BlackSnake wrote:Da i ja kažem neko viđenje serijala.
Bez obzira na sve rečeno oko žirija, ja sam uživao gledajući bendove jer je fakat bilo odličnih izvedbi. Da se razumijemo bilo je i fulova, ali ne toliko da bi pokvarili ukupni dojam.
- Supernova je haman odavno znala da će pobijediti. Momci su dobri ali nisu najbolji. Pomalo su mi išli na živce ponašanjem jer su očito već znali ishod. Ako ste primjetili, oni nisu ni slušali utiske žirija nego su se kreveljili u kamere. Bubnjar im je daleko ispod ostalih, a gitarista precijenjen.
- EKG ima odličnog vokala gitaristu i bubnjara, ali brate mili ravni su od početka do kraja, nigdje stanke i neke dinamike. Osim toga taj vrišteći stil svirke uz mnogo buke mi se ne sviđa. Ako Zele preferira (a to je očito) hevi metal gitaristu onda je ovaj iz EKG-a po meni bolji.
- Livio je moćan. Sviđa mi se što trio izvlači takvu svirku, to treba cijeniti. Ovo što i njemu zamjerim, nema dinamike, stanki, prelaza u ritmovima, pa čak ni na mjestima koja su u originalnoj pjesmi očita. Pohvalno, što je odličan gitarista koji svira ono što je bliže mom ukusu.
- Larva je bila moj favorit. Da se razumijemo, nisam puno slušao bendove čije pjesme su nam oni svirali (starijeg sam kova), ali jedno je jasno: Definitivno sam na Youtube-u počeo tražiti pjesme koje su oni izvodili. Jedini su koji rade isključivo kao ekipa, bez isticanja pojedinaca iako ne mogu da ne pohvalim fantastičnog bubnjara, momak je strava. Larva je fantastično tačna, puna dinamike, stanki, lepršavosti, ukratko uživao sam slušajući ih. Nema kod njih bespotrebnih kilometarskih soliranja gitariste ili iživljavanja bubnjara, sve je tačno onoliko koliko i treba da bude.
- Full House je bio odmah iz Larve, po meni, ali su ljudi odlučili da budu dosljedni i ne dozvole da ih neko handri u mozak, pa se lijepo pozdrvali sa kupljenim žirijem. Šteta što ih više nismo mogli gledati, gitarista im je bio pravi virtuoz. Momcima želim puno uspjeha ... respect.
- Maximum power. Kao što neko reče, njegov babo mu je napravio samo medvjeđu uslugu i učinio da ih gledamo drugačijim očima. Djeca fakat imaju budućnost ali nije im bilo mjesto tamo dokle su došli ... ni blizu.
Zele mi se smučio onim pričama oko cijene gitare, pa onda kako su mu komšije poznati muzičari, i ostalim pokazateljima prepotentnosti. Hmm, pravo sam se iznenadio da je prve balade "Jagoda" napravio Jankelić, a ne Zele. Nekako sam podrazumijevao Zeleta kao autora.
Fakat, onaj iz Fullhousea je bio odličan gitarista. Zar nije prošle godine bilo pravilo da se za najboljeg gitaristu takmiče svi gitaristi, bez obzira da li su ranije ispali. Nisam čuo ime ovog iz Fullhouse kada je Vinko čitao imena gitarista...