Radom za boljitak

Eshek

Post by Eshek »

njonjica wrote:
Eshek wrote:@njonjica

Pogledaj naslov teme (tvoj naslov) i trebalo bi ti biti jasno zašto ne pišem o drugima.

Za te druge se zna, ali je isto tako jasno da su Lijanovići kriminalci. Ljudi imaju novac i sada pokušavaju da se domognu moći kako bi stekli imunitet od istraga svojih kriminalnih radnji. Jasno k'o dan.

I ne predstavljaj mi ih kao nešto novo, jer su oni već dugo i intenzivno u sprezi sa dosadašnjom vlašću, inače ne bi mogli izvoditi mahinacije koje su izvodili.
Ma bravo, znala sam ja da ce od tebe nesto biti! Pravo si u "sridu"!

ZNA SE ali im se NE SUDI! :?

KAKO SE ZOVE NASLOV OVE TEME???? O KOME OVDJE TREBA PRIČATI?? KO MI PALAMUDI KAKO JE "BOSNA NJEGOVA ZEMLJA", A TU ISTU BOSNU ODERAO ZA MILIONE?! :? :? :?

Kriminal se ne pravda upiranjem prsta "kako to i drugi rade"!!

Samo neko sa svijetlim obrazom i ličnim primjerom može zaslužiti moj glas, a Lijanovići sigurno nisu ni blizu toj skupini ljudi!

@Njonjica

Od početka je očito kako agitiraš za ovu stranku, od ponavljanja linkova na njihovu stranicu, do očitog izbjegavanja da odgovoriš na pitanja o njihovom kriminalu i dosadašnjoj suradnji sa lopovima koji su još uvijek na vlasti.

Daj mi jedan pišljivi razlog zašto ti ljudi zaslužuju glas na izborima??

"Radom za boljitak"??

SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA...
njonjica

Post by njonjica »

Eshek wrote: KAKO SE ZOVE NASLOV OVE TEME???? O KOME OVDJE TREBA PRIČATI?? KO MI PALAMUDI KAKO JE "BOSNA NJEGOVA ZEMLJA", A TU ISTU BOSNU ODERAO ZA MILIONE?! :? :? :?

Kriminal se ne pravda upiranjem prsta "kako to i drugi rade"!!

Samo neko sa svijetlim obrazom i ličnim primjerom može zaslužiti moj glas, a Lijanovići sigurno nisu ni blizu toj skupini ljudi!

@Njonjica

Od početka je očito kako agitiraš za ovu stranku, od ponavljanja linkova na njihovu stranicu, do očitog izbjegavanja da odgovoriš na pitanja o njihovom kriminalu i dosadašnjoj suradnji sa lopovima koji su još uvijek na vlasti.

Daj mi jedan pišljivi razlog zašto ti ljudi zaslužuju glas na izborima??

"Radom za boljitak"??

SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA...
Ma hajde, pa bar im nije slogan "U svojoj vjeri i na svojoj zemlji"
A buduci da si ti mene optuzio sto ja postavljam linkove, hajde ti molim te postavi koji link o kriminalu ljudi iz stranke Za boljitak, a ja odoh napraviti kokice. :D
Eshek

Post by Eshek »

slušaj, @njonjice, ne moram postavljati nikakve linkove. Bavio sam se poslom kroz koji sam mogao lično vidjeti i razumjeti karafeke koje su izvodili vođe stranke Radom za Boljitak, surađivao sam sa ljudima u inostranstvu koji su sa njima učestvovali u tom sranju, i od njih sam lično i detaljno imao informaciju kako se odvija posao, samo što ih niko nije mogao spriječiti, jer su podmazali sve, od ministra Čovića, do najbezveznijeg carinika na graničnom prelazu Rača. Te marifetluke sam opisao nekoliko puta u detalje na ovom forumu i nemam više volje za to, pogotovo nekome ko mi u suštini kaže "jel' ti vjeruješ svojim očima, ili meni?!"

