Raskid i kako dalje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

trcicu trceci

#26 Re: Raskid i kako dalje?

Post by trcicu trceci »

Ovaaakooo :-? znaci smijem glavu dati da ti je 18 godina ?
Bolan tad se konta svasta, znam i ja sam nakav cudan bio :run: :run:
Dio

#27 Re: Raskid i kako dalje?

Post by Dio »

Platonic love - Christian apology" of Greek love.
Last edited by Dio on 14/06/2012 23:31, edited 1 time in total.
insomnia78

#28 Re: Raskid i kako dalje?

Post by insomnia78 »

fetic wrote:prvo promjeni nick u @mlohavi pa cemo pricati sa tobom!
Buahaha
Sent sa mog sokocala using tapatalk
frameni

#29 Re: Raskid i kako dalje?

Post by frameni »

Tvoja je zelja da njegujete platonsku ljubav...ok..Samo me zanima jedno...Da li znas pravu definiciju platonske ljubavi i kako se ona postize?
ExNihilo

#30 Re: Raskid i kako dalje?

Post by ExNihilo »

trcicu trceci wrote:Ovaaakooo :-? znaci smijem glavu dati da ti je 18 godina ?
Bolan tad se konta svasta, znam i ja sam nakav cudan bio :run: :run:
u nicku mu piše godište...

Image
quarterback

#31 Re: Raskid i kako dalje?

Post by quarterback »

23 su ozbiljne godine, ja sam u tim godinama bio jako zaljubljen u djevojku za koju sam mislio da cemo se ozeniti i imati autobus djece, na zalost ona nije mislila tako, otisla s drugim uskoro :lol:

ps
nismo imali platonsku ljubav, nit mi je na pamet padalo u tim godinama :lol: :lol: :lol: :lol:
frameni

#32 Re: Raskid i kako dalje?

Post by frameni »

quarterback wrote:23 su ozbiljne godine, ja sam u tim godinama bio jako zaljubljen u djevojku za koju sam mislio da cemo se ozeniti i imati autobus djece, na zalost ona nije mislila tako, otisla s drugim uskoro :lol:

ps
nismo imali platonsku ljubav, nit mi je na pamet padalo u tim godinama :lol: :lol: :lol: :lol:

zato je nisi ozenio.. :skoljka:
quarterback

#33 Re: Raskid i kako dalje?

Post by quarterback »

:lol: :lol:
green man

#34 Re: Raskid i kako dalje?

Post by green man »

Kako si mogo biti preko 6 mjeseci u vezi i tek onda spoznat da želiš platonsku vezu? i kako možeš voljeti i željeti biti u platonskoj vezi sa voljenom osobom?
Paradoxalan si samom sebi, što prepisujem tvojoj mladosti koja isijava iz tvojih postova...

Za početak bih ti preporučio ovo http://www.youtube.com/watch?v=IOmGqE7o7vI , onda da stekneš puno iskustva sa ženama i vezama pa da skontaš zapravo šta želiš...
plejka2

#35 Re: Raskid i kako dalje?

Post by plejka2 »

zestoki89 wrote:Pozdrav svim furumašicama i forumašima!

Imam sljedeći problem, zavolio sam jednu curu mnogo i bili smo u vezi više od pola godine. Ja sam od početka bio u nju zaljubljen, a i ona me je lijepo prihvatila. I mislim da se i ona zaljubila nakon par izlazaka i detaljnog upoznavanja.
Na početku veze sam bio mnogo nestrpljiv i jedva sam čekao da je imam u svom zagrljaju. Trenuci sa njom su me ispunjavali i bio sam sretan. Jedva sam ičekivao momenat da budem sa njom. Nismo često izlazili, ali smo intenzivno to malo vremena koristili.
Problem je sto nisam bio otvoren prema njoj i krio sam neke stvari od nje. Poslije nekog perioda javila su mi se čudna razmišljanja da ustvari nisam sretan sa ovim sto imam. Dugo sam razmišljao nasamo i zaključio da mogu biti samo sretan u platonskoj vezi. Vidio sam u tome svoju budućnost i sad je isto vidim. Tako sam joj dao izbor da odluči šta će biti sa nama. Ali sam potajno znao da ona neće pristati na takav odnos sa mnom.
Prekinula je vezu sa mnom preko sms poruke. I imao sam osjećaj da me nije shvatila. ali i kako bi me shvatila, kada sam svo vrijeme bio prema njoj 'normalan', tražeći nježnosti od nje (nismo vodili ljubav).
Stalo mi je bilo do nje, ali morao sam to da uradim i nije mi se sve to svidjelo. Ona je prekinula svaki kontakt sa mnom. Hladnokrvno me je ostavila, bez raspravljanja. Zabolio me je način na koji je to uradila, nije mi rekla šta osjeća, ništa! Svjestan sam da je ti za nju bio šok, i da nije sve to očekivala. Znam da sam je uvrijedio mnogo, čim okreće pogled od mene. I ona je mene uvrijedila, ali nije kao ja nju bar tako mislim. Varao sam je indirektno i lagao, nisam bio iskren prema njom.
Boli me srce što joj se nisam izvinuo i što joj nisam rekao neke stvari u vezi mojih osjećanja. I sad ne znam kako bih mogao ostvariti opet kontak sa njom, dal da čekam i šta da učinim? Volio bih barem popričati s njom o tome. Jer opet mislim da je ona sigurna jedina osoba koja bi me razumila, jeste paradoksno ali ja tako mislim. Znam da je ne mogu nikada vratiti, ali želim taj susret sa njom.

