Rasizam kod nas

Post Reply
azea

#551 Re: Rasizam kod nas

Post by azea »

Sarajevica wrote:
azea wrote:alkohol i silovanje
http://www.nrk.no/fordypning/hoyt-alkoh ... -1.7641840

overfallsvoldtekt
http://www.nrk.no/norge/stor-okning-av- ... -1.7948662

i za kraj
http://www.osloby.no/nyheter/--Ny-seksu ... 20302.html

Policia predpostavlja da se samo 10% silovanja prijavi i medju ti 10 % stranci jesu prezastupljeni, ca 65%, mahom overfallsvoldtekt.
Ostale kategorije silovanja:
Festrelatert
Relasjonsvoldtekt
Sårbarhetsvoldtekt
U tim kategorijama, koje cine vecinu silovanja, prednjave norvezani.

Ne branim nikoga niti se moze silovanje braniti, jednostavno poenta je da kad stranci siluju vise se o tome prica i uzroci se traze maltene u njihovim genima, kad norvezani siluju dosta toga se presuti i uzroci su individualni
Ne traze se uzroci u njihovim genima; opet lazes. Nego traze se, opravdano, uzroci u njihovoj kulturi i vjeri. Mislis da je cudno sto se ljudi pitaju zasto su ljudi iz jednog specificnog civilizacijskog kruga (arapskog-islamskog) tako bizarno prezastupljeni u ovim nasilnim silovanjima? Ma bjezi.
------------------
Jel imas neku statistiku za silovanja u "arapsko-islamskom civilizaciskom krugu" (kojeg tako lako proglasavas silovateljskim) naspram recimo jedne Amerike ili Rusije ?
Tvrdis da se uzroci opravdano traze u vjeri i kulturi, ja bi se slozio sa tobom uz jedan mali detalj - rasisti traze uzroke u vjeri i kulturi, ljudi neoptereceni rasizmon i islamofobijom ih traze u pojedincima koji siluju.
Joe McCarthy

#552 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

azea wrote:
Sarajevica wrote:
azea wrote:alkohol i silovanje
http://www.nrk.no/fordypning/hoyt-alkoh ... -1.7641840

overfallsvoldtekt
http://www.nrk.no/norge/stor-okning-av- ... -1.7948662

i za kraj
http://www.osloby.no/nyheter/--Ny-seksu ... 20302.html

Policia predpostavlja da se samo 10% silovanja prijavi i medju ti 10 % stranci jesu prezastupljeni, ca 65%, mahom overfallsvoldtekt.
Ostale kategorije silovanja:
Festrelatert
Relasjonsvoldtekt
Sårbarhetsvoldtekt
U tim kategorijama, koje cine vecinu silovanja, prednjave norvezani.

Ne branim nikoga niti se moze silovanje braniti, jednostavno poenta je da kad stranci siluju vise se o tome prica i uzroci se traze maltene u njihovim genima, kad norvezani siluju dosta toga se presuti i uzroci su individualni
Ne traze se uzroci u njihovim genima; opet lazes. Nego traze se, opravdano, uzroci u njihovoj kulturi i vjeri. Mislis da je cudno sto se ljudi pitaju zasto su ljudi iz jednog specificnog civilizacijskog kruga (arapskog-islamskog) tako bizarno prezastupljeni u ovim nasilnim silovanjima? Ma bjezi.
------------------
Jel imas neku statistiku za silovanja u "arapsko-islamskom civilizaciskom krugu" (kojeg tako lako proglasavas silovateljskim) naspram recimo jedne Amerike ili Rusije ?
Tvrdis da se uzroci opravdano traze u vjeri i kulturi, ja bi se slozio sa tobom uz jedan mali detalj - rasisti traze uzroke u vjeri i kulturi, ljudi neoptereceni rasizmon i islamofobijom ih traze u pojedincima koji siluju.
Koju su stvoreni zbog ne zdravih i ne normalnih socijalnog uređenja u Islamskom svijetu, koje upravo Islam proizvodi. A ja pričam o pravim muslimanima ne ovim našim muslićima na baterije koje je komunizam teološki razblažio.

