Silajdzic je nakon godina i godina zivota u Turskoj dosao u BiH, kandidovao se na izborima, pobjedio jer je stoka tako htjela, djeci kupio stan u Londonu izmedju ostalog i MOJIM parama, ne pada mu na pamet dovoditi porodicu ovamo, i kad usere sta se jos usrati ima ode opet nazad u TurskuTariq_rambo wrote:bosanac --HARIS NEMA TURSKO DRZAVLJANSTVO a komsic Hvala BOgu pa nema hrvatsko jer to je pravi primjer_BosanaC wrote:Kako ne mogu?almah wrote: Ali nemozes da tvrdis da radi za drugu drzavu a to je tema.![]()
Pa Predsjednistvo je u BiH kolektivni organEnka je Turska kompanija. Znaci, vec imamo dva clana Predsjednistva koji rade za dvije razlicite drzave. Druga slicnost: Radmanovic ima Srbijansko drzavljanstvo, Silajdzic Tursko. A Komso baksuz ni Hrvatsko nema
![]()
I nije poenta u izjednacavanju i neizjednacavanju kad fakat jesu isti. S tim sto Radmanovic moze samo da pimpla u prazno, dok Silajdzic radi puno opasnije stvari... A i interesantno da dodje na mjesto prvog u Bosnjaka bas kad se Enka zagrijala za izgradnju koridora Vc... A ovaj drugi u vakat price o Kosovu.
RADMANOVIC-Predsjednik koji stiti interese druge drzave?
-
_BosanaC
- Maraschino
Opet ti o Silajdzicu,goni ga vise u materinu.Tema je g.Radmanovic._BosanaC wrote:Silajdzic je nakon godina i godina zivota u Turskoj dosao u BiH, kandidovao se na izborima, pobjedio jer je stoka tako htjela, djeci kupio stan u Londonu izmedju ostalog i MOJIM parama, ne pada mu na pamet dovoditi porodicu ovamo, i kad usere sta se jos usrati ima ode opet nazad u TurskuTariq_rambo wrote:bosanac --HARIS NEMA TURSKO DRZAVLJANSTVO a komsic Hvala BOgu pa nema hrvatsko jer to je pravi primjer_BosanaC wrote: Kako ne mogu?![]()
Pa Predsjednistvo je u BiH kolektivni organEnka je Turska kompanija. Znaci, vec imamo dva clana Predsjednistva koji rade za dvije razlicite drzave. Druga slicnost: Radmanovic ima Srbijansko drzavljanstvo, Silajdzic Tursko. A Komso baksuz ni Hrvatsko nema
![]()
I nije poenta u izjednacavanju i neizjednacavanju kad fakat jesu isti. S tim sto Radmanovic moze samo da pimpla u prazno, dok Silajdzic radi puno opasnije stvari... A i interesantno da dodje na mjesto prvog u Bosnjaka bas kad se Enka zagrijala za izgradnju koridora Vc... A ovaj drugi u vakat price o Kosovu.O tome se radi, ali treba biti stvarno slijep pored ociju pa ne vidjeti neke ocite stvari.
Jeli to onaj kulturni radnik iz Bluke.On sta radi ja mislim da mu i Kalasnjikov zavidi.On bi komotno mogao biti glasnogovornik ili SRS ili DSS ili oboma.Sve sto bi oni voljeli cuti on to govori i pokusava sprovesti.Nije Dodo ptica dzaba bio prosle nedelje u Begisu.Pale su instrukcije Vucini da moze provocirati jer znaju reakciju na to.Sada ce oni da bidnu napadnuti(jadnici) ni krivi ni duzni.
Ili ono.Branko Todorovic predsjednik Helsinskog odbora za ljudska prava RS kaze neki dan;''Dokle ce vlada RS-a da gasi pozare koje pale pojedinci i stranke iz Federacije'' Covjek postao zastitnik vlade Dodine kao da nema drugih problema sa ljudskim pravima u RS.Brani cova Dodu a Fata ,Kotorsko ,Bratunac ... neka cekaju.I sada kome covjek da se obrati kada su mu ugrozena ljudska prava?
