kao što rekoh, ti organizuj potpisivanje peticije, niko ti ne može zabraniti. ali ako dođeš na moja vrata, hraknuću ti na nju.
Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
- JThomas
#26 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
pišeš velike gluposti, to se drukčije ne može reći. švedska je nama strašno pomogla kad je bilo NAJTEŽE, koja je spasila toliko naših života, i ti bi sad ukinuo diplomatske odnose s njom od svih država na svijetu? i ti si utripovao da si neki aman zaman patriota, busaš se u prsa praznim floskulama, što ne ukineš diplomatske odnose s zemljama koje su pomagale četnike, to ti nije palo na pamet, nego sa švedskom...
mi se našli švedskoj držati predavanje kako ima lošu vlast? o bože...
kao što rekoh, ti organizuj potpisivanje peticije, niko ti ne može zabraniti. ali ako dođeš na moja vrata, hraknuću ti na nju.
- KadSeMrtviProbudimo
#27 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
viva_castro wrote:Gdje si ti bio 92. da poslije Vijećnice ili nakon porodilišta, ili možda nakon Bijeljine, Višegrada, Foče,... kažeš "smatram da je dovoljno, poruka je poslana"?!makkaj wrote:ljudi, mislim da ima puno drugih zemalja prije Švedske sa kojim bi trebalo prekinuti bilo kakve odnose, mada se taj čin, šta god on predstavljao, dugoročno ne isplati...pozdravljam Komšićev potez, ali smatram da je to dovoljno, poruka je poslana.
Idi spavaj, kasno je za tebe, pola jedanaest je ...
- viva_castro
#28 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
JThomas wrote:pišeš velike gluposti, to se drukčije ne može reći. švedska je nama strašno pomogla kad je bilo NAJTEŽE, koja je spasila toliko naših života, i ti bi sad ukinuo diplomatske odnose s njom od svih država na svijetu? i ti si utripovao da si neki aman zaman patriota, busaš se u prsa praznim floskulama, što ne ukineš diplomatske odnose s zemljama koje su pomagale četnike, to ti nije palo na pamet, nego sa švedskom...mi se našli švedskoj držati predavanje kako ima lošu vlast? o bože...
![]()
Hvala ti što mi reče, evo šaljem sestru na avion, fino sam joj dao upute da ide od vrata do vrata i popuši svakom zainteresovanom Šveđaninu! Ne brini svi će biti zadovoljeni!
Da nije malo? Da im možda i da?
- pustopoljina
#29 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
ja ovu plavsicku shvatam tako da su nasi geni jaci i unistavaju srpske.
e sad mogu mirno leci
evolucija je na "muslimanskoj" strani.
koja krava sa diplomom.
inace,slazem se sa @kadsemrtviprobudimo i @JThomasom...svaka vam je na mjestu.
castro: tebe razumijem,ali ne vidim da na taj nacin moze ista dobro po nas ispasti.
e sad mogu mirno leci
koja krava sa diplomom.
inace,slazem se sa @kadsemrtviprobudimo i @JThomasom...svaka vam je na mjestu.
castro: tebe razumijem,ali ne vidim da na taj nacin moze ista dobro po nas ispasti.
- bach
#30 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
lucretiaMF wrote:izbjeglice stvaraju lobi!i glasaci biraju ministra vanjskih poslova! wow!
kao obicno, sad se sjetili rondati i dolaziti s pametnim prijedlozima, kad su je vec pustili! sta su do sada radili komsici ili amabasada u stockholmu, eto, zaposleni u ambasadi nisu izbjeglice, a vec odavno se prica o pustanju plavsicke. postoji svedska ambasad u sarajevu, ako se ne varam, i oni su znali da plavsicka izlazi ove jeseni.
carl bildt je, vrlo cesto, obilazio plavsicku u zatvoru i bio joj na usluzi. niko nije ni rijeci rekao od "nasih", sutili i gledali i sad im je uvijek neko drugi kriv za njihovu nesposobnost.
eh, da..... u svedskoj nema vise izbgjeglica, vec odavno.
