Radio RSG - užasno iritirajući radio.

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Kuvet

#351 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Kuvet »

Otvoreni je ok. Tokom ovog ljeta sam ga slusao non-stop kroz Hrvatsku. Problem je samo sto se pjesme ponavljaju, pa stvarno dosadi. Obicno su to hitovi sadasnji i to je to. Samo sto dave sa prolazom kroz Lučko. Lučko im dodje kao neka referenca, kada govore o stanju saobracaju. :D

BN sam i ja bio prisiljen slusati zbog prolaza kroz sjeveroistocnu Bosnu. Ugodno sam iznenadjen nekakvom emisijom, gdje bude neka tema, pa se ljudi javljaju iz svih dijelova Bosne i dijaspore, pa se nerijetko i posvadjaju. Meni je toliko smijesno bilo da sam put koji je uzasa , ipak prosao sa smijeskom.

Radio M mi je odlican sto se muzike tice. Ima svega od muzike, jest se malo poseljacio zbog preuzimanja od strane Pennya, ali je ok, za svakog ponesto. Samo me Nidal jako nervira sa svojim navalentnim glasom.

Radio Kiss mi je favorit, dosta ga slusam pa nisam primijetio da se pjesme ponavljaju. Dobar sadrzaj, bez nekakvih milijardu dzinglova i marketinga.

Takodjer sam se uvjerio da na radiju Vogosca ima jako dobrih pjesama, uvijek nahvatam kada bude bas dobra playlista, pa sam se prestao iznenadjivati.
Altsa

#352 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Altsa »

pici wrote: 17/01/2025 12:05 Za mene je radio dinosauruski medij... mislim ko to sluša. Upalim nekad te nekad, ono bez veze. Puste dobre muzike i nista vise me ne interesuje. Ima Tidal, Spotify itd... nema potrebe za FM radio stanicama, jedino ako sam negdje na pustom ostrvu il u vukojebini, pa daj sta das.
I ja ne slusam radio jer ne dozvoljavam da mi tamo neki muzicki urednik odreduje sta cu da slusam. Kuci ga svakako ni nemam pa jedino ostaje da ga slusam u autu a i to veome veoma rijetko. Sam sebi formiram listu pa slusam sta volim. Jedino na poslu tiho svira neki internet radio i to strana muzika. A o RSG sve najgore.
nermin_t

#353 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by nermin_t »

fusion_ba wrote: 17/01/2025 11:57
Ja sam slušao Otvoreni pa sam slučajno "otkrio" novosadski AS FM koji mi je još bolji jer ubacuju i neke stare hitove. Za moj ukus trenutno najbolji radio na ovim prostorima što se tiče ovog tipa muzike. Plus voditelji ne smaraju i ne prenemažu se kao na Otvorenom. :lol:
https://radioas.fm/
Odlican :thumbup:
nermin_t

#354 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by nermin_t »

Kuvet wrote: 17/01/2025 12:34.

Radio M mi je odlican sto se muzike tice. Ima svega od muzike, jest se malo poseljacio zbog preuzimanja od strane Pennya, ali je ok, za svakog ponesto. Samo me Nidal jako nervira sa svojim navalentnim glasom.
Poseljacio se maximalno. Cak su u nekim gradovima umjesto Radija M pustili Radio M Plus na kom ide turbo folk. Ne bi me cudilo da vremenom to urade na svim predajnicima :lol:
herdarko

#355 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

So What! wrote: 15/01/2025 09:34
herdarko wrote: 14/01/2025 22:11
_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 17:58 Koji lopovlook :-)
Ima li RSG gdje javno objavljene podatke odnosno spisak pjesama, koje su bile izvedene u određenom periodu? Npr. kod na u Sloveniji na BEST FM-u je sve javno. I ovdje doduše ne može bez ponavljanja nekih izvođača. Većina su stari znanci sa SRG-a.

Image

Ali pogledajte ispod te liste su popisi (spiskovi) autorskih radova (seznam avtorskih del). Imate naziv izvođača i pjesme za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2024 za Best FM Ljubljana, Maribor i Celje. Jel može netko da izračuna, koliko su pojedini autori potegnuli iz Slovenije za ovih nekoliko mjeseci za izvođenje njihovih p(j)esama na ovom radiju? Pa onda imamo x3 i dobijemo godišnji prihod. Kliknite malo dolje.

https://bestfm.svet24.si/live/radio.html

I na onih zadnjih 10 gore izvedenih se mogu vidjeti neki iz BiH. Naravno da bez Merlina ne ide. Vama su ovdje dobro znani izvođači koji su vaši, kao i oni njihovi. A jel Brenu imate za vašu, njihovu ili "za našu"?
Sviđa mi se tvoj entuzijazam oko radio stanica.

Nego ide pitanje, šta većina Slovenaca (etničkih), sluša od muzike i postoji li neki radio/TV osim nacionalnog koji pušta isključivo muziku na slovenskom jeziku?
Većina Slovenaca (etničkih, ne četničkih) sluša slovensku i hrvatsku muziku. Isključivo slovenska muzika se emitira na Radio 1 Slovenski hiti i na Veseljaku. Oba dva programa su i na DAB-u. I Magnifico sluša Veseljak u nekim situacijama, iako nije Slovenac. Nije to tek tako.

Image

Veseljak ima i svoju TV.

Evo ovdje imaš 10 najslušanijih stanica.

Image

A za ovo gore što ja pišem nemaš odgovor? Za onih zadnjih 10 zavijenih u crno i za spisak autorskih djela nemaš komentara?
herdarko

#356 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

problemnatravunu wrote: 17/01/2025 06:12 Hajd ovaj kolega što analizira muziku na radiju, da malo izanalizira BN radio (https://radiobn.net/),
naime jučer sam imao neki službeni put u istočnu Bosnu , i sticajem (tehničkih) prilika u auto kojim sam putovao,
"fatao" sam jedino taj radio.
Zaključio sam da bih vjerojatno završio na psihijatriji u vrlo kratkom roku da me neko kazni i primora da svaki dan slušam muziku koju oni puštaju :run:
Imaš pravo. Za popi3dit. To moraš imati dobre živce. Ali baš me je nešto zaintrigiralo, pa sam odmah u petak ujutro stupio u akciju. Uz prvu kavu upalim PC.