SVI SU ONI ISTI - KLONOVI POLITIKE KARADZICA
- jeza u ledja
#29 Re: RADMANOVIC-Predsjednik koji stiti interese druge drzave?
A sta hoces da kazes sa ovim? Da te cudi? Po milioniti put tema o iscudjavanju kako to majku mu Srbi rade protiv BiH?!? Pa oni NE ZELE da zive u ovoj drzavi, jel treba da nam crtaju?!?! Izjavili su to iks puta, i Dodik i ostali. Oni zele da pripoje RS Srbiji, i stoga Srbiju smatraju svojom maticom, zato brane i njene interese. Zar vam to nije poznato do sada? Jebote hocemo li jos 20 godina pricati o tome na nacin kao da nam nista nije jasno? S obzirom da oni nisu manjina u ovoj drzavi, ne mogu se ovakve stvari sankcionisati bez da se i oni sloze.almah wrote:Prvo ulaze VETO na zahtjev BiH Srbiji za hapsenje ratnih zlocinaca a zatim
brani "notu" Srbije kojom ova optuzuje BiH zato sto se u "nekim krugovima"
zagovara revizija sudjenja u Hagu.
U svakoj normalnoj drzavi ovakav presjednik bi odmah bio smjenjen i to demonstracijama njenih gradjana.
Gradjani BiH sute.
PS: Cuj u 'svakoj normalnoj drzavi', pa od kad smo mi to normalna drzava?
- chuchumbamayumbe
spreca wrote:chuchumbamayumbe wrote:I tako postade Cirih - KALESIJA!
Odabi bolan od Kalesije ja ne diram
tvoje nediraj ni ti moje![]()
Kalesijo,Kalesijo puna si mi cvijeca polja ravna i zelena.....
-
almah
Dakle definitivno ti nemas pojma o cemu pises._BosanaC wrote:Silajdzic je nakon godina i godina zivota u Turskoj dosao u BiH, kandidovao se na izborima, pobjedio jer je stoka tako htjela, djeci kupio stan u Londonu izmedju ostalog i MOJIM parama, ne pada mu na pamet dovoditi porodicu ovamo, i kad usere sta se jos usrati ima ode opet nazad u TurskuTariq_rambo wrote:bosanac --HARIS NEMA TURSKO DRZAVLJANSTVO a komsic Hvala BOgu pa nema hrvatsko jer to je pravi primjer_BosanaC wrote: Kako ne mogu?![]()
![]()
I nije poenta u izjednacavanju i neizjednacavanju kad fakat jesu isti. S tim sto Radmanovic moze samo da pimpla u prazno, dok Silajdzic radi puno opasnije stvari... A i interesantno da dodje na mjesto prvog u Bosnjaka bas kad se Enka zagrijala za izgradnju koridora Vc... A ovaj drugi u vakat price o Kosovu.O tome se radi, ali treba biti stvarno slijep pored ociju pa ne vidjeti neke ocite stvari.
Covjece tema je Radmanovic.
Prestani da prepricavas carsijske traceve.
Ako imas dokaze za sve to sto tvrdis o tvojoj "nocnoj mori" Silajdjicu, iznesi ih, ali tako da ih svi mogu provjeriti.
Inace mozes komotno napisati za nekoga da je pedofil, nocni ubica itd.
Dok ostajes skriven pod svojim pseudonimom BosanaC, lahko je blatiti druge.
Kako da provjerimo dali Silajdjic ima Tursko drzavljanstvo?
Kako da provjerimo dali je kupio djeci stan u Londonu TVOJIM parama.
O Silajdjicu imas u nastavku pod POLITKA nekoliko tema ,pa tamo nastavi sa svojim kritikama ali pokusaj da budes malo uvjerljiviji.
Ono sto ova tema tretira su potpuno jasne i svakom dostupne informacije o
djelovanju N.Radmanovica, a ne carsijski tracevi.
-
_BosanaC
E moj @almah... Niti sam skriven pod pseudonimom, s obzirom da i ptice na grani vise znaju ko je Bosanac, gdje je, sta radi, cime se bavi, sta jede, gdje je bio prije pola sata...
