Raguž vs Čović

Locked

Kome biste prije dali svoj glas:

Martin Raguž
111
87%
Dragan Čović
16
13%

Total votes: 127

doktor78

#251 Re: Raguž vs Čović

Post by doktor78 »

Radio Sarajevo wrote: A interesantno je da se isti taj Čović ne buni kod izbora one rugobe Vlajkija, koji je pobogu jevrej.
I ovo je potpuno tacno, ali HDZ se davno odrekao RS-a i prepustio tamosnje Hrvate Dodiku
biske

#252 Re: Raguž vs Čović

Post by biske »

Novak20

#253 Re: Raguž vs Čović

Post by Novak20 »

Radio Sarajevo wrote:
Da li je kome (osim uhljebljenih) od Bošnjaka ili Hrvata bolje što je Komšić 8 godina bio član P BiH ? Da li je to donijelo ikakvu političku ili ekonomsku promjenu nabolje ili je donijelo nove podjele i stagnaciju? Ako me neko ubijedi da je bilo i najmanjeg prosperiteta u ovih 8 godina, glasam za Raguža.
Po čemu je Čović donio ikakvu renesansnu promjenu bilo gdje u BiH, osim sebi i svojoj porodici?
Ako ne znaš odgovoriti na postavljeno pitanje što se javljaš ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#254 Re: Raguž vs Čović

Post by plain vanilla »

Radio Sarajevo wrote:
I po cemu je Raguz dobar? Bolji od bosnjackih kandidata? Od Suljagica npr?
Bolji je po tome što nema svađalački mentalitet, a nama kojima je svađe pun kurac, Martin je dobar izbor. Nama koji nismo ni Bošnjaci, ni Hrvati, ni Srbi, Martin je takođe dobar izbor.

Gore si napisala dva razloga "furke" po kojoj Bošnjaci glasaju za Raguža, a nisi spomenula ono što je spomenuto mnogo puta, da postoje ljudi u ovoj zemlji koje boli kurac ko je Bošnjak, ko Srbin, a ko Hrvat.

To što mene neko smatra Bošnjakom ako sam protiv ustaša i četnika nije moj problem.

Isprali su nam mozak toliko da nam je normalno da "svako bira svog predstavnika", a to nije i nikad neće biti normalno, niti će biti normalno da uopšte imamo tri predstavnika.

A interesantno je da se isti taj Čović ne buni kod izbora one rugobe Vlajkija, koji je pobogu jevrej. Ili jevrej može biti i Hrvat? Može li i musliman onda biti Hrvat? Ko mjeri to hrvatstvo i ko zna ko je za koga glasao, ko je to brojao?

U dijelu BiH gdje se prije četiri godine glasalo za Komšića živi dovoljno Hrvata i Ostalih da je teoretski moguće da Komšić nije dobio NIJEDAN bošnjački glas, kao što je teoretski moguće i da je svih 300.000 glasova dobio od Bošnjaka. Ali to niko ne zna, niti može izmjeriti.

Znaci nema veze sto je Raguz bio u vladi Herceg Bosne, nema veze sto je godinama bio u HDZU, nema veze sto je bio u drugom HDZu.. sve mu je oprosteno jer nema svadjalacki mentalitet? :-)

Naravno da se moze izmjeriti i naravno da je izabran Komsic.. Zato smo i gledali Bakira I, jer su se Bosnjaci vise brinuli ko ce biti hrvatski clan.

