Raskol zbog fotelja u SDU BiH
- Shahab
#51 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Ne trebaju SDU nikakvi interni sukobi, vama će glave doći kadrovska riješenja poput Zlatka Petrovića i Emira Zlatara. Mislim da ste trenutno najomraženija stranka u KS.
- bach
#52 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
SDU je interno najkorumpiranija politička partija u državi. Činjenica da gube izbore samo je dokaz da Bog postoji i da je milostiv i danas spašava BiH od ljudi koji vode SDU. Sve stranke su korumpirane ali SDU je klinički slučaj korupcije. Nema više kantonalnih odbora, ostalo je još par općinskih odbora, ( Vogošća, Novi Grad, Kladanj, Živinice), nema organa stranke jer ih je 2/3 pobjeglo u SBB. Postoji predsjednik Pećanac, njegov ađutant Ahatović i sekretarica Edisa, koja vjerovatno ni do danas nije naučila poslati faks.Shahab wrote:Ne trebaju SDU nikakvi interni sukobi, vama će glave doći kadrovska riješenja poput Zlatka Petrovića i Emira Zlatara. Mislim da ste trenutno najomraženija stranka u KS.
Svaka izborna kampanja SDU je bila cirkus Montija Pajtona., gdje se nikada ne zna ko šta radi. Tokom kampanje za izbore 2010 desilo se da su po Stupu ( Općina Ilidža) dijelili letke kandidata sa općine N. Grad. Treba li napominjati da su leci i ostali propagandni materijal bili očajno dizajnirani, očajno štampani i sa bezbroj grešaka. Nikada nije razjašnjeno ko ih je štampao, dizajnirao i distribuirao. Tih dna, pred izbore 2010. , viđan je misteriozni kedy parkiran pred Centralom u koju je NEKO utovarivao felerične letke.
Na svako upit ko zapravo radi promo materijal za SDU, društvo je Centrale je odgovaralo "Agencija". Na potpitanje, kako se famozna Agencija zove, ljudotinje iz Centale su šutile kao zaliveni i mijenjale boje.
Na pitanje članova KO i Izbornog štaba ko zanoga štampa i dijeli letke pomenuti Ahatović je rekao jednom članu IŠ
- Šta tebe briga ko to radi? Ko si ti da to znaš?
Najvjerovatnije da je cijeli posao radio neko sa prezimenom Pećanac, vlasnik grafičkog studija.
Teško je u SDU dobiti mjesto na izbornoj listi. To se kupuje, zaslugama ili parama. Ko nema, nema ga ni na listi. Bio ma svjedoka da su glavonje iz vrha stranke sa izbornih loista brisale doktore nauka i univerzitetske profesore, a na liste stavljali kojekakve zaštitare, žene svojih advokata, švalerke i računovođe svojih fiktivnih firmi...
- coek
#53 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Greska Pecanca je sto je pustio da razni zlatari i lazovici rasturaju stranku. Ali u sdu ima jos ljudi kao što je dr Mujo Hosic i sad je samo pitanje koja će struja prevladati.
Btw, tvrdnju da je dokaz da Bog postoji to sto sprijecava Sdu fakat necu ni komentarisati.
Btw, tvrdnju da je dokaz da Bog postoji to sto sprijecava Sdu fakat necu ni komentarisati.
-
rajvosa1
#54 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Stranka koja se zove socijaldemokratska, a u koaliciji je sa lopovima tipa Hanka, Eso, Cardzic i Kifla ne zasluzuje postojanje.coek wrote:Greska Pecanca je sto je pustio da razni zlatari i lazovici rasturaju stranku. Ali u sdu ima jos ljudi kao što je dr Mujo Hosic i sad je samo pitanje koja će struja prevladati.
- coek
#55 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
.
Last edited by coek on 24/02/2014 07:31, edited 1 time in total.
- Styling
#56 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
AFERIM!rajvosa1 wrote:Zato se pokazala u sklapanju koalicije sa Esedom Radeljasem, Damirom Cardzicem, tim istim SDU u Kantonu SArajevoMuaDib wrote:Sada se pokazala sva lucidnost Željka Komšića kada je glatko odbio da pređe u SDU.![]()
![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#57 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Šta bi danas smjeniše li Pećanca ili ne?
Ovo me podsjeća na epizodu sa Tokićem
Isto se ovako ganjali jedni ga smjenili on ne priznaje,mazno im pečat i ključ od ureda pa oni provaljivali...