I kao sto ti odgovorih vec jednom - sve dok je Predsjednistvo kolektivni organ - da, spominjacu sve clanove predsjednistva, a ti definitivno nisi osoba koja ce mi to zabraniti.
Uostalom ti si stavio naslov temi, a sve i jedna cinjenica koju sam naveo se lako da provjeriti, treba samo ne biti dovljno glup i gledati dalje od nosa, i sve ce ti se samo kazati.
I kao sto ti odgovorih vec jednom - sve dok je Predsjednistvo kolektivni organ - da, spominjacu sve clanove predsjednistva, a ti definitivno nisi osoba koja ce mi to zabraniti.
Uostalom ti si stavio naslov temi, a sve i jedna cinjenica koju sam naveo se lako da provjeriti, treba samo ne biti dovljno glup i gledati dalje od nosa, i sve ce ti se samo kazati.
- jeza u ledja
Dobro ba, hajd ti nastavi o Radmanovicu. Dakle, zasto mu zamjeras da izjavljuje i radi ono sto njegova stranka propagira, covjeku koji je demokratski izabran da predstavlja konstitutivni narod BiH? Da li mislis da treba da laze i da govori kako voli BiH? Kako mislis da bi on trebao biti smjenjen i sta bi time postigao kad bi na njegovo mjesto dosao novi srpski predstavnik, slican svom prethodniku?
Ako nesto Silajdzic i Komsic rade i potpisuju, onda treba da to rade u dogovoru sa Radmanovicem, jer ako ce on to blokirati, nema potrebe da rade na tome in the first place. S obzirom da to i Silajdzic i Komsic unaprijed znaju, znaju da nece od zahtjeva biti nista. Stoga je i sam njihov prijedlog/dokument politickog karaktera, a ne od nekog znacaja za medjudrzavne odnose sa Srbijom. Svrha svega je bila da se pokaze kakvi su ciji stavovi u vezi ovog problema. Svako je zadovoljio svoje glasacko tijelo, a sustini niko nista nije uradio konkretno korisno.
Hajd sad ti mene opovrgni.
Ako nesto Silajdzic i Komsic rade i potpisuju, onda treba da to rade u dogovoru sa Radmanovicem, jer ako ce on to blokirati, nema potrebe da rade na tome in the first place. S obzirom da to i Silajdzic i Komsic unaprijed znaju, znaju da nece od zahtjeva biti nista. Stoga je i sam njihov prijedlog/dokument politickog karaktera, a ne od nekog znacaja za medjudrzavne odnose sa Srbijom. Svrha svega je bila da se pokaze kakvi su ciji stavovi u vezi ovog problema. Svako je zadovoljio svoje glasacko tijelo, a sustini niko nista nije uradio konkretno korisno.
Hajd sad ti mene opovrgni.
-
almah
Opet ti._BosanaC wrote:E moj @almah... Niti sam skriven pod pseudonimom, s obzirom da i ptice na grani vise znaju ko je Bosanac, gdje je, sta radi, cime se bavi, sta jede, gdje je bio prije pola sata...
Po treci put te pitam mozes li se drzati teme.
Ako nemozes ili nesmijes, nemoj se javljati.
Sta znaci "sve dok je Predsjednistvo kolektivni organ - da, spominjacu sve clanove predsjednistva".
Znaci li to da ako neko drugi ,a ne ti pocne kritikovati Silajdjica zbog navodnog "turskog drzavljanstva" (za koje ponovo ne nudis dokaze), onda ces ti poceti da pises o sumnjivim rabotama Radmanovica.
Pa zar ti to ne izgleda jako glupo.
Pa uostalom je upravo Silajdjic taj koji se zalaze za ukidanje tog kolektivnog organa, a Radmanovic je protiv toga.
Znam, znam sad ces sigurno reci da se i iza ovoga krije tajni Silajdjicev plan.
Ali mene zanima dali ces se ti uopste u svim tvojim javljanjima uopste izjasniti , sta mislis o pitanju iz naslova ove teme.
