Kazu da vise naplate rtv takse npr.ujednom tuzlanskom soliteru nego u cijelom nekom hercegovackom kantonu.Panasonic wrote: Na FTV je najzastupljeniji jezik hrvatski, jezik jednog naroda kojeg ima 8% u BiH, i od tih 8% evo zivot ako bar polovica placa rtv taksu. (da ne kazem cetvrtina).
RAMAZANSKI PROGRAM NA FTV
-
Husko Kotrljanjić
-
meatoverhere
Kvalitet programa je druga tema. Ako je rijec o drzavnoj televiziji koja se finasira iz budzeta, ili pretplate, religijski praznici trebaju biti tretirani u informativnom programu i to svi podjednako. Na privarnoj televiziji-bujrum teraviju i dan i noc, ko hoce nek gleda, a ko nece i ne mora.Husko Kotrljanjić wrote:A sta ti gledas kada su na programu raznorazne sapunice,sve se bojim da ne dises dok ih gledas.Koga zanima taj ce gledati a koga ne on nek izabere nesto drugomeatoverhere wrote: Pita li se iko sta da gledaju ljudi koji nisu muslimani, ili, ne daj boze, Bosnjaci koji ne poste.
-
sicx
ev ja sam po toj nekoj definiciji tora Bosnjak. nit postim nit ne pijem za ramazan. po nekima sam i cifut radi toga. najmanje covjek ocito... al zalibo me za to. uglavnom draze mi je sto sada na bht pustaju bowling for columbine, jer me to zanima vise od rasporeda teravija i informacije kada je sutra u minut tacan iftar. ipak je drzavna tv jedno a sve ostalo drugo. bujrum imate rtv vogoscu pa uzivajte u iranskim filmovima od sabaha do aksama ali ima ljudi kojima je vaznije nesto drugo pogledati.
a vecim se bosnjakom smatram od mnogih svojih prijatelja i omladine koju poznajem (kojima je naprimjer najveci merak reci pred ramazan: "necu brate cugat al cu zato poslije iftara joint srolat"). zato pokakim se ja malo na sve vas mediokritete i malogradzane kojima je bolje da umjesto sto pokusavate nekome dokazati koliki ste vjernici mjesec dana u godini, dokazujte koliko ste ono namjanje jeste- LJUDI -ostalo vrijeme.
a vecim se bosnjakom smatram od mnogih svojih prijatelja i omladine koju poznajem (kojima je naprimjer najveci merak reci pred ramazan: "necu brate cugat al cu zato poslije iftara joint srolat"). zato pokakim se ja malo na sve vas mediokritete i malogradzane kojima je bolje da umjesto sto pokusavate nekome dokazati koliki ste vjernici mjesec dana u godini, dokazujte koliko ste ono namjanje jeste- LJUDI -ostalo vrijeme.
Last edited by sicx on 06/10/2005 01:25, edited 1 time in total.
-
Jasho
Ko posti nijemu potrebna nikakva televizija da mu objavi kad je vrijeme Iftara! Nema Reis niti islamska zajednica pravo da uređuju program na FTV ni na BHT 1, jer nije njihova privatna televizija, već javni servis i ako hoće nešto da im se objavljuje neka plate!
-
SD-6
bil'meni?
------------
nema se tu sta komentarisat...ftv je u raljama udbasko-rvacke oligarhije,na celu sa provjerenim kadrom: Slavom Kukicem,koji usput ima još 5-6poslica mimo pred.upravnog odbora,marije šagoljuse(inace uciteljica po zanimanju
) pa do imbecilnog mucavca-pjane tj. filmadzije jasmina durakovica,btw ozenjenog srpkinjom...i o kom ramaz. progr. je rijec..nema ga uopste(ovo je za dijasporu)...cak ni vaktiaj,da ne govorimo o 5 ,da dobro ste culi 5 minuta iftarskog programa...dokle ce goveda iz bošnj tora finans podrzavati svoje ismijavanje,tj samoblaniranje..da ne govorimo o upotrebi hrvatskog jezika ...to je zasebna tema,kada sandzaklija govori croejshki ne terba dalje navodit primjere ilustacije radi...apsurd do apsurda..cak danas ni na BHT-u nije bilo ni vaktije ni ezana niti bilo cega drugog(a falan oni su to preuzeli na sebe,plaho)...monty payton flying circuc continue..a nikom nista nije smjesno,ustvari u sirim okvirim jeste...tragikomicno je
------------
nema se tu sta komentarisat...ftv je u raljama udbasko-rvacke oligarhije,na celu sa provjerenim kadrom: Slavom Kukicem,koji usput ima još 5-6poslica mimo pred.upravnog odbora,marije šagoljuse(inace uciteljica po zanimanju
- Ahmmed
Javni servis je u službi građanki i građana, koji,između ostalog, imaju i svoja vjerska prava.Dakle, kao građanin,koji svakog mjeseca javnom RTV servisu uredno PLAĆA tv pretplatu, očekujem,barem u vrijeme Ramazana, svojih pet minuta u 24 sata.Pet minta, kojima će se manifestirati moje pravo, da kao vjernik budem informiran o vremenu prekida posta,te da , s obzirom da televizija,kao medij, ima za zadatak i vođenje računa o duhovnim potrebama svojih gledatelja, čujem i ezan, poneki ajet iz Kur"ana, ilahiju.....
Naravno, pri tome mislim, da i pripadnici svih drugih religija, imaju i moraju imati pravo na "svojih" pet minuta....