Ovo me podsjeća na epizodu sa Tokićem
- coek
#58 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
.
Last edited by coek on 24/02/2014 07:30, edited 1 time in total.
- bach
#59 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
U SDU je uvijek bilo zabavno, vjerujete bivšem članu SDU i članu milion tijela unutar partije. Lazović i Komšić su smijenili Tokića( koji je bio kvaran ali ni manje ni više nego bilo koji političar) čovjeka koji je bio čovjek od kakve takve akcije, čovjeka koji je znao strane jezike, koji je imao kakav takav ugled i pedigre u buljavim očima međunarodne zajednice, čovjeka koji je iamo dobar feeling za mlade u SDU ( bilo derneka, izleta, raznih društveno korisnih akcija) i čovjek koji je bio timski igrač. Doveli su Nermina Pećanca - čovjeka koji je klasični drot i koji je apsolutni solo igrač, koji j ne trpi da mu se bilo ko miješa u posao. Ima on i dobrih strana, teško ga je pokolebati i nije sitni kalkulant, no čovjek je koji samo ganja svoju korist. Nekad tamo 2003 kada je SDU formiran od bjegunca iz SDP -a , bjegunci koji će kasnije formirati SDU su se okupili u jednoj kafani u koju će isto veče svartiti i Pećanac. Naravno, mrtav pijan će ima da drugog ćoška spominjati majke i sve žensko u familiji nazivajući ih prodanim dušama i rušiteljima svetog SDP -a. naravno kad je 2005 ili 2006 ispušio na internim izborima za šefa KO SDP Sarajevo od Alije Behmena, Pećanac se ometnuo u nezavisne poslanike a zatiim priključio SDU. Zanimljivo i Tokić i Pećanac su bili članovi UBSD -a partije Selima Bešlagića koja se prikjučila SDP - u i utopila se u njemu.
Članak je iz 2007. Svaka slučajnost nije slučajnost
Tokić: Odluke o smjeni rukovodstva KO SDU BiH Sarajevo nemaju zakonsku utemeljenost
Predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Sejfudin Tokić oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom “informacija u medijima o dogovoru nekih članova Predsjedništva SDU BiH i navodno donešenih odluka o smjeni rukovodstva Kantonalne organizacije SDU BiH Sarajevo i opštinskih organizacija Centar i Novo Sarajevo”.
00
Tokić: Odluke o smjeni rukovodstva KO SDU BiH Sarajevo nemaju zakonsku utemeljenost “Navedeno dogovaranje nekih članova Predsjedništva SDU BiH u Domu sindikata i navodne odluke nemaju nikakvu statutarnu i zakonsku utemeljenost”, kazao je Tokić u izjavi za javnost.
“Pokušaj smjene rukovodstva Kantonalne organizacije SDU BiH Sarajevo i opštinskih organizacija Centar i Novo Sarajevo je nastavak obračuna Mire Lazovića, Ive Komšića, Slavka Dragičevića i drugih u boljševičkom maniru, uz pokušaj medijskog linča sa svim neistomišljenicima”, smatra Tokić.
Kao predsjednik SDU BiH, pridružujem se zahtjevu 39 članova Glavnog odbora SDU BiH koji su pozvali svoje drugove u svim organima i tijelima SDU BiH i zastupnike na svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH da podrže principe legaliteta, demokratkih odnosa i korektne međusobne komunikacije i uvažavanja kako to priliči “stranci radnika, znanja u socijalne pravde”, utvrđenih u Programskoj deklaraciji SDU BiH, kazao je Tokić.
SDU BIH
SEJFUDIN TOKIĆ I ZVANIČNO VIŠE NIJE PREDSJEDNIK NITI ČLAN SDU BIH
(29.02.2008. 00:33)
Sejfudin Tokić
Povodom dobijanja Rješenja Kantonalnog Suda u Sarajevu broj: 009-0-PŽ-07-000776 od 06.02.2008. godine u kojem se žalba bivšeg člana SDU BiH i bivšeg Predsjednika SDU BiH odbija kao neosnovana i pravno neutemeljena, SDU BiH na čelu sa Predsjednikom Nerminom Pećancem daje sljedeće saopštenje za javnost.
Ovim putem obavještavamo svu javnost, članove i simpatizere SDU BiH da je Kantonalni sud u Sarajevu dana 06.02.2008. godine svojim Rješenjem broj: 009-0-PŽ-07-000776 odbacio žalbene navode bivšeg člana SDU BiH i bivšeg predsjednika SDU BiH Sejfudina Tokića kod osporavanja prvostepenog Rješenja Općinskog suda u Sarajevu.