-
basta sljezove boje
#35 Re: RADMANOVIC-Predsjednik koji stiti interese druge drzave?
Radmanovic treba da stiti interese onih kojih su ga izabrali i tako je to valjda u svakoj demokratskoj zemlji. Ja Radmanovica nisam birala niti sam imala mogucnosti da ga biram, jer u mom izbornom okrugu on kao opcija nije ni postojao. Radmanovic je, dakle, stvar gradjana RS-aalmah wrote:Prvo ulaze VETO na zahtjev BiH Srbiji za hapsenje ratnih zlocinaca a zatim
brani "notu" Srbije kojom ova optuzuje BiH zato sto se u "nekim krugovima"
zagovara revizija sudjenja u Hagu.
U svakoj normalnoj drzavi ovakav presjednik bi odmah bio smjenjen i to demonstracijama njenih gradjana.
Gradjani BiH sute.
-
_BosanaC
Ja sam se izrazio vec, i meni je jasno od pocetka ko je i sta je Radmanovic.
Ali kao sto rekoh, predsjednistvo ne cini samo Radmanovic, i Silajdzica sam spomenuo u kontekstu jos jednog od clanova predsjednistva koji takodje vise radi za tudju nego za svoju drzavu. Ako nista drugo uradio je za RS vise od aprila 2006 nego SDS od 1995-2007, a priznanje mu je odao upravo predsjednik stranke iz koje Radmanovic dolazi.
Treba nekada zaroviti se i ispod povrsine, nije sve tako crno i bijelo kao sto izgleda...
Ali kao sto rekoh, predsjednistvo ne cini samo Radmanovic, i Silajdzica sam spomenuo u kontekstu jos jednog od clanova predsjednistva koji takodje vise radi za tudju nego za svoju drzavu. Ako nista drugo uradio je za RS vise od aprila 2006 nego SDS od 1995-2007, a priznanje mu je odao upravo predsjednik stranke iz koje Radmanovic dolazi.
Treba nekada zaroviti se i ispod povrsine, nije sve tako crno i bijelo kao sto izgleda...
-
basta sljezove boje
to sto politicari imaju drzavljanstva drugih zemalja i nije nesto neobicno u zemljama u tranziciji. I u Grckoj i u Makedoniji i u Gruziji i u Bugarskoj su neki od premijera imali americko (spansko ...) pored domicilnog drzavljanstva. Problem BiH je sto interes gradjana Federacije nije jednak interesu gradjana RS-a. Zalosno
- jeza u ledja
E nije ni to, vec je problem u tome sto su interesi drzave nedovoljno definisani ili sto su kontradiktorni sa ustavnim jedinicama koje cine tu drzavu.
-
Radmanovic kao predsjednik podrzava interese gradjana BiH. Podrzava interese Bosnaskih Srba. Sto se tice interesa gradjana drzave, njegov potez je opravdan.
Sto se tice moralnih razloga, nije.
Je li iko napravio anketu da li je vecina naroda Rep. Srpske slaze sa Radmanovicevim vetom ili ne?
Sto se tice moralnih razloga, nije.
Je li iko napravio anketu da li je vecina naroda Rep. Srpske slaze sa Radmanovicevim vetom ili ne?
-
zavrzlama
Radmanovic a i svi srpski politicari u BIH samo trenutno obavljaju prljave poslove za Srbiju...onog momenta kad se rijesi pitanje Kosova,Beograd ce okrenuti ledja BIH srbima ili ce ih ako budu nezadovoljni "deal-om" sa Kosovom baciti u jos jednu rundu srbovanja i rata u BIH.....
Radmanovic samo sprovodi produzenu politiku velike srbije i popunjava upraznjeno mjesto srpskog clana BIH predsjednistva....stolica mu ne zavisi od glasaca u BIH i manjem entitetu nego od trenutnih politickih kalkulacija Srbije...dokle ne dugo....
Radmanovic samo sprovodi produzenu politiku velike srbije i popunjava upraznjeno mjesto srpskog clana BIH predsjednistva....stolica mu ne zavisi od glasaca u BIH i manjem entitetu nego od trenutnih politickih kalkulacija Srbije...dokle ne dugo....