Sad ce lijepo nafurani glasovi Raguzu, pa cemo opet gledati Izetbegovica.. milinica. SDA i HDZ su davno vezali zastave i ocito se taj princip i dalje nastavlja... ovaj put indirektno, ali ovce uvijek nasjednu
Hafis

#255 Re: Raguž vs Čović

Post by Hafis »

and wrote:
Hafis wrote:
Blizanac wrote: Ustav i izborni zakon su takvi i ne znam šta je problem?
Pa o tome i pričamo. Postoji problem, tzv. rupa u izbornom zakonu koji u ovom trenutku ide na ruku bošnjačkim nacionalnim strankama.
Prirodno je da će one učiniti sve da ta rupa ostane i u budućnosti, kao što je prirodno da se i druga strana trudi da se ta rupa nekako zakrpi.
Rezultat svih tih njihovih prirodnih težnji je neuspjeh Sejdić-Finci, kojim se pokušavalo usput riješiti i taj problem.
vjerovatno postoji i mnogo rupa u zakonu pa je moguće da postoji i djeluje stranka koja je optužena za udruženi zločinački projekat,pa da ljudi koji su etnički očistili i pokušali pripojiti dio bih hrvatskoj,danas primaju plate i razne naknade iz budžeta bih....
Da, optužena.
Da sačekamo drugostupanjsku konačnu presudu pa da onda o tome nabilavamo.
Radio Sarajevo

#256 Re: Raguž vs Čović

Post by Radio Sarajevo »

Novak20 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Da li je kome (osim uhljebljenih) od Bošnjaka ili Hrvata bolje što je Komšić 8 godina bio član P BiH ? Da li je to donijelo ikakvu političku ili ekonomsku promjenu nabolje ili je donijelo nove podjele i stagnaciju? Ako me neko ubijedi da je bilo i najmanjeg prosperiteta u ovih 8 godina, glasam za Raguža.
Po čemu je Čović donio ikakvu renesansnu promjenu bilo gdje u BiH, osim sebi i svojoj porodici?
Ako ne znaš odgovoriti na postavljeno pitanje što se javljaš ?
Znam odgovoriti, Komšić nije ništa uradio, ali nije radio ni na podjeli države, dok Čović i danas radi na tome. Je li to vaš interes? Zato i jeste u ovakvoj poziciji jer nemate iskrene i poštene namjere. Hajde ti sad meni odgovori.
Znaci nema veze sto je Raguz bio u vladi Herceg Bosne, nema veze sto je godinama bio u HDZU, nema veze sto je bio u drugom HDZu.. sve mu je oprosteno jer nema svadjalacki mentalitet? :-)

Naravno da se moze izmjeriti i naravno da je izabran Komsic.. Zato smo i gledali Bakira I, jer su se Bosnjaci vise brinuli ko ce biti hrvatski clan.

Sad ce lijepo nafurani glasovi Raguzu, pa cemo opet gledati Izetbegovica.. milinica. SDA i HDZ su davno vezali zastave i ocito se taj princip i dalje nastavlja... ovaj put indirektno, ali ovce uvijek nasjednu
Izbor Bošnjaka je bio između tri zla, Fahra, Harisa i Bakira... Čak i da sam Bošnjak, radije bih poderao listić nego se ovdje odlučio, ne želim glasati ni za jednog od ove trojice.

Svađalački mentalitet je vrlo važan za Predsjedništvo, iako je kod nas mantra "što si veći seljak, to ćeš bolje proći", zato Dodik prolazi tolike godine.

Raguž nije kriminalac, a bio je i u liberalima 1990. godine, ako već gledaš njegovu istoriju.

Nisi mi odgovorila šta ćemo sa Ostalima, i koga bi oni trebali birati? Bošnjaka? Kako znaš koliko ih ima i hajde molim te mi izmjeri koliko je Komšić dobio bošnjačkih glasova, a koliko hrvatskih. Živo me zanima koje ćeš metode koristiti, a da nisu proizvoljne.
and

#257 Re: Raguž vs Čović

Post by and »

optužnica i prvostepena nisu dovoljne?
plain vanilla

#258 Re: Raguž vs Čović

Post by plain vanilla »

U Grudama je, u organizaciji Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ održana humanitarna večer za Darija Kordića, hrvatskog uznika koji se nalazi u zatvoru u Grazu odakle će, vjeruje se, izići u lipnju 2014. godine.
Brojni poznati

