RAFTING U BIH

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

debela

Post by debela »

ako cemo cjepidlaciti rekao si
eko-viking wrote:ljudi pogledajte na sajtu http://www.eko-viking.com slike i video zapise sa drzavnog prvenstva bih u raftingu "neretva r-6". potrudicu se da do sutra navecer postavim sve slike i clipove. stvarno ima predobrih slika i clipova, a naravno najzanjimljiviji su oni sa dzajica buka!!!

http://www.eko-viking.com
jebe te sto nisi uskladio misli i prste :roll:

al' hajde :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Nakon skor dva ipo mjeseca pripema za Neretvu i Unu ,znoja ,truda ,veslanja , plivanja ,na dan polazka u čevrtak 24 .o5. zbog djelovanja više sile nismo otišli na toliko očekivanu trku http://www.rainbowrafting.com.ba/galeri ... 2&pos=0.Uz svu želju i napore ostadosmo bez takmičenja i plasmana.
I što je najgore i pred domaćom publikom nastupićemo prepolovljeni ako lapimo sredinu bićemo zadovoljni .
Znali ko ko je uzeo prvo mjesto u slalomu, sprintu , i downriver disciplini .
Nadam se da je unaqwarius bio u vrhu .
eko-viking

Post by eko-viking »

ne znam koliko kosta. a nisam siguran da li ima iko ko spusta turisticki. a ako hocete "eko viking" moze organizovati na krivaji turisticki rafting. ne bi bilo oose da dodjete u visoko na fojnicu. ako neko hoce neka se obrati na mail [email protected]. ili pogledajte http://www.eko-viking.com.

a sto se tice drzavnog prvenstva u raftingu una akvarius su prvo mjesto.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Majstore, hajde ohani sa reklamiranjem sajta. Ako si za reklamu javi se na Administrator ili admin-x. Mogu tolerisati nekoliko puta ali nemoj pretjerivati...
eko-viking

Post by eko-viking »

ok majstore. :D :D :D :D
eko-viking

Post by eko-viking »

ev pogledajte video clipove sa takmičenja na rijeci Neretvi. link je sljedeci:

http://www.youtube.com/view_play_list?p ... 65B1E8D548
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Izgleda da je bilo bas plitko u slalomu , a staza čini mi se nije bila baš tehnički zahtijevna .
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

sta je sa raftingom na drini raja? imal ko kakvih infosa?
van Basten

Post by van Basten »

Na Drini je trenutni hit Vodeni ćiro, a već od ranije postoji mogućnost splavarenja... za rafting nisam baš siguran... mislim da Drina bar u tom srednjem toku i nije najpogodnija za rafting
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

van Basten wrote:Na Drini je trenutni hit Vodeni ćiro, a već od ranije postoji mogućnost splavarenja... za rafting nisam baš siguran... mislim da Drina bar u tom srednjem toku i nije najpogodnija za rafting
ja sam cuo da neki tip iz gorazda organizuje neke stvari, malo kajak, malo rafting. drinex neki nemam pojma.. zna li ko sta o ovome vise?
karanana

Post by karanana »

Dajte mi neku rafting "agenciju" za rafting na Neretvi. treba mi neka koja ima organizaciju gdje cu ostaviti svoje auto u Konjicu, sjesti u kombi do vrha, spustiti se i odmah u auto i kuci. Necu da se penjem autom na vrh pa da se spustam, pa da me kombi opet vraca gore pa da sjedam u auto i silazim autom s vrha prema dole.
triton

Post by triton »

karanana wrote:Dajte mi neku rafting "agenciju" za rafting na Neretvi. treba mi neka koja ima organizaciju gdje cu ostaviti svoje auto u Konjicu, sjesti u kombi do vrha, spustiti se i odmah u auto i kuci. Necu da se penjem autom na vrh pa da se spustam, pa da me kombi opet vraca gore pa da sjedam u auto i silazim autom s vrha prema dole.