Image

Samo nešto melju. Ništa ne razumijem. Najprije sam pomislio, da sam nešto naopako kliknuo, jer spiker kaže "dragi gledaoci" i čita frekvencije koje imaju na FM-u. Sve nešto samo bla-bla-bla. Ništa ne razumijem. U međuvremenu čitam horoskop za taj dan 17. 1. i šokantnu vijest o čovjeku koji je ustao iz sanduka za vrijeme sahrane. Pao sam u trans.

Konačno nešto prije 8.00 ide neka pjesma. Ali nema prikaza na ekranu, pa moram da je pričaram. I eto, PC mi ispiše Lepa Brena – Ne bih ja bila ja.
Ide slogan "Dostupan svima – BN radio". Pa dobro brate, u današnje vrijeme je valjda svima jasno da si dostupan svima. Ako ne na FM-u, onda barem na internetu. Na DAB-u bolje da vas nema.

Poslije vijesti se redaju pjesme Lice i naličje ljubavi – Džej Ramadanovski i Bože čuvaj tu ženu – Željko Samardžić. Nikad čuo. Slijedi "Dobro jutro, dobar dan", pa onda "Na današnji dan"! Pa opet pjesme Šta ti sina nisam rodila – Neda Ukraden, Tamburaši tiho svirajte – Legende (nisam siguran je li uz njih pjevao i Halid Bešlić. Ah, kad nema te funkcije i ne poznaješ pjesme, onda si izgubljen. Googl pokaže nekoliko izvođača. Ali snalazim se nekako. Vrijeme ide.
Olivera Katarina – Pariški lokal, Miroslav Ilić – Suze na peronu (bilježim "samo suze, samo bol, ja nestajem u beskraju tom"). A evo jednog dobrog znanca sa SRG-a, Haris Džinović – Nisam ja za tebe. Ma nisi ti za ovaj radio.

Slijedi sport (8.45). Čekamo na vijesti o Novaku Đokoviću. Spiker nas nekoliko trenutaka drži u neizvjesnosti i hebe u zdrav mozak. Slutim da vjerovatno baca oko u studiju na TV, nešto mrmlja sebi u bradu i kaže da je stanje redovno. Vjerovatno je htio reći, da Đoković vodi i da ne moramo da brinemo.

Puštaju pjesmu Ako me je ostavila – Zoran Kalezić. Nikad čuo. Onda nas pozivaju, da im javimo, kakvo je stanje na putevima. Avtomoto savez Republike Srpske. Googlam, ćirilica. Nakon toga ide pjesma A sad adio, a ne znam ko p(j)eva (možda Momir Antić?)

Vijesti! Pustiše neki snimak. Ljudi se samo deru jedan preko drugoga: "Ko je ovo preduzeće doveo u ovakvu situaciju"? "Zatvori rudnik – idemo kući"! "Lopovi"! "Smjenite upravu"! "Bolje bi mi bilo u zatvoru nego ovo"! I tako sve u tom stilu.
Odoh ja na marendu.

Nešto poslije 11. sati … Usnija Redžepova – Rasule se kose moje (a tebe neemaaaa …), Nino – Tvoje oči, Dragana Mirković – Imam dečka nemirnog, ...
Slijedi nekakva špreha – fatalan ishod: Medvjed pao lovcu na glavu i koliko dugo može pečenje da stoji u frižideru. Izgubljen sam i izbezumljen. A čuo sam već mnogo lovačkih viceva (i laži).
U 11.50 ide pjesma Ne damo te Rebublika Srpsko – Milomir Miljanić Miljan. Ne znam kojim povodom. Slušam malo tekst. "Mi nećemo ispravljati Drinu" … "Oće da te zgaze, ko da si sirota" … tražim cijeli tekst na googlu, da vidim šta ih muči. A onda nađem ovo!

Image

Ovdje neko stvarno mora da ide na psihijatriju. Od spikera pa dalje. Kako li neko na ovo gleda sa strane … i šta si misli?

Opet slušam vijesti! Poštovani gledaoci, …!
Opet se ljudi deru, inzistiraju, da se svakih 5 dana informiše sindikani odbor. "Nećemo dozvoliti, da se iz našeg ležišta kopa ugalj"! Ko kome šta krade? Pominju neka imena. Ništa mi to ne znači u životu.
Ne znam kako se je sve skupa završilo. Ako je to bila njihova TV, vjerovatno ovakva … "odjavna špica"!

Image

Eto, takva je atmosfera. To oni nekome peru mozak. Dosta je bilo za ovih nekoliko sati.
herdarko

#357 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

tramvajtrojka wrote: 15/01/2025 09:40
herdarko wrote: 14/01/2025 22:11
Ima li RSG gdje javno objavljene podatke odnosno spisak pjesama, koje su bile izvedene u određenom periodu? Npr. kod na u Sloveniji na BEST FM-u je sve javno. I ovdje doduše ne može bez ponavljanja nekih izvođača. Većina su stari znanci sa SRG-a.

Image

Ali pogledajte ispod te liste su popisi (spiskovi) autorskih radova (seznam avtorskih del). Imate naziv izvođača i pjesme za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2024 za Best FM Ljubljana, Maribor i Celje. Jel može netko da izračuna, koliko su pojedini autori potegnuli iz Slovenije za ovih nekoliko mjeseci za izvođenje njihovih p(j)esama na ovom radiju? Pa onda imamo x3 i dobijemo godišnji prihod. Kliknite malo dolje.

https://bestfm.svet24.si/live/radio.html

I na onih zadnjih 10 gore izvedenih se mogu vidjeti neki iz BiH. Naravno da bez Merlina ne ide. Vama su ovdje dobro znani izvođači koji su vaši, kao i oni njihovi. A jel Brenu imate za vašu, njihovu ili "za našu"?