Potrudi se malo i pronađi te moje postove, jer sam ja svoj dio građanske dužnosti odradio ;)
Maja17

Post by Maja17 »

njonjica wrote:Pa rece da ce zaposliti oko 7% nezaposlenih....nije detaljisao.
Ali buduci da je gospodin Stojanov u stranci (mozda) bi mu mogli vjerovati...
Pokazivao je neki program iz kojeg (na zalost) nista nije procitao.
Sudeci prema clanovima te stranke.. pro komunizam je najbliza opcija__guraj druge da rade da ti nista nebi radio __

Naj su ti nam Bolje ove PRO PRO srpsko - hrvatske komunisticke stranke -- sa pro laznim bratstvom i jedinstvom, kvazi boljitcima ... Procitao bi on da je imao sta osim avaza pred sobom..
Eshek

Post by Eshek »

Maja17 wrote:Sudeci prema clanovima te stranke.. pro komunizam je najbliza opcija__guraj druge da rade da ti nista nebi radio __

Naj su ti nam Bolje ove PRO PRO srpsko - hrvatske komunisticke stranke -- sa pro laznim bratstvom i jedinstvom, kvazi boljitcima ... Procitao bi on da je imao sta osim avaza pred sobom..
Majo, stid te bilo, neeeemojj takooo!!!!!!!!! :D :D

Stranka za Boljitak je nešto NOVO, NEVIĐENO na ovim prostorima, PERE BOLJE OD OSTALIH DETRDŽENATA!!! :D :D :D

:lol: :lol: :lol:
njonjica

Post by njonjica »

Evo sta sam ja pronasla:

"Tako je Široki Brijeg ponovo bio u žiži javnosti kada je Financijska policija MUP-a FBiH ušla u upravnu zgradu poduzeća "Lijanovići" u ovom gradu i oduzela kompletnu financijsku dokumentaciju ove tvrtke. Nekoliko mjeseci ranije protiv braće Lijanovića potvrđena je optužnica Tužiteljstva BiH, poznatija kao slučaj "Čović i drugi". Optužnica braću Lijanoviće i ostale tereti za organizirani kriminal, nanošenje štete proračunu FBiH i primanje mita." na http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... 4&Itemid=2

Ovo je zanimljivo:
http://www.vecernji.net/newsroom/news/c ... 6F6BBFE5.2
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Nevjerovatno kako ove stranke same sebe unistavaju. Ne trebaju im nikakvi politicki protivnici.
Evo ova stranka za boljitak u Zenici isturila Paneta Skrbica.
Zenicani znaju o kome se radi i kakav boljitak nam je Pane donio !

Da mi je znati hoce li za Paneta glasati makar njegova familija !
njonjica

Post by njonjica »

Maja17 wrote:
njonjica wrote:Pa rece da ce zaposliti oko 7% nezaposlenih....nije detaljisao.
Ali buduci da je gospodin Stojanov u stranci (mozda) bi mu mogli vjerovati...
Pokazivao je neki program iz kojeg (na zalost) nista nije procitao.
Sudeci prema clanovima te stranke.. pro komunizam je najbliza opcija__guraj druge da rade da ti nista nebi radio __

Majo, majice....vidim ja da si ti vrlo mlada, neko je tebi gluposti o komunizmu pricao.....ovo ti sa tim djevojcice nema bas nikakve veze.
:zzzz:
njonjica

Post by njonjica »

nesvrstan wrote:Nevjerovatno kako ove stranke same sebe unistavaju. Ne trebaju im nikakvi politicki protivnici.

Daj nam malo vise informacija.
Eshek

Post by Eshek »

...iskazali su svoj revolt zbog činjenice da ih uprava tjera na političke prosvjede, stalnu agitaciju za čelnike Strane radom za boljitak, a to, kako kažu, ne žele.
zanimljivo...

Moždas uspiju čak zaposliti toliko ljudi koje mogu natjerati u stranku, da i dobiju izbore :D

nego, njonjice, nađe li ti ono što sam pisao o Lijanovićima? :D
Maja17

Post by Maja17 »

njonjica wrote:
nesvrstan wrote:Nevjerovatno kako ove stranke same sebe unistavaju. Ne trebaju im nikakvi politicki protivnici.

Daj nam malo vise informacija.
Njonjiceee sUcim ima .. ako sUOtim nema.. pricati da se nebi reklo nista.. kome je do toga njonjice zaposljavati narod u postotcima od 7% hahahhaha po broju stanovnika BiH. I kolko ono ima BiH stanovnika - kolko je to 7% od toga?? EE dobri njonjice... kob reko da i ti :lol:
njonjica

Post by njonjica »

Eshek wrote:
...iskazali su svoj revolt zbog činjenice da ih uprava tjera na političke prosvjede, stalnu agitaciju za čelnike Strane radom za boljitak, a to, kako kažu, ne žele.
zanimljivo...