Na koncu, sve su to " naše " minute , u kojima dobronamjerni mogu naučiti puno toga, o sebi i drugima.....
Naravno, pri tome mislim, da i pripadnici svih drugih religija, imaju i moraju imati pravo na "svojih" pet minuta....
Na koncu, sve su to " naše " minute , u kojima dobronamjerni mogu naučiti puno toga, o sebi i drugima.....
-
1234/5
POTPISUJEM!!Ahmmed wrote:Javni servis je u službi građanki i građana, koji,između ostalog, imaju i svoja vjerska prava.Dakle, kao građanin,koji svakog mjeseca javnom RTV servisu uredno PLAĆA tv pretplatu, očekujem,barem u vrijeme Ramazana, svojih pet minuta u 24 sata.Pet minta, kojima će se manifestirati moje pravo, da kao vjernik budem informiran o vremenu prekida posta,te da , s obzirom da televizija,kao medij, ima za zadatak i vođenje računa o duhovnim potrebama svojih gledatelja, čujem i ezan, poneki ajet iz Kur"ana, ilahiju.....
-
Toozla
...ne znas pisat' bosanski, a o musafu znas koliko i ja.....1234/5 wrote:@TOOZLAToozla wrote:....sta je to musaf....SD-6 wrote:citas me ko musaf![]()
![]()
MUSAF JE JEDNO DRVO STO RASTE U SUMARCIMA!!
ps- fakat ne znam sta je musaf
-
FX1
slazem se sa ahmedom i ostalima.
SVI javni emiteri (public service broadcasters) MORAJU pruzati gradjanima informacije svake vrste. to se odnosi i na manjine, a ignorisanje vecine u takvom ozbiljnom pitanju kao sto je ramazanska vaktija je SKANDAL. komercijali (privatni) emiteri mogu to zaobici i ignorisati ako zele, ali utemeljeni javni servisi koji se finansiraju od pretplate NITI SLUCAJNO!
to su osnove javnog emitiranja.
svako ko govori protiv toga govori u vlastito ime (i ima pravo), ali ovo su sustinski principi javnog emitiranja. po meni, u ovom slucaju pozivi na bojkot pretplate savim stoje, a logicno bi bilo, ako se predsjednici i ostali javni sluzbenici u BiH pozivaju na odgovornost da i neko sa FTV, PBS i RTS bude smatran odgovornim. Pa, u BiH predsjednici, skupstinski poslanici, premijeri, i dr. idu na sud i svakodnevno gube pozicije - logicno bi bilo da makar neko sa televizije odgovara za svoje profesionalne propuste.
cime je ta bagra (a to oni uglavnom i jesu) zasticena? odsustvom politickog uticaja na medije? to je smijesno! oni imaju zakonsku odgovornost! treba da odgovaraju naradu i parlamentu koji ih je i postavio. red bi bio da se rijesimo tih nesposobnjakovica i kvaranjaka koji su se vec dugo i vrlo drsko 'skucili' na FTV, PBS i RTS.
SVI javni emiteri (public service broadcasters) MORAJU pruzati gradjanima informacije svake vrste. to se odnosi i na manjine, a ignorisanje vecine u takvom ozbiljnom pitanju kao sto je ramazanska vaktija je SKANDAL. komercijali (privatni) emiteri mogu to zaobici i ignorisati ako zele, ali utemeljeni javni servisi koji se finansiraju od pretplate NITI SLUCAJNO!
svako ko govori protiv toga govori u vlastito ime (i ima pravo), ali ovo su sustinski principi javnog emitiranja. po meni, u ovom slucaju pozivi na bojkot pretplate savim stoje, a logicno bi bilo, ako se predsjednici i ostali javni sluzbenici u BiH pozivaju na odgovornost da i neko sa FTV, PBS i RTS bude smatran odgovornim. Pa, u BiH predsjednici, skupstinski poslanici, premijeri, i dr. idu na sud i svakodnevno gube pozicije - logicno bi bilo da makar neko sa televizije odgovara za svoje profesionalne propuste.
cime je ta bagra (a to oni uglavnom i jesu) zasticena? odsustvom politickog uticaja na medije? to je smijesno! oni imaju zakonsku odgovornost! treba da odgovaraju naradu i parlamentu koji ih je i postavio. red bi bio da se rijesimo tih nesposobnjakovica i kvaranjaka koji su se vec dugo i vrlo drsko 'skucili' na FTV, PBS i RTS.
- Fair Life
Zaustavi konje SD6...SD-6 wrote:bil'meni?![]()
------------
nema se tu sta komentarisat...ftv je u raljama udbasko-rvacke oligarhije,...
(...)
Kad vec o udbasima... Sta je sa onim imamima kojima je udbas Ceric oprostio petljanje sa UDB-om?
To se valjda ne pika...
-
meatoverhere
Ili mozda da citiramo Muhameda Cengica koji je 1990-te pred skupstinom izjavio da eto nece ni on vise placati pretplatu i neka rulja ide da mirno i dostojanstveno demolira zgradu televizije. Sam si rekao da javni emiteri moraju pruzati gradjanima INFORMACIJE. To ne ukljucuje bombardovanje religijskim programom svaki dan. Bas me interesuje sta bi vi svi koji se zalazete za teravije na javnom servisu rekli kad bi na svaku srpsku slavu imali direktan prenos popovanja iz pravoslavnih crkava. To za sta se zalazete je maltretiranje vecine od strane manjine.FX1 wrote:slazem se sa ahmedom i ostalima.