RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
DaysleepeR

#851 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Barrett wrote:
Ova gitara je stara 16 godina i mislim da bi bilo super da je Livio dobio onog Fendera. Vidjeh neku noć da onaj iz Nastyja ne svira onu što je dobio prošle godine, pa je, mislim, žiri trebao uzeti u obzir i stilove muzike kada je davao gitaru.

slažem se za dobitnika gitare, onaj iz Nasty-a nema pojma, i dalje svira Ariu pored MK gitare koja je fenomenalna.

barem je nije prodao vec dao burazu, koji je svakako bolji gitarista 100 puta

BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#852 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by BolanBolan »

BlackSnake wrote:Da i ja kažem neko viđenje serijala.
Bez obzira na sve rečeno oko žirija, ja sam uživao gledajući bendove jer je fakat bilo odličnih izvedbi. Da se razumijemo bilo je i fulova, ali ne toliko da bi pokvarili ukupni dojam.
- Supernova je haman odavno znala da će pobijediti. Momci su dobri ali nisu najbolji. Pomalo su mi išli na živce ponašanjem jer su očito već znali ishod. Ako ste primjetili, oni nisu ni slušali utiske žirija nego su se kreveljili u kamere. Bubnjar im je daleko ispod ostalih, a gitarista precijenjen.
- EKG ima odličnog vokala gitaristu i bubnjara, ali brate mili ravni su od početka do kraja, nigdje stanke i neke dinamike. Osim toga taj vrišteći stil svirke uz mnogo buke mi se ne sviđa. Ako Zele preferira (a to je očito) hevi metal gitaristu onda je ovaj iz EKG-a po meni bolji.
- Livio je moćan. Sviđa mi se što trio izvlači takvu svirku, to treba cijeniti. Ovo što i njemu zamjerim, nema dinamike, stanki, prelaza u ritmovima, pa čak ni na mjestima koja su u originalnoj pjesmi očita. Pohvalno, što je odličan gitarista koji svira ono što je bliže mom ukusu.
- Larva je bila moj favorit. Da se razumijemo, nisam puno slušao bendove čije pjesme su nam oni svirali (starijeg sam kova), ali jedno je jasno: Definitivno sam na Youtube-u počeo tražiti pjesme koje su oni izvodili. Jedini su koji rade isključivo kao ekipa, bez isticanja pojedinaca iako ne mogu da ne pohvalim fantastičnog bubnjara, momak je strava. Larva je fantastično tačna, puna dinamike, stanki, lepršavosti, ukratko uživao sam slušajući ih. Nema kod njih bespotrebnih kilometarskih soliranja gitariste ili iživljavanja bubnjara, sve je tačno onoliko koliko i treba da bude.
- Full House je bio odmah iz Larve, po meni, ali su ljudi odlučili da budu dosljedni i ne dozvole da ih neko handri u mozak, pa se lijepo pozdrvali sa kupljenim žirijem. Šteta što ih više nismo mogli gledati, gitarista im je bio pravi virtuoz. Momcima želim puno uspjeha ... respect.
- Maximum power. Kao što neko reče, njegov babo mu je napravio samo medvjeđu uslugu i učinio da ih gledamo drugačijim očima. Djeca fakat imaju budućnost ali nije im bilo mjesto tamo dokle su došli ... ni blizu.
Zele mi se smučio onim pričama oko cijene gitare, pa onda kako su mu komšije poznati muzičari, i ostalim pokazateljima prepotentnosti. Hmm, pravo sam se iznenadio da je prve balade "Jagoda" napravio Jankelić, a ne Zele. Nekako sam podrazumijevao Zeleta kao autora.
Fakat, onaj iz Fullhousea je bio odličan gitarista. Zar nije prošle godine bilo pravilo da se za najboljeg gitaristu takmiče svi gitaristi, bez obzira da li su ranije ispali. Nisam čuo ime ovog iz Fullhouse kada je Vinko čitao imena gitarista...
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#853 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by BolanBolan »

DaysleepeR wrote:
Barrett wrote:
Ova gitara je stara 16 godina i mislim da bi bilo super da je Livio dobio onog Fendera. Vidjeh neku noć da onaj iz Nastyja ne svira onu što je dobio prošle godine, pa je, mislim, žiri trebao uzeti u obzir i stilove muzike kada je davao gitaru.

slažem se za dobitnika gitare, onaj iz Nasty-a nema pojma, i dalje svira Ariu pored MK gitare koja je fenomenalna.

barem je nije prodao vec dao burazu, koji je svakako bolji gitarista 100 puta

Ovo mu buraz, ili? Ne liče nikako. Ovaj k'o da je sin "rahmetli" pjevača Thin LIzzya.=D
Al' ova gitara je prava lutkica u odnosu na onu koju su sinoć poklonili...
DaysleepeR

#854 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

buraz je pacijent u poziivnom smislu

doktor78

#855 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by doktor78 »

DaysleepeR wrote:
meni je van pameti da već evo drugu sezonu OBN nema pameti da napravi turneju sa ovim bendovima po ex-yu i to od Ljubljane do Skoplja i da zaradi pristojnu lovu da svi dobiju po album. Snimanje albuma uopste nije skupo u današnje vrijeme.
:thumbup:
kokaj

#856 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by kokaj »

Kakva crna zarada, to su bendovi koji mogu svirat samo za putne troskove, svako ko plati vise je budala :lol:
black

#857 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by black »

Ridjobrki wrote:Meni je Livio Berak Trio stvarno bio užitak gledati. Samo njih trojica a onakvo bogatstvo zvuka i tako gledljiv i šarmantan nastup bez pretencioznosti, glumatanja i klinčenja.
bash tako, pored njih i Larva je dobra, vec sam pisao, ne pratim bash puno novije valove, ali ono shto oni sviraju, odlichno to rade i to je ono shto danas najvishe prolazi kod mladje populacije rokera
DYD666

#858 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DYD666 »

I meni je Trio bio najbolji daleko, pogotovo zadnja stvar koju su svirali - Purple Haze, nešto najbolje što sam čuo u finalu a mozda čak i u cijeloj sezoni, ali eto...
Damien

#859 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Damien »

Nesto novo za one koji gotive FS :D

http://www.youtube.com/watch?v=xuJSIs38zcU

nesto malo drugacije u odnosu na prvi album.

stay heavy \m/
Sharan

#860 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Sharan »

Imam ja jedno pitanje: zašto se nijedan članak o bendu Last Location ne može komentarisati? Šta su oni, vlasnici SA-X-a ili oglašivači, ne kontam.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#861 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Entropio »

Sharan wrote:Imam ja jedno pitanje: zašto se nijedan članak o bendu Last Location ne može komentarisati? Šta su oni, vlasnici SA-X-a ili oglašivači, ne kontam.
Oglašivač koji plati članak može izabrati da li želi da uključi ili isključi komentare. Inače, cijena promotivnog članka na Klixu je 500KM.
Post Reply