http://raftingneretva-tufo.com/
karanana

Post by karanana »

triton wrote:
karanana wrote:Dajte mi neku rafting "agenciju" za rafting na Neretvi. treba mi neka koja ima organizaciju gdje cu ostaviti svoje auto u Konjicu, sjesti u kombi do vrha, spustiti se i odmah u auto i kuci. Necu da se penjem autom na vrh pa da se spustam, pa da me kombi opet vraca gore pa da sjedam u auto i silazim autom s vrha prema dole.

tenk ju veri mach. to je to.
eko-viking

Post by eko-viking »

et bih je dobila organizaciju SP u raftingu 2009. godine na rijeci Vrbas. ev procitajte clanak:

Bosna i Hercegovina biće domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu 2009. godine. Ova odluka donesena je na redovnom godišnjem sastanku Svjetske rafting federacije (IRF), koja je održana u Južnoj Koreji, gdje je juče i završeno SP u raftingu.

Članovi IRF-a, koji ove godine slavi 10 godina od osnivanja, izglasali su da BiH za dvije godine ugosti najbolje svjetske raftere. Naša zemlja je 2005. godine bila domaćin Evropskog prvenstva u raftingu koje je održano u Banjaluci na rijeci Vrbas.

"Ova odluka došla je kao nagrada za sve napore koje smo uložili proteklih godina u promociju raftinga i prirodnih ljepota ove zemlje. Bili smo dobri organizatori EP, a tako će biti i kada je u pitanju SP", rekao je Aleksandar Pastir, koji je u Južnoj Koreji bio vođa bh. delegacije, ali i sudija.

Banjalučani su tada odličnom organizacijom stekli povjerenje IRF-a i dobili mogućnost da se kandiduju za domaćina Prvenstva svijeta.

"Izuzetno smo zadovoljni kako je sve proteklo u Južnoj Koreji. Drago nam je što je odziv takmičara i ekipa bio u velikom broju, a tako će biti i na narednom SP. U stvari, mislim da će takmičenje u BiH biti još bolje i veće nego što je ovo", rekao je Rafael Galo, predsjednik Svjetske rafting federacije.

Južnokorejski grad Indže bio je proteklog vikenda domaćin SP, koje je završeno jučerašnjim spustom.

U spustu je trijumfovala Češka Republika ispred Rusije i Japana, ali se pobjede u ukupnom poretku dokopao Brazil sa petim mjestom u spustu, koje mu je ukupno donijelo 783 boda. Slijedi Češka Republika sa 781 bodom, a treći je Japan, koji je sakupio 778 bodova.
eko-viking

Post by eko-viking »

karanana wrote:
triton wrote:

tenk ju veri mach. to je to.

a sto se tice raftinga na neretvi po meni su najbolji momci iz agencije rafting europe.
ja mislim da link ide http://www.raftingeurope.com
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Image

ko hoce rafting na drini :oops: moze se meni javiti :oops: :D

zapravo, vise je mirna plovidba :D :D kajak na mirnim vodama :D
Sogan

Post by Sogan »

zmijaIzmaj wrote:Image

ko hoce rafting na drini :oops: moze se meni javiti :oops: :D

zapravo, vise je mirna plovidba :D :D kajak na mirnim vodama :D
:D

To treba reklamirati ovdje u Svedskoj po starackim domovima, mislim da bi bio hit :D:D

Zivjele Una i Sana! :D
legendo_moja

Post by legendo_moja »

eko-viking wrote:et bih je dobila organizaciju SP u raftingu 2009. godine na rijeci Vrbas. ev procitajte clanak:

Bosna i Hercegovina biće domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu 2009. godine. Ova odluka donesena je na redovnom godišnjem sastanku Svjetske rafting federacije (IRF), koja je održana u Južnoj Koreji, gdje je juče i završeno SP u raftingu.

