstvo, sve je to relativno. Velika vecina ovog foruma spocitava Amerikancima bombardovanje Iraka i svragavanje Sadama, ali kada je u pitanju bombardovanje Srbije i svrgavanje Milosevica ti isti to zdusno podrzavaju cak misle da je bilo i premalo. Je li to Milosevic ista gori od Sadama :mrgreen: ne bih rekao.
Arturo B

#339 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

cindrlimindrli wrote:Da, nezavisnost Kosova je rijedak primjer ovozemaljske pravde i pobjeda civilizacije nad bolesnim umovima koji su kompletan region terorisali citavu deceniju.
Pa onda nemamo sta dalje pricati.
ArthurSpooner

#340 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by ArthurSpooner »

cindrlimindrli wrote:Da, nezavisnost Kosova je rijedak primjer ovozemaljske pravde i pobjeda civilizacije nad bolesnim umovima koji su kompletan region terorisali citavu deceniju.
Najvelicanstvenija pobjeda civilizacije u zadnjih 10 god je bilo bombardovanje Miloseviceve Srbije '99 god :thumbup:
Arturo B

#341 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

detroit-mercy wrote:
Arturo B wrote: Nema od Velike Srbije nista, barem u narednom periodu. Oni su se o svom jadu zabavili. I jos nesto sto me jako fascinira kod nekih diskutanata. Zamjeraju Srbiji sto zeli da RS otme od Bosne i Hercegovine a tako zdusno navijaju za to da Kosovo dobije nezavisnost. Kao prvo, sta mi imamo sa Kosovom; a kao drugo zasto drugima zelite ono sto se nama desava? Zasto ces ti , osim ako nisi pravi pacenik biti sretniji ako Kosovo dobije nezavisnost? Licemjerje drugovi?
Mozes to gledati na drugi nacin. Mozda se na neki nacin identificiramo sa Kosovom jer znamo kroz sta smo mi prosli u nasem odnosu sa velikosrpskom politikom i onda zakljucujemo da je i Albancima bila namijenjena ista sudbina.
E sad, zoves to licemjerstvo, sve je to relativno. Velika vecina ovog foruma spocitava Amerikancima bombardovanje Iraka i svragavanje Sadama, ali kada je u pitanju bombardovanje Srbije i svrgavanje Milosevica ti isti to zdusno podrzavaju cak misle da je bilo i premalo. Je li to Milosevic ista gori od Sadama :mrgreen: ne bih rekao.
Ali BIH i Kosovo nemaju apsolutno nista zajednicko. Ako cemo iskreno gledati Kosovo jeste dio Srbije, Bosna i Hercegovina to nikad nije bila. Odvajanje Kosova od Srbije je isto tako ustavno i pravedno koliko i odvajanje RS-a od BiH, znaci niti malo. Sto se mene tice ta prica me i ne dotice previse, meni ni iz dzepa ni u dzep.
detroit-mercy

#342 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by detroit-mercy »

Arturo B wrote:
cindrlimindrli wrote:
Nije to ni blizu gotovo. Neke zemlje i to veoma vazne zemlje nikad nece priznati Kosovo, vecinom zbog slicnih problema i tendencija nekih njihovih pokrajina za samostalnoscu. Poput Spanije, Rusije itd. Tako da cemo vidjeti kako ce se situacija odigrati.
Znaci kad Srbi pokusaju da otmu nesto sto im ne pripada onda je to agresija, a kad Srbima otimaju ono sto im pripada to je pobjeda civilizacije? :D
Znaci po tebi je sasvim uredu diskriminirati sopstvene gradjane, ubijati ih, trpati u hladnjace. Po tebi, drava moze da radi sa svojim gradjanima sta joj se svidi, posebno ako ti gradjani ne pripadaju vecinskom narodu.Koliko prava Srbi polazu na Kosovo onda isto toliko prava Madjarska moze polagati na Vojvodinu.
Arturo B

#343 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

Kakvi debili. Bombardiranje grada i ubijanje civila je velicanstven potez? Samo zato sto se radi o Srbiji. Kada isti Ameri bombardiraju neku islamsku zemlju onda su zlocinci :D. Jebo mater ako ste vi normalni.
cindrlimindrli

#344 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by cindrlimindrli »

Arturo B wrote:
Tako je, sve sto ti je ostalo jeste da se povuces bez gubitaka, dok jos uvijek imas sansu. :-D
Arturo B

#345 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

detroit-mercy wrote:
Arturo B wrote:
Znaci po tebi je sasvim uredu diskriminirati sopstvene gradjane, ubijati ih, trpati u hladnjace. Po tebi, drava moze da radi sa svojim gradjanima sta joj se svidi, posebno ako ti gradjani ne pripadaju vecinskom narodu.Koliko prava Srbi polazu na Kosovo onda isto toliko prava Madjarska moze polagati na Vojvodinu.
A jesi li svjestan sta se Srbima desavala na Kosovu od strane Albanaca? Nisu bas ni Albanci maslo za ramazana, ako cemo iskreno. I poredjenje Vojvodine i Kosova je vrlo lose.
detroit-mercy

#346 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by detroit-mercy »

Arturo B wrote:
detroit-mercy wrote:
Ali BIH i Kosovo nemaju apsolutno nista zajednicko. Ako cemo iskreno gledati Kosovo jeste dio Srbije, Bosna i Hercegovina to nikad nije bila. Odvajanje Kosova od Srbije je isto tako ustavno i pravedno koliko i odvajanje RS-a od BiH, znaci niti malo. Sto se mene tice ta prica me i ne dotice previse, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Lijepo su ti u Hagu puno veci strucnjaci za pravo i medjunarodno pravo objasnili da to nije isto :mrgreen: . Ako je za tebe isto, ne mora znaciti da je za ostale isto :skoljka: .
Arturo B

#347 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

cindrlimindrli wrote:
Arturo B wrote:
Tako je, sve sto ti je ostalo jeste da se povuces bez gubitaka, dok jos uvijek imas sansu. :-D
Jos jedan ego-triper koji misli da pobjedjuje nekog na forumu :D
detroit-mercy

#348 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by detroit-mercy »

Arturo B wrote:Kakvi debili. Bombardiranje grada i ubijanje civila je velicanstven potez? Samo zato sto se radi o Srbiji. Kada isti Ameri bombardiraju neku islamsku zemlju onda su zlocinci :D. Jebo mater ako ste vi normalni.
Je li bombardovanje nacisticke Njemacke bilo normalno?
ArthurSpooner

#349 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by ArthurSpooner »

Arturo B wrote:Kakvi debili. Bombardiranje grada i ubijanje civila je velicanstven potez? Samo zato sto se radi o Srbiji. Kada isti Ameri bombardiraju neku islamsku zemlju onda su zlocinci :D. Jebo mater ako ste vi normalni.
Prema pisanju New York Times, The Guardian, Toronto Star i Deutsche Welle, to jeste bio velicanstven potez :dance:
Arturo B

#350 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Arturo B »

detroit-mercy wrote:
Je li bombardovanje nacisticke Njemacke bilo normalno?
O tome se i danas vode diskusije, da li je takvo granatiranje bilo pravedno prema civilima. Vidi granatirati nekog da bi prestao sa losim stvarima koje radi je jedna stvar, ali nazivati velicanstvenim nesto gdje su poginuli nevini ljudi je jednostavno ludjacki.
Locked