Nego ide pitanje, šta većina Slovenaca (etničkih), sluša od muzike i postoji li neki radio/TV osim nacionalnog koji pušta isključivo muziku na slovenskom jeziku?
samo pogledas playliste na streaming servisima i sve ce ti jasno koga slovenci najvise slusaju nije zasigurno stajerski folk u modi :lol: :mrgreen: il klasika sa radija mariborskog pohorja
Evo još jednog, koji replicira sve živo, a sroči tek jednu rečenicu. E moj jarane, ništa se nisi naučio iz pjesme Tramvaj kreće (ili kako biti heroj u ova šugava vremena). Heroj iz tramvaja ili heroj u tramvaju, dvojka ili trojka, svejedno, ali sa visokom dozom prepotentnosti. Čemu je to potrebno? Pa barem meni nemaš nikakve potrebe da takve stvari uturavaš. Nisam ti ja Merlin. I onda još pišeš na forumu, kako voliš, kada netko nekoga naguzi.
Ma kakve playliste na streaming servisima? Šta ti je to? Tko to sastavlja? 5 ljudi iz nekog stambenog bloka sa 5 ulaza na Ljubljanskim Fužinama. Ne pratim tu scenu, ali pretpostavljam o čemu se radi.

Štajerski folk? Odakle si to izvukao. Valjda Slovenski folk. Dva milijona nas ima. Zato se i pjeva "polka za 2 miliona folka", ako nisi znao. Ljudi su to. Folk, razumiješ njemački? Polka za vas Bosance. Ajde, slušaj malo riječi. Razvuci ga Meho.

Radio Pohorje? Pišeš nešto na pamet. Niti ne znam zašto ga spominješ. Sa Pohorja ide nekoliko programa. Šta si mi htio objasniti? Kakvo je tvoje znanje o Pohorju?
I ti, kao i onaj tvoj prethodnik, za onih zadnjih 10 "zavijenih u crno" i za spisak autorskih djela nemaš komentara? Da ne spominjem Brenu i ostale pjevače. Sramiš se nečega? Ajde nemoj preskakivat neke stvari. Nismo na atletskom mitingu.
herdarko

#358 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

13. februara se svake godine obilježava Svjetski dan radija.

Image

Kako ćete ga proslaviti :?: Nadam se, da uz RSG. :D Ovakvo je bilo raspoloženje prije nekoliko godina.

Image

Ove godine je tema "Radio i klimatske promjene".

Dok se svijet suočava sa sve većim izazovom klimatskih promjena, radio ostaje važan medij za širenje svijesti, educiranje slušalaca i poticanje kolektivnog djelovanja.

Radio je jedan od najpristupačnijih i najpouzdanijih načina da dopre do ljudi, posebno u udaljenim područjima ili područjima sa slabom pokrivenošću. U 2025. godini je uloga radija u borbi protiv klimatskih promjena važnija nego ikad.

Oliver Mukampaila, uzgajivač kukuruza u Monzeu, Zambija, proslavlja uspješnu žetvu. Unatoč strašnoj suši, bio je uvjeren u dobar urod, jer je dobio korisne informacije o vremenskim prilikama i klimatskim promjenama na lokalnom radiju. Poljoprivrednici, poput Olivera, mogu tako pristupiti adekvatnim rješenjima u svojoj djelatnosti, zahvaljujući vremenskim informacijama i ostalim klimatskim smjernicama koje pružaju lokalne radio stanice.

Image

Lijepo bi bilo, da sutra napišete svoje dojmove. Vjerovatno ćete nešto čuti na svojem radiju. Pa dobro ajde, ne mora biti baš RSG, kojega neki ovdje mrzite iz dna duše. Spominjali ste i neke druge. 8)
herdarko

#359 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

Mnogo toga se je dešavalo danas. Evo neke sam izdvojio …

Štajerski val je povodom Svjetskog dana radija cijeli dan nagrađivao svoje slušatelje. Trebalo je samo pozorno slušati radio i kada se je čuo poziv, slušatelji su morali pozvati na objavljeni telefonski broj. Mogla se je dobiti lijepa praktična nagrada. 8-)

Image

Kao što sam već pisao, ove godine je tema "Radio i klimatske promjene". I baš zbog tih klimatskih promjena okus piva u budućnosti više neće biti takav, kao što je danas. :roll:

Image

Istraživanja pokazuju da je od 1970. godine proizvodnja plemenitog hmelja smanjena za 20 posto u nekim od najvećih europskih regija za uzgoj hmelja. Ključni spojevi u plemenitom hmelju koji pivu daju karakterističan gorak okus su alfa-kiseline, a studija Miroslava Trnke pokazuje da će se razina alfa-kiselina do 2050. smanjiti za gotovo trećinu.

Bit će belaja. I zato pivoljupci, pijte dok možete i dok je okus još pravi. :pijani:

Ova reklama dolje od Radija Fantasy me je odmah potsjetila na RSG. :wink: U momentu. Pratio sam ih jučer od jutra i skoro do mraka. Ovaj put su pretjerali. Pisat ću još o tome. :mrgreen:

Dan bez ponavljanja muzike na Radiju Fantasy. 13. februar - Svjetski dan radija! Ma fantastični su :!:

Image

Na Svjetski dan radija, između 6 i 19 sati, na Radiju Fantasy nećemo reprizirati niti jednu pjesmu.

Neka živi radio – za vse i svuda! Slušajte same dobre vibracije!