Članovi IRF-a, koji ove godine slavi 10 godina od osnivanja, izglasali su da BiH za dvije godine ugosti najbolje svjetske raftere. Naša zemlja je 2005. godine bila domaćin Evropskog prvenstva u raftingu koje je održano u Banjaluci na rijeci Vrbas.

"Ova odluka došla je kao nagrada za sve napore koje smo uložili proteklih godina u promociju raftinga i prirodnih ljepota ove zemlje. Bili smo dobri organizatori EP, a tako će biti i kada je u pitanju SP", rekao je Aleksandar Pastir, koji je u Južnoj Koreji bio vođa bh. delegacije, ali i sudija.

Banjalučani su tada odličnom organizacijom stekli povjerenje IRF-a i dobili mogućnost da se kandiduju za domaćina Prvenstva svijeta.

"Izuzetno smo zadovoljni kako je sve proteklo u Južnoj Koreji. Drago nam je što je odziv takmičara i ekipa bio u velikom broju, a tako će biti i na narednom SP. U stvari, mislim da će takmičenje u BiH biti još bolje i veće nego što je ovo", rekao je Rafael Galo, predsjednik Svjetske rafting federacije.

Južnokorejski grad Indže bio je proteklog vikenda domaćin SP, koje je završeno jučerašnjim spustom.

U spustu je trijumfovala Češka Republika ispred Rusije i Japana, ali se pobjede u ukupnom poretku dokopao Brazil sa petim mjestom u spustu, koje mu je ukupno donijelo 783 boda. Slijedi Češka Republika sa 781 bodom, a treći je Japan, koji je sakupio 778 bodova.
Ne cudi me bas previse sto se ne spominje da je u Juznoj Koreji ekipa UNA AQUARIUS rafting tima iz Bihaca prestavljala BiH, i osvojila solidno 7. mjesto u sprintu, 14. u slalomu, i 18. u spustu, i u konacnom poretku bila 15. Slovenci su bili 14., a Hrvati koji godinama ucestvuju u takmicenju su bili 20.
Da napomenem, momci iz UNA AQUARIUSA nisu imali skoro nikakvu podrsku drzavnih institucija, i do zadnjeg trena nisu bili sigurni da li idu ili ne idu u Koreju. Interesantno je jos napomenuti da se imalo novca da se posalje brojna BiH delegacija koja je kiselila noge i trosila pare u Koreji, a ovih momaka koji se idu takmiciti se niko nije sjetio...
I, koliko je logicno da Banjaluka koja je nedavno bila domacin evropskog prvenstva u raftingu, sad organizira svjetsko takmicenje? U ovoj zemlji postoji jos rijeka na kojima je moguc rafting...
Pozdrav
burekodsira

Post by burekodsira »

bandit wrote:
Arslan wrote:sta je sa raftingom na drini raja? imal ko kakvih infosa?
Kad sam u Gorazdu iznajmim s ekipom camac i spustamo se od Ustiprace do Gorazde .... krene se ujutro, u Gorazde se stigne predvecer i bude super svaki put .... znaci nema potrebe da ganjas neke agencije i fazone, sve mozes sam jer Drina na tom dijelu nije 'opasna' tako da ti ne trebaju vodici/instruktori .... e jedino ako imas sta drugo u planu .... ;)
malo si pogrijesio :) mislio si od ustikoline jer ustipraca je nizvodno od gorazda ;)

a neko je pito za splavarenje evo link pa se informisite direkt kod agencije http://www.obner.ba/
Skyfox

Post by Skyfox »