Mislim da potpuno prekidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom ne bi bilo baš preporičljivo iz milion razloga, ali ne vidim zašto be pokazli vrata ovom bastardu nad bastardima po imenom Carl Bildt:
Evo zanimljive ideje, šteta što dolati iz minorne političke partije, ovakve stavove trebaju da izriču najviši dužnosnici bosanske države, a ne omladina neke kantonalne organizacije skoro nestale partije.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091027040
Mladi SDUBiH KS
"Bildta proglasiti nepoželjnom osobom u BiH"
Organizacija mladih SDUBiH Kantona Sarajevo smatra da puštanje Biljane Plavšić iz švedskog zatvora nije slučajno, jer dolazi u vrijeme teške političke situacije, te ima zadatak da ohrabri rušioce BiH i dokaže im da se zločin isplati i da se za učinjena zla može gotovo nekažnjeno proći.
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
U saopćenju Organizacije mladih SDU-a se navodi da veliku i veoma značajnu ulogu u svemu ovome ima Carl Bildt, aktuelni šef švedske diplomatije, koja sada predsjedava EU.
"Bildt je već gotovo deceniju i po jedan od ključnih igrača u komadnju BiH, počevši od Kontakt grupe, preko podjele BiH u Daytonu, do njegovog angažmana kao visokog predstavnika, kada je razorio i ugasio sve institucije Republike BiH i poništio sve važeće zakone međunarodno priznate države", navodi se u saopćenju.
Dodaje se da se Carl Bildt posljednjih godina otvoreno stavio na stranu antibosansog lobija, te svojim aktivnostima otvoreno opstruira približavanje BiH evroatlantskim integracijama.
Mladi SDU-a smatraju da aktuelna politička kriza u BiH nije tek plod slučajnosti, "ona je rezulat švedskog predsjedavanja EU i antibosanke politike Carla Bildta, a koje karakteriše nikad lošija i napetija klima u poslijeratnoj BiH, što nije ništa novo, kada se pogleda sramni odnos EU prema našoj zemlji".
Dodaju da su jedna od tih farsi bili i pregovori u Butmiru u režiji Carla Bildta.
Zbog svega ovoga, Organizacija mladih SDUBiH Kantona Sarajevo smatra da je cjelokupno političko djelovanje Carla Bildta izrazito štetno za državu BiH i njene građane, koji trebaju znati da Carl Bildt nema čiste namjere kada je naša zemlja u pitanju, što je dokazao mnogu puta do sada.
OM SDUBiH KS-a poziva na bojkot ovog političara te traži da se Carl Bildt proglasi nepoželjnom osobom u BiH, kao što je to učinjeno u Hrvatskoj 1995., kada je Bildt pozivao na vojnu intervenciju protiv Hrvatske, kada je vojnom akcijom oslobodila svoj teritorij i spriječila reprizu srebreničkog genocida u Bosanskoj krajini, navodi se u saopćenju.
(FENA)
Zanimljivo.
- viva_castro
#31 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Kad vas čovjek čuje dalo bi se pomislit da su Biljanine biološke teorije zaista tačne.
Iskreno se nadam da će vas stići Biljane i Karadžići i Builtovi na poluvremenu.
Sretno vam!
(ko treba da se pronađe shvatit će
)
Sretno vam!
(ko treba da se pronađe shvatit će
- viva_castro
#32 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Bivša predsjednica Republike Srpske i osuđenica Haškog tribunala stigla je danas u Beograd gdje je dočekao sadašnji premijer RS-a Milorad Dodik, baš kao što ju je vođa srpskih paravojnih snaga Željko Ražnjatović Arkan dočekao u "oslobođenoj" Bijeljini 1992. kada su izvršeni zločini nad Bošnjacima.
Foto: AFP
Nakon što je stigla na beogradski aerodrom nije izašla ni na glavni ni na VIP izlaz nego je na pisti dočekao automobil, nakon čega je u pratnji Milorada Dodika otišla u svoj stan na Vračaru.