Duboko me se dojmio HKR. Sviralo se je i pjevalo. U studiju i preko etera. :kontrabas:

Image

Ali ni slušatelji nisu bili bez emocija i nisu štedjeli riječi …

Danas, na 𝗦𝗩𝗝𝗘𝗧𝗦𝗞𝗜 𝗗𝗔𝗡 𝗥𝗔𝗗𝗜𝗝𝗔 želimo vam izraziti našu iskrenu zahvalnost i podršku.
Vaš predan rad i neumorna posvećenost informiranju, obrazovanju i zabavljanju naših zajednica neizmjerno su važni. Kroz valove radija povezujete ljude, prenosite važne vijesti, pružate trenutke radosti i stvarate nezaboravne uspomene.
U vremenu kada se svijet suočava s mnogim izazovima, vaša uloga kao pouzdanog izvora informacija i podrške je neprocjenjiva. Vi ste glas koji dopire do svakog doma, svake obitelji, i bez obzira na sve prepreke, uvijek ste tu za nas.
Neka vam današnji dan bude ispunjen ponosom i srećom zbog svega što ste postigli. Nastavite i dalje stvarati i donositi svjetlo u živote nas slušatelja.
Lijepo je što postojite!
Hvala vam na svemu što radite.
Sretan Svjetski dan radija!

Tim facebook stranice Župa svetoga Roka - Virovitica
:thumbup:

To su prave riječi podrške. Tako bi i ja morao napisati RSG-u:
"Lijepo je što postojite i hvala vam na svemu što radite.
Da nema vas, ne bih ja imao šta pisati.
Sretan Svjetski dan radija"! :mrgreen:

A bilo je i ovakvih komentara … na žalost!

Image

Ovaj Svjetski dan radija neki iskoriste i za to, da izraze svoj revolt do nekog medija. Možda to i nije baš pravi čas za ovakve stvari. Postoje i drugi načini da se nekome pokaže, da ne ispunjava svoje poslanstvo. :shock:

Cilj Svjetskog dana radija je i podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

A gdje je u svemu tome RSG? Da li ga je tko slušao danas? Ili možda koji drugi radio? Očekujem vaše komentare. :)
tramvajtrojka

#360 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by tramvajtrojka »

herdarko wrote: 03/02/2025 23:19
tramvajtrojka wrote: 15/01/2025 09:40

samo pogledas playliste na streaming servisima i sve ce ti jasno koga slovenci najvise slusaju nije zasigurno stajerski folk u modi :lol: :mrgreen: il klasika sa radija mariborskog pohorja
Evo još jednog, koji replicira sve živo, a sroči tek jednu rečenicu. E moj jarane, ništa se nisi naučio iz pjesme Tramvaj kreće (ili kako biti heroj u ova šugava vremena). Heroj iz tramvaja ili heroj u tramvaju, dvojka ili trojka, svejedno, ali sa visokom dozom prepotentnosti. Čemu je to potrebno? Pa barem meni nemaš nikakve potrebe da takve stvari uturavaš. Nisam ti ja Merlin. I onda još pišeš na forumu, kako voliš, kada netko nekoga naguzi.
Ma kakve playliste na streaming servisima? Šta ti je to? Tko to sastavlja? 5 ljudi iz nekog stambenog bloka sa 5 ulaza na Ljubljanskim Fužinama. Ne pratim tu scenu, ali pretpostavljam o čemu se radi.

Štajerski folk? Odakle si to izvukao. Valjda Slovenski folk. Dva milijona nas ima. Zato se i pjeva "polka za 2 miliona folka", ako nisi znao. Ljudi su to. Folk, razumiješ njemački? Polka za vas Bosance. Ajde, slušaj malo riječi. Razvuci ga Meho.

[b]Radio Pohorje? Pišeš nešto na pamet. Niti ne znam zašto ga spominješ. Sa Pohorja ide nekoliko programa. Šta si mi htio objasniti? Kakvo je tvoje znanje o Pohorju?
I ti, kao i onaj tvoj prethodnik, za onih zadnjih 10 "zavijenih u crno" i za spisak autorskih djela nemaš komentara? Da ne spominjem Brenu i ostale pjevače. Sramiš se nečega? Ajde nemoj preskakivat neke stvari. [/b]Nismo na atletskom mitingu.
Ovo pod bold Reci mi da si Slovenac bez da mi kazes da si Slovenac :lol: :lol: :mrgreen: , bog vam dao sve od prirode, uredjene drzave, svih ovozemaljskih adeta al vas je ostavio bez jedne bitne stvari smisla za prepoznati momenat :mrgreen:
zdruzdjo

#361 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by zdruzdjo »

Drago mi je naletiti na ovakvu temu.
Ja sam nekada davno radio kao ton majstor na rsg-u. To mi je bila neka ljubav. Volio sam taj radio bas medjutim, to nije vise ni blizu to.
Malo mi se priblizio kiss radio, ali su postali dosadni. Neinteresantni.
U zadnjih 10-ak mjeseci moj favoriti je BIG 1 RADIO. Odlican radio sa odlicnom muzikom. Roker sam u dusi, a kod njih toga ne fali. Ono sto im je svjetla tacka, je voditeljica danka. Cura/zena je enciklopedija sa muzikom. Naravno da sigurno dosta i cita sa neta i prenosi, ali to nije ono genercki citanje ko iz udzbenika, nego je nekako spontano. Sa dusom. Vidi se da je bilo svugdje po koncertima i svirkama.
Ima i neki lik dejanovic koji je vecinom u nocnim satima voditelj. Uglavnom jedan od onih radio stanica koje nije dosadno slusati, u smislu toliko je sati, tolika je temperatura, slusate taj i taj radio pa onda ide muzika, pa reklame....i vrti. Imaju dobre zive emisije.
E sad imaju i jednu CRNU TACKU.
Vijesti. Kuku majko.
Velika rusija, velika srbija, kosovo je srbija, takozvano je sve sto dolazi sa kosova, specijalna vojna operacija u ukrajini, svi su protiv nas, vucic reko ovo, vulin ono, ruski nekakvi blogeri i analiticari.....ma horor. Cim vijesti krenu, okrecem stranicu i sacekam par minuta da prodju.
Last edited by zdruzdjo on 17/02/2025 20:43, edited 1 time in total.
problemnatravunu