Predsjednik Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ Vinko Zorić, Kordićev prijatelj, kao jedan od inicijatora večeri, kazao nam je da je pripremljeno 200 mjesta, te da su svi posjetitelji, osim Darijeve obitelji kupili ulaznicu za pomoć Dariju i njegovoj obitelji. Humanitarnoj večeri, između ostalih, prisustvovali su ljudi iz vjerskog života Hrvata u BiH don Željko Majić i fra Miljenko Šteko, predsjednici hrvatskih stranaka, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž i predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.
Dario Kordić (Sarajevo, 14. decembra 1960.), jedan od vodećih političara u zajednici bosanskih Hrvata: od 1991. do 1995, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-BiH); od 1992. do 1995., potpredsjednik i član Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZ H-B), a kasnije Hrvatske republike Herceg-Bosne (HR H-B). Zbog ratnih zločina u Hrvatsko-bošnjačkom sukobu, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio ga je na 25 godina zatvora.[

samo naprijed Bosnjaci, Raguz je izvrstan izbor
Hafis

#259 Re: Raguž vs Čović

Post by Hafis »

Blizanac wrote: Isto tako, ne možeš osporiti činjenicu da je taj "problem" odjednom postao aktuelan tek kad je HDZ izgubio mjesta u Vladi FBiH (2010.). Do tada je sve bilo OK. :wink:
Po drugi put iznosiš očitu neistin, to jest namjerno izostavljaš činjenice i na taj način u potpunosti mjenjaš činjenično stanje.
Dakle da utvrdimo konačno: Nije HDZ ostao bez mjesta u vladi, već su ostali HDZ i HDZ90 bez sudjelovanja u vladi federacije a imali su iza sebe većinsku volju hrvatskog naroda.
A tomu su krive očite rupe u izbornom zakonu. Doduše, zakon je zakon, nekom dobar, nekom loš, pa ako se može izmjeniti ok, ako ne može idemo dalje ovako, pa dokle dura dura.
Rizvan

#260 Re: Raguž vs Čović

Post by Rizvan »

plain vanilla wrote:
U Grudama je, u organizaciji Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ održana humanitarna večer za Darija Kordića, hrvatskog uznika koji se nalazi u zatvoru u Grazu odakle će, vjeruje se, izići u lipnju 2014. godine.
Brojni poznati

Predsjednik Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ Vinko Zorić, Kordićev prijatelj, kao jedan od inicijatora večeri, kazao nam je da je pripremljeno 200 mjesta, te da su svi posjetitelji, osim Darijeve obitelji kupili ulaznicu za pomoć Dariju i njegovoj obitelji. Humanitarnoj večeri, između ostalih, prisustvovali su ljudi iz vjerskog života Hrvata u BiH don Željko Majić i fra Miljenko Šteko, predsjednici hrvatskih stranaka, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž i predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.
Dario Kordić (Sarajevo, 14. decembra 1960.), jedan od vodećih političara u zajednici bosanskih Hrvata: od 1991. do 1995, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-BiH); od 1992. do 1995., potpredsjednik i član Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZ H-B), a kasnije Hrvatske republike Herceg-Bosne (HR H-B). Zbog ratnih zločina u Hrvatsko-bošnjačkom sukobu, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio ga je na 25 godina zatvora.[

Koga ovaj portal gura... :( FUJ!
Last edited by Rizvan on 10/10/2014 12:47, edited 1 time in total.
OldMayor

#261 Re: Raguž vs Čović

Post by OldMayor »

Hafis wrote:
OldMayor wrote: Zapitate li se vi hrvati, pretpostavljam iz Hercegovine, sta cete sa hrvatima iz srednje bosne? Mislite da bi vam bosnjaci dali da tek tako uvezete pola drzave? Ili biste njih otpilili, jebo njih, daj ti nama vamo da se mi osiguramo.