Zanči ako zbog ičeg cijenim komunizam to je slabljenje Islama među Bošnjacima.
Joe McCarthy

#553 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

Sarajevica wrote:
Joe McCarthy wrote:
azea wrote:Kao neko ko zivi u Norveskoj mogu vas informisati da ogromnu vecinu silovanja pocine norvezani, sto je valjda i za ocekivat cisto statisticki. Rjec je o silovanjima na festama, u kaficima i slicno.
Imigranti su se specijalizirali za jednu vrstu silovanja, takozvani "overfallsvoldtekt" ili ti napad-silovanje, gdje zaskoce djevoje u parkovima, haustorima i slicno.
Normalno, rasisti i desnicari jedva docekaju takve slucajeve i o tome se pise danima, a kada katolicki svecenik siluje djecake ili futbalski trener djevojcice, e to su vec individualni slucajevi kriminala koji nemaju veze sa porjeklom ili religijom pocinioca jer ne mozes bjele evropejce sudit na isti nacin kao africku ili arapsku gamad zar ne.
Svugdje ima razizma, i to poprilicno. Ljudi su supci i papci, i to poprilicno. Mi kineze trpimo jer nam se ne mjesaju u posao i prodaju nam jeftinu robu, ne idu u nase kafice i ne ganjaju nase cure, ne smaraju nas.
Isto tako i crnca kosarkasa, jebi ga daje koseve a to raja voli.
Razlog sto je kod nas relativno malo rasizma je sto smo rasno homogena skupina, svi smo bjeli evropejci, da imamo gomilu crnaca azijata arapa pito bi te ja.
I za kraj, govoriti o ljudskim rasama je sa bioloske tace idiotizam, u ovom slucaju pojam "rasa" je socijalna konstrukcija.
Pusti apolegitizam bez i jedne navedene osnove i statistike, zacinjen lijevicarskim copy pasteom...
Eto, nisu problem imigranti koji siluju Norvezanke, problem su prokleti mediji koji izvjestavaju u tome.
Ko što sam već rekao, da islamofobića i rasistička napredna društva su kriva za sve.
Sarajevica

#554 Re: Rasizam kod nas

Post by Sarajevica »

azea wrote: ------------------
Fino sam ti dala statistike. Imas ti neki odgovor zasto su imigranti toliko bizarno prezastupljeni u silovanjima po Zapadu? Nemoj sad "i zapadnjaci siluju", nego odgovori: zasto su imigranti toliko prezastupljeni u tome? Ima ih ne vise od 10% u svim tim zemljama o kojima sam govorila, a pogledaj koliki cine procenat silovanja? Koji je tvoj odgvoro na to? Mislis da je slucajnost?
rasisti traze uzroke u vjeri i kulturi, ljudi neoptereceni rasizmon i islamofobijom ih traze u pojedincima koji siluju
To bi ti rekao zato sto ne znas definiciju i znacenje rijeci rasista. Vjera i kultura nije nesto sto je urodjeno, covjek moze sam birati u sta vjeruje, i kultura, kao i vjera, je stvaranje covjeka. Kultura nije sveta a nije rasizam protiviti se zaostalim obicajima kultura i vjera, apsolutno nije. Nisu tvoja vjerovanja, tvoji obicaji, tvoji postupci nikako izuzeti kritike ako se kose s humanoscu, naprotiv: treba da se kritikuju. Kao sto sam rekla, dugo sam zivjela u Norveskoj i vidjela te imigrante kako kukaju o "rasizmu" svaki put kad bi neko otvoreno rekao da je njihova kultura u mnogim segmentima zaostala. Kad bi Norvezanin rekao da ne valja sto se Pakistanci vjencavaju za rodjake, sto imaju ugovorene ili prisilne brakove, ubistva iz casti... da su ti dijelovi njihove kulture nehumani, zaostali, barbarski...onda odmah "kuku koji rasista"

Kad Norvezani kazu da je problem sto djevojke i zene iz muslimanskog svijeta odsjecene od svijeta i obespravljene (to znam iz licnog iskustva - uvijek u skoli kad bi bila neka ekskurzija negdje, neki sportski turnir, neki party nakon skolskih sati - muslimanki nije bilo nigdje. Naravno braca su im bili prisutni na svim desavanjima, na svim dernecima, cesto sa svojim djevojkama Norvezankama, a kad bi im sestre samo pogledale Norvezanina onda bi je pretukli do krvi)...a ipak, kad ljudi protestuju protiv toga, onda je poruka muslimana najcesce: ne dirajte nam u tradiciju i vjeru rasisti jedni :-)
Havatar

#555 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Joe McCarthy wrote:
Koju su stvoreni zbog ne zdravih i ne normalnih socijalnog uređenja u Islamskom svijetu, koje upravo Islam proizvodi. A ja pričam o pravim muslimanima ne ovim našim muslićima na baterije koje je komunizam teološki razblažio.