Danas sam bio na raftingu Neretvom i to ce mi ostati kao jedna od najboljih uspomena!
Iako nas vrijeme nije bas posluzilo ljudi isplati se otici i vidjeti tu ljepotu i prirodu, gdje god pogledas razglednica. Slika i prica to ne mogu opisati dok sam ne vidis.
Mi smo isli preko http://www.neretva.rafting.ba/
Vrhunsaka organizacija. Za 60KM dorucak, rentanje full opreme, skiper u raftu, prevoz autobusom do mjesta polaska. Stajanje na vidikovcu, turisticki opis cijelim putem. Spustanje traje nekih 4-5h. Poslije rucak, pice, kafa all included + svako odmah dobije CD sa slikama samog spusta. Sa super ekipom meni je ostalo nezaboravno. Definitivno probati :thumbup:

Image

Image
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Ne cudi me bas previse sto se ne spominje da je u Juznoj Koreji ekipa UNA AQUARIUS rafting tima iz Bihaca prestavljala BiH, i osvojila solidno 7. mjesto u sprintu, 14. u slalomu, i 18. u spustu, i u konacnom poretku bila 15. Slovenci su bili 14., a Hrvati koji godinama ucestvuju u takmicenju su bili 20.
Da napomenem, momci iz UNA AQUARIUSA nisu imali skoro nikakvu podrsku drzavnih institucija, i do zadnjeg trena nisu bili sigurni da li idu ili ne idu u Koreju. Interesantno je jos napomenuti da se imalo novca da se posalje brojna BiH delegacija koja je kiselila noge i trosila pare u Koreji, a ovih momaka koji se idu takmiciti se niko nije sjetio...
I, koliko je logicno da Banjaluka koja je nedavno bila domacin evropskog prvenstva u raftingu, sad organizira svjetsko takmicenje? U ovoj zemlji postoji jos rijeka na kojima je moguc rafting...
Pozdrav
Legendico , una qwarius je odradila odličan posao , svaka čast momcima što su i sa plastičnim veslima , i sa cijelim cirkusom oko iči ne ići , odradili bolje nego i slovenci i hrvati .
Da je Grga poslušao i stavio samo jednog ili dvojicu malo starjih iskisnijih u tim rezlutati bi bio medju 7 gdje im je realno i mjesto .
Šteta što se ekipa koja je bila i najmlađa na svejtskom prvenstvu raspala , njihovi su potencijali u samom svjetskom vrhu .
Ali jos nismo na zelenoj grani niti ovdje .
A da se vratimo na sp koje će biti u Bl , Bl i aca su zaslužili organizaciju sp , jednostavno oni su organizaciju bilo kakve događaja vezano za rafting digli na jedan viši nivo.Postavilisu standarde organizacije koji ostali teško prate.Ko je ikad bio tamo zna o čemu pričam.
Za organizaciju pored rijeke treba imati i nešto drugo što Bihać nema ,, takmičenje koje održano u Bihaću bilo je najlošije oragnizovano i medijski popraćeno i sa zakašnjenjem od 7 dana.
SP je došlo na pravo mjesto i ACA&co odradiće to svojski.
Pooll

Post by Pooll »

Skyfox wrote:Danas sam bio na raftingu Neretvom i to ce mi ostati kao jedna od najboljih uspomena!
Iako nas vrijeme nije bas posluzilo ljudi isplati se otici i vidjeti tu ljepotu i prirodu, gdje god pogledas razglednica. Slika i prica to ne mogu opisati dok sam ne vidis.
Mi smo isli preko http://www.neretva.rafting.ba/
Vrhunsaka organizacija. Za 60KM dorucak, rentanje full opreme, skiper u raftu, prevoz autobusom do mjesta polaska. Stajanje na vidikovcu, turisticki opis cijelim putem. Spustanje traje nekih 4-5h. Poslije rucak, pice, kafa all included + svako odmah dobije CD sa slikama samog spusta. Sa super ekipom meni je ostalo nezaboravno. Definitivno probati :thumbup:

Image

Image
I ja sam bio ovaj vikend... Bilo mi je fantasticno i obavezno cu ponoviti! Usluga, hrana i skiperi su super... neretva je prelijepa... sve u svemu, iskustvo za 10!
Post Reply