Dalje, sta bi onda bilo sa hrvatima u jos jednom entitetu koji bi nastao - bosnjackom? Ako su kako sada kazete ugrozeni, pa sta bi tek bilo s njima onda?
Reci nam ti što bi bilo s njima??
Ja mislim da se ne bi ništa promijenilo u odnosu na njihovo današnje stanje u kojem se nalaze.
Ili ti možda imaš neke informacije o tome što bi im se to desilo, a koje su nama nedostupne?
Ma ja, daj da mi osiguramo nasu guzicu u Hercegbosni, a ovi gore hrvati ionako nisu pravi, zive nam u mrskom Teheranu...
Daj bolan, kako te nije stid.

Znaci hrvati u Sarajevu, Zenici bi ostali na istom, dok bi Hrvati u Sirokom i Mostaru odjednom dobili plate prosjecne po 3000 EUR, penzije po 1500 EUR, socijalna davanja, nultu nezaposlenost itd...

Hahaha...uozbilji se molim te.

:run:
Blizanac

#262 Re: Raguž vs Čović

Post by Blizanac »

Hafis wrote:
and wrote: vjerovatno postoji i mnogo rupa u zakonu pa je moguće da postoji i djeluje stranka koja je optužena za udruženi zločinački projekat,pa da ljudi koji su etnički očistili i pokušali pripojiti dio bih hrvatskoj,danas primaju plate i razne naknade iz budžeta bih....
Da, optužena.
Da sačekamo drugostupanjsku konačnu presudu pa da onda o tome nabilavamo.
Pa nisu ni HDZ-ovci i kojekakve udruge domovinskog rata čekali drugostenu presudu za Delića kad su pjenili zbog prisustva vojnih i državnih predstavnika na njegovoj dženazi.
Hafis

#263 Re: Raguž vs Čović

Post by Hafis »

and wrote:optužnica i prvostepena nisu dovoljne?
Daj nismo djeca.
Ja sam prvostupanjskom presudom dobio 66 000 KM plus zatezne kamate, da bi na kraju, nakon godinu dana, drugostupanjskom presudom bio primoran platiti sudske troškove drugoj strani, a od onih para hvala bogu ništa.
Znači ništa bez pravomoćne presude.
plain vanilla

#264 Re: Raguž vs Čović

Post by plain vanilla »

Rizvan wrote:
plain vanilla wrote:
Brojni poznati

Koga ovaj portal gura... :( FUJ!
ma dobar je, ne svadja se :mrgreen:
and

#265 Re: Raguž vs Čović

Post by and »

Hafis wrote:
and wrote:optužnica i prvostepena nisu dovoljne?
Daj nismo djeca.
Ja sam prvostupanjskom presudom dobio 66 000 KM plus zatezne kamate, da bi na kraju, nakon godinu dana, drugostupanjskom presudom bio primoran platiti sudske troškove drugoj strani, a od onih para hvala bogu ništa.
Znači ništa bez pravomoćne presude.
ok,pa ovi što glasaju za hrvatskog člana po izboru nemaju ni optužnicu :mrgreen:
Hafis

#266 Re: Raguž vs Čović

Post by Hafis »

OldMayor wrote:
Hafis wrote:
OldMayor wrote: Zapitate li se vi hrvati, pretpostavljam iz Hercegovine, sta cete sa hrvatima iz srednje bosne? Mislite da bi vam bosnjaci dali da tek tako uvezete pola drzave? Ili biste njih otpilili, jebo njih, daj ti nama vamo da se mi osiguramo.

Dalje, sta bi onda bilo sa hrvatima u jos jednom entitetu koji bi nastao - bosnjackom? Ako su kako sada kazete ugrozeni, pa sta bi tek bilo s njima onda?
Reci nam ti što bi bilo s njima??
Ja mislim da se ne bi ništa promijenilo u odnosu na njihovo današnje stanje u kojem se nalaze.
Ili ti možda imaš neke informacije o tome što bi im se to desilo, a koje su nama nedostupne?
Ma ja, daj da mi osiguramo nasu guzicu u Hercegbosni, a ovi gore hrvati ionako nisu pravi, zive nam u mrskom Teheranu...