Zanči ako zbog ičeg cijenim komunizam to je slabljenje Islama među Bošnjacima.
To je najveca glupost koja neko moze da izrekne posto pravi islam takve stvari sjece u korijenu i to je prije uzrok toga sto se na silu propagira unistenje islama a onda uz to ide i unistenje citavog drustva posto je za islamofobe dobar musliman samo onaj koji je nemoralan i koji jede krmetinu , pije alkohol i mijenja svoje ime u ono koje je prihvatljivije islamofobima .
Last edited by Havatar on 25/02/2014 09:50, edited 1 time in total.
Havatar

#556 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Sarajevica wrote:
azea wrote: ------------------
Fino sam ti dala statistike. Imas ti neki odgovor zasto su imigranti toliko bizarno prezastupljeni u silovanjima po Zapadu? Nemoj sad "i zapadnjaci siluju", nego odgovori: zasto su imigranti toliko prezastupljeni u tome? Ima ih ne vise od 10% u svim tim zemljama o kojima sam govorila, a pogledaj koliki cine procenat silovanja? Koji je tvoj odgvoro na to? Mislis da je slucajnost?
rasisti traze uzroke u vjeri i kulturi, ljudi neoptereceni rasizmon i islamofobijom ih traze u pojedincima koji siluju
To bi ti rekao zato sto ne znas definiciju i znacenje rijeci rasista. Vjera i kultura nije nesto sto je urodjeno, covjek moze sam birati u sta vjeruje, i kultura, kao i vjera, je stvaranje covjeka. Kultura nije sveta a nije rasizam protiviti se zaostalim obicajima kultura i vjera, apsolutno nije. Nisu tvoja vjerovanja, tvoji obicaji, tvoji postupci nikako izuzeti kritike ako se kose s humanoscu, naprotiv: treba da se kritikuju. Kao sto sam rekla, dugo sam zivjela u Norveskoj i vidjela te imigrante kako kukaju o "rasizmu" svaki put kad bi neko otvoreno rekao da je njihova kultura u mnogim segmentima zaostala. Kad bi Norvezanin rekao da ne valja sto se Pakistanci vjencavaju za rodjake, sto imaju ugovorene ili prisilne brakove, ubistva iz casti... da su ti dijelovi njihove kulture nehumani, zaostali, barbarski...onda odmah "kuku koji rasista"

Kad Norvezani kazu da je problem sto djevojke i zene iz muslimanskog svijeta odsjecene od svijeta i obespravljene (to znam iz licnog iskustva - uvijek u skoli kad bi bila neka ekskurzija negdje, neki sportski turnir, neki party nakon skolskih sati - muslimanki nije bilo nigdje. Naravno braca su im bili prisutni na svim desavanjima, na svim dernecima, cesto sa svojim djevojkama Norvezankama, a kad bi im sestre samo pogledale Norvezanina onda bi je pretukli do krvi)...a ipak, kad ljudi protestuju protiv toga, onda je poruka muslimana najcesce: ne dirajte nam u tradiciju i vjeru rasisti jedni :-)
Nisi odgovorila otkud da su vecina slilovanja koja nisu napadi nego silovanja u kucama , hotelima , zurkama pocinjena od domacih a nisu od stranaca i da li i to ima veze sa njihovom kulturom i tradicijom ili su to pojedinacni slucajevi i kada su u pitanju zapadnjaci onda je za to kriva licnost osobe :oops: :?: Muslimanke su u zapadnim drustvima odsjecene od svijeta zbog toga sto su dobre jedino ako se neka Amra stidi svojeg porijekla pa sebi da nadimak Ema i ponasa se tako da niko ne bi mogao da zakljuci da je muslimanka dok svaka muslimanka koja se ne stidi reci da je to i koja drzi i do svog porijekla i nacionalnog i vjerskog identiteta je oznacena , protiv nje se vodi kampanja u medijima i to upravo najvise pogadja mladje djevojke koje idu u osnovnu i srednju skolu posto se zna kako djeca znaju da budu okrutna prema onima koji su drugaciji od njih i normalno je da ce da dodje do toga da se one odvajaju posto ne zele da pristanu na ucjenu da moraju da prestanu da budu muslimanke ako hoce da budu prihvacene.
Bolesni Doktor

#557 Re: Rasizam kod nas

Post by Bolesni Doktor »

Jao jest krenula ova furka oko banana i onoga sto je Dani Alves uradio,cijeli svijet sad jede banane,vec pola nasih fudbalera se slikalo sa bananama.
Najjači Kolašinac,lik uzeo tri kile banana.
Post Reply