- Shahab
Bas tako. Radmanovica nije moguce promatrati izolovano, izvan konteksta pogresne politike Silajdzica._BosanaC wrote:Ja sam se izrazio vec, i meni je jasno od pocetka ko je i sta je Radmanovic.
Ni evropske integracije ne predstavljaju zajednicki cilj BiH narodima pa tako ne vidim oko cega bi se gospoda mogla dogovoriti.
Predvidjam jos mnogo ovakvih beskorisnih i jalovih sukoba Silajdzica i Radmanovica tipa "ko je sta rekao" a ciji ce jedini efekat biti trosenje vremena i dodatno cementiranje RS.
Radmanovic i svaki sljedeci predstavnik Srba bice u sferi Beograda i to su jednostavno emocije koje vladaju u RS.
- Mahalac
O Radmanovicu i slicnim ne bih trosio komentara jer su mi oni vec svi prilicno jasni ali ne mogu da vjerujem da je Silajdzic i njegova stranka napravila stetu za BiH u srazmjerima pa skoro kao i agresija '92-'95
Jedino se jos nadati se da ce poslanik Serbezovski i slicne Melihe pomaci stvar s mrtve tacke
Jedino se jos nadati se da ce poslanik Serbezovski i slicne Melihe pomaci stvar s mrtve tacke
- Vodenjak
Interes gradjana ta entiteta JESTE zajednicki ali nije interes onih koji ih zastupaju zadnjih 17 godina!basta sljezove boje wrote:to sto politicari imaju drzavljanstva drugih zemalja i nije nesto neobicno u zemljama u tranziciji. I u Grckoj i u Makedoniji i u Gruziji i u Bugarskoj su neki od premijera imali americko (spansko ...) pored domicilnog drzavljanstva. Problem BiH je sto interes gradjana Federacije nije jednak interesu gradjana RS-a. Zalosno
A to sto i sami gradjani u tim entitetima misle tako kako ti kazes samo je proizvod evo vec skoro dvodecenijskog zatupljivanja sirokih narodnih masa pazljivo hranjenih religioznim hablechinama i opijanih nacionalistickim limunadama...
Zamislite delfina koji pliva okeanskim prostranstvima pa ga "ljubitelji i zastitnici" zivotinja presele u bazen i u svojim glavama sagrade viziju kako je delfin napokon slobodan i siguran, kako je bazen samo njegov, kako ce se sada oni o njemu brinuti i davati mu sigurnost dok on ne mora nista da radi... Drugim rijecima, sad je delfin u svom bazenu i u svojoj vodi...
I sve je u redu dok mu "prijatelji" tako misle...
Problem nastaje kad delfin sam pomisli kako je to najbolje za njega...
- Shahab
Kolega Mahalac,Mahalac wrote:O Radmanovicu i slicnim ne bih trosio komentara jer su mi oni vec svi prilicno jasni ali ne mogu da vjerujem da je Silajdzic i njegova stranka napravila stetu za BiH u srazmjerima pa skoro kao i agresija '92-'95![]()
Problem je u tome sto je u temelju svake harisove aktivnosti bavljenje samim sobom.
Kada je izlazio iz SDA izasao je zbog svoga ega a ne neke nove vizije itd....kao lider bitne stranke kadrovira bezlicne mediokritete u cijem okruzenju se istice njegova domincija....kada donosi odluke nije u stanju razdvojiti subjektivno od objektivnog.....
I sve to ima za rezultat ovo sto vidimo u posljednjim mjesecima....poraz za porazom bosnjacke politike.
Srbi svoj politicke akcije temelje na dobroj pripremi i pravilnom kadroviranju...svakako mislim na Beograd jer u RS se ne donosi niti jedna strateska odluka....dok Haris otvara procese nepripremljen, van realnosti, vodjen emocijama okruzen nesposobnom gomilom karijerista i profitera....i srpska politika zabija golove na njegovim greskama.
Bio bih najsretniji kada bi barem 10 % njegove retorike imalo pokrica u realnoj snazi..... Licno mislim da su mu namjere patriotske i da nema govora o svjesnoj izdaji i tim pricama....vise se rado o onoj Jungovoj "karakter kao sudbina"...