#362 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by problemnatravunu »

zdruzdjo wrote: 14/02/2025 00:02 Drago mi je naletiti na ovakvu temu.
Ja sam nekada davno radio kao ton majstor na rsg-u. To mi je bila neka ljubav. Volio sam taj radio bas.edjutim, to nije vise ni blizu to.
Malo mi se priblizio kiss radio, ali sunpostali dosadni. Neinteresantni.
U zadnjih 10-ak mjeseci moj favoriti je BIG 1 RADIO. Odlican radio sa odlicnom muzikom. Roker sam u dusi, a kod njih toga ne fali. Ono sto im je svjetla tacka, je voditeljica danka. Cura/zena je enciklopedija sa muzikom. Naravno da sigurno dosta i cita sa neta i prenosi, ali to nije ono genercki citanje ko iz udzbenika, nego je nekako spontano. Sa dusom. Vidi se da je bilo svugdje po koncertima i svirkama.
Ima i neki lik dejanovic koji je vecinom u nocnim satima voditelj. Uglavnom jedan od onih radio stanica koje nije dosadno slusati, u smislu toliko je sati, tolika je temperatura, slusate taj i taj radio pa onda ide muzika, pa reklame....i vrti. Imaju dobre zive emisije.
E sad imaju i jednu CRNU TACKU.
Vijesti. Kuku majko.
Velika rusija, velika srbija, kosovo je srbija, takozvano je sve sto dolazi sa kosova, specijalna vojna operacija u ukrajini, svi su protiv nas, vucic reko ovo, vulin ono, ruski nekakvi blogeri i analiticari.....ma horor. Cim vijesti krenu, okrecem stranicu i sacekam par minuta da prodju.
:thumbup: :lol:
Takođe ih slušam , totalno korektan program , Danka odlična , vijesti su za smijanje i žaljenje :mrgreen: , ali s obzirom da su iz BL , mislim da bi ih bez tih vijesti odavno mrak progutao.
Ja se kad slušam vijesti te baš smijem ljudskoj gluposti , najjače mi je kad kaže tzv.Kosovo , glupi su , ako su na tom velikosrpskom fonu tzv. može jedino biti Republika Kosovo.... samo jedan od primjera režimskih ludosti
zdruzdjo

#363 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by zdruzdjo »

problemnatravunu wrote: 14/02/2025 06:20
:thumbup: :lol:
Takođe ih slušam , totalno korektan program , Danka odlična , vijesti su za smijanje i žaljenje :mrgreen: , ali s obzirom da su iz BL , mislim da bi ih bez tih vijesti odavno mrak progutao.
Ja se kad slušam vijesti te baš smijem ljudskoj gluposti , najjače mi je kad kaže tzv.Kosovo , glupi su , ako su na tom velikosrpskom fonu tzv. može jedino biti Republika Kosovo.... samo jedan od primjera režimskih ludosti
Ja ne mogu. Nakon dvije minute, pocne mi toliko jesti zivce da pocnem "titrati".
Citiraju nekakve ruske ili posrnule americke analiticare za koje su culi najdalje na kraju svoje ulice u kojoj zive.
TZV je sve sto dolazi sa kosova.
herdarko

#364 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

fusion_ba wrote: 11/01/2025 00:33 RSG malo osvježio džinglove... Ne slušam često pa ne znam otkad. Možda nekad i playlistu osvježe :lol:
Prošli tjedan (u srijedu) sam još jedanput više sati (od 8-17) pratio program.
Da, malo su osvježili đžinglove, koje više puta puštaju u nekim pauzama ili poslije reklama. Čini mi se, da imaju i više raznih zanimljivosti. U srijedu je tako bila riječ o pticama, o pizzi, noćnim šetnjama, o starim Grcima, nekavim zgradama u Japanu, …
Ali, razočarao sam se u drugim stvarima. Ono što sam sumnjao da rade, to se je i dogodilo. Ne samo da po nekoliko puta ponavljaju neke iste izvođače, nego se dešava i to, da se ponovi ista pjesma.
Tako je Nina Badrić za nešto više od 3 sata pjevala 3x, od toga 2x istu pjemu "Moje oči pune ljubavi". I Franka nije daleko od Nine. I ona je pjevala 3x, ali 2x istu pjemu "Preživjet ću" za manje od sat vremena.

Pisao sam već o tome, šta kod nas Radio Fantasy na Svjetski dan radija poručuje slušateljima. To isto čini i na Svjetski dan muzike (glazbe) 21. juna, dakle da od 6. do 19. sati neće ponoviti niti jednu pjesmu.

Image

I ne pišu to bez veze, tek tako, za foru … Oni to niti ne rade, ali barem na ta dva dana u godini na takav način pokazuju i upozoravaju, da to nimalo nije lijepo niti dobro za neku radio stanicu.

To bi mogli utuviti u glavu i ovima na RSG-u. Slijedi detaljan opis.
Naslovnica

#365 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

@herdarko
Svaka čast na nadasve živopisnom stilu pisanja.
Izvini, čime se baviš u životu?
Slušanjem radio stanica i pisanjem recenzija ili nešto drugo?
Naprosto mi nevjerojatno zvuči sve ovo što uspješ napisati ako je u pitanju čist entuzijazam, na stranu cjelodnevno slušanje radionica i bilješke.
:shock: :-)
herdarko

#366 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

Hvala na komplimentu. Pa trudim se. Sada je to već rutina. Sa godinama sam pridobio mnogo znanja i vještina, kako se snaći u svemu tome, tako da mi to ne predstavlja neki problem.
Zaposlen sam, kao i svaki normalan čovjek, ali u sasvim drugom fahu. To što radim u slobodno vrijeme je čisti entuzijazam, hobi. Teško je to opisati u nekoliko redaka.
Na forumima sam od 2008. godine, dakle već preko 15 godina i o mojoj angažiranosti bi morali govoriti drugi.
Pored svih obiteljskih i društvenih obaveza nemam baš puno vremena. Ali imam bujnu maštu i znam napisati ono što ljude zanima. Obožavam onu smiješnu stranu digitalizacije i volim tražiti greške na odašiljačkoj strani.
Volim DAB, ISS SSTV (dekodiranje signala sa međunarodne svemirske stanice i dr.), DRM .., koji me relaksiraju prije odlaska na spavanje. :)
Naslovnica