Moždas uspiju čak zaposliti toliko ljudi koje mogu natjerati u stranku, da i dobiju izbore :D

nego, njonjice, nađe li ti ono što sam pisao o Lijanovićima? :D
Daj link i odmah citam.
njonjica

Post by njonjica »

Maja17 wrote: Njonjiceee sUcim ima .. ako sUOtim nema.. pricati da se nebi reklo nista.. kome je do toga njonjice zaposljavati narod u postotcima od 7% hahahhaha po broju stanovnika BiH. I kolko ono ima BiH stanovnika - kolko je to 7% od toga?? EE dobri njonjice... kob reko da i ti :lol:
7% nezaposlenih u BiH. A to vec nije isto.
Ja bogme ne cuh da je neko nesto slicno rekao....nije spomenuo ni manje...

Nego, deDER ti nama neukima objasni sta je to komunizam, pa da nesto naucimo :D i od tebe majice.
Eshek

Post by Eshek »

njonjica wrote:Daj link i odmah citam.
Ne pada mi na pamet da pretražujem svojih 989 postova :D :D

Ako već želiš da se informišeš i nešto saznaš o tim "finim" i "poštenim" Lijanovićima, pretraži ih :lol:
njonjica

Post by njonjica »

Buduci da si tako dobro informisan, svakako ces se sjetiti na kojoj si temi pisao o tome :wink:
zooropa

Post by zooropa »

sanco wrote:
Eshek wrote:
njonjica wrote:Nemam pojma koji si ti lik, ali tuknes mi....
Nego, hajde izdvoj mi samo jednog politicara koji je u trenutno vladajucoj postavi a nije kriminalac, pa da onda ovo blato sto si sasuo uzmem zaozbiljno :oops:
Lijanovići su ljudi koji su uzeli milione na poreskim i carinskim mahinacijama, to i vrane znaju. Šta se tu ima još reći...
Da su njihovi pravci i centri djelovanja izrazenu u mjestima i podrjucima gdje su Bosnjaci vecina..
Da ne biraju sredstava (kao i ostali) d adodju do cilja..Jel se iko pita ako ono sto oni govore ima smisla zasto To ne urade na prostoru gdje su oni.. i oni imaju sirotinje i ne zaposlenih..

Cilj im je da po glavnim instrukcijama vrha HDZ-a vrse zamucivanje Bosnjackog birackog tjela..

Ovo je igra iza maski-probudite se!!!
Dragi Sanco, oni to "ne rade na prostoru gdje su oni" jer je njihov prostor BiH. Možda Lijanovići nisu bajni, ali su sigurno bolji od 99% truleži u ovoj državi. Ako se pokaže da su ukrali milione (a najvjerovatnije jesu), treba ih kazniti i kuditi, ali niti su prvi niti zadnji (što ih opet ne opravdava) tako da im se to ne može uzimati kao neka posebna zamjerka. Kada pogledaš ko su njihovi članovi (Dragoljub Stojanov, Hilmija Šuljak, Josip Pejaković, Hasan Balić), teško je povjerovati da ti ljudi imaju za cilj "zamućivanje Bošnjačkog biračkog tijela". Ovu rečenicu mora da si pročitao u jednoj od nebuloza fanatika Fatmira Alispahića.

Ljudi, treba više prestati sa svim mogućim zavjerama tipa "ma oni hoće nas preveslati", "ma oni su ovakvi ili onakvi". Nema njih ili onih ukoliko hoćemo lijepo i dostojanstveno živjeti. Ako takvo nešto želimo, postojimo samo "BiH", "MI", "SVI"!!!
zooropa

Post by zooropa »

sanco wrote:
Eshek wrote:
njonjica wrote:Nemam pojma koji si ti lik, ali tuknes mi....
Nego, hajde izdvoj mi samo jednog politicara koji je u trenutno vladajucoj postavi a nije kriminalac, pa da onda ovo blato sto si sasuo uzmem zaozbiljno :oops:
Lijanovići su ljudi koji su uzeli milione na poreskim i carinskim mahinacijama, to i vrane znaju. Šta se tu ima još reći...
Da su njihovi pravci i centri djelovanja izrazenu u mjestima i podrjucima gdje su Bosnjaci vecina..
Da ne biraju sredstava (kao i ostali) d adodju do cilja..Jel se iko pita ako ono sto oni govore ima smisla zasto To ne urade na prostoru gdje su oni.. i oni imaju sirotinje i ne zaposlenih..

Cilj im je da po glavnim instrukcijama vrha HDZ-a vrse zamucivanje Bosnjackog birackog tjela..