Nakon što je odmah po odluci o puštanju pohitao u Švedsku da se sretne sa monstruoznom profesoricom biologije, Dodik je danas poslao avion Vlade RS-a u Švedsku kako bi Plavšićeva što prije stigla u Beograd, gdje je on dočekao, baš kao što je nekoć, u porušenoj i leševima ubijenih Bošnjaka, dočekao još jedan monstrum Željko Ražnjatović Arkan, nadmeno pokazujući svoju moć.
Na ovaj način Dodik je još jednom pokazao svu svoju beskrupuloznost, političku hirovitost i bilo kakvo odsustvo emocija prema žrtvama zločina koje je Plavšićka poticala i inspirisala tokom rata. Ovim je činom Dodik potvrdio da ne osjeća grižnju savjesti zbog djela srpske vlasti tokom rata u BiH, čak naprotiv, Biljanu Plavšić dočekao je kao narodnog heroja.
Plavišićka je nakon puštanja iz kaznionice u Švedskoj kazala da ostaje živjeti u Beogradu, no da se želi što prije vidjeti sa svojim prijateljima u Banjoj Luci.
"Ostajem u Beogradu sa svojom porodicom, ali jedva čekam otići u Banju Luku da se vidim sa svojim prijateljima", kazala je Plavšić za srbijansku radioteleviziju (RTS).
Prilikom dolaska u stan ona je novinarima kazala da je cijelo vrijeme razmišljala o tome kako će im se obratiti te obećala da će uskoro naći rješenje za to. Na pitanje kako se osjeća i što će najprije, odgovorila je da se osjeća "slobodno" te da se želi najprije vidjeti sa svojim bratom.
Dodik je kazao da je važno to što je, poslije dugo godina, Plavšić danas na slobodi, a njezin brat Zdravko Plavšić ranije je medijima rekao da njegova sestra namjerava ostati u Beogradu jer ima srbijansko državljanstvo.
Plavšić je u februaru 2003. godine osuđena na 11 godina zatvora nakon što je na suđenju priznala krivnju za zločine protiv čovječnosti, uključujući sudjelovanje u progonu Bošnjaka i Hrvata u ratu u BiH.
Zahvaljujući nagodbi s tužilaštvu i izraženo kajanje, odbačene su joj dvije točke optužnice za genocid.
Kaznu je služila u ženskom zatvoru Hinsebergu, 200 km udaljenom od Stockholma, a računajući i schengenski pritvor ukupno je odslužila nešto više od dvije trećine dosuđene kazne te je oslobođena sukladno švedskom zakonu po kojem zbog dobrog vladanja zatvorenik može nakon toga biti oslobođen.
Švedska vlada je o namjeri da oslobodi Plavšić izvijestila sud u Haagu, koji se tome nije usprotivio.
Pozivajući se na izvor u vrhu srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova, beogradski list "Blic" je u utorak objavio kako će Plavšić, od trenutka kada njezin avion bude sletio u Beograd, imati zaštitu MUP-a Srbije.
Policija će, kako je navedeno, voditi računa o njezinoj sigurnosti sve do konačne procjene o sigurnosti, koju trenutačno obavljaju domaće tajne službe, a pripadnici policija od danas će biti raspoređeni na mjesto prebivališta Biljane Plavšić.
- JThomas
#33 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
gubiš konce.
niko ti ne brani da kraj tolikih stvarnih neprijatelja jednu švedsku proglasiš neprijateljem. jebiga, puno je lakše oplesti po onom ko je pomogao tebi, nego po onom ko je pomogao agresorima, jelde? tako tipično balkanski. i utuvi još nešto u glavu - ŠUPAK CARL BILDT NIJE ŠVEDSKA, NITI ŠVEDSKI NAROD, švedska je postojala i prije njega i postojaće i poslije njega.
niko ti ne brani da kraj tolikih stvarnih neprijatelja jednu švedsku proglasiš neprijateljem. jebiga, puno je lakše oplesti po onom ko je pomogao tebi, nego po onom ko je pomogao agresorima, jelde? tako tipično balkanski. i utuvi još nešto u glavu - ŠUPAK CARL BILDT NIJE ŠVEDSKA, NITI ŠVEDSKI NAROD, švedska je postojala i prije njega i postojaće i poslije njega.