I šta mislite, možda je moja odluka pogrešna u vezi te platonske veze. Bojim se da nisam još uvijek siguran da li je ovo sto osjećam ono pravo u meni i da li je to samo prolazna faza. Da li da se vratim svojem prijašnjem JA, da se ispitam. Sigurno je, ovako ne mogu dalje.
Mozda da ti ovo bude skola za ubuduce.Jbg sve stvari u zivotu treba osjetit na svojoj kozi a kanit se prica rekla-kazala.
Furaj dalje bice treba :razz:
jos_uvijek_sanjam

#36 Re: Raskid i kako dalje?

Post by jos_uvijek_sanjam »

zestoki89 wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:Joj psihica muskih na svakom koraku. Ako ti je imalo stalo do te djevojke, bar kao do osobe..ostavi je na miru. Dovoljno si sranja s prostenjem napravio, zavlacio je pola godine, cura se sigurno zaljubila i onda dozivjela emotivni shok. Cuj platonska ljubav :-). Sam kazes da si je indirektno varao, lagao.. nisi bio iskren. Najmanje sto mozes da uradis nakon svega je da bjezis od nje, jer ces je samo jos vise utuci bilo kakvim pricama. A tebi prica treba ocito da svoju savijest operes, da tebi bude lakse, sto je pravo sebicno. I ajd majke ti, drugi put nadji momka pa se na njemu izivljavaj psihicki.

edit: i ako mozes detaljnije obrazlozi svoje vidjenje platonske veze? sta ustvari ti zelis? hvala.
Pazi, dugo sam razmišljao o platonskoj vezi, ali joj nisam ništa govorio. Morao sam i ja biti siguran da tako želim i biti odlučan. Kada sam bio sasvim siguran rekao sam joj. A moja platonska veza značila bi emocionalnu povezanost i samo emocijalno vezivanje, bez uzitaka. Bilo koja vrsta fizičkog zadovoljstva, pa bio to i poljubac spriječio bi me da spoznam to stanje. Želim da otvorim svoj um i da ga pošaljem na putovanje. Nisam dovoljno načitan i iskusan da bi mogao razumjeti ovo sto se dešava trenutno u meni, tako da mi je sve to teško objasniti. Ali imam knjige koje me vode i u njima ima sve objašnjenjo za ovake kao što sam ja. I shvatam tvoj bijes ali stavi se na moju poziciju. Nešto unutar mene govori da moram tako, a s druge strane nešto me još spriječava. Ali gotovo da me preuzme ovo prvo.
Ma ok, postujem tvoj izbor, iako ne razumijem..al poenta je da ti na to putovanje trebas da ides sam. Ne mozes ocekivati od cure, da prihvati takvu transformaciju odjednom, iz vedra neba. Mozda ona i bi na kraju popustila, al to bi trajalo mjesec dana u vrh glave. Doci ce ona sebi, al zato kad ti dodjes sebi..bice kasno, bar sto se tice te djevojke ;). I mani se knjiga, mlad si covjece, 89 godiste? Iskoristi tu prednost i uzivaj.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37 Re: Raskid i kako dalje?

Post by Velkoski »

89 nije vise mlado, 97 je sada mlado..
Kemal Malovčić

#38 Re: Raskid i kako dalje?

Post by Kemal Malovčić »

POSLUŠAJ OVO SVE ĆE TI SE KAAZAT!!!
Ghost_Rider_XXX

#39 Re: Raskid i kako dalje?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Da se naježiš. :-)
samina_swe

#40 Re: Raskid i kako dalje?

Post by samina_swe »

leet wrote:89 nije vise mlado, 97 je sada mlado..

covjek je 22-23 godine,itekako je mlado,,tek ulazi u zivotu,kad predje 25 nije vise mlad ;)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#41 Re: Raskid i kako dalje?

Post by ladyblue18 »

samina_swe wrote:kad predje 25 nije vise mlad ;)
Bogam' se meni cini da ljudi u tim godinama tek pocinju da zive a ti ih haman pokopala. :mrgreen:
Post Reply