Znaci hrvati u Sarajevu, Zenici bi ostali na istom, dok bi Hrvati u Sirokom i Mostaru odjednom dobili plate prosjecne po 3000 EUR, penzije po 1500 EUR, socijalna davanja, nultu nezaposlenost itd...

svejedno, ti meni ne odgovori, već mi i k'o nekakv vic ispriča usput.
Dakle, što bi se to desilo Jozi u Zenici ako bi Mate u Čapljini dobio administrativnu jedinicu?
Bi li jozo bio deložiran iz nebodera, išao u razmjenu, konvertiran na islam...reci mi što bi mu se dogodilo...koje bi se to loše promjene desile u njegovom životu. Jer vidim stalno iznosiš tu činjenicu. Dakle?
Blizanac

#267 Re: Raguž vs Čović

Post by Blizanac »

Hafis wrote:
Blizanac wrote: Isto tako, ne možeš osporiti činjenicu da je taj "problem" odjednom postao aktuelan tek kad je HDZ izgubio mjesta u Vladi FBiH (2010.). Do tada je sve bilo OK. :wink:
Po drugi put iznosiš očitu neistin, to jest namjerno izostavljaš činjenice i na taj način u potpunosti mjenjaš činjenično stanje.
Dakle da utvrdimo konačno: Nije HDZ ostao bez mjesta u vladi, već su ostali HDZ i HDZ90 bez sudjelovanja u vladi federacije a imali su iza sebe većinsku volju hrvatskog naroda.
A tomu su krive očite rupe u izbornom zakonu. Doduše, zakon je zakon, nekom dobar, nekom loš, pa ako se može izmjeniti ok, ako ne može idemo dalje ovako, pa dokle dura dura.
Šta je neistina?
Je li se iko bunio 2006. zbog izbora Komšića? Nije. A zašto? Jer je HDZ dobio ministarska mjesta u VFBiH.
Je li se iko bunio 2010. zbog izbora Komšića? Jeste. A zašto? Jer se vlast formirala bez HDZ-a.
Principijelno, nema šta. Da Vlajkija ne spominjem.
Nisam za to da se bilo kome bira predstavnik (ako je to doista predstavnik po definiciji), ali treba biti dosljedan i principijelan.
Ako jeste problem, treba razgovarati, pokazati dobru volju, izbjegavati kranosti i maksimalizam, biti spreman na kompromis itd.
Stjui

#268 Re: Raguž vs Čović

Post by Stjui »

plain vanilla wrote: ma dobar je, ne svadja se :mrgreen:
đaba vama govoriti da niko ne očekuje nešto posebno od raguža.može čak biti i gori od čovića,nikad se ne zna.cilj je da se kazni dodikova pudlica za onaj lavež o "trećem" i prijetnje bošnjacima.
palermo

#269 Re: Raguž vs Čović

Post by palermo »

Hafis wrote: svejedno, ti meni ne odgovori, već mi i k'o nekakv vic ispriča usput.
Dakle, što bi se to desilo Jozi u Zenici ako bi Mate u Čapljini dobio administrativnu jedinicu?
Bi li jozo bio deložiran iz nebodera, išao u razmjenu, konvertiran na islam...reci mi što bi mu se dogodilo...koje bi se to loše promjene desile u njegovom životu. Jer vidim stalno iznosiš tu činjenicu. Dakle?
Druže Hafize, nemoj života ti da koristiš ovu argumentaciju. Naime, ima nas još živih kojima je 92 objašnjavano kako će Bošnjacima u Mostaru biti isto kao i Hrvatima u Zenici. Odnosno, ako ti meni bubneš šamar, nećeš se nimalo ljutiti što će i Jozo u Zenici dobiti šamar. Dakle, ovo nemoj spominjati kao argumnet još jedno tridesetak godina dok su živi oni koji se sjećaju tog vremena.