-
mirhunisa
#34 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
"Zeljko Komsic otkazao posjetu Svedskoj u znak protesta zbog pustanja Plavsicke."
Kud ce im veci samar!
Nakon ovoga registrovan je znacajan pad dionica VOLVOa na SASE !
Kud ce im veci samar!
Nakon ovoga registrovan je znacajan pad dionica VOLVOa na SASE !
-
jefferson
#35 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Puno lupas! Pustanje Plavsickeve u Svedskoj uopste nije docekano blagonaklono, i postoje drugi nacini da stoci kao sto ej Bildt pokazes sta mislis.viva_castro wrote:Kad vas čovjek čuje dalo bi se pomislit da su Biljanine biološke teorije zaista tačne.
Sretno vam!
(ko treba da se pronađe shvatit će)
Drugo, mislim da je opasnije po nas sto oni sto tebe "stite" ni zucnuli nisu, garant se smorise da opljackaju jos malo sto se ima opljackat, jebo Plavsicevku!
Komsic je jos prosle godien apelovao na Svedsku da se ne pusti, nesto ne vidje Tihica, Bakira, Silajdzica da se slomise protiveci se.
- viva_castro
#36 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
ČOVJEČE JESI LI SLIJEP ILI TE PLAĆAJU?JThomas wrote:gubiš konce.
EVO OPET TE MOLIM (!) DA NAM SVIMA OVDJE PONUDIŠ BOLJE EFIKASNIEJ I PAMETNIEJ RJEŠENJE! JA GA PRVI PRIHVATAM I PROMOVIRAM! HAJDE MOLIM TE!
MOLIM TE!
-
Mohamad Sissoko
#37 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
ma mi i nas bojkot,prije godinu dana u centru Tuzle se prodaje knjiga Biljane Plavsic " Ja svedok" ,neznam sadrzaj knjige al toliko o nama i bojkotu bilo cega
- JThomas
#38 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
šta će se tačno postići ovim tvojim "efikasnim i pametnim" rješenjem?
a puno je bolje i ništa ne učiniti nego napraviti ovakvo sranje.
- osa
#39 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
lijepo postići konsenzus na nivou bih o raskidanju odnosa sa švedskom, pa lijepo taj konsenzus i provesti.
- viva_castro
#40 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Rekoh ja da će se poznati...jefferson wrote:Puno lupas! Pustanje Plavsickeve u Svedskoj uopste nije docekano blagonaklono, i postoje drugi nacini da stoci kao sto ej Bildt pokazes sta mislis.viva_castro wrote:Kad vas čovjek čuje dalo bi se pomislit da su Biljanine biološke teorije zaista tačne.
Sretno vam!
(ko treba da se pronađe shvatit će)
Drugo, mislim da je opasnije po nas sto oni sto tebe "stite" ni zucnuli nisu, garant se smorise da opljackaju jos malo sto se ima opljackat, jebo Plavsicevku!
Komsic je jos prosle godien apelovao na Svedsku da se ne pusti, nesto ne vidje Tihica, Bakira, Silajdzica da se slomise protiveci se.
Ja branim svoj obraz, oni koji ne brane ili kaljaju svoj, su problem sami sebi.
-
CAUS-VISOKO
#41 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Hajdemo 'vako, pored Svedske bilo bi jos za nabrajanja s kim bi trebalo 'prekinuti', nege, ima li ko testise da tu proceduru pokrene protiv Srbije. Je li to vec neko pita za razloge ?
- viva_castro
#42 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Ipak plaćaju, nisi ti nimalo glupJThomas wrote:šta će se tačno postići ovim tvojim "efikasnim i pametnim" rješenjem?