-
basta sljezove boje
ne vidim odakle mi legitimitet da rusim Radmanovica. Niko me ne pita ni slazem li se sa onim sto radi Schlaff-Schilling. Problem je sistemski. Je li se iko u RS buni protiv Radmanovica? Je li iko od njegovih glasaca misli da je pocinio veleizdaju, high treason, prodaju nacionalnih interesa ili nesto slicno?Vodenjak wrote:Interes gradjana ta entiteta JESTE zajednicki ali nije interes onih koji ih zastupaju zadnjih 17 godina!basta sljezove boje wrote:to sto politicari imaju drzavljanstva drugih zemalja i nije nesto neobicno u zemljama u tranziciji. I u Grckoj i u Makedoniji i u Gruziji i u Bugarskoj su neki od premijera imali americko (spansko ...) pored domicilnog drzavljanstva. Problem BiH je sto interes gradjana Federacije nije jednak interesu gradjana RS-a. Zalosno
A to sto i sami gradjani u tim entitetima misle tako kako ti kazes samo je proizvod evo vec skoro dvodecenijskog zatupljivanja sirokih narodnih masa pazljivo hranjenih religioznim hablechinama i opijanih nacionalistickim limunadama...
Zamislite delfina koji pliva okeanskim prostranstvima pa ga "ljubitelji i zastitnici" zivotinja presele u bazen i u svojim glavama sagrade viziju kako je delfin napokon slobodan i siguran, kako je bazen samo njegov, kako ce se sada oni o njemu brinuti i davati mu sigurnost dok on ne mora nista da radi... Drugim rijecima, sad je delfin u svom bazenu i u svojoj vodi...
BiH je drzava kakve nema na svijetu, prvo nas je Todor Dutina zasipao sa Pala medijskim bombama, a onda je isti taj Todor postao sef misije u Zenevi. Pristupiti EU-u ne mozemo, jer nismo u stanju uhvatiti Karadzica i Mladica ... sve je paradoks
- Vodenjak
Pa rekao sam ti...basta sljezove boje wrote:ne vidim odakle mi legitimitet da rusim Radmanovica. Niko me ne pita ni slazem li se sa onim sto radi Schlaff-Schilling. Problem je sistemski. Je li se iko u RS buni protiv Radmanovica? Je li iko od njegovih glasaca misli da je pocinio veleizdaju, high treason, prodaju nacionalnih interesa ili nesto slicno?Vodenjak wrote:Interes gradjana ta entiteta JESTE zajednicki ali nije interes onih koji ih zastupaju zadnjih 17 godina!basta sljezove boje wrote:to sto politicari imaju drzavljanstva drugih zemalja i nije nesto neobicno u zemljama u tranziciji. I u Grckoj i u Makedoniji i u Gruziji i u Bugarskoj su neki od premijera imali americko (spansko ...) pored domicilnog drzavljanstva. Problem BiH je sto interes gradjana Federacije nije jednak interesu gradjana RS-a. Zalosno
BiH je drzava kakve nema na svijetu, prvo nas je Todor Dutina zasipao sa Pala medijskim bombama, a onda je isti taj Todor postao sef misije u Zenevi. Pristupiti EU-u ne mozemo, jer nismo u stanju uhvatiti Karadzica i Mladica ... sve je paradoks
Problem je kad delfini pocnu sami vjerovati u ono sto i njihovi dusebriznici...
Zato nema kritike Radmanovica, zato je Alija dobar samo zato sto je "nas", zato je Tudjman za Hrvate ono sto jeste...
- Fair Life
Ma hajde bolan nisu delfini ljudi pa da ih se moze ubjediti u 'plemenske'Vodenjak wrote:Pa rekao sam ti...
Problem je kad delfini pocnu sami vjerovati u ono sto i njihovi dusebriznici...
Zato nema kritike Radmanovica, zato je Alija dobar samo zato sto je "nas", zato je Tudjman za Hrvate ono sto jeste...
gluposti.