Ovo je igra iza maski-probudite se!!!
Dragi Sanco, oni to "ne rade na prostoru gdje su oni" jer je njihov prostor BiH. Možda Lijanovići nisu bajni, ali su sigurno bolji od 99% truleži u ovoj državi. Ako se pokaže da su ukrali milione (a najvjerovatnije jesu), treba ih kazniti i kuditi, ali niti su prvi niti zadnji (što ih opet ne opravdava) tako da im se to ne može uzimati kao neka posebna zamjerka. Kada pogledaš ko su njihovi članovi (Dragoljub Stojanov, Hilmija Šuljak, Josip Pejaković, Hasan Balić), teško je povjerovati da ti ljudi imaju za cilj "zamućivanje Bošnjačkog biračkog tijela". Ovu rečenicu mora da si pročitao u jednoj od nebuloza fanatika Fatmira Alispahića.

Ljudi, treba više prestati sa svim mogućim zavjerama tipa "ma oni hoće nas preveslati", "ma oni su ovakvi ili onakvi". Nema njih ili onih ukoliko hoćemo lijepo i dostojanstveno živjeti. Ako takvo nešto želimo, postojimo samo "BiH", "MI", "SVI"!!!
Eshek

Post by Eshek »

njonjica wrote:Buduci da si tako dobro informisan, svakako ces se sjetiti na kojoj si temi pisao o tome :wink:
Da imam vremena i prostora da pretražujem svoje postove da bih utuvio argumente u glavu nekome, kome se ni čekić u glavu ne može zakucati, ne bih bio toliko informisan :wink:

Većina stvari nije onakva kakvim se čine na prvi pogled, ubuduće se informiši malo boljke :wink:
Eshek

Post by Eshek »

BTW,

@zooropa
@njonjica

registrirani ste isti dan na ovom forumu...

SLUČAJNOST ?? :lol: :lol: :lol:

hebote, nemojte vrijeđati inteligenciju ljudima ovdje :wink:
njonjica

Post by njonjica »

Eshek wrote:BTW,

@zooropa
@njonjica

registrirani ste isti dan na ovom forumu...

SLUČAJNOST ?? :lol: :lol: :lol:

hebote, nemojte vrijeđati inteligenciju ljudima ovdje :wink:
:? :?
Mislis da je isti lik??
Mislis da je taj lik toliko glup???

Ne vrijedjaj ti MOJU inteligenciju, Eshek.

Nego, deDER udri Jopet po partijskoj, demokratskoj duznosti :D
Eshek

Post by Eshek »

ja mislim da ovdje samo neko sa potpuno atrofiranim mozgom ne vidi da si od prvog posta po partijskoj dužnosti na ovom forumu :D :D
njonjica

Post by njonjica »

Eshek wrote:ja mislim da ovdje samo neko sa potpuno atrofiranim mozgom ne vidi da si od prvog posta po partijskoj dužnosti na ovom forumu :D :D
Ako si ovim mislio na mene, kapu skidam, kulturi, patriotizmu i beskrajnoj domisljatosti. Svaka ti cast, kako si me samo prokuzio.
:mrgreen: :mrgreen:

Molim moderaciju da zatvori temu; prestali su da me placaju :oops: :D
Eshek

Post by Eshek »

njonjica wrote:...Molim moderaciju da zatvori temu; prestali su da me placaju :oops: :D
Ne čudi me nikako :D :D
njonjica

Post by njonjica »

Eshek wrote:
njonjica wrote:...Molim moderaciju da zatvori temu; prestali su da me placaju :oops: :D
Ne čudi me nikako :D :D

:lol: :lol: :lol:
Eshek

Post by Eshek »

njonjice, poenta svega što želim da kažem je da ne mogu prihvatiti da u ovoj zemlji nema poštenih ljudi za koje se ne može glasati. Ne mogu prihvatati argumente tipa "ovaj je manji lopov od onog".

Ljudi koje trebamo birati dobijaju toliku moć da utječu na živote i na psihičko i fizičko zdravlje nas i naše djece, mislim da kompromisi nisu najpametnija stvar.

Ima poštenih ljudi, u svim strankama (negdje manje, drugdje malo više :D ), ali sigurno nema poštenih stranaka. Šta nam ostaje? Da malo više pažnje obratimo za koga ćemo glasati, da se informišemo o tim ljudima, da glasamo za individue za koje mislimo da to zaslužuju, bez obzira kojoj stranci pripadaju.
Post Reply