#367 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

herdarko wrote: 17/02/2025 23:51 Hvala na komplimentu. Pa trudim se. Sada je to već rutina. Sa godinama sam pridobio mnogo znanja i vještina, kako se snaći u svemu tome, tako da mi to ne predstavlja neki problem.
Zaposlen sam, kao i svaki normalan čovjek, ali u sasvim drugom fahu. To što radim u slobodno vrijeme je čisti entuzijazam, hobi. Teško je to opisati u nekoliko redaka.
Na forumima sam od 2008. godine, dakle već preko 15 godina i o mojoj angažiranosti bi morali govoriti drugi.
Pored svih obiteljskih i društvenih obaveza nemam baš puno vremena. Ali imam bujnu maštu i znam napisati ono što ljude zanima. Obožavam onu smiješnu stranu digitalizacije i volim tražiti greške na odašiljačkoj strani.
Volim DAB, ISS SSTV (dekodiranje signala sa međunarodne svemirske stanice i dr.), DRM .., koji me relaksiraju prije odlaska na spavanje. :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
herdarko

#368 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

Evo malo detaljnijeg spiska pjesama, koje su išle prošle srijede na RSG od 8. do 17. sati. I malo nekih komentara, što sam uspio zabilježiti.

8-9
Ostavi suze za kraj - Hari Mata Hari, Gdje tvoje srce stalo ... - Berin Buturović, Očeva pjesma - Dino Šoše, All i am - Jess Glynne, Zaboravljaš zar ne - Zdravko Čolić, Ti si meni sve - Oliver Dragojević, Bolji ljudi – Franka, Daj šta daš - Mirza Šoljanin, Još jednom - Tijana Bogićević & Aleksa Jelić, Kad ljubav - Damir Kedžo, No roots - Alice Merton, Na kraj svijeta - Nina Badrić, Dok tebe ljubim - Đavoli, Navika – Vanna,

Posao počinjem sa suzama. Naravno, tu je Hari. Ali sada još ne znam, da ću se na kraju rasplakati nad ovakvim programom. I ostavljam suze za kraj. A evo i Čole. Već idu reklame … »Od polja do snova« …
Oliver, hm, ima on i boljih pjesama. Buturović, Šoljanin, Kedžo, … sve znana imena, … a evo i Tijana sa Aleksom.
Prognoza vremena …
Evo zanimljiva informacija: Za šetnje noću najpouzdanija je Hrvatska, a najnepouzdanija je Francuska.
Reklame … pa đinglovi … Muzika koju najviše voliš …

9-10
Everest – Pavel, My head & my heart - Ava Max, Znaj da znam - Marija Šerifović, Šta bi ja bez tebe - Petar Grašo, Kad padne mrak - Parni Valjak, Nebo na mojoj strani - Pravila Igre, Best day of my life American Authors, Ptica bijela – Merlin, Zvjezdano nebo - Ilma Karahmet, Kako se to naziva – Bajaga, Zrno nade - Adi Šoše, Pusti me na miru - Tijana Dapčević, Moje oči pune ljubavi - Nina Badrić, Još danas - Aleksandra Radović, Talk talk - Charli Xcx

Na vijestima bombastična najava, da će svaki ministar imati pravo na 2 savjetnika … vrijeme uz veliku nagradnu igru … reklame, pa Pavel na Everestu.
E moj Grašo, šta bih ja bez tebe …
Milan Mladenović, EKV, MORAL, počasni građanin Sarajeva …

Kakav dobar slogan: "Dok čekaš zeleno svjetlo na semaforu – zapjevaj uz RSG".
Jao evo moje ptice bijele. Pa gdje si Merlin?
Reklama za koncert Adija Šoše. Ne znam koji grad.
9.51 Nina Badrić, od 8. sati evo je već 2. put.

10-11
Ima nešto u tom što me... - Željko Joksimović, Maštarija – Martin, Gde da odem da te ne v... - Jelena Tomašević, Because of you - Kelly Clarkson, Ti si najbolje - Toni Cetinski, Karabaja - Zabranjeno Pušenje, Zemlja gori - Letu Štuke, Milovanja - Maya Sar, Praznik razloga - Neverne Bebe, Zalazak - Matija Cvek & The Funkensteins, Sofia - Alvaro Soler, Vratile se ptice - Sergej Ćetković, Ko ti to grize obraze - Toše Proeski, Sam protiv svih - Marko Kutlić,

11-12
Ruke - S.a.r.s., Shake it off - Taylor Swift, Da ti ko čovjek oprost... - Hari Mata Hari

Besplatno vakcinisanje za kućne ljumibce … Ja nemam vremena za kašljanje – reklame.
Gasim. Idem nešto da jedem …
U nastavku …
Ma daj lutko - The Frajle, Ostani tu – Massimo, Hoćeš, nećeš - Crvena Jabuka.

12-13
Moje oči pune ljubavi - Nina Badrić, Zid - Jacques Houdek, Hajde onda ništa - Tijana Bogićević, I got you - Bebe Rexha, Mi - Merlin, Koji te vjetar meni no...- Gibonni, Grijeh - Natali Dizdar, Tebi pripadam - Dino Dvornik, Kako sutra izgleda – Detour, Vjerujem u boga - Severina, Unstoppable – Sia, Nije ljubav stvar - Željko Joksimović, Evo zakleću se - Bijelo Dugme, Moje - Ana Stanić

Nešto mnogo reklama u ovom bloku. Nina Badrić treći put u roku 3 sata. Ali to nije ništa. Ide drugi put sa istom pjesmom Moje oči pune ljubavi.
U vijestima - brutalno ubistvo.
Severina pjeva Vjerujem u boga. Naravno da je bog sa mali slovom, isto kao prošli put kristina kod Čole, ali zato su Jabuka, Valjak i Bebe sa velikim.

Ide neka reklama za prirodni dodatak prehrani za djecu.