-
jefferson
#43 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Sta mislis da pocnemo od sljedecih izbora i zamjenimo ovu stoku sto nije ni a rekla o pustanju Plavsicevke. Sta mislis o tome? Carl Bildt je bio i ostat ce gnjida. Po meni pravda nije zadovoljena i da je odsluzila svih 11 godina. Sutra kada Bildt dodje u Sarajevo, Tihic i Silajdzic ce potrcati da se s njim izljube i rukuju. Ovo treba na njegov treen prebaciti i pokazati ko je on SVedskom narodu, a ne prozivati cijeli narod zbog ovoga.viva_castro wrote:ČOVJEČE JESI LI SLIJEP ILI TE PLAĆAJU?JThomas wrote:gubiš konce.
EVO OPET TE MOLIM (!) DA NAM SVIMA OVDJE PONUDIŠ BOLJE EFIKASNIEJ I PAMETNIEJ RJEŠENJE! JA GA PRVI PRIHVATAM I PROMOVIRAM! HAJDE MOLIM TE!
MOLIM TE!
Svedska je pomogla BiH ko malo koja zemlja. De mi reci sta je to BiH doprinjela medjunarodnoj zajednici?
Malo analiziraj sta lupas.
-
MA DAJ...
#44 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
jedino sto mogu da zamjrim SW,a to je da su dozvolili da je oslobode bez psihijatriskog vjestacenja,
a to je uobicajena praksa ako se znalo da je taj zatvorenik ima nekada neki psihicki pometnji...
e ako nisu znali,tada je do nas.
a to je uobicajena praksa ako se znalo da je taj zatvorenik ima nekada neki psihicki pometnji...
e ako nisu znali,tada je do nas.
- viva_castro
#45 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Ja radim što mogu i koliko znam, i na forumu i mimo njega.jefferson wrote:Sta mislis da pocnemo od sljedecih izbora i zamjenimo ovu stoku sto nije ni a rekla o pustanju Plavsicevke. Sta mislis o tome? Carl Bildt je bio i ostat ce gnjida. Po meni pravda nije zadovoljena i da je odsluzila svih 11 godina. Sutra kada Bildt dodje u Sarajevo, Tihic i Silajdzic ce potrcati da se s njim izljube i rukuju. Ovo treba na njegov treen prebaciti i pokazati ko je on SVedskom narodu, a ne prozivati cijeli narod zbog ovoga.viva_castro wrote:ČOVJEČE JESI LI SLIJEP ILI TE PLAĆAJU?JThomas wrote:gubiš konce.
MOLIM TE!
Svedska je pomogla BiH ko malo koja zemlja. De mi reci sta je to BiH doprinjela medjunarodnoj zajednici?
Malo analiziraj sta lupas.
A ti? Da čekamo do izbora? Pa ako izgubimo da čekamo do idućih?
ISTA MOLBA IDE I ZA TEBE!
MOLIM TE! MOLIM TE! MOLIM TE! MOLIM TE! MOLIM TE!
- JThomas
#46 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
ne odgovori ti meni ni na jedno pitanje.viva_castro wrote:Ipak plaćaju, nisi ti nimalo glupJThomas wrote:šta će se tačno postići ovim tvojim "efikasnim i pametnim" rješenjem?
-
sarlo
#47 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Ne znam kako je to Svedska drzava pomogla Bosnu? Primila je bosanske izbjeglice i kasnije svima njima dala drzavljanstvo! Ona prima izbjeglice iz cijelog svijeta. Primila je dosta Iranskih politickih i drugih migranata. Da li je ona time pomogla Iran ili Iranski narod? Diskutabilno. Uglavnom ona to nije uradila da pomogne Bosni (ili Iranu) vec iz sopstvenih interesa.JThomas wrote:pišeš velike gluposti, to se drukčije ne može reći. švedska je nama strašno pomogla kad je bilo NAJTEŽE, koja je spasila toliko naših života, i ti bi sad ukinuo diplomatske odnose s njom od svih država na svijetu? i ti si utripovao da si neki aman zaman patriota, busaš se u prsa praznim floskulama, što ne ukineš diplomatske odnose s zemljama koje su pomagale četnike, to ti nije palo na pamet, nego sa švedskom...mi se našli švedskoj držati predavanje kako ima lošu vlast? o bože...
![]()
Da 1996. za viskog predstavnika nije postavljen Bilt mozda danas ne bi bilo toliko Bosnaca u Svedskoj.