Inače, ne vidim kakve šanse ima Raguž protiv Čovića.....osim ako zaista se Bošnjaci ne odluče da glasaju za Martina. Al ne vejrujem da će........doduše, dobit će nešto glasova, sasvim sigurno...i to zbog perepcije bošnjačkih kandidata nego zbog nekog inžinjeringa
duh_sa_sjekirom

#270 Re: Raguž vs Čović

Post by duh_sa_sjekirom »

Hafis wrote: svejedno, ti meni ne odgovori, već mi i k'o nekakv vic ispriča usput.
Dakle, što bi se to desilo Jozi u Zenici ako bi Mate u Čapljini dobio administrativnu jedinicu?Bi li jozo bio deložiran iz nebodera, išao u razmjenu, konvertiran na islam...reci mi što bi mu se dogodilo...koje bi se to loše promjene desile u njegovom životu. Jer vidim stalno iznosiš tu činjenicu. Dakle?
Jozi u Zenici ne bi se desilo ništa, ali bi Muji u Čapljini, jer mu se već jednom desio Heliodrom i Dretelj kad je formirana "administrativna jedinica" tzv HR HB, možda ne u tako hard verziji kao '93.ali nešto slično sigurno bi...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#271 Re: Raguž vs Čović

Post by JoseMujica »

ja ozbiljno mislim za Dragana Čirilicu glasat čisto da nabijam Kradezeovcima komplekse onečišćenjem glasaćkog tijela i vode
Last edited by JoseMujica on 10/10/2014 13:05, edited 1 time in total.
and

#272 Re: Raguž vs Čović

Post by and »

Hafis wrote:
OldMayor wrote:
Hafis wrote: Reci nam ti što bi bilo s njima??

svejedno, ti meni ne odgovori, već mi i k'o nekakv vic ispriča usput.
ispadoše jozo i mato glavni u raji.
eto ti nama reci koliko koga ima u bih i koliko bi ko imao teritorije sa tim tvojim administrativnim jedinicama?
plain vanilla

#273 Re: Raguž vs Čović

Post by plain vanilla »

Stjui wrote:
plain vanilla wrote: ma dobar je, ne svadja se :mrgreen:
đaba vama govoriti da niko ne očekuje nešto posebno od raguža.može čak biti i gori od čovića,nikad se ne zna.cilj je da se kazni dodikova pudlica za onaj lavež o "trećem" i prijetnje bošnjacima.
ma presmijesni su argumenti

Suljagicev temperament je poput Komsicevog, ali to im nije smetalo da se glasa za Komsica

sad odjednom ne valja Suljagicev temperament, a Komsicev se velicao :-)

ali dobro, nek se glasa za Kordica, ovaj Raguza
mali_balon

#274 Re: Raguž vs Čović

Post by mali_balon »

Evo ja Bosnjak cu glasati za Raguz,a ne da rvatima biram precednika (ako hrvati misle da je tako njihov probelm jebe mi se, nek pitaju Covica on je alfa i omega on ce reci je li Raguz rvat ili ne) nego jednostavno ovi "nasi" mi nisu ni za mjesne zajednice a kamoli za predsjednistvo, vec zamisljam suljagica kako stoca angelu merkel :D ili bakira sa poznatom frazom dodikova hobotnica ili princa ...
daddy-kool

#275 Re: Raguž vs Čović

Post by daddy-kool »

Hafis wrote: Dakle, što bi se to desilo Jozi u Zenici ako bi Mate u Čapljini dobio administrativnu jedinicu?
Bilo je neke priče da bi se mogla ukinuti konstitutivnost, ako bi se išlo na formiranje nekih novih administrativnih jedinica. Možda više ne bi popunjavao neke kvote?
Locked