Upravo ovih dana kod nas VAL 202 ukida takve reklamne emisije, zbog obmanjujućih tvrdnji o ljekovitosti takvih reklamiranih proizvoda. I zdravstveni inspektori se često bave sadržajem tih reklama.

https://n1info.si/novice/slovenija/val- ... ne-oddaje/

Nešto zanimljivosti o starim Grcima … i imate li problema sa holesterolom?
Đinglovi …
Bijelo dugme opet sa Alenom.

13-14
Nek ide k vragu sve – Pavel, Treat you better - Shawn Mendes, Ne reci mi - Aleksandra Radović, Samo ti i ja – Almas, Miljacka - Halid Bešlić, Moja duša - Marija Mirković, Versace on the floor - Bruno Mars, Korov - Sergej Ćetković, Kad u ovu ljubav sumnj... - Nermin Puškar, Ludo zaljubljen - Neno Belan, Vrati nama nas - Dino Šoše, Preživjet ću – Franka, Još si sve u meni - Pravila Igre, Znam priču o sreći - Hari Mata Hari, No lie - Sean Paul & Dua Lipa,

Opet neke kratke zanimljivosti između pjesama … o picama … najuža ili najduža zgrada u Japanu …
Suđenje za neka ubistva iz 1992. godine.
Ja sve ove dane tješim jarane. Jao što volim rime.
Ide slogan "I tvoj šef sluša RSG". Jao kad bi moj šef znao šta ja radim. A šta ste vi uradili, da bi na ovom radiju bilo bolje?
Bojkot trgovina …
Eto i Hari treći put za cca. 6 sati slušanja.

14-15
Ja ne znam nikog bolje... - Toni Cetinski, Tajna mojih pobjeda - Damir Kedžo, Još se nadam - Neverne Bebe & Daniel Kajmakoski, Golden - Harry Styles, Podseti me - Marija Šerifović, Pred tvojim vratima - Oliver Dragojević, Preživjet ću – Franka, Zauvek - Lena Kovačević, Ne dam na tebe - Jelena Tomašević, Kost - Amel Ćurić & Emina Jahović, The man - Aloe Blacc, When i'm gone - Alesso & Katy Perry, Godinama - Merlin & Ivana Banfić, Svemirska policija – Bajaga, Mogli smo - Elena Risteska,

Na vijestima - smjena ministra vanjskih poslova, jer nije dobio potporu …
Zanimljivost: Ako uvozite žvake u Singapur, možete da dobijete kaznu od 100.000 dolara.

Opet čujem Gdje stanuje Čolin amidža? I ako pažljivo slušate RSG … hm, ja pažljivo slušam. Ne znam, je li to možda neka nagradna igra? Spikerica je rekla neki broj, koji treba nazvati. Aha – muzička igra. Sponzor Bingo. Na šta Adi Šoše ne pristaje u pjesmi …
Marija Šerifović pjeva Podseti me. Pods(j)ećam te, da p(j)evaš već drugi put.
Franka već treći put pjeva i drugi put sa istom pjesmom. Malo prije Nina Badrić. Ovakvo ponavljanje baš istih pjesama još nisu imali.
Policijska kontrola kod ulaza u Travnik kod pumpe.

15-16
Vijesti Radia Slobodna Evropa
Pusto ostrvo - Adi Šoše, The other side - Sza & Justin Timberlake, Ples nevjernih godina - Crvena Jabuka, Puna memorija – Vanna, Suada - Plavi Orkestar, Mirrors - Justin Timberlake, Leđa o leđa - Željko Joksimović,

Željko 3. put, Plavci 1. put.
Evo info iz Slovenije:
PLAVI ORKESTAR / Kao nekada / LIVE REUNION
Miljenici ovog radija.
Skoro mjesec dana je do najavljenog koncerta u Ljubljani. Ima još nešto slobodnih sjedala na tribinama.

https://www.entrio.si/event/plavi-orkes ... FIEALw_wcB

Simboli nezaboravne, neke drugačije mladosti, idoli zaljubljenih iz 80-ih, odlučili su se nakon 35 godina ponovo sresti, okupiti i zajedno stati na pozornicu. Originalni gitarist Pava nastupit će u Sloveniji na samo jednom koncertu i to na prvi dan proljeća u Stožicama.

16-17
Ti si moj - Karolina Gočeva, Krila od dima - Tijana Bogićević, How do you sleep - Sam Smith, Ti možeš sve - Zdravko Čolić, Makni se - Prljavo Kazalište, Za tebe - Marko Kutlić, Put po mom (2011) – Eni, Ljubav umire - S.a.r.s., Dvoboj - Mirza Selimović, No promises - Cheat Codes & Demi Lovato, Pamti me po suzama - Marija Šerifović, Mi nismo sami – Film, Ne moram ni ja - Matija Cvek & Funkensteins.

Tijana 3. put, Zdravko mi nešto zabušava danas, tek 2. put. Mislio sam trajno ugasit radio već nakon prvog izlaska Harija na bis, ali izdržat ću valjda još ovih 20-tak minuta.
Opet zanimljivost - od 2016. godine nema BiH na Euroviziji.
Marija Šerifović - Pamti me po suzama. Ma zapamtio sam tebe ja, jer te slušam već 3. put danas.
I Film se ponavlja, ali nisam ga zabilježio dok sam bio na marendi.

