Ram memorija 2x2GB duall channel

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
toniran
Posts: 349
Joined: 18/10/2011 09:14

Ram memorija 2x2GB duall channel

Post by toniran » 17/11/2011 19:36

jedno pitanje , uzeo sma ram 2gb 800 mhz i kad ga ubacim u plocu upalim komp pocne da pisti onaj zvucnik na ploci i nece komp da se upali , a kada je izvadim komp mi radi .
ja imam u komp jednu plocicu od 2 gb istu ovakvu isto mhz isti proizvidzac potuno ista , sad sta joj je ne znam . imal neko neki prijedlog sta da probam da bi to proradilo ? ploca mi ima duall channel ..


kojeime
Posts: 3624
Joined: 11/11/2010 13:03

Re: Ram memorija 2x2GB duall channel

Post by kojeime » 17/11/2011 19:49

Koliko imas slotova za RAM? Ako imas na primjer 3 oni su obiljezeni kao 0, 1, 2. Puni se prvo 0, pa onda 1 i na kraju 2. Nemoj puniti 0, 2 ili 1, 2, puni redoslijedom 0, 1, 2. Ovo je vazilo za stare ploce (recimo za moju plocu vazi to pravilo, moja ploca isto ima dual channel ali samo ako RAM stavim u slotove 0 i 1. Ako stavim u 1 i 2 ili RAM nece raditi, ili ako bude radio, nece biti dual channel. Ako stavim u 0 i 2, ploca nece raditi). Ako imas samo dva slota za RAM, moguce je da ti je taj novi RAM neispravan. Pokusaj samo taj staviti, pa ako ti bude radilo, onda ne znam.

Koji slot ti je 0 koji 1 a koji 2 ti ili pise na ploci ili u uputstvu za upotrebu ploce.

Cak i ako ti "klikne" kada savljas RAM (kvacica koja osigurava RAM se zatvori), to ne znaci da su kontakti dobro nalegli, znaci provjeri da ti je RAM dobro smjesten u slotu.

User avatar
toniran
Posts: 349
Joined: 18/10/2011 09:14

Re: Ram memorija 2x2GB duall channel

Post by toniran » 17/11/2011 19:54

kojeime wrote:Koliko imas slotova za RAM? Ako imas na primjer 3 oni su obiljezeni kao 0, 1, 2. Puni se prvo 0, pa onda 1 i na kraju 2. Nemoj puniti 0, 2 ili 1, 2, puni redoslijedom 0, 1, 2. Ovo je vazilo za stare ploce (recimo za moju plocu vazi to pravilo, moja ploca isto ima dual channel ali samo ako RAM stavim u slotove 0 i 1. Ako stavim u 1 i 2 ili RAM nece raditi, ili ako bude radio, nece biti dual channel. Ako stavim u 0 i 2, ploca nece raditi). Ako imas samo dva slota za RAM, moguce je da ti je taj novi RAM neispravan. Pokusaj samo taj staviti, pa ako ti bude radilo, onda ne znam.

Koi slot ti je 0 koji 1 a koji 2 ti ili pise na ploci ili u uputstvu za upotrebu ploce.




imam 2 utora za ram zute boje su oba , ova moja plocica radi probavao sam , kada ubacim ovu novu isto se desava pisti

OVO MI JE PLOCA .. imam windows 7 32 bit

Support for an Intel® Core™ 2 Extreme processor/ Intel® Core™ 2 Quad processor/Intel® Core™ 2 Duo processor/ Intel® Pentium® processor/Intel® Celeron® processor in the LGA 775 package
(Go to GIGABYTE's website for the latest CPU support list.)
L2 cache varies with CPU

Front Side Bus

1600(O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB

Chipset

North Bridge: Intel® G31 Express Chipset
South Bridge: Intel® ICH7

Memory

2 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules
(Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.)

Onboard Graphics

Integrated in the North Bridge

Audio

Realtek ALC883 codec
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel (Note)
Support for S/PDIF Out
Support for CD In

Note: To configure 7.1-channel audio, you need connect with the port of HD Audio standard via front panel and enable the multi-channel audio feature through the audio driver.
LAN

AR8131 chip (10/100/1000 Mbit)

Expansion Slots

1 x PCI Express x16 slot
1 x PCI Express x1 slot
2 x PCI slots

Storage Interface South Bridge:

1 x IDE connector supporting ATA-100/66/33 and up to 2 IDE devices
4 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices

iTE IT8718 chip:

1 x floppy disk drive connector supporting up to 1 floppy disk drive

USB

Integrated in the South Bridge
Up to 8 USB 2.0/1.1 ports (4 on the back panel, 4 via the USB brackets connected to the internal USB headers)

Internal I/O Connectors

1 x 24-pin ATX main power connector
1 x 4-pin ATX 12V power connector
1 x floppy disk drive connector
1 x IDE connector
4 x SATA 3Gb/s connectors
1 x CPU fan header
1 x system fan header
1 x front panel header
1 x front panel audio header
1 x CD In connector
1 x S/PDIF Out header
2 x USB 2.0/1.1 headers
1 x chassis intrusion header
1 x power LED header

Back Panel Connectors

1 x PS/2 keyboard port
1 x PS/2 mouse port
1 x parallel port
1 x serial port
1 x D-Sub port
4 x USB 2.0/1.1 ports
1 x RJ-45 port
3 x audio jacks (Line In/Line Out/Microphone)

I/O Controller

iTE IT8718 chip

H/W Monitoring

System voltage detection
CPU temperature detection
CPU/System fan speed detection
CPU overheating warning
CPU/System fan fail warning
CPU fan speed control

BIOS

2 x 4 Mbit flash
Use of licensed AWARD BIOS
PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.4, ACPI 1.0b

Unique Features

Support for @BIOS
Support for Q-Flash
Support for Virtual DualBIOS
Support for Download Center
Support for Xpress Install
Support for Xpress Recovery2
Support for EasyTune
Support for Easy Energy Saver

Bundle Software

Norton Internet Security (OEM version)

Operating System

Support for Microsoft®Windows Vista/XP

Form Factor

Micro ATX form factor; 24.4cm x 19.4cm

Remark

Due to different Linux support condition provided by chipset vendors, please download Linux driver from chipset vendors' website or 3rd party website.
Most hardware/software vendors may no longer offer drivers to support Win9X/ME/2000/XP SP1/SP2. If drivers are available from the vendors, we will update them on the GIGABYTE website.

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Ram memorija 2x2GB duall channel

Post by dragan.s » 17/11/2011 20:28

Mislim da ti je ta nova pločica neispravna. Reklamiraj ako je u garanciji.
Ja imam 2X1GB + 1X2GB DDR2 800 i radi mi Dual Channel.

User avatar
toniran
Posts: 349
Joined: 18/10/2011 09:14

Re: Ram memorija 2x2GB duall channel

Post by toniran » 17/11/2011 20:58

uzeo sma preko pik.ba od nekog momka , pa evo dog. sam se snjim da mu vratim jer definitivno ram ne radi .. :(

Post Reply