računovodstveni program i proizvodnja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

ECC

#26 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by ECC »

Chemist wrote:Ja isto tako imam jedan kvalitetan prijedlog. Program je sad za sad pod DOS-om, iako trebam ubrzo dobiti windows verziju na testiranje. Isproban na proizvodnji i radi kako treba. Sto je najvaznije moze se prilagoditi svakoj firmi posebno...kome treba, detalji na PP
poslao sam na PM..vraćate mi vjeru da je raji, pogotovo mlađoj bitnije nešto ovako, a ne gluposti tipa kladionica i sl...

vidite kako drugi rade...

http://sites.google.com/site/saldookp/
racunovodja

#27 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by racunovodja »

ECC wrote:Pozdrav svima,

Vidio sam neke teme o računovodstvenim programima, pa da pitam..nisam računovodja ali bi jedna proizvodna firma da kupi program u kojem je najlakše raditi pogonsko (proizvodno) knjigovodstvo, a da nije program sam po sebi zapetljan..probali smo neke ERP-ove i katastrofa od komplikovanja, program bi trebao da je od domaće firme, radi podrške i ostalog...

molim za iskustva korisnika foruma po ovom pitanju...

hvala unaprijed, raja... :bih:
Ja predlažem da pokusaš sa pos. softw. Line.Sys proizvodi ga BH preduzeće e-Line d.o.o., već duže vrijeme lično koristim navedeni soft. Imaju jako dobru i kvalitetnu podršku, po meni je jednostavan za rad, cjenovno je vrlo pristupačan, odnosno za "malo para" dobiješ finansije, veleprodaju, maloprodaju, prizvodnju, plate ..... Takođe imaju solidan broj korisnika raznih profila od trgovinskih, proizvodnih, uslužnih... http://eline.ba/Listakorisnika.aspx . A soft. možete i besplatno dobiti na testiranje.

Toliko od mene nadam se da sam bar malo pomogao.
kinvart

#28 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by kinvart »

racunovodja wrote:

Vidio sam neke teme o računovodstvenim programima, pa da pitam..nisam računovodja ali bi jedna proizvodna firma da kupi program u kojem je najlakše raditi pogonsko (proizvodno) knjigovodstvo, a da nije program sam po sebi zapetljan..probali smo neke ERP-ove i katastrofa od komplikovanja, program bi trebao da je od domaće firme, radi podrške i ostalog...

Ja predlažem da pokusaš sa pos. softw. Line.Sys proizvodi ga BH preduzeće e-Line d.o.o., već duže vrijeme lično koristim navedeni soft. Imaju jako dobru i kvalitetnu podršku, po meni je jednostavan za rad, cjenovno je vrlo pristupačan, odnosno za "malo para" dobiješ finansije, veleprodaju, maloprodaju, prizvodnju, plate ..... Takođe imaju solidan broj korisnika raznih profila od trgovinskih, proizvodnih, uslužnih... http://eline.ba/Listakorisnika.aspx . A soft. možete i besplatno dobiti na testiranje.

I šta ima novo u E Line?
Savjetujem koji komentar da se napiše na temu Zapošljavanje.
Fali vam marketing menadžer i PR. Eno masa raje nema posla, pa bujrum...
racunovodja

#29 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by racunovodja »

Fanzi wrote:
racunovodja wrote:

I šta ima novo u E Line?
Savjetujem koji komentar da se napiše na temu Zapošljavanje.
Fali vam marketing menadžer i PR. Eno masa raje nema posla, pa bujrum...
Postovani Fanzi,
Postavili ste mi pitanje sta ima novo u E Line iskreno da Vam odgovorim nemam pojma nikad u zivotu nisam bio u toj fimi znam samo da je sjediste u Sarajevu, naime ja sam zaposlen u jednoj racunovodstvenoj agenciji cije je sjediste u Tuzli, a soft. Line.Sys je agencija u kojoj sam zaposlen kupila 2006. godine od lokalnog distributera i da prije kupovine smo dobili testnu verziju da vidimo da li zadovoljava nase potrebe zato sam to naveo u svom postu.

Mislim da je bilo pametnije da i Vi date svoj prijedlog vezan za soft. kad tako dobro poznajete lokalne firme i njihove nedostatke, nerazumijem ljude poput Vas zasto uvijek imaju potrebu da diskusiju odvedu u nekom suprotnom pravcu posto ovo sto ste napisali nema veze sa temom o kojoj ucesnici diskutuju.

I ovo poslednje sto ste napisali, predlazem da ih kontaktirate imate kontakt informacije na njihovom site-u pa im iznesite Vas prijedlog nikad se ne zna mozda nesto i zaradite posto vidim da imate "kvalitetnih" poslovnih prijedloga kada je navedena firma u pitanju..... :thumbup:
macirko

#30 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by macirko »

Postoje i programska rješenja koja omogućavaju da se proizvodnja vodi nezavisno od financijskog knjigovodstva i drugih dijelova i da se koriste izvještaji za prijenos zbirnih podataka iz proizvodnje u druge dijelove knjigovodstva. Drugim riječima, program za vođenje proizvodnje se može koristiti kao analitika, a željeni ili potrebni podaci se onda mogu prenositi dalje. U tu svrhu je moguće koristiti npr. ove programe (module):

http://www.programskicentar.net/proizvodnja.html
http://www.programskicentar.net/proizvodnja_2.html

Programi su rađeni u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima tako da su dosta široko primjenjivi.
tanjam

#31 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by tanjam »

Drage kolege, ako vam je potreban program za proizvodnju slobodno mi se javite... jednostavno, lako za rukovodjenje i radjeno po zakonskim propisima...program osim proizvodnje, sadrzi i module za robno, skladisno i finansijsko poslovanje... detalji u inbox
modem33

#32 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by modem33 »

imate i ove tring.ba programere .....

najbolje je skicirati progamerima .... sta zelite i na koji nacin (neku slikovito shemu) ...da bi vam oni najlakse prilagodili.
Atena

#33 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by Atena »

Ova firma ima dosta iskustva sa tim www.com-2000.com.ba. Nama su radili za proizvodnu firmu oko 100 radnika.. Iskusni i podrska stalno dostupna...
fantabox

#34 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by fantabox »

Atena wrote:Ova firma ima dosta iskustva sa tim http://www.com-2000.com.ba. Nama su radili za proizvodnu firmu oko 100 radnika.. Iskusni i podrska stalno dostupna...
I koliko se naplati za ovaj providni crosspost na 3-4 threada istovremeno!?
Atena

#35 Re: računovodstveni program i proizvodnja

Post by Atena »

Ako je neko zadovoljan uslugom ne znaci da je placen.
Post Reply