17-18
Bijela jedra - Pavel
Pavel 3. put. Ajde dosta za danas. Gasim.
Za Bogu plakat.
Naslovnica

#369 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

Prekuco! :lol:
:lol:

Elem, @herdarko i ostali,da li na nekoj lokalnoj stanici (FM područje Sarajeva) postoji neki noćni radijski program, nešto kao prijeratn noćni program na radiju?!
Išlo se na spavanje uz noćni, slušalo se stalno
herdarko

#370 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

Naslovnica wrote: 19/02/2025 18:34 Prekuco! :lol:

Elem, @herdarko i ostali,da li na nekoj lokalnoj stanici (FM područje Sarajeva) postoji neki noćni radijski program, nešto kao prijeratn noćni program na radiju?!
Elem, ne znam šta bi prekuco i šta je tu smiješno. Napravio sam copypaste svih pjesama, koje su se emitirale u navedenom vremenu, da se vide izvođači i pjesme, pa da možemo vidjeti tko, šta i koliko pjeva, i da li se je šta popravilo od zadnji put. Očito nije. Situacija je za mene još gora. Ali vi ovdje izgleda uopće ne razumijete o čemu se tu radi (čast iznimkama), jer nema skoro nikakvog komentara. Obavijeni ste velom šutnje i time samo podržavate ovakvo stanje. Totalno vam je svejedno.
Elem, šta me pitaš o FM stanici na području Sarajeva? Pa nisam ja odAvde. A šta bi ti falilo da po danu snimiš 8 sati pjesama sa RSG-a i to lijepo slušaš cijelu noć do jutra. :lol:
Naslovnica

#371 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

herdarko wrote: 19/02/2025 21:01

Elem, ne znam šta bi prekuco i šta je tu smiješno. Napravio sam copypaste svih pjesama, koje su se emitirale u navedenom vremenu, da se vide izvođači i pjesme, pa da možemo vidjeti tko, šta i koliko pjeva, i da li se je šta popravilo od zadnji put. Očito nije. Situacija je za mene još gora. Ali vi ovdje izgleda uopće ne razumijete o čemu se tu radi (čast iznimkama), jer nema skoro nikakvog komentara. Obavijeni ste velom šutnje i time samo podržavate ovakvo stanje. Totalno vam je svejedno.
Elem, šta me pitaš o FM stanici na području Sarajeva? Pa nisam ja odAvde. A šta bi ti falilo da po danu snimiš 8 sati pjesama sa RSG-a i to lijepo slušaš cijelu noć do jutra. :lol:
IZVINI, ispao je jedan pogrešan smajli!
Trebao je biti :lol: i :thumbup: .
Lajk zbog zbog nevjerovatnosti detalja i informacija, kontinuiteta.
A smajli zbog toga što mi je simpatično i nevjerovatno! :thumbup:
Tebi svaka čast i IZVINI još jednom, greška u tipkanju, pogrešno protumačeno.
Naslovnica

#372 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

A pitam te za noćni na području Sarajeva jer sam mislio da si odavde, Radio Stari Grad je tema, ako već imaš toliko informacija o njemu pomislih da bi mogao odgovoriti i na pitanje o noćnom programu.
Do mene je
Što se tiče podržavanja stanja, imam opciju da promijenim stanicu i tjt. Uostalom, ne znam ni koja je frekvencija RSG-a niti ga imam u memoriji u autu.
Uvijek ima nešto drugo osim Nine Badrić i reklama na RSG, ha ja! :thumbup:
Edin H.

#373 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Edin H. »

@herdarko zašto skoro uopšte ne puštaju bendove Novog Vala, Azru, predratno Pušenje…

Reci im :oops:
azurna_obala

#374 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by azurna_obala »

@herdarko

Svaka čast na ovome! Znači, ja čitam zadnjih pola sata ove tvoje opise, nevjerojatno da se o programu radija može nešto ovako zanimljivo i slikovito negdje pročitati!

Ja bih dodala da su BN i Radio Marija, dvije frekvencije koje ćeš naći u najvećoj zabiti u BiH!

Ja sam mnogo više prije slušala radio, voljela sam radio kameleon i radio slon, oba sa TK, to je doba dok je još Batko imao neku svoju emisiju, mislim da je bila u jutarnjem terminu.

Danas, nije losa muzika na HIT FM, mislim da je to sada u vlasništvu nekadašnjeg voditelja sa RSG-a, zaboravila sam kako se zove. Mnogo iritantan avaz ima.

Dobru stranu muziku pušta TNT, a staru zabavnu radio Vogošća, samo što im je onaj voditelj ostao u nekoj 2003-godini : :D
herdarko

#375 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

Edin H. wrote: 19/02/2025 21:32

@herdarko zašto skoro uopšte ne puštaju bendove Novog Vala, Azru, predratno Pušenje…

Reci im :oops:
Ljudi moji, ovdje je neki nesporazum. Tamo gore desno ispod mojeg nicka piše, da sam iz sjeveroistočne Slovenije, a ne iz sjeveroistočne Bosne. Oni koji ste živjeli u zabludi, sutra si uzmite slobodan dan i idite do najbližeg okuliste na pregled vida.

Možda vas je zavelo to, što znam vaš jezik. Ali nisam ja kriv. Imao sam tu (ne)sreću, da ovdje kod mene svojevremeno nije bilo slovenskog TV signala, pa sam odrastao uz ondašnji TV Zagreb, jer je granica blizu i dobro smo hvatali taj signal. Još i danas mi na simulaciji prijema napiše, da na mojoj adresi nemam prijema državnih SLO radio programa na FM-u. Dugo se u mojem okolišu nije plaćala RTV pristojba, dok nisu uveli plaćanje preko el. brojila. Ali nije ni meni lako. I ja moram koji put tražiti adekvatne riječi od strica Googla, jer ne znam kako da se izrazim.

Na ovaj forum sam došao zbog DAB-a, a ova mi je tema bila zanimljiva zbog onog "užasno iritirajući radio", pa sam odlučio da ga malo slušam i da se pri tome zabavljam. Nakon nekoliko dana sam im poslao mail, predstavio se i napisao, da slušam njihov program na poslu i da im želim svako dobro u njihovom radu. Nisu mi odgovorili. Usrali su se. Sada se meni neda, jer nemaju ni malo kulture i ispod časti mi je. A mogao bi ih štošta priupitati.

Možda im je u međuvremenu netko već nešto "prišapnuo", da se ovdje kao "grdo" piše o njima, pa sumnjam da bi mi korektno odgovorili. Ma šta će mi takvi, koji nemaju poštovanja do svojih slušatelja. Predaleko sam im, izgleda …
Post Reply