Kantonalni sud je žalbene navode proglasio neosnovanim i potvrdio prvostepeno Rješenje, što znači da gospodin Tokić više nema pravo da u pravnom prometu, u zvaničnim susretima, javnim obraćanjima i drugim političkim aktivnostima predstavlja i zastupa Socijaldemokratsku uniju BiH.
U skladu sa drugostepenim Rješenjem SDU BiH će poduzeti sve korake u smislu zaštite svog imena, vraćanja u posjed svoje imovine, dokumentacije, pečata, prostorija i pokretnog i nepokretnog inventara koji je sada uzurpiran od nepoznatih ljudi. U slučaju da Sejfudin Tokić nastavi da i dalje istupa u ime SDU BiH protiv njega će u skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda biti podnesena krivična prijava zbog lažnog predstavljanja.
U skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu, a u cilju objektivnog infomisanja javnosti, te u cilju profesionalnog odnosa prema javnom mjenju BiH, molimo sve medijske kuće u BiH da od danas više ne tretiraju građanina Sejfudina Tokića kao kompetentnu osobu (adresu) koja iznosi političke stavove i komentare u ime i ispred SDU BiH, za šta formalno pravno nije ovlašten, jer pomenuti građanin u skladu sa sudskim rješenjem više nije niti član SDU BiH.
PRESS SDU BiH
Ovo je nešto objavljeno ovih dana
Objavljeno: 18:57
Lazović odgovorio Pećancu
„PEĆANAC ME MOLIO DA UĐE U SDU-U, NE MOŽE ME STIĆI DA ŽIVI JOŠ TOLIKO“
Foto:sdu.ba
Socijaldemokratska unije (SDU) BiH danas je održala vanrednu sjednicu na kojoj je jednoglasno odlučeno da se iz članstva isključi predsjednik stranke i ministar unutrašnjih poslova KS, Nermin Pećanac. U razgovoru za Source.ba gospodin Pećanac je rekao da na današnjoj sjednici nije bilo kvoruma, te da je ova odluka nevažeća.
"Današnju sjednicu je sazvao predsjednik Glavnog odbora, koji jedini po statutu može sazvati sjednicu, sjednica je održana u skladu sa statutom i sa potrebnim brojem članova, a odluke su jednoglasno donesene. Odluka o brisanju iz evidencije gospodina Pećanca uslijedila je nakon višemjesečnih harangi koje su se vodile od strane centrale SDU-a, uz njegovo dirigovanje, a odnosi koji su rezultirali personalnim, unutarstranačkim sukobima i obračunima rezultat su ambicije Nermina Pećanca da ostane na čelu stranke mimo statuta. U tom kontekstu, danas je sanskionisano jedno takvo ponašanje. Pećanac je bio pozvan na današnju sjednicu i trebao je prisustvovati sjednici da se uvjeri u punu salu. Podsjećam vas da je na vašem portalu u maju Pećanac rekao da se on više ne može kandidovati na mjesto predsjednika s obzirom da statut predviđa kandidata iz drugog naroda. Nakon mjesec dana on je sam sebe demantovao i započeo kampanju kako bi ostao na čelu stranke, što je rezultiralo današnjom sjednicom", izjavio je za Source.ba Miro Lazović.
Prema riječima Pećanaca, odluka je zasnovana i donesena na osnovu "bolesne ambicije Mire Lazovića da postane predsjednik stranke bez kongresa, te ambicije Emira Zlatara da bude nešto u stranci s obzirom da je iza sebe ostavio Černobil gdje god je radio".
"Gospodin Pećanac mora znati jedno, ja sam jedan od osnivača SDU-a i bio sam prvi predsjednik stranke. Dobrovoljno sam se povukao da bi Sejfudin Tokić došao na čelo stranke. Na čelu stranke već osam godina je čovjek iz reda bošnjačkog naroda i došlo je vrijeme da predsjednik bude čovjek iz reda nekog drugog naroda. Ja sam realiziran čovjek, za razliku od Pećanca, i u političkom i svakom drugom segementu. Ja nemam nikakvih drugih ambicija osim da se realiziraju izvorni principi SDU-a, zbog kojih je stranka i formirana. Pojavu i ambiciju da neko bude vječiti lider mi ne dozvoljavamo", tvrdi Lazović.
Nermin Pećanac ističe da se Miro Lazović ne može pomiriti s tim da je vrijeme da ode u političku penziju, te da upravo zbog toga donosi odluke koje štete stranci.
"To kad ću ja ići u političku penziju neće zavisiti od gospodina Pećanca, moj politički put je ostavio traga u ovoj državi, ostavio je traga koji je cijenjen, za razliku od njega i nekih drugih. Prema tome, sve dok građani BiH prihvata Miru Lazovića kao nekog ko ima bogato političko iskustvo i od koga treba učiti, Miro Lazović će biti politički aktivan. Podsjećam gospodina Pećanca, da je on moj prijedlog za predsjednika SDU-a, da je mene molio da uđe u SDU, a u trenucima kada smo formirali SDU bio je sa Lagumdžijom i kritikovao formiranje stranke i ljude koji su je osnovali. On bi se morao toga sjećati, ako već ulazi u privatne sfere. Nek sačuva političko i ljudsko dostojanstvo i ne spominje mene i to kad ja treba da idem u penziju. On ne može stići ono što sam ja uradio za ovu državu i za politički scenu u BiH da živi još toliko", istakao je Lazović.
- coek
#60 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
.
Last edited by coek on 24/02/2014 07:30, edited 1 time in total.
- dustaban
#61 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Danas mi se desavaju sve neke konfuzije. Prvo sam gledao film Total recall (ova nova verzija)... bog me ubio ako sam ga skonto. Ima jedna scena gdje se tip nalazi izmedju dvije koke, jedna veli ja sam ti zena ta druga je lazna, ova druga veli to isto... on se opredjeli za jednu, ali cini mi se da na kraju filma i dalje osta dilema.
I sa tako tupim osjecajem da sam protracio dva sata i na kraju opet ne znam nista, otvaram forum, citam ovaj cirkus sa SDU i... ista stvar!
Kad se sjetim onih lijepih vremena kad smo gledali JRT Dnevnik pa nakon toga Povratak otpisanih...
Moze li u najkracem - ko je ovdje u pravu, Pecanac ili Lazovic?
I sa tako tupim osjecajem da sam protracio dva sata i na kraju opet ne znam nista, otvaram forum, citam ovaj cirkus sa SDU i... ista stvar!
Kad se sjetim onih lijepih vremena kad smo gledali JRT Dnevnik pa nakon toga Povratak otpisanih...
-
Innovation
#62 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Obojica misle da su u pravu. 
- dustaban
#63 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Pa to znam, ali me interesuje sta narod misli, misim ovi kojih se SDU tice?Innovation wrote:Obojica misle da su u pravu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#64 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
vako je SDP 2000 godine radi fotelja na dvije godine se raskoko na trijest stranaka, evo i SDU se raskokava samo nemaju na šta ipak su malji 
-
pemanapemani
#65 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
dustaban wrote:Danas mi se desavaju sve neke konfuzije. Prvo sam gledao film Total recall (ova nova verzija)... bog me ubio ako sam ga skonto. Ima jedna scena gdje se tip nalazi izmedju dvije koke, jedna veli ja sam ti zena ta druga je lazna, ova druga veli to isto... on se opredjeli za jednu, ali cini mi se da na kraju filma i dalje osta dilema.
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#66 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Fakat, cudno je da Zlatar, koji je znao za sve zivo odrzati "press", i oglasiti se, sada suti. Moguce, vjerovatno, jer je on covjek iz sjene koji je i pokrenuo ovaj raskol, ili je nesto drugo u pitanju...?coek wrote:
Ali dje li nam je Zlatar? Otkako se lazovic s njim počeo družiti, krenuse kola nizbrdo
Gledao sam kratki prilog te sjednice ili "sjednice", gdje su Lazovic i Komsic iskljucili Pecanca iz clanstva, i nije se vidio, ili ga samo nisu uslikali, Zlatar. Cudno mi skroz. Siva eminencija
Moguce da su veliki poslovi u Trznicama KS ciji je direktor, pa se od posla nije mogao upetljati u sukob
- MuaDib
#67 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
SDU je dobio što je tražio, mala bara puno krokodila, SDA u zaleđu kadra, veliki apetiti i birvaktilni egomanijaci.
Takav lonac jednostavno mora ekspoldirati. Slijedeći na redu je BPS.
-
bob_rock
#68 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
pogodak. cijeli BPS u TK je napustio stranku i presao u Stranku za BIH.MuaDib wrote:SDU je dobio što je tražio, mala bara puno krokodila, SDA u zaleđu kadra, veliki apetiti i birvaktilni egomanijaci.
- bach
#69 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
-LIBERO- wrote:Fakat, cudno je da Zlatar, koji je znao za sve zivo odrzati "press", i oglasiti se, sada suti. Moguce, vjerovatno, jer je on covjek iz sjene koji je i pokrenuo ovaj raskol, ili je nesto drugo u pitanju...?coek wrote:
Ali dje li nam je Zlatar? Otkako se lazovic s njim počeo družiti, krenuse kola nizbrdo
Gledao sam kratki prilog te sjednice ili "sjednice", gdje su Lazovic i Komsic iskljucili Pecanca iz clanstva, i nije se vidio, ili ga samo nisu uslikali, Zlatar. Cudno mi skroz. Siva eminencijaSDU KS sukob traje on se ne pojavljuje.
Moguce da su veliki poslovi u Trznicama KS ciji je direktor, pa se od posla nije mogao upetljati u sukob![]()
![]()
Ja sam bio prisutan kada se Zlaatr milim prvi put pojavio u centrali SDU. Imali smo nekakvu sjednicu, onda su se otvorila vrata i ušao je ON. Nastao je smrtni tajac, ljudi gutaju pljuvečake kolutaju očima, ali se Zlatar tu osjećao kao kod kuće. Prišao je Miri L. i pozdravio ga kao najrođenijeg i velikog havera. To je izgelado kao da ste na konfrenciji tužitelja i uđe u salu Zika Turković i pozdravi se sa svima. Totalna nevjerica.
Pitam ja ljude, otkud ovaj ovdje? Kažu prisutni, ma on je sada naš. Čuj naš???! Naš je.
Nakon tog mene više nije bilo u SDU. Otišao sam u svoju općinsku kancelariju, ispisao se i vratio člansku knjižicu.
- akcid
#70 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
bach wrote:Ja sam bio prisutan kada se Zlaatr milim prvi put pojavio u centrali SDU....Pitam ja ljude, otkud ovaj ovdje? Kažu prisutni, ma on je sada naš. Čuj naš???! Naš je.
Nakon tog mene više nije bilo u SDU. Otišao sam u svoju općinsku kancelariju, ispisao se i vratio člansku knjižicu.
Znaju li u upravnim strukturama SDU tvoj razlog napuštanja stranke?
- bach
#71 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Bilo bi dobro da u SDU postoji nešto što se zove "upravljačke" strukture. Nema toga tamo. Nema ničega u SDU osim predsjednika, postavljača ove teme Nedžada Ahatovića i sekretaice Šebo sa jednne strane i moćnih i uticajnih pojedinaca sa druge strane aala Lazović, Komšić , Zlatar i drugi. Između njih su njihovi lični interesi koji nekada poklapaja, nekada ne poklapaju, ali s u uglavnom do sada poklapali. Izvan ti njihovih interesa, čitaj dalje o njihovog dupeta, stomaka i novčanika, njih ništa ne zanima. Sjećam se apela ljudo OO SDU Cazin, koji s u tražili da ih makar neko nazove, da im se obrati. Ništa, ljudi se obraćali zidovima. na kraju su zaključali kancelariu, stavili ključ u kovertu i poslali ga u centralu, Nerminu i Miri. Strašan kult ličnost postoji u SDU a stranačke glavešine se ponašaju kao svete krave i ništa ih običan član ne smije pitati niti im se obratiti. Sjećam se kada u Lazović i Komšić glasali za povećanje primanja poslanika u Parlamentu FBiH. Ja sam se otvoreno pobunio i rekao da ljudi koji vode jednu socijaldemokatsku stranku ne smiju mjesečno zarađivati po 10.000 KM. Nakon toga mi je poručeno da nisam dobrodošao u centralu stranke. Trebao sam ući u Glavni odbor stranke i bio pozvan na njega, međutim u GO nisam ušao. Lazović je urgirao da ne budem u GO.akcid wrote:bach wrote:Ja sam bio prisutan kada se Zlaatr milim prvi put pojavio u centrali SDU....Pitam ja ljude, otkud ovaj ovdje? Kažu prisutni, ma on je sada naš. Čuj naš???! Naš je.
Znaju li u upravnim strukturama SDU tvoj razlog napuštanja stranke?
Neko je gore pitao, ko je j u pravu: lazović ili Pećanac. Ja ću na ovo reći da bi bilo najbolje da se SDU ugasi kao politička partija i da se oni koji je sada vode počnu baviti nečim drugim u životu.