Tako isto je i Miteran pomogao Sarajevu, osigurao humanitarnu pomoc i usput sprijecio vojnu intervenciju.
- LadyBear
#48 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Bolje bi bilo da se pitamo sta nasi politicari rade po ovome pitanju, ko njih bira? Svedska je jedna od zemalja koja je najbolje primila izbjeglice iz BIH, i drzava koja je najvise pruzila tim izbjeglicama, sve od stambenog pitanja do skolovanja i integrisanja u drustvo. Ja ih poznajem kao dobronamjerne ljude koji ce rado pomoci, i mislim da nije uredu davati pogresnu sliku o toj drzavi i narodu samo radi jednog Bildt-a i par politicara, a pogotovo da to radi neko ko tu drzavu uopste nepoznaje.
Da se nesto treba poduzeti treba, ali to prije svega trebaju da rade oni koje smo mi birali.
Da se nesto treba poduzeti treba, ali to prije svega trebaju da rade oni koje smo mi birali.
- viva_castro
#49 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
Ne odgovaram često na pitanja takvih al evo radi raje koja čita:JThomas wrote:ne odgovori ti meni ni na jedno pitanje.viva_castro wrote:Ipak plaćaju, nisi ti nimalo glupJThomas wrote:šta će se tačno postići ovim tvojim "efikasnim i pametnim" rješenjem?
Vidiš, kada monstrum zlostavlja ženu, najgore što ona može da uradi jeste da govori sama sebi kako je ona kriva, kako je on dobar jer ima i gorih, kako je sretna što je baš on bije jer šta bi da je bije onaj veći, ili sreća pa je s njim, on je bije ali joj i daje nešto, šta bi da joj ništa na daje (to bi bilo ovo što mi ti i kompanija iz dijaspore ili prikriveni čentici, šta god da ste, ovdje prosipate)
Najmanje što može da uradi jeste da vrisne da je čuje komšija, da se trzne kao da će ga udariti, da se makar malo prepadne, da reaguje bilo kako osim sa šutnjom ili čak sa odobravanjem! (to bi bilo ono minimalno, ono što glupi ja radim ovdje)
Uz nešto pametnije i efikasnije postigla bi ta jadnica da je se makar više ne udara, ili možda čak da se skroz oslobodi tog monstruma!
- JThomas
#50 Re: Raskidanje diplomatskih odnosa sa Švedskom
pa sve je na ovom svijetu interes. kad bi to tako gledao, sve bi bilo svejedno, jer i agresor je imao interes, i oni koji su pomagali agresora su imali interes...sarlo wrote:Ne znam kako je to Svedska drzava pomogla Bosnu? Primila je bosanske izbjeglice i kasnije svima njima dala drzavljanstvo! Ona prima izbjeglice iz cijelog svijeta. Primila je dosta Iranskih politickih i drugih migranata. Da li je ona time pomogla Iran ili Iranski narod? Diskutabilno. Uglavnom ona to nije uradila da pomogne Bosni (ili Iranu) vec iz sopstvenih interesa.JThomas wrote:pišeš velike gluposti, to se drukčije ne može reći. švedska je nama strašno pomogla kad je bilo NAJTEŽE, koja je spasila toliko naših života, i ti bi sad ukinuo diplomatske odnose s njom od svih država na svijetu? i ti si utripovao da si neki aman zaman patriota, busaš se u prsa praznim floskulama, što ne ukineš diplomatske odnose s zemljama koje su pomagale četnike, to ti nije palo na pamet, nego sa švedskom...mi se našli švedskoj držati predavanje kako ima lošu vlast? o bože...
![]()
Da 1996. za viskog predstavnika nije postavljen Bilt mozda danas ne bi bilo toliko Bosnaca u Svedskoj.
Tako isto je i Miteran pomogao Sarajevu, osigurao humanitarnu pomoc i usput sprijecio vojnu intervenciju.
od 210 država na ovom svijetu, ja bi lično prije prekinuo odnose bar s njih dvjestotinjak nego sa švedskom. ali eto, to je samo moje mišljenje...