Ram debilni :D

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Mustang1
Posts: 26668
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Ram debilni :D

Post by Mustang1 » 04/05/2011 20:36

Imam 1gb rama u racunaru ali od kako sam ga stavio restartuje mi se .. :D Prije je bilo 512 i nije se desavalo to ..postoji li mogucnost da uturim i ovih 512 (2x256)i 1gb ..Kad sam tek uzeo stavljo sam ali nije htio da se upali .. :D ide mi fkt na zivce ovo :D


User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

Re: Ram debilni :D

Post by Decerto » 04/05/2011 20:46

Bubalo1 wrote:Imam 1gb rama u racunaru ali od kako sam ga stavio restartuje mi se .. :D Prije je bilo 512 i nije se desavalo to ..postoji li mogucnost da uturim i ovih 512 (2x256)i 1gb ..Kad sam tek uzeo stavljo sam ali nije htio da se upali .. :D ide mi fkt na zivce ovo :D


Uturi :lol: ako imas dovoljno slotova.

sarajev_o
Posts: 525
Joined: 22/03/2011 23:20

Re: Ram debilni :D

Post by sarajev_o » 04/05/2011 21:23

Otvori pc sve fino ocisti stavljaj jednu po jednu plocicu
ako ces stavljati samo dvije stavi u isto oznacene slotove ako ces sve samo pici.

skafiskafsnjak
Posts: 17981
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Ram debilni :D

Post by skafiskafsnjak » 04/05/2011 21:35

Vidi da li ti je ista oznaka oba rama ... Nekada nece ako su razliciti ...
I nekada nece ako nisu isto Mhz ... U pravilu, ako imas 800 i 1000, oba rade na 800... A nekada , ne ide tako ... :D

User avatar
Mustang1
Posts: 26668
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ram debilni :D

Post by Mustang1 » 04/05/2011 22:40

Ma kakvih 1000 ba onaj ddr obicni :D Ove dvije po 256 su 400 a ovaj unutra od gige ne znam ali mislim da je i on ali vidjet cu nocas kad ga rastvorim :D :oops:

User avatar
Decerto
Posts: 2447
Joined: 14/09/2010 07:58
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
Contact:

Re: Ram debilni :D

Post by Decerto » 04/05/2011 22:46

L00d wrote:Vidi da li ti je ista oznaka oba rama ... Nekada nece ako su razliciti ...
I nekada nece ako nisu isto Mhz ... U pravilu, ako imas 800 i 1000, oba rade na 800... A nekada , ne ide tako ... :D


wtf :lol: koji ti ram maticna podrzava ? ddr ? ddr2 ?

User avatar
Mustang1
Posts: 26668
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ram debilni :D

Post by Mustang1 » 04/05/2011 23:11

Ma ddr bolan :D Samo mi treba do ljeta da izgura pa cu novo uzet ... a da ga prije toga ne zapalim :D

User avatar
spree
Posts: 6003
Joined: 04/04/2009 02:10
Location: oʌǝɾɐɹɐs

Re: Ram debilni :D

Post by spree » 04/05/2011 23:15

ja imao 512 i ubacim jos 1 gb, kad nakon mjesec danas istopila mi se maticna :(

skafiskafsnjak
Posts: 17981
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Ram debilni :D

Post by skafiskafsnjak » 04/05/2011 23:15

Decerto wrote:
L00d wrote:Vidi da li ti je ista oznaka oba rama ... Nekada nece ako su razliciti ...
I nekada nece ako nisu isto Mhz ... U pravilu, ako imas 800 i 1000, oba rade na 800... A nekada , ne ide tako ... :D


wtf :lol: koji ti ram maticna podrzava ? ddr ? ddr2 ?


Sta tebi sine nije jasno ? hahahaha.
Kao da nisi znao da nije samo 800mhz ram :D hahahahahahaha

Tensai
Posts: 131
Joined: 07/02/2011 16:28

Re: Ram debilni :D

Post by Tensai » 04/05/2011 23:18

Ocito ramovi nisu kompatibilni jedni sa drugim.Može se desiti jer su različite marke,različitih frekvencija ili latencija,ali se može desiti da ploča nije kompatibilna sa tim novim ramom koji si ubacio.

skafiskafsnjak
Posts: 17981
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Ram debilni :D

Post by skafiskafsnjak » 04/05/2011 23:22

Pa to i ja pokusavam reci, mozda se nisam izrazio kako treba :D
90% da je to u pitanju.

User avatar
plejka2
Posts: 14586
Joined: 02/11/2009 20:47
Location: u dosluhu sa podzemljem

Re: Ram debilni :D

Post by plejka2 » 04/05/2011 23:25

Pjevuši mu onu ramo,ramo,ramo ramo druze moj...
mozda proradi 8-)

User avatar
bordo gandalf
Posts: 9068
Joined: 15/05/2009 12:07
Location: Mi smo Saraj'vo, izvolite se braniti
Has thanked: 1 time

Re: Ram debilni :D

Post by bordo gandalf » 05/05/2011 01:05

plejka2 wrote:Pjevuši mu onu ramo,ramo,ramo ramo druze moj...
mozda proradi 8-)

:lol: :lol:

User avatar
Mustang1
Posts: 26668
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ram debilni :D

Post by Mustang1 » 05/05/2011 01:23

Jel moram dovest Muharema da mu pjeva ili mogu i ja :D :oops:
Odoh probati sad pa cu vidjet hocel se zapalit sta :D

User avatar
Mustang1
Posts: 26668
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ram debilni :D

Post by Mustang1 » 05/05/2011 01:40

Svasta :D :lol: Prebacim ovaj od 1gb u prvi slot i stavim od 256 u drugi i upalim ...restartova se prije boot loga i onda se upali .. opet ugasim i stavim i drugu plocicu i odmah se upali :D pise tamo da ima 1.5 gb sad .. A vidjet cu hoce li sutra lediti ..a bilo bi pametno jelde da sistem uradim sad ? :D

kojeime
Posts: 3624
Joined: 11/11/2010 13:03

Re: Ram debilni :D

Post by kojeime » 05/05/2011 02:33

.
Last edited by kojeime on 07/05/2011 00:52, edited 1 time in total.

User avatar
Mustang1
Posts: 26668
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ram debilni :D

Post by Mustang1 » 05/05/2011 02:45

Ma ubacio sam i fercera..evo sam i sistem posto sam svakako trebao to pa sad dok nema nigdje nikog pa imam vremena :D A sutra cemo vidjeti hoce li lediti i zajebavati kao i do sada :D

Post Reply