- akcid
#72 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Koliko članova ima SDU?bach wrote:...Neko je gore pitao, ko je j u pravu: lazović ili Pećanac. Ja ću na ovo reći da bi bilo najbolje da se SDU ugasi kao politička partija i da se oni koji je sada vode počnu baviti nečim drugim u životu.
- bach
#73 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Ne znam, ali znam da ih ima vrlo malo. OO Vogošća, Novi Grad, Živinice, Kladanj su brojne i jake, a izvan toga malo SDU -a ima gdje . U SBB je pobjeglo sve što je moglo.akcid wrote:Koliko članova ima SDU?bach wrote:...Neko je gore pitao, ko je j u pravu: lazović ili Pećanac. Ja ću na ovo reći da bi bilo najbolje da se SDU ugasi kao politička partija i da se oni koji je sada vode počnu baviti nečim drugim u životu.
- vivaldi
#74 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
zlaja je ko woodo vrac, koga on protjera iz stranke, tom vise napretka nema 
- bach
#75 Re: Raskol zbog fotelja u SDU BiH
Evo kakve ljude okuplja SDU.
Ekskluzivno:Esad Kitić(SDU) za Tojšići-Dubrave-Online
Vijećnici u Živinicama se gađali jogurtom
Ako ne ide argumentima, onda se može obračunati i jogurtom. Tako bar rade vijećnici u Općinskom vijeću Živinice.
Nakon oštre rasprave na sjednici Općinskog vijeća obračun je uslijedio na pauzi. Naime, Mujo Beširović iz SDP-a je pojedinim vijećnicima spočitao da ucjenjuju načelnika Hasana Muratovića, na šta je reagirao Esad Kitić iz SDU tražeći da se javno kaže ko su ti ljudi. Budući da je rasprava otišla predaleko, predsjedavajući OV je vijećnike poslao na pauzu.
Umjesto da doručkuju u miru i vrate se normalnoj diskusiji u sali, vijećnici su se počeli gađati jogurtom. Tačnije Kitić je bacio jogurt gađajući Beširovića, ali ga je promašio pa je pogodio grupu vijećnika. Iako Kitić tvrdi da to nije tako, nekoliko njegovih kolega je ipak moralo otići kući da se presvuče.
"Ma nije to tako bilo, znate ono kad se otvara jogurt pa se pospe malo. Ja sam ozbiljan čovjek, ne bih to radio. Nas dvojica smo i rođaci", kazao je Kitić za Klix.ba.
S druge strane Beširović, koji je imao sreću da ga čaša jogurta mimoiđe, u razgovoru za Klix.ba kaže da je sve uslijedilo nakon psovki i uvreda.
"Bili smo na pauzi i ja sam faktički napadnut. Rekao mi je niz psovki i uvreda, počeo je galamiti, a onda je bacio jogurt na mene i pogodio grupu vijećnika. Svi oni mogu posvjedočiti da je to istina", kaže Beširović.
Dodajmo i to da su vijećnici ipak odlučili zadržati burek i njime ne gađati protivnike.
Ekskluzivno:Esad Kitić(SDU) za Tojšići-Dubrave-Online
22.3.2013.godine
Page_images
Kitić Esad:"Kako svi izvještavaju nije tačno,niko me nije ništa pitao do vas kakav klix i ostali...."
Naime razni protali su obavještavali da su se vijećnici gađali jogurtom na što Kitić kaže:
"Istina je da sam "ih" gađao jogurtom,ali nakon što su govorili kako Mujo Beširović ima više glasova od cijele naše stranke,pa normalno,nismo mi skupljali glasove parama,jer ih nemamo,a kako ih oni imaju to neću da komentarišem.Svi vijećnici SDP su mi počeli svašta govoriti,a pridružili su im se i BPS-ovci,ja sam samo šutio,i nisam više mogao to podnijeti,gađao sam ih jogurtom,ali ne sa ciljom da ih kako kažu"umeljam" nego da ih se otarasim.Samo da kažem da oni mogu pričati šta hoće i kako hoće,svi znamo čiji du Tv Živinice,klix.ba,bportal.ba,...kao i neki lokalni portali,dok mi nemamo svoje medije i novinare,mi sve moramo plaćati vlastitim novcem,a ne naređenjima,kojima se služe vijećnici SDP-a u OV Živinice". Tekst je u potpunosti objavljen kako je i dobijen od predsjednika OO SDU Živinice Esada Kitića./tojsici-dubrave